Hayatta istediklerini gerçekleştirmenin yolu ?

Allah'a güvenirim. Ondan izinsiz bir yaprağın bile kıpırdamadığı şu evrende beni yalnız bırakmaz diye düşünüyorum. Bir şeyi istediğimde onu Allah'tan istiyorum ve tabiki bunun için çalışıyorum, olsa da olmasa da şükrederim. Evet ben de söylediğim de çoğu şey gerçekleşmiyor. Bir de fesat insanlardan uzak durun nazarları çabuk deyiyor.
Haklısnız da o nasıl oluyor cidden dua etsem de dediğini hissediyorum, nasıl beceriyorlar? Şu ilk 2 cümlenizi kağıda yazıp odama asıcam :)

Haklısnız da o nasıl oluyor cidden dua etsem de dediğini hissediyorum, nasıl beceriyorlar? Şu ilk 2 cümlenizi kağıda yazıp odama asıcam :)
As tabikiii :) Her şeyin sahibi o değil mi? Sizin bile. Böyle düşündüğünüzde odanıza asmanıza gerek kalmayacak.

As tabikiii :) Her şeyin sahibi o değil mi? Sizin bile. Böyle düşündüğünüzde odanıza asmanıza gerek kalmayacak.
Allah ve anne baba dışında dost olduğunu da düşünmüyorum artık sanırım, ondan bende sizin gibi düşünüyorum.

"Hayallerinizden bahsetmeyin insanlara, ruhsal saldırılara uğrar" diyordu yıllar önce okuduğum bir kitabında Muhammed Bozdağ. Ara sıra çenemi tutamadığım oluyor tabii ama ne zaman anlatmaya kalksam bir planımı kulağıma küpe olan bu söz gelir aklıma. Çenemi tutmadığımdaysa istisnasız planlarım bozulmuştur.

"Hayallerinizden bahsetmeyin insanlara, ruhsal saldırılara uğrar" diyordu yıllar önce okuduğum bir kitabında Muhammed Bozdağ. Ara sıra çenemi tutamadığım oluyor tabii ama ne zaman anlatmaya kalksam bir planımı kulağıma küpe olan bu söz gelir aklıma. Çenemi tutmadığımdaysa istisnasız planlarım bozulmuştur.
Ya nasıl beceriyorlar bozmayı? bende aynısını düşünüyorum... Nasıl oluyor, nasıl yolluyorlar o kötü enerjiyi?

Merhaba! Benim önceki konuma bakarsanız güzel giden şeylerden bahsedince bozuluyor demiştim, hayatta isteklerini gerçekleştirmiş hanımlardan cevap bekliyorum, ketum mu olmak gerekli veya ne yapıyorsunuz örnek verir misiniz :) Daha yeni yeni ketum olmayı öğrendim. Başkalarına hayallerinizden bahsedince sekmeye uğruyor mu veya görüşleriniz?

Bence bunun bir yolu yok.
Bir çok yolu var...
Herkes için farklı bu yollar.
Çünkü hepimizin deneyimi aynı ya da benzer gibi gözükse de farklı dersler ve sonuçlar çıkarırız.
Ben sınav gibi bakıyorum olaya. istediğin şey neyse bazen onun için bir sınavı oluyor hayat tarafından ama bu sınav nasıl bir sınav olur bilemem.Ondan geçince istediğin şeye ulaşabilirsin. Belki sadece bir dua yeter bu sınav da belki bir çok yol deneyerek geçersin.
Ama hayallerini başkalarıyla paylaşman ve sonucunda gerçekleşmemesi biraz saçma geldi bana.
Nazar vardır ama olacak bir şeyi kimse değiştiremez ki bozamaz ki .....

Bence bunun bir yolu yok.
Bir çok yolu var...
Herkes için farklı bu yollar.
Çünkü hepimizin deneyimi aynı ya da benzer gibi gözükse de farklı dersler ve sonuçlar çıkarırız.
Ben sınav gibi bakıyorum olaya. istediğin şey neyse bazen onun için bir sınavı oluyor hayat tarafından ama bu sınav nasıl bir sınav olur bilemem.Ondan geçince istediğin şeye ulaşabilirsin. Belki sadece bir dua yeter bu sınav da belki bir çok yol deneyerek geçersin.
Ama hayallerini başkalarıyla paylaşman ve sonucunda gerçekleşmemesi biraz saçma geldi bana.
Nazar vardır ama olacak bir şeyi kimse değiştiremez ki bozamaz ki .....
Ben buna katılmıyorum, insanların muhakkak birbirine etkisi var.

Olmayacak şeyler istemeyelim hayattan, şukretmesini bilelim. Ben oyle yapiyorum olmuyorsa da "her işten bir hayir beklemeli" felsefesine siğiniyorum.

"Ağılını korumak isteyen, koyununun kokusunu kurda duyurmaz" der Cenap ŞAHABETTİN.
Benim de ağzım durmaz, hemen paylaşıveririm. Karşımdakinin benim gibi mytlu olacağını düşünerek. Ancak öyle olmuyor.
Nazar dediğiniz deveyi kazana, adamı mezara sokar. Bieaz ağzı sıkı olmakta fayda var.

Hayatta istediğim hersey için çok mucadele verdim, hicbirseye kolay ulasmadim (cocuk da dahil) Ama gerçekten istediğim birşeyse hiç vazgecmedim. Amacima bazen ulastim bazense teget gectim. O zaman da benim için hayirlisi buymusu kabullenmeye çalıştım.

"Ağılını korumak isteyen, koyununun kokusunu kurda duyurmaz" der Cenap ŞAHABETTİN.
Benim de ağzım durmaz, hemen paylaşıveririm. Karşımdakinin benim gibi mytlu olacağını düşünerek. Ancak öyle olmuyor.
Nazar dediğiniz deveyi kazana, adamı mezara sokar. Bieaz ağzı sıkı olmakta fayda var.
Aynen, anlatınca ne geçiriyorlarsa içlerinden ...Mutlu olmuyorlar ya bende seziyorum onu.

bende anlatınca olmuyor nedense o_O kimisi iyi niyetle yaklaşmıyor çünkü kıskanıyor yada iyiliğini istemiyor sonrada o olumsuz enerji anlatan kişiye geçiyor
Haklısınız aynen öyle, ne geçiyor acaba akıllarından, bela mı okuyorlar şoke oluyorum.

Back
X