- 8 Ocak 2020
- 3.905
- 3.518
- 133
- Konu Sahibi Umutumut82
-
Ben yeni hamile olduğumu oğrendim. Hep kizim kizim diye seviyorum. Dilime kiz geliyor. Instagramda kiz çocuğu elbiselerine bakarken buluyorum kendimi. Çok yalniş düşüncedesin. Hayirli evlat istemek gerek. Bir kere de erkek kiz evlat konusu açilmişdi orda da belirtmişdim. Benim halam erkek evlat olmamasini ailenin kusuru olarak derdi hep. Annemi çok hirpaladi 3 kizin var erkek de olsun diye. Annem de hep ben kizlarimdan memnunum derdi. Halamin 4 kizi bir oğlu var ve buyuduler evlendiler. Oğlu dovuo kapiya koyunca halam kizlarina siginiyor. Oglu evden atiyor kizlari bakiyor. Hayirsiz oglandansa hayirli kizlarim olsun hep şukrederim. Herhalde çevrende baski var. Hayirli evlat iste her zamanSlm forumun güzel bayanları. Linç edilmekten korktuğum için ,bu konuyu açıp açmamakta çok kararsızdım. Ama kendim çözemiyorum ve kimseyede anlatamıyorum.
Benim 6 yaşında bir oğlum var . Ona hamileliğimdede hep oğlum olsun istemiştim. Doktor kızın olacak der diye zangır zangır titrerdim. Cinsiyeti öğrenince rahatlamiştım
Simdi 5 yıllık uğraşın sonucunda şükürler olsun hamileyim. Ve yine hamileliğin başından beri hep erkek çocuk olsun diye dua ettim. Hatta gebeliği planladim ovulasyon testine göre gebe kaldim. 10 gün önce kızım olacağını öğrendim. ve çok huzursuzum . eşime ogluma kimseye söylemedim kızım olacak diye.Bazen cok iyi hissediyorum bazende panik oluyorum. Bir yandanda çok korkuyorum zaten gebeliğim riskli . Benim bu düşüncelerim yüzünden bebegimi kaybetmekte istemiyorum. Sizce uzman desteğimi almalıyım.
Peki kiz istememenizin altinda yatan neden var miSlm forumun güzel bayanları. Linç edilmekten korktuğum için ,bu konuyu açıp açmamakta çok kararsızdım. Ama kendim çözemiyorum ve kimseyede anlatamıyorum.
Benim 6 yaşında bir oğlum var . Ona hamileliğimdede hep oğlum olsun istemiştim. Doktor kızın olacak der diye zangır zangır titrerdim. Cinsiyeti öğrenince rahatlamiştım
Simdi 5 yıllık uğraşın sonucunda şükürler olsun hamileyim. Ve yine hamileliğin başından beri hep erkek çocuk olsun diye dua ettim. Hatta gebeliği planladim ovulasyon testine göre gebe kaldim. 10 gün önce kızım olacağını öğrendim. ve çok huzursuzum . eşime ogluma kimseye söylemedim kızım olacak diye.Bazen cok iyi hissediyorum bazende panik oluyorum. Bir yandanda çok korkuyorum zaten gebeliğim riskli . Benim bu düşüncelerim yüzünden bebegimi kaybetmekte istemiyorum. Sizce uzman desteğimi almalıyım.
Travmalarınız yüzünden belki böyle davranıyorsunuz bunlara çözüm bulmaya çalışın şu sıra Uçurtma Avcısı’nı okuyorum bir erkek çocuğunun başına gelen şeylere lanet okuyorum bu durum cinsiyetle alakalı değil ebeveynler olarak bir çocuk dünyaya getirdiğimizde cinsiyet ayrımı gözetmeden sorumluluğunun bilincinde olmalıyız.Ben kız cocuğu olarak çok zor bir çocukluk ve ergenlik geçirdim. Eski konularimda da bazilari yazar. Anlatamadiğım izah edemediğim korkularım var . Kendime çok kıziyorum
Elinize sağlıkIlginç bir konu olmuş.
Zira ya erkek olacaktı ya da kız. Yani binlerce alternatif varken bahtınıza istemediğiniz şey düşmüs gibi uzulmeniz çok anlamsız.
Zaten her iki seçenek de yüzde 50 oranda bir ihtimal gücüne sahipti.
Ve bu iki ihtimalden biri oldu diye uzulunulmez. Eğer üzülünecekse hic hamile kalınmaz.
Her insan en başta bunu tartacak idrak gücüne sahiptir diye düşünüyorum.
Bi şey daha var. Şu an bir insan çıksa karşıma ve bana deseki;ben çok zengin bir adamım ve sana 2 oda 1 salon ev hediye ediyorum. Al güle güle kullan.
Ben sevinçten ve şaskınliktan deliririm herhalde.
Buraya kadar normal. Anormallik ben "ev neden 3 oda 1 salon değil; bu şekil benim içime sinmedi" dediğim yerde başlıyor .
Gerçekten de size evlat bağışlayan güçten (bu bir yaratıcı olabilir,doğa olabilir,'kendi bedeniniz olabilir) cinsiyet, saç.rengi vb sipariş etmeye korkmuyor musunuz?
Ben bana hediye ev veren adama karsi nankörlük ve yüzsüzlük yapmaya endişe ederim. Vermiyorum ulan derse diye gözünün icine bakarım
Siz neden size karşılıksız olarak verilen büyük bir nimetle ilgili böyle şeyler diyorsunuz. Madem kiz istemiyorsunuz o zaman erkek de isteyemezsiniz.
Kurban olduğum Rabbim ne kadar sabırli değil mi... ayni kudret 1 insanın elinde olsaydi muhtemelen hayatınız kaymıştı.
Gidip dua edin. Tövbe edin.
Imkaniniz varsa bir psikiyatri hekimi ile görüşün. Korkularınızı buraya yazmak sizi tedavi etmez.
Allah yardımcınız olsun. Allah;kendisini gucendirmekten hepimizi korusun.
Bu üye öyle kafadan biri değil, kız çocuğu olarak yaşayacağı zorlukları düşündüğü için böyle düşünüyor.Aynı rahmetli babannemin kafası. Erkek doğurmak büyük marifet gibi anlatır dururdu ama hala var mı böyle ya ? Geçen asırda kalmamış miydi bunlar
Konunuzu güncelleyin. Böyle sanki erkeği üstün görüyorsunuz gibi bir algıyla cevap veriyor insanlar. Yaşadıklarınızdan dolayı kadın olarak yaşamanın zor oldugunu düşündüğünüz için erkek çocuk istiyorsunuz anladığım kadarıyla. Bunun için profesyonel destek almanız lazım. Keşke öncesinde alsaydınız sizin de hayatınızı zehir eder bu durum. Kadın olmak çok zor ama aynı zaman da çok da güzel. Lütfen destek alın.Arkadaşlar öncelikle ben cinsiyetci degilim . Yani erkek doğurmanın marifet olduğunu düşünenlerden değilim . Benim oglum kendi ailemdede tek erkek torun esimin ailesindede tek erkek torun. Hatta eşimin ailesinde 9 torundan tek erkek olani. Esimin ailesi ataerkil bir aile zaman zaman ogluma herseyimiz senin tek erkeksin adamsin vs konusmalarina bile izin vermem.
Arkadaslar konuyu düzenleyemedim buraya yaziyim.
Şöyle anlatiyim.
Annem beni doğurduğunda babam ve ailesi kız oldum diye üzülmüs hatta annem yapayanliz dogurmus beni. annem dogumhaneden tekerlekli sandalyeye oturtulmuş kucaginada beni vermisler. Herkesin ailesi gelip bekleme kısmindan hastasini bebegi alip odaya götüruyormuş ama annem tam 6 saat soguk odada bacaklarindan şakır kan gelerek beklemis. Hastaneye almaya bile gitmemişler. Sonrasindada beni nüfuslarina almak istememisler. Sonra annem dayak vs dayanamayip boşandi ve benim nüfus kagidim okula başladiktan sonra mahkeme karariyla çıkti. annem baba evine döndüğünde karninda ölü bir bebekle (babanem dövmüş) 38 kg olarak dönmüş. Ozamanlar boşanan erkek ak kaşık tabi .annemde dul karı muamelesi gördü dışlandi ezildi sürekli. yolda yürürken kafasini bile kaldıramazdı. Söyle söyliyim biz annemle ikimiz evin kömürlük kapisindan eve girip çikardık. Dedemin bizi görmeye tahammülü yoktu. Ben eğer ananem ve annem evde yoksa wc ye gitmeye ,yemek yemeye korkardim. sokakta oynarken dedem beni görse koşarak kaçardim. Ben 12 yasindayken annem evlendi. Evlendigi kisi cok şükür beni sevdi. Ama ailesi hep kötü davrandı. Yadırgadılar beni. Tek saçi açık kız ,tek pantalon giyen kız ,tek okuyan kız diye orospu derlerdi yüzüme yüzüme. anneme anlatmazdım üzülmesin diye.zaten üzülecek yeride kalmamisti.
Ve en büyük korkum çocuğumum tacize uğraması. Bu korkum oglum icinde gecerli. Sürekli takipteyim sürekli ona belli etmeden mahremiyet eğitimi veriyorum. Söyle açıkca anlatayım.
8 yasindayken komsumuzun oğlu (askerden yeni gelmis)beni ve 2 arkadasimi eve çagırdi . Evde tavşan var seversiniz dedi. sonra iceri girdik. Cinsel bölgesine bir kutu koymus. Serefsiz kutunun arkasini kesip şeyini sokmus. Bize kutuyu acin dedi ben actim şok oldum. okadar çok korktumki anlatamam. Yıllarca rüyalarima girdi Bagira bağira kactik. Sonrasinda üstü kapatıldi.
13 yaşindayken orta okula gidiyordum. ara sokaktan geçerken bir tinerci koşarak gelip arkadan bogazima yapişti. Ozamanlar boynumuza kurdale takardik onunla bogup inşaata cekmeye calisti. Son anda bir amca kurtardi. Polis geldi vs yakalanmadi.
20 li yaslarindayken bir sirkette calışıyordum . Otobüs duragi eve uzakti ve mecburen her aksam benzin istasyonunun önünden gecmek zorundaydim. Benzin istasyonunda calişanlar her aksam laf atiyorlardi. Cok korkuyordum. Bir gün işten 22.00 civari ciktim. ama benzin istasyonunun önünden gecmeye korktum. Yolun karşisindan park tarafindan yürüdüm. Birden biri kosarak boğazima sarıldı ve boğazima bastirdi. ozamanlar sırt çantasi kullaniyordum. Zar zor elinden kurtulup demirlerden atlayip araba yoluna atladim ve arabanin biri fren sıksada bana carpti ve üzerimden gecti.
Ben yıllardan beri yolda yürürken arkama baka baka yürüyorum. Eğer bir erkek arkamdan gelse kalbim gümgüm atiyor. Otobüste minübüste arka koltuğuma bir erkek otursa rahatsiz oluyorum.
Simdi benim korkum bunlari benim kızıminda yaşaması ve benim koruyamamam. Dünya cok kötü ve herseyi kadınlar yasiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?