Hayatta yaşadığımız her şeyin bir amacı var mı?

b l a s t

👼🏼
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2011
1.349
1.686
333
Çanakkale
merhaba herkese
son 3 senedir sanki arkadaşlık ve aşk ilişkilerinde dibi görüyorum. var olduğuna şükrettiğim ne varsa sırayla onları da kaybediyorum.
her şeyi detayıyla anlatmak istemiyorum ama özet geçecek olursak;
biriyle tanışıyorum bana aylarca özel ilgi gösteriyor, tanıdıkça o kişiyi sevmeye başlıyorum ve sonra küçük bir şeyle hayatımdan çıkıyor ; bi anda bi bakıyorum başka biriyle sevgili oluyor ve sürekli bana nispet yapmaya başlıyor; onu atlatıyorum başka biriyle tanışıyorum başta kavga gürüldü olsa da zamanla uyumu yakalıyoruz; sonra eski sevgilimin uydurduğu bi yalana inanıp beni terk ediyor terk etmekle de kalmıyor tüm arkadaş çevremi tanıyan biri olduğu için, daha doğrusu zaten arkadaşımdı başta sonra sevgili olduk. hem terk edip hem de ortak tüm arkadaşlarımı bana düşman ediyor.
sancılı bi süreç olsa da bu da geçiyor ve diğer 3 arkadaşıma tutunuyorum. en azından onlar var ve senelerdir yanımdalar , tanıdığım en iyi düzgün insanlar diye düşünüyorum sonra öğreniyorum ki başka birine arkamdan konuşuyorlarmış. yaptığım her hareketi farklı yere çekiyorlarmış.
biriyle sevgili olacak gibi oluyorum sonra ona başkası açılıyor gidiyor onla sevgili oluyor.
karışık oldu belki ama ve kısa yazdığım için hepsinin ne kadar uzun ve sancılı bir süreç olduğunu yansıtamamış da olabilirim.
tam toparlanırken başka yerden darbe yiyorum sürekli. sadece biri olsa herkesin başına gelir diyeceğim ama sanki lanetliyim ard arda bunların olması artık sürekli daha kötü şeyler olacakmış gibi hissettiriyor.
bazen yaşadığım her şey bi sebeple olmuş olsun; ilerde iyiki yaşamışım diyim istiyorum sonra da saçma geliyor.
her şeyin böyle kötü gittiği bir döneminiz oldu mu ? sizce yaşanılan her şeyin bir sebebi var mı?

Sadece etrafinizda çok yanlış kişiler varmış. Hepsi ayiklandiktan sonra işler yoluna girer.

Derin bir konu diye geldim. Hoslandiklarim baskasiyla sevgili oluyor cikti. :KK53:

Ayni seyleri tekrar tekrar yasamanin nedeni gereken dersi almamaman demektir. O dersi aldiginda islerinin yoluna girdigini goreceksin.

Ay sorma ayol ne spiritüel bi konu diye girmiştim

Ziyagillerin yalısına dönmüş burası:KK53:
Şaka bi yana,o çevreden bi süre uzaklaş

Hayattaki tek uğraşınız biriyle sevgili olmak mı ?
değil tabi ki okulum da var ama dertli olduğum konu bu ve arkadaşlık ilişkilerim
Sadece etrafinizda çok yanlış kişiler varmış. Hepsi ayiklandiktan sonra işler yoluna girer.
ayıkla ayıkla bitmiyor
Derin bir konu diye geldim. Hoslandiklarim baskasiyla sevgili oluyor cikti. :KK53:

Ayni seyleri tekrar tekrar yasamanin nedeni gereken dersi almamis olman demektir. O dersi aldiginda islerinin yoluna girdigini goreceksin.
ben de sizin gibi ders almam gerek diyordum ama dersler bitmiyor. ve herkese farklı ders olması ne kadar adil diye düşünerek ders mers yok galiba dedim :S

Ziyagillerin yalısına dönmüş burası:KK53:
Şaka bi yana,o çevreden bi süre uzaklaş
bi çevreden uzaklaştım zaten bu sefer diğer 3 arkadaşım hayal kırıklığına uğrattı

Bazen ne kadar çabalasak da sevdiklerimize iyi davransak zarar vermesek de elimizden uçup gidiyor.. Sevgili kısmına değil de arkadaş kısmına yorum yapmak istiyorum, bence insanı en çok yaralayan kısım bu oluyor. Şu an dibe vurmuş hissetmenizin sebebi de bu. Belki de bazen insanların gerçek yüzlerini görmemiz gerekiyor? Ki onları hayatımızdan ayıklayalım, gelecekte daha seçici yaklaşalım insanlara.. Üzücü bir durum tahmin edebiliyorum inşaAllah çok yakında hayatınız her anlamda güzelliklerle dolar:KK200:

Tek basina da kendine yetebilirsin. Ille birileri olmasi gerekmez. O zaman dogru kisiler bulur.
Hep yankis insanlari secmissin. Hep ayni kimseleri. Suretler degismis sadece. Oldugun gibi ol. Kimseyi memnun etmeye calisma. Hayir demesini de ogren. Kendi kimligin kisiligin olsun. Yavas yavas yanlis kisiler cikip dogru kisiler kalacaktir hayatta.

Bende derin bir konu sandim geldim ve hayal kirikligina ugradim :D

Lise veya unidesin anladigim kadariyla. Konunu okuyunca ilk yorum yapan arkadasin da dedigi gibi sanki tek derdin biriyle cikmakmis gibi duruyor. Biraz rahatla. Hayatin akimina birak bazi seyleri. Zorla guzellik olmaz. Zamani geldiginde kismetin seni bulmasina hic bisey engel olamayacak zaten. O zamana kadar o zaman su cocuk olsun, aaa olmadi o zaman hadi bu cocuk olsun diye diye yalan yanlis asklara ve yanlis kisilere gidip durma. Asik olmadan, ask yasamayi bekleme. Olsun diye illaki sevgili edinmeye calisirsan iste boyle onlar kendilerine gercek aski bulduklari zaman birakir giderler seni. Sana asik birini bekle.

Demek ki dersi bos geciriyorsun. :dondurma:
galiba :s
Bazen ne kadar çabalasak da sevdiklerimize iyi davransak zarar vermesek de elimizden uçup gidiyor.. Sevgili kısmına değil de arkadaş kısmına yorum yapmak istiyorum, bence insanı en çok yaralayan kısım bu oluyor. Şu an dibe vurmuş hissetmenizin sebebi de bu. Belki de bazen insanların gerçek yüzlerini görmemiz gerekiyor? Ki onları hayatımızdan ayıklayalım, gelecekte daha seçici yaklaşalım insanlara.. Üzücü bir durum tahmin edebiliyorum inşaAllah çok yakında hayatınız her anlamda güzelliklerle dolar:KK200:
teşekkür ederim güzel dilekleriniz için ❤️ öyle sanırım ve sürekli aynı şeyleri yaşamak insanlara güvenimi bitirmeye başladı
O zaman siz değişin.
denicem
Tek basina da kendine yetebilirsin. Ille birileri olmasi gerekmez. O zaman dogru kisiler bulur.
Hep yankis insanlari secmissin. Hep ayni kimseleri. Suretler degismis sadece. Oldugun gibi ol. Kimseyi memnun etmeye calisma. Hayir demesini de ogren. Kendi kimligin kisiligin olsun. Yavas yavas yanlis kisiler cikip dogru kisiler kalacaktir hayatta.
inşallah öyle olur kendi kendime yetmeye çalışıcam zaten başka şansım yok gibi, ailem var şükürler olsun ki
Bende derin bir konu sandim geldim ve hayal kirikligina ugradim :KK70:

Lise veya unidesin anladigim kadariyla. Konunu okuyunca ilk yorum yapan arkadasin da dedigi gibi sanki tek derdin biriyle cikmakmis gibi duruyor. Biraz rahatla. Hayatin akimina birak bazi seyleri. Zorla guzellik olmaz. Zamani geldiginde kismetin seni bulmasina hic bisey engel olamayacak zaten. O zamana kadar o zaman su cocuk olsun, aaa olmadi o zaman hadi bu cocuk olsun diye diye yalan yanlis asklara ve yanlis kisilere gidip durma. Asik olmadan, ask yasamayi bekleme. Olsun diye illaki sevgili edinmeye calisirsan iste boyle onlar kendilerine gercek aski bulduklari zaman birakir giderler seni. Sana asik birini bekle.
demek istediklerinizi anladım ama ben de olan şey şu sanki hayat sürekli bişeyleri ucundan gösteriyor sonrada tamamen elimden alıyor. mesela en son olayda benim o gözle bakmadığım biriydi zamanla onun hoşlandığını belli etmesiyle ben de ondan hoşlanmaya başladım ve sonra o da gitti

Back
X