• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayattan aldnz en byk ders?

DERin83

RUZGARİN ANNESİ:-)
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2009
2.761
4
116
İstanbul
evet kızlar hayattan aldığınız en büyük ders nedir_? şunu yaptım boyumun ölçüsünü aldım oturdum dediğiniz birşeyler yaşadınızmı? ben mesela dostlarıma çok değer verirdim ama verdiğim değerin karşılığını alamadım yaptığım iyilikleri kötü ödettiler. şimdi herkese karşı çok temkinliyim.......:umursamaz:

iyilik yap denize at. bunu öğrendim.

üniversitedeyken arkadaş grubumuzda bir kız vardı. çok ezikti arkadaşı yoktu. aynı durumda ben olmak istediğim için kıza" gel bizle takıl" dedim. demez olaydım.

neyse bu kız grubumuza dahil oldu, aradan 2-3 yıl geçti tabii herkes samimi oh ne ala. bu kızın arada bana öyle davranışları var ki sanki kasıtlı yapıyor. yok değildir, akıl edememiştir diye kendimi kandırdım hep. birgün kendi aptallığından ötürü çok saçma birşey oldu. not alsın diye kitabımı vermiştim. yazılanların yarısını bulamamış kitapta, sorumlusu benmişim. okulda bana bağırınmaya başladı, güya ben kasıtlı olarak bunu yapmışım. 15 dakika sonrada sınava girecektik. ben tuttum kendimi birşey demedim. sınavdan çıktık. üzüldüm yanlış anlamasına. dedim "kasıtlı birşey olamaz ki ben sana kitabı verdim, o sayfayı alıp saklamadım ya ordaydı" dedim. baktım bu hala çemkiriyor. çektim resti... bir daha da aynı ortamam asla girmedim onunla. ve milleti o kadar sindirmiş ki, aynı grupta olduğum diğer arkadaşlarım da (1 kişi hariç) ona hiç ses çıkartmadı. ben de demek ki herkesin ilişkisi çıkar ilişkisiymiş dedim çünkü erkek akadaşlarında kalmak için ya da birbirlerini kullanıyorlardı. bitti gitti benim için. ama büyük de bir ders oldu.

acınacak hale düşmedim çok şükür başka arkadaşlarım da vardı a.s yok ama bundan sonra herkes kendi yağıyla kavrulsun yardım elimi uzatmıycam :roflol:

en yakın arkadaşında olsa ona sır vermemek..hayattan aldığım en büyük ve acı ders bu oldu..

Hayatın dersleri bitmez...her gün yeni bitane verir...kimini gözümüze soka soka, kimini çaktırmadan...
Her dersi de her kapasite anlayamaz tabi...

Kardeşim gibi gördüğüm iki insana güvenmem ,hayatın bana verdiği en büyük ders oldu ve bu dersten sonra güven sorunu yaşıyorum herkese karşı.
Hayatım boyunca bana eşlik edicek bi hediye verdiler..

Ayyyy geçen gün takılmıştım buna...
En son aldığım dersi söylüyüm ben...
"Aptalla muhatap olma,seni de aptal sanırlar.."
Bunu az önce öğrendim...
Aptal küfür anlamında değil zeka seviyesi olarak demek istedim..:ecrin_bebek:

Bunu az önce öğrendim...

doğru söze ne denir alkisalkisalkis

Bunu az önce öğrendim...

kaydirigubbakcemile5kaydirigubbakcemile5:roflol: :roflol:
öğreniyosun laliş....

En büyük hazine ailedir,hayatta en çok kendine güven,kimseye hakettiğinden fazla değer verme,kimseyi kandırma, yalan söyleme,yanıltma,bile bile kalp kırma.Kendini çok sev ama kibirli olma..

Küçük beyinler her zaman peşimizde olmaya,hayatımızı didiklemeye devam edecektir..
Sakın dert etmeyin..
Ne de olsa onların derdi sizsiniz..
Takılın bence..kaydirigubbakcemile3
Bunu biraz geç anladım,ahh ne vardı evliyken öğrenseydim şu dersi..:delphin:

yapmak istediklerini ertelememek lazım bazen çok geç oluyor, zaman akıp gitmiş oluyor, bende bu dersi 2 yıl önce aldım, acı ama gerçek.

kaydirigubbakcemile5kaydirigubbakcemile5:roflol: :roflol:
öğreniyosun laliş....

Biraz geriden gelsem de olsun..:roflol:
Heh bir ders daha;
Beyninizin aydınlaması için hiç bir zaman geç değildir!!
Gözlerinizi kocaman açın yeter!akannehir

lale ne özlü sözler varmış sende böyle kaydirigubbakcemile5

Ahh canım daha neler var da..
Çıkacam dersim var..(ayyy yine ders dedim)kaydirigubbakcemile3
Konunu çok sevdim..
Yarın bol bol uğrarım inşallah..opuyorumnanaktan

Back
X