21 ve işletme 2. SınıfımÖncelikle yaş kaç ve ne okuyorsunuz?
Tabii öyle yapıyorum zaten ama asıl sorun bunları yapmak için nasıl para kazanacağım yani sevdiğim iş ne meselesi. Şu anda işketme okuyorum mesela her alana açık bir meslek ya da acaba terxümanlık mı okumalıydım ya da mimarlık... Hangisini daha çok severdim, bu bölümde iş bulup çalışırken mutlu olabilecek miyim sorunum daha çokBenim hedeflerim hep degişdi.
Yani 20 yaşindaki düşüncelerimli şuankilerin alakasi yok.
15-20 arasi cilgindim. Dünyayi gezdim. Sosyalist takildim. Para ozamanlar igrenc gelirdi bana. Tip okuyup afrikada insanlar yardim etmek tek amacimdi.
20-25 arasi anladimki tip entresan ama doktorluk benlik degil.
Insanlardan tirsdim biraz... hukuk okudum (hala tip kitaplari okurum...ama hobby olarak)
25-30 arasi anladimki para önemli... yatirim yapiyorum. Işimde yükselmeye calişiyorum. Hee 1 gün bile avukat olarak calişmadim (uluslararasi şirketde Projeler yönetiyorum)
Demek istedigim özüm degişmedi. Hala azda olsa sosyalist takilirim. Dünyayi gezmeyi cok severim. ama hayata bakiş acim degişdi. Daha olgunlaşdim yani.
Yakinda cocuk projesi başlar.
20 yaşinda hayatindan anlam cikartamazsin. Daha cok gencsin. Gez toz yaşa gör ye ic. Hayat zaten bundan ibaret
Hayatta hiçbirsey için hedef belirlemedimHerkese merhabalar. Biraz genel bir soru ama hayattaki amacını ve hedefini belirleyememiş olan bana cevaplarınızla yardım edebilirsiniz diye düşündüm. Üniversitede okuyorum ama okuduğum bölümü istiyor muyum istemiyor muyum onu bile bilmiyorum. Nelerden hoşlanırım, gelecekte ne yapsam severim, benim amacım ne, bu işte ilerleyebilir miyim? Gibi sorular kafamı kurcalıyor sürekli. İnsanın hayatta belirli bir hedefi olmadıktan sonra her şeyi gönülsüz, yapmış olmak için yapıyor benim gibi. Peki siz hayattaki hedeflerinizi nasıl belirlediniz? Veya benim gibi ne yapmak istediğine karar veremeyen insanlar için önerileriniz var mı? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim
Ama her şeyi bırakıp da kaderde neyse o demek çok saçma olurHayatta hiçbirsey için hedef belirlemedim
Şuna inanıyorum
İnsan ne yaparsa yapsın yazısı ne isw onu yasıyor
Gencken psikolojı okumak isterdim
İşletme okudum.
Farklı bir iş yapmak isterdim , o da olmadı
Suanda hiçbir hedef belirlemiyorum
Bu örnekler cogalır gider.
İşte onu bilmiyorum ben. Neye uygunum neyle mutlu olurum...Bana hep ne guzel dinliyorsun psikolog olsana derlerdi gercekten fark ettimki insanlari dinlemeyi seviyorum ve bu yonde ders calisip kendime hedef belirledim psikolojik danismanlik okudum.simdi 2 yildir gorevjmi yapiyorum ve cok mutluyum.o yuzden yeteneklerinize uygun olan ve mutlu olabilecginiz meslegi yapmak cok onemli
20 sene sonrasını çok güzel hayal ederim de olur mu orasını bilemem işteGözünü kapat. 20 sene sonraki halini hayal et.
Eğer yüzünde gülümseme oluşuyorsa doğru yoldasındır.
Ben hep böyle yapıyorum.
Mesela şöyle söyliyim ben doktor olmak istiyorum.20 sene sonrasını çok güzel hayal ederim de olur mu orasını bilemem iştenasıl bir hayalden bahsediyorsunuz tam olarak?
Anladım ne demek istediğinizi aslında ama şöyle söyleyebilirim kendiöi doktor olaral da hayal etsem, mühendis olarak da hatta çocuklarına bakan ev hanımı olarak da hayal etsem mutlu oluyorum çünkü ya başarılıyım ya da mutluyum hayallerimde ama gerçek hayatta öyle olamıyorum nedense. Mesela üniversite hayali kurarken de mutluydum ama şu an değilim gibiMesela şöyle söyliyim ben doktor olmak istiyorum.
Ve kendimi 20 sene sonra acilin içinde koştururken gördüğümde mutlu hissediyorum kendimi.
Oraya uygun hissediyorum gibi. Yani ben neden burdayım neden bu işi yapıyorum diye sorgulamıyormuşum gibi.
Eğer öyle bir boşluktaysan meslek seçimini bir daha düşün derim :) Ben pek anlatamadım ama
Kendini oraya ait hissetmiyorsan yanlış yerdesindir.
Ah işte neye yeteneğim olduğunu bir bilsem...Hedefim ingilizcede bir bolumde yogunlasmakti.ingilizce ogretmeni oldum.yetenegim dil oldugu icin bu bolumu sectim.yeteneklerinizi belirleyip buna gore universite okuyun.basarilar..
Mesleki olarak kurduğu hedeflere yaş itibariyle ulaşabileceği kadarına ulaşmış, daha yıllar gereken kısımlar için de yolda ilerlemekte olan biri olarak hayattaki hedefim : Mutlu bir hayat yaşamak. Ben üniversite sınavında derece yaptım, bölümümde en güzel okula gittim, meslek olarak zaten çok seçici olma lüksüm vardı ve sadece iki yere başvurup ikisine de kabul edilip seçimi kendim yaptım. Ama bir çok zaman aslında İngiliz ya da Amerikan dili edebiyatı okusaydım diyorum mesela. Edebiyatçı olur ve kitap yazardım. Çok zevk alırdım çünkü zevk aldığım konularda yazabilme lüksüm olurdu. Ama para kazanamayabilirdim işte. İnsan bir de öğrenciyken puanı en çok nereye yetecekse en yüksek nereye gidebilecekse onu istiyor. Ben bunu kısmen yaptım, bölümümü kendim seçtim en azından ama yine iyi bölümdü. Sonra düşünüyorsun ve en iyisi dediğim yer olmasaydı da, en iyi bölüm değil de başka bir bölüm olsaydı da mutlu bir hayatım olabilirdi, o zaman ne gerek vardı diye... Karışık bu işler.Herkese merhabalar. Biraz genel bir soru ama hayattaki amacını ve hedefini belirleyememiş olan bana cevaplarınızla yardım edebilirsiniz diye düşündüm. Üniversitede okuyorum ama okuduğum bölümü istiyor muyum istemiyor muyum onu bile bilmiyorum. Nelerden hoşlanırım, gelecekte ne yapsam severim, benim amacım ne, bu işte ilerleyebilir miyim? Gibi sorular kafamı kurcalıyor sürekli. İnsanın hayatta belirli bir hedefi olmadıktan sonra her şeyi gönülsüz, yapmış olmak için yapıyor benim gibi. Peki siz hayattaki hedeflerinizi nasıl belirlediniz? Veya benim gibi ne yapmak istediğine karar veremeyen insanlar için önerileriniz var mı? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim
Büyük işler başaran insanlar büyük hedefleri olan insanlardır :)Hayatta hiçbirsey için hedef belirlemedim
Şuna inanıyorum
İnsan ne yaparsa yapsın yazısı ne isw onu yasıyor
Gencken psikolojı okumak isterdim
İşletme okudum.
Farklı bir iş yapmak isterdim , o da olmadı
Suanda hiçbir hedef belirlemiyorum
Bu örnekler cogalır gider.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?