Hayatta zorlandığımız konularda ısrarcı olmak

katikula

Guru
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2008
34.740
12.319
298
İstanbul
Arkadaşlar merhaba,
Bu benim sorunum ile alakalı değil öncelikle bunu belirteyim.
Merak ediyorum, sizce herhangi bir konuda (arkadaşlık,sevgililik, eş, çocuk, olaylar) olayları akışına mı bırakmak lâzım?
Yoksa üstüne gidip çözmeye kendi istediğimiz gibi olmasına mı uğraşmalıyız?
Mesela örnek veriyorum, diyelim ki çalışıyorsunuz bir işte ve pozisyonunuzdan sıkılmışsınız sizi tatmin etmiyor artık ve gözünüzü başka bir pozisyona dikmişsiniz ve onu elde etmek için elinizden geleni hakkınızla bir kötü niyete başlamadan yapmışsınız.....
Ama gene de ulaşamamışsınız diyelim... Sürekli bir engeller çıkmış sürekli terslikler olmuş. mafoldumben
Vazgeçip bırakır mısınız demek ki kısmet mi dersiniz yoksa azmin elinden birşey kurtulamaz diye devam mı edersiniz?
bilmiyorumkismile
Ya da başka bir örnek verirsem, mesela diyelim birisini seviyorsunuz berabersiniz opuyorumnanaktan
Ama önünüze sürekli savaşmanıza rağmen türlü engeller girdi bir türlü düzenli bir hayata sahip olamadınız. Vazgeçip ayrılır mısınız? Yoksa sonuna kadar beraber deyip devam mı edersiniz? kaydirigubbakcemile kaydirigubbakcemile kaydirigubbakcemile
Örnekler çoğaltılabilir sadece bir fikir oluşsun diye kafanızda bu ikisini yazdım.
Şimdiden teşekkürler...
olumunekankayizsmile

bu konusuna göre değişir iş hayatında tabi ki de hedefime ulaşmak için uğraşırım ama aşk hayatında aynı şeyi söyleyemem kişiye göre değişir

kolay kolay yılmayan bi tavrım vardır ama benimde pes dediğim anlar olmadı diyemem bazen yenilgiyi kabul etmek boşvermekte gerekiyo bence bu hayatta

acikcasi ben yorulana kadar bikana kadar ugrasirim. olmuyorsa daha da donup bakmam bile. birakirim artik.
olacagi varsa kendi basina olsun elimden gelen bu kadar derim. ama ciddi anlamda elimden geleni yaptigimi da bilirim. daha fazla zorlamak zaman kaybindan baska bisey degildir o noktadan sonra. oysa hayat cok kisa.

Haklısınız hayat çok kısa ama bir taraftan çok istediğimiz birşey için uğraşmak mı iyi yoksa akışına bırakıp elimizdekiyle yetinmek mi iyi bilemiyorum.
Elimizdekiyle yetinmeye çalışmak bize gerçek mutluluktan çok kandırmaca gibi geliyor....
:uhm:

sonuna kadar savaş veririm aşk,iş hersey eğer gerçekten içten istenir ve çalışılır ise elde edilebileceğini düşünen birisi olarak yılmadan ulaşmak istediğim şeye ulaşmayı denerim.Ama konu eğer iş hayatıysa bazen torpiller devreye girebiliyor ozaman pes ederim torpil söz konusuysa ama başkasının emek verıp yapabildiği birşey ise neden bende yapamayım.

Aşk konusunda pes etmemek bazen bir kadın için çok zor olabiliyor ama derin83 gibi düşünüyorum...
Bazı durumlarda artık çevremdekiler bırak vs dese de hayır diyorum savaşmam lazım sonucu da güzel oluyor hep Allah bozmasın... :Saruboceq:
Hayata evet canım gerçekten istenen herşey gerçek olur bence de... a.s
ınanmak lazım içten.

ben çok çabaladım sanırım.
vazgeçmek olmasa bile sakinleşmek gerek, dizginlemek kendini.
olursa olur deyip beklemek.
çünkü bazen insan kendini parçalasa da olmayınca olmuyor.

her ne konuda olursa olsun, sürekli savaş vermek o konuda,defalarca yenilgiye,cevapsızlığa rağmen direnmek insanı çok yıpratır...bazen bir durup nefes almak lazım,olaylara uzaktan şöyle bi bakıp nerde duruyor bütünde bilmek ve ona göre ilerlemek lazım...

cnm cok haklisin..hep birseyin savasini vermek is hayatinda stress,carpinti ,ask hayatinda ise kalp agrisi getiriyor,bence biraz kenarda sessiz durmak en iyisi..:hulya:

duruma göre değişir bence bu iş konusunda hırs olur aşk konusunda tutku farklı yani :)
Aşkım için sonuna kadar savaşırım iş konusunda elimden geleni yaparım olmuyosa olmuyodur hırs yapmanın alemi yokboshayallersmile

Zamanında o ısrarcı olduğum 2 konu için açtığım bir konuydu.
Nostalji yapayım...
İş için, istediğimden çok daha fazlasını elde ettim, hatta içimden çok istediğim o pozisyona yerleştim...
Sabretmek yaradı cidden.
O zamanki aşk mevzusuna gelince, önümüze koyulan engeller onun bana hayırlı olmadığının işaretiymiş anlamak istememişim...
Ondan kurtuldum hayırlısıyla...
Şimdi başka bir ilişkim var, mutluyuz pek çok soruna rağmen...
Önümüzde dolu engeller var, bu seferkiler çok daha keskin ve katı...
Her şeye rağmen ısrarcı ve duacıyız.
Kimi zaman bunalımlara sürüklensem de umutlarımız var...
Allah'ım dileklerimizi ve umutlarımızı boşa çıkarmadan kabul etsin inşallah..

Ne güzel bir konuymuş Hayyalcim!!!
Neden daha önce farketmemişim diye düşünürken konuyu açtığın tarihe baktım da o zamanlar ben ben değildim ki..
Kendimi görmüyordum ki KK'yı göreyim.
Neyse...
Gereğinden fazla sabırlı ve inatçı olduğumu düşünürüm ısrarla sürdürdüğüm evliliğime baktığımda.
Aslında sadece bitiş sürecini uzatmışım ve kendime daha çok zarar vermişim o kadar.
Israr ederken durup bir karşıdan bakmalı derim. Değecek mi diye?
Mesela ben o kadar çabaladıktan sonra evliliğim düzelseydi,yine mutlu olamazdık belki de...
İnsan o kadar çok yıpranıyor ki ısrar sürecinde herşey yoluna girdiğinde çok geç kalınmış da olabiliyor. Artık tahammüllü bitiyor. Karşısındaki istediği insan olsa bile her hareketi batıyor.
Amaaaaaaan yine saçmaldım.
Bence Allaha tevekkül etmeli,bekleyelim biraz göreli. Mevlam ne eylerse güzel eyler!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…