Hayattaki en büyük korkum kızım olmasıydı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
size kızamıyorum bile
Muhtemelen tacize uğrar tecavüze uğrar okulda öğretmeni sapık olur
Hergün gazetede okuduğumuz tv de izlediğimiz gibi reddettiği biri tarafından öldürülür.
Sonrada yok mini etek giymeseymiş yok o da çok gülmeseymiş diye arkasından konuşulur diye endişe ediyorsunuz.
Çünkü bu dünyada kadın olmak erkek olmaktan bin kat daha zor

Kaygılarınız için yardım alın ya da o bebeği doğurmayın başka çare yok maalesef cinsiyeti biz seçemiyoruz.

Tesekkür ederim aslında iyiydim unuttum sandim ama kızım olucağini ogrendigimden beri sanki hepsi bir sandiktan cikmis gibi önüme geldi. Sırf bu nedenle bu üzüntüyle bebegimide kaybetmekten korkuyorum. Rabbim hepimizi iyi insanlarla karsilastirsin.

Aynı rahmetli babannemin kafası. Erkek doğurmak büyük marifet gibi anlatır dururdu ama hala var mı böyle ya ? Geçen asırda kalmamış miydi bunlar
O kafayi ben de cok iyi bilirim,fakat konu sahibinin ki baska birsey bence.
O,kiz olmanin ne kadar zor oldugunu yasamis,asagilandigini iliklerine kadar hissetmis,ayni hisleri kendi dogurdugu yavrusunun yasamasindan olesiye korkan biri bence..
Sen yetistireceksin deriz,analar degistirecek dunyayi deriz ama,o bunlari yasayan bir kiz cocuguysa icinin titremesini, korkmasini cok normal goruyorum...

Ben kız cocuğu olarak çok zor bir çocukluk ve ergenlik geçirdim. Eski konularimda da bazilari yazar. Anlatamadiğım izah edemediğim korkularım var . Kendime çok kıziyorum
Az çok anladım sizi sizin gibi çok anne var kızım olmasın benim yaşadıklarımı yaşamasın diyende ins kızınızın kaderim sizin gibi olmaz elindenden geldiğince yaşadığınız sorunları ona yaşatmaya özen gösterin çok zor sizin için o kız çocuğun buyuse ergenlik çağına girse hep şüphe edersiniz acaba başına benim yasadiklarim gelir mi diye Allah büyük canım belki umdugun düşündüğün gibi bir hayatı olmaz bilemeyiz Allah bilir karamsar olmamak lmsyin kızınız şuan sizi hissediyor uzulmeniz stres yapmanız onuda etkiler ona göre hayatınıza yön verin sağlıklı düşünün

HErkes anne baba olmamalı bunun kesinlikle bir ehliyeti izni bi şeyi olmalı. Yıl olmuş 2021 neyin kafası ya. İslamiyet öncesi cahiliye devrindeki kafadan ne farkı var. Birden su yüzüne çıkan his değil bu teee seneler öncesi varmış önce tedavi olup öyle yapsaydınız keşke bebeği.

Sebep??

Kızınızın yaşayacaklarından endişe etmeniz kabul edilebilir ama şöyle düşünüm, aileniz sizi koryamamış ama siz olabileceklerin bilincinde olduğunuz için pekala kızınızı koruyabilirsiniz. Sakin olun ve sevin bebeğinizi

Bende kızım olursa annemle olan ilişkim gibi anne-kız ilişkisi yaşarız diye çok korkuyordum.
Ama bikere hamile kalmaya karar vermişim ve kalmışım değil mi? İşte o noktada bu düzeni "Ben ve kızım" değiştireceğiz dedim.

Oğlum oldu ve her daim tek çocuk düşünüyordum. Ama eğer sizin gibi böyle korkularım ve cesaret eksikliğim olsaydı asla bir daha doğurmama kararı alırdım.

Eskiden ne yaşadınız bilemem belkide çok kötü şeylerdir falan ama eğer kendinizde o cesareti bulamıyorduysanız, sadece iki ihtimali olan bir yola girmemeliydiniz.

Yazık doğmamış kızınıza. Utanç vericisiniz.

Amin, üzülmeyin lütfen, gerçekten ağır şeyler yaşamışsınız, hayat herkese eşit davranmıyor malesef, anneniz ve sizin yaşadıklarınız gerçekten zor şeyler... Ama siz güçlü olun ki kızınız da güçlü olsun. Gördüğüm kadarıyla güçlü bir kadınsınız, kızınızı da öyle yetiştireceğinize inanıyorum.

Yazdıklarınızı ,korkularınizı okudum. Size bu korkuyu yaşatanların hepsi erkek. Neden oğlum onlar gibi olur diye korkmuyorsunuz da kızım bunlari yaşar diye korkuyorsunuz? Bu bana cok haksızlık geliyor kusura bakmayin da erkekler korku imparatorluğu kuracak diye kız çocuk dogurmayalım mı? Herkes kız erkek fark etmez çocuğunu düzgün yetistirse bunlar yaşanmaz. Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın. Bu korkularınız için de psikolojik destek alın , bu şekilde çocuk yetiştirilmez.

Sizin öz babanız ölüm yatağında helallik mi istemişti yoksa karıştırıyor muyum? Üvey babanıza ayıp olur mu diye konu açmıştınız sanki. Ne oldu acaba gittiniz mi?

Bu dünyada bu ülkede kız çocuğu olmak, kadın olmak çok zor.
Umutumut82 yaşadıklarını daha önceki yorumlarında okumuştum. Açıkçası kız çocuğu olmanın en ağır yükünü yaşamışsınız. O dönem küçük bir çocuktun, annen kendini de seni de koruyamamış. Ama şimdi eskisi gibi değil. Annenin yapamadığını sen yapabilirsin. Çocuğuna kendini korumasını öğret, gerisini Allah’a emanet et. Çok fazla korumacı olmak da bazen çocukta özgüven eksikliğine sebep oluyor. Ona çok dikkat edin.

Bu sorunu aşmadan gebelik düşünmeseydiniz keşke. Sonuçta ya kız olacak ya erkek. Her türlü yüzde 50 ihtimal var. Hadi birincide denk gelmiş hangi akla hizmet ikinci gebeliği düşündünüz aklım almıyor. Uzman desteği alın geç kalmadan

Cünkü oğlumu cok dikkatli yetistiriyorum. Cevresine ve kadina saygili bir insan olmasi önceliğim. hayıri cevap olarak kabul eden bir erkek olarak yetistirmeye çalisiyorum. Elbetteki size yanlis gelebilir düsuncem. Zaten dogru olduguna emin olsam buradan fikir almak istemezdim. Araftayim yani

Sizin kız olmanız ve zorluklar yaşayıp kimseye açamamanız,çözüm bulamamanız sizin ebeynleriniz yüzünden olmuş.E şimdi sizin kızınız bilinçli bir aileye geliyor.Her konuda arkasında olacak bir anneye başta.Elbette zorluklar yaşayacak ama arkasında siz olacaksınız.Aynı şartlarda değilsiniz.Ben de çok taciz yaşadım.Dersaneye giderken,sokakta yürürken,öz be öz kuzenimden..Ama hepsinde ailem arkamdaydı.Şimdi hayatımda bir iz kalmamasını onlara borçluyum.Şu da var.Biz o tacizleri kız olduğumuz için görmüyoruz çoğunlukla.Sapık biri için kız erkek farketmiyor...

Bence ne kadar şanslısınız. Erkek bir evladınız var şimdi bir de kızınız olacak. Allah'ın bu lutfunu tadamayanlar var. Ben çok isterdim bir kızım bir oğlum olsun, Allah nasip etmedi hala bana, hatta başka sağlık sorunlarıyla uğraşıyorum. Allah'ım dermansız dert vermesin, size de sağlıklı hayırlı evlat versin.

Ben kız cocuğu olarak çok zor bir çocukluk ve ergenlik geçirdim. Eski konularimda da bazilari yazar. Anlatamadiğım izah edemediğim korkularım var . Kendime çok kıziyorum
Sağlıklı bir doğum dilerim, sizin çocukluğunuz zor geçtiği için korkuyorsunuz anlıyorum ama kızınız siz değil, siz de aileniz gibi değilsinizdir, aksine kendi çocukluğu zor geçen kadınlar evlatlarına kendilerine yapılan hataları tekrar etmemek için daha çok çabalar bence.
Kızınız olacağı için korkmak yerine aileniz gibi olmaktan endişe duyup evlatlarınıza iyi bir anne olmak için neler yapabilirsiniz'e odaklanmalısınız.

Öncelikle oglunuzu yetistirme tarzıniz icin tebrik ederim. Bende kiz çocuk bekliyorum , Allah tüm cocuklari korusun. Size hak vermiyor degilim sadece erkeklerin korku imparatorluğu var diye kadın nesli tükenemez. Siz cinsiyeti belli olacak buyuklükte bebeği aldırabilir misiniz mesela? Su anda kendiniz ve bebeginiz için yapacagıniz en iyi sey destek almak.

Sizin öz babanız ölüm yatağında helallik mi istemişti yoksa karıştırıyor muyum? Üvey babanıza ayıp olur mu diye konu açmıştınız sanki. Ne oldu acaba gittiniz mi?

Evet dogru hatirladiniz. Gitmedim ve ölmedi. görüsmedimde telefonumdan engelledim. Birazda onun ortaya cikmasi tetikledi bazi şeyleri.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…