Hayatta İsteyip Başaramadığım Tek Şey Belkide

Fightfreedomm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2020
338
551
53
28
Yüzmekten bahsediyorum. Bende su bir fobi oldu resmen. Kurslara gittim havuza girip tutunmayı anca becerdim. Var mı su korkusu olup yenen acaba. Şu hayatta her istediğimi başardım yaptım elde ettim şükür sorsalar nedir yapamadığın yüzmek derim. Öyle böyle değil bu korkuyu benim gibi olup bitiren var mı acaba bir fikir motive eden sonuçlar var mı merak ediyorum.

bi dalgic olarak bu konuya denk gelmem

bi dalgic olarak bu konuya denk gelmem
Bende amatör kaptan olarak bakıp gittim zaten
Su korkusu demişsin konu sahibi ama tam olarak nasıl bir korku bu? Boğulmaktan mı korkuyorsunuz ? Talasofobi değil çünkü havuzda bile rahat değilsiniz. Ben mesela derin denize giremem,aşağıda neler var kimbilir diye . Bir de üstüne bilince iyice geriliyor insan ama sizinki deniz canlıları değilde boğulma korkusu gibi sanki

Ben varım. Denize veya havuza ayağımı bile sokamayan bir insandım. Çok profesyonelce olmasada havuzda ve denizde belli bir mesafeye kadar gidebiliyorum artık şükür.
Benim aşırı korkumun sebebi çocukken 3 kez suya düşüp, boğulma tehlikesi geçirmem. Bunu biliyorum. Şimdide suya ilk girdiğimde önce bir korku yaşıyorum. Ama, nefes alıp verme tekniği uyguluyorum. Kısa süre sonra geçiyor korkum. Ama, korumasız kendimi tamamen hiç bırakamadım daha. Zamanla o da olur inşallah.

Bende çok derin yerlere gidemem, olur da ayağıma bacağıma kramp girer diye. Bir de dalmaktan korkuyorum , ölecekmiş gibi hissediyorum, dalsam da hemen çıkıyorum. Konuyu takipteyim

Neler oluyor aşağıda

Ben 21 yaşına kadar yüzmemiş bir insan olarak çocukken 1-2 defa gitmişiz onu daha hatırlamıyorum zaten , ilk defa 21 yaşında tatilde yüzmeye çalıştım çok korktum yüzemiyordum.
1 sene sonra erkek arkadaşımla denize gittik deniz bisikletiyle açığa gidip sosisle birlikte ( koltuk altına koyulan ) beni denizin ortasına attı. O günden sonra yüzmeye başladım ama nasıl korkuyla anlatamam. Panik atak olmuştum.
Korkumun üzerine gittim korka korka ve yüzebildim

Ben bogulanlara denk geldigim icin birde denizden bogulan ölen birini gördüğüm icin, ha birde cocukken bogulma tehlikesi yaşadığım için, hayatta yüzemem sanırım bende de fobi yani.

Bende yüzmeyi öğrenmeyi çok istiyorum gittiğimiz tatillerde cocuk havuzunda nefesimi tutarak bir uçtan bir uca kadar yuzebiliyorum.ancak nefes teknigini yapamadigim icin uzun mesafe yada yetişkin havuzu deniz gibi yerlerde yuzemiyorum. Sonbahar da yüzme kursuna yazildim hoca bakti temelin var çabuk ogrenirsin dedi ama olmadi zaten yogunluktan 10 dersin 5 ya da 6 sina ancak katildim.nasıl yapicam bilmiyorum ama nasip olursa eğer 3 kere de kursa yazilsam yine de ogrenicem. Azimliyim InşaAllah.o yaşlı teyzeler ben çocuk havuzunda onlar yanimda yetiskin havuzunda değişik stillerde yuzuyolardi ya resmen travma di bende

Neler oluyor aşağıda
Valla bazen öyle şeyler oluyor ki yavaş hareketlerle teknenin içine kaçıyorsunuz Bir keresinde ana yelkenin halatında sıkıntı var, onunla uğraşıyorum. Açıktayız ama kara görünüyor öyle mesafe. Çap cup sesler geliyor,baktım suyun üstü vatoz dolu. Noluyor demeye kalmadı arkadan yüzgeç çıktı. Belki 50 vatoz köpekbalığından kaçıyor. Böyle kaldım Sonradan öğrendim limon köpek balığı vatoz yermiş. Bir keresinde de eğitimde 4 metrelik spor yelkenlideyim ,durdum yine, zaten hep durunca bir haltlar oluyor. Yakınımda baya büyük bir su sesi oldu. Baktım bir şey yok. Sonra yanımdan teknem kadar bir şey sıçradı,balina yunus karışımı bir şey. Nasıl korktum anlatamam. Tekne minicik zaten laser türü,bir tane daha sıçradı, farklı bu sefer. Allah'ım dedim aşağıda bundan kaç tane var. Ayağa kalkıp el kol yaptım panikle hoca gördü,geldi motorbotla. Grampus diye ufak bir balina türü. Üstelik bu olay kıyıya çok yakın oldu. En fazla 7-8 metredir derinlik. Bunlar sadece benim başıma gelenler, daha neler neler var o açıkta Allah bilsin

Ay Allah korusun Türkiye’de mi oluyor bunlar ? Demekki kıyıdan fazla uzaklaşmamakla doğru yapıyormuşum. Ben de en fazla 2,2 buçuk metre derinlikte olduğunu tahmin ettiğim uzaklığa kadar giderim kıyıdan. Birkaç yıl deniz anası sardı hem ondan korktum hem dibini göremiyorum hem de bacağıma kramp girerse kalırım orada diye korkuyorum.

Ben 9 yaşındayken akıntıya kapılarak boğulma tehlikesi geçirirken öğrendim yüzmeyi.Kötü bir deneyimdi ama ertesi gün tekrar girdim. Biraz daha dikkat ederek tabi.:)Bol bol pratik yapın zamanla korkunuzu aşarsınız diye düşünüyorum.

Suya ayağını sokmayan, ilk birlikte gittiğimiz tatilde plajdaki duşlarda ıslanıp ıslanıp gelen beyim kırkından sonra yüzme öğrendi. Hala tam istediğimiz gibi değil ama tatillerde sudan çıkartamıyoruz adamı artık, gece gündüz suda

Hipnoterapi düşündünüz mü?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…