Hayattaki en büyük korkum kızım olmasıydı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben kız cocuğu olarak çok zor bir çocukluk ve ergenlik geçirdim. Eski konularimda da bazilari yazar. Anlatamadiğım izah edemediğim korkularım var . Kendime çok kıziyorum
Seni çok iyi anladım, ama erkek diye iç rahatlığı ile arkanı döndüğün çocuğun başına daha fena işler gelebilir. Allah korusun. Bu korkun yersiz.

sebep ne bu kadar sizi strese sokan kız yada erkek fark edermi evlat yani bunun cinsiyetle ne ilgisi var rabbimden hayırlısını sağlıklısini dilemek varken.

Muhtemelen korkularınız var. Başına gelebilecek senaryolardan korkuyorsunuz. Bu ülkede bundan korkmanız çok doğal. Ben kızım doğduktan sonra aylarca bunları rı düşünmekten uykularımı kaçırdım. Hatta konu da açmıştım. Ama bunun kızı erkeği yok. Allah yavrularımızı iyi insanlarla karşılaştırsın. Tacize haksızlığa şiddete uğrayan erkek çocukları da maalesef çok fazla. Bi destek almanız sizi rahatlatacaktır

Aynı rahmetli babannemin kafası. Erkek doğurmak büyük marifet gibi anlatır dururdu ama hala var mı böyle ya ? Geçen asırda kalmamış miydi bunlar
Marifet diye düşündüğünden değil muhtemelen ki kendi de ara yorumlarda üstü kapalı açıklamış öyle olmadığını.

Konu sahibi kardeşim siz zor bir çocukluk geçirmiş olabilirsiniz ama kızınızla sizin şartlarınız bir değil. Kızınızın başında anne babası var (sadece fiziksel anlamda değil), size göre daha iyi imkanlarda yaşayacak daha iyi ilgilenilecek. Yaratılış fıtratınız bile farklı olacak iki ayrı insansınız çünkü. Belki de çok dişli bir kadın olacak ileride. Bu şekilde bakmaya çalışın. Rahat edemiyorsanız profesyonel yardım alın veya buna imkanınız yoksa çevrenizde güvendiğiniz aklı selim insanlarla kaygılarınızı paylaşın. Diğer türlü çocuğunuzu büyütürken ona da yansıtırsınız düşüncelerinizi istemeden kötülük etmiş olursunuz. Sağlıkla kucağınıza alın inşallah.

küçükken bir şey mi yaşadığınız kız çocuğu olduğunuz için? Ayrımcılık mı yapıldı, yoksa daha kötüsü mü oldu? Neden istemediğinizi sorguladınız mı hiç? Çok üzüldüm bu hissiyatınıza. Bence terapi alın.

Ben kız cocuğu olarak çok zor bir çocukluk ve ergenlik geçirdim. Eski konularimda da bazilari yazar. Anlatamadiğım izah edemediğim korkularım var . Kendime çok kıziyorum

şimdi gördüm bunu yazdığınızı ama o kadar belli ki kızım olmasından korkuyorum demenizden.
Lütfen böyle düşünmeyin. Ve kızınıza büyürken bu korkularınızı hissettirip onun da psikolojisini bozmayın.
Ben terapi almanızı öneririm. Kızınız için.

Ya Allah kahretmesin boyle duzeni kendin kac yil ugrastim oldu diyorsun birde ustune kiz oldu diye agliyormusun bu ne simariklik bazen boyle seyler okuyunca sinir oluyorum bu nasil bir tavir

herkesin imtihanı bambaşka. Neden böyle diyorsunuz. Konu sahibinin çocukken ne yaşadığını biliyor musunuz? Bence bu konu şımarıklıktan ziyade dram. S

Benim yasadiklarimi kizim yasamasin, onun her daim en yakini olup koruyacagim, cok mutlu bir kizim olacak demek yerine kiziniz olacagindan utanc ve nefretle bahsetmeniz... ne diyeyim yazik yavruya daha dogmadan anasi hanim itelemeye baslamis bile, suan hissettiginiz ve dusundugunuz her sey cocugunuzda travma olusturuyor.
Acil destek alin.

Arkadaşlar öncelikle ben cinsiyetci degilim . Yani erkek doğurmanın marifet olduğunu düşünenlerden değilim . Benim oglum kendi ailemdede tek erkek torun esimin ailesindede tek erkek torun. Hatta eşimin ailesinde 9 torundan tek erkek olani. Esimin ailesi ataerkil bir aile zaman zaman ogluma herseyimiz senin tek erkeksin adamsin vs konusmalarina bile izin vermem.

Eminim ki kızınız da sizin gibi bir anneye sahip olduğu için çok zor bir çocukluk ve ergenlik, hatta ek olarak bebeklik geçirecek.
Keşke hazır erkeği dogurmusken üreme işlemine bir son verseydiniz

Çok üzülmemek için konunu düzenle.

Yaşadıklarınız zor ve üzücü olabilir.
Psikolojik korkularınızı anlıyorum.
Ama mantıksız.
Söz konusu her neyse hepsi erkek çocuğunun başına da gelebilir ve aynı derecede korkunç bu.
Çocuklarımızı koruyarak ona elimizden gelen en güzel imkanları sunmaya çalışacağız.
Kendimize bu konuda inancımız zayıfsa da çocuk sahibi olmayacağız bu kadar net..
Gerisi Allah'a emanet.

Konuyu okuyunca açıkçası erkek çocuk delisi biri olarak değil de kızı için endişelenen biri olarak yazdığınızı anladım ben. Ama o korktuğunuz bütün şeyler ne yazık ki erkek çocukların da başına gelebilir. Evet kadın olmak zor ne yazık ki, özellikle bu coğrafyada. Benim de bir kızım olacak, çok mutluyum ama ara ara bana da bir korku geliyor özellikle haberleri izlerken ama dediğim gibi kimin başına ne geleceği nasıl bir muameleye maruz kalacağı hiç belli olmuyor. Bu kadar korkuyorduysanız keşke 2. Çocuğu hiç yapmasaymışsınız.

Ilginç bir konu olmuş.

Zira ya erkek olacaktı ya da kız. Yani binlerce alternatif varken bahtınıza istemediğiniz şey düşmüs gibi uzulmeniz çok anlamsız.

Zaten her iki seçenek de yüzde 50 oranda bir ihtimal gücüne sahipti.

Ve bu iki ihtimalden biri oldu diye uzulunulmez. Eğer üzülünecekse hic hamile kalınmaz.

Her insan en başta bunu tartacak idrak gücüne sahiptir diye düşünüyorum.

Bi şey daha var. Şu an bir insan çıksa karşıma ve bana deseki;ben çok zengin bir adamım ve sana 2 oda 1 salon ev hediye ediyorum. Al güle güle kullan.

Ben sevinçten ve şaskınliktan deliririm herhalde.

Buraya kadar normal. Anormallik ben "ev neden 3 oda 1 salon değil; bu şekil benim içime sinmedi" dediğim yerde başlıyor .

Gerçekten de size evlat bağışlayan güçten (bu bir yaratıcı olabilir,doğa olabilir,'kendi bedeniniz olabilir) cinsiyet, saç.rengi vb sipariş etmeye korkmuyor musunuz?

Ben bana hediye ev veren adama karsi nankörlük ve yüzsüzlük yapmaya endişe ederim. Vermiyorum ulan derse diye gözünün icine bakarım

Siz neden size karşılıksız olarak verilen büyük bir nimetle ilgili böyle şeyler diyorsunuz. Madem kiz istemiyorsunuz o zaman erkek de isteyemezsiniz.

Kurban olduğum Rabbim ne kadar sabırli değil mi... ayni kudret 1 insanın elinde olsaydi muhtemelen hayatınız kaymıştı.

Gidip dua edin. Tövbe edin.

Imkaniniz varsa bir psikiyatri hekimi ile görüşün. Korkularınızı buraya yazmak sizi tedavi etmez.

Allah yardımcınız olsun. Allah;kendisini gucendirmekten hepimizi korusun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…