Hayattan, insanlardan korkuyorum

Helinsma

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2015
1.953
946
123
31
Merhaba herkese.
Aşırı duygusalım. Aileme, yaşanılan toplumsal olaylara, burada okuduğum olaylara bile üzülüyorum.
Bu kadar kırılgan olmak korkutuyo beni
evlendiğimde türlü olaylar yaşayabilirim
Çocuklarımın bir çok sorunu olabilir
Okuyorum burayı takip ediyorum neler oluyor hayatta bunları bende yaşayacak olabilirim.
Kardeşim evlilik öncesi 7 senelik ilişkisinden ayrıldı
Onlar için senelerdir üzülüyorum, ağlıyorum geceleri
Yeni biriyle tanışamayacak unutamıyacak diye içim içimi yiyor
Diğer kardeşim eşiyle boşanma davası açtı çocukları vardı aynı şekilde kahroldum sürekli çocuk nolcak
Ya başkasıyla evlenirlerse diye düşünüp bunalıma girdim rüyalarıma girerdi.

Evde sorunlar oluyor kardeşlerimden biri 28 29 yaşlarında tabiki babamı üzüyor diye tartışıyorum, bütün gece uyuyamadım ağladım.

Dayılarım birbirleriyle kavga ediyor onuda sürekli düşünüp ağlıyorum anneleri çocukken ölmüş onlar çok sıkıntı çekmiş şimdi niye birbirlerine böyle yapıyorlar diye duygusal düşüncelere dalıyorum adamlar 50 yaşında neredeyse bunu düşünmüyor mu gidip yakalarına yapışmak geliyor.

Kuzenim kekeme okulda onunla dalga geçiyorlardır ileride ya bi kızda onu beğenip evlenmezse diye düşünüp üzülüyorum.

Burda birisi kocam aldatıyor diyo ya da haksız birisine çok aşırı yükleniliyor haksız blle olsa ben onun neler hissettiğini düşünüp üzülüyorum.

Sizce benim piskolojim mi bozuk?? Gerçekten yardım almak istiyorum bazen ekonomik olarak gücüm olduğunda.

Normal mi bunlar? Zayıf olmak istemiyorum bu kadar şeyi düşünmek kafama takmak istemiyorum bazen aşırı tepkiler veriyorum yanımda birisi ağlayınca ona da rahatsız oluyorum.
Teşekkür ederim fikirlerinize.

Normal gelmedi bana. Yaygın anksiyete bozukluğu olabilir sizde bir uzman yardımı almalısınız.

Kendi hayatınızda yeterince meşguliyetleriniz olsa bunlara üzülmeye de vaktiniz de kalmaz gibi geldi.
Siz neler yapıyorsunuz?

Evet haklısınız bunu düşündüm şuan ben fazla evde zaman geçiriyorum son zamanlarda kpss ye çalışıyorum aslında aklımda meşgul kendi hayatıma dair planlarım, endişelerim var ama genel olarak bi boşluk hakim.

Maddi gücünüzün iyileşmesini bekleme lüksünüz yok bence, kendi sağlığınız için en azından devlet hastanelerinin psikiyatri servisinden yardım alabilirsiniz. Anlattığınız tüm üzücü şeylere kafa yormanız, başkalarının dertlerine ortak olmanız pek mantıklı ve sağlıklı değil. İnanın herkesin bambaşka ve çok sayıda derdi var. O zaman herkesin derdini ayrı ayrı düşünüp kahredin kendinizi.

Normal gelmedi bana. Yaygın anksiyete bozukluğu olabilir sizde bir uzman yardımı almalısınız.

Belirtilerine baktım da bu kadar hakim değil bende daha çok olmuş gözümün önündeki olaylardan çok etkileniyorum. Fiziksel belirti olarak mide ağrısı, kabızlık vs çok sık yaşıyorum ama.
Teşekkür ederim

Yoruluyorum ağır geliyor bazen lanet olsun böyle hayata moduna geçiyorum üst üste gelince farklı farklı düşüncelere dalıyorum. Devlet hastenlerinde olduğunu bilmiyordum teşekkür ederim değerlendircem.

Çok kafana takma herşey gelip geçici eğer kendini çok üzersen hasta olursun o üzüldüğün hiç kimse de bakmaz sana. Herkes kendinden sorumlu. Dünyayı sen kurtaramazsın.

Yoruluyorum ağır geliyor bazen lanet olsun böyle hayata moduna geçiyorum üst üste gelince farklı farklı düşüncelere dalıyorum. Devlet hastenlerinde olduğunu bilmiyordum teşekkür ederim değerlendircem.
Rica ederim yeter ki siz iyi olun ama dediğim gibi herkesin derdine siz koşamazsınız, koşsanız da azaltamazsınız. İnsani yönünüz oldukça fazla anladığım kadarıyla aslına bakarsanız olması gereken de bu ama inanın değmiyor. Hele ki insanlar için... Kimseye yaranamazsınız. Hassas insanları bir yerinden kırmak yetmiyor bin yerinden kırmak istiyorlar. O yüzden silkelenip kendinize gelin ve güçlü olun Konunuzu takipte olacağım, inşallah çok daha iyi olacaksınız.

Çok kafana takma herşey gelip geçici eğer kendini çok üzersen hasta olursun o üzüldüğün hiç kimse de bakmaz sana. Herkes kendinden sorumlu. Dünyayı sen kurtaramazsın.

Tabiki farkındayım. Evlenince ya da çalışmaya başlayınca kendi meşguliyetimden fırsat bulamam sanırım. Teşekkür ederim

Allah razı olsun çok mutlu oldum tanımadığı birinin iyiliğini isteyecek insanlarda var hayatta. İnşallah hep beraber iyi olalım

Yaygın Anksiyete bozuklugu oluyor bu durum doktora gitmeniz lazim daha fazla hayatinizi cekilmez hale getirmeden

hemen hastalığa yormayalım... sadece psikolojik. bana daha açıklayıcı bi şekilde anlatır mısın durumunu canım?

Ben de senin gibiyim. Sanırım benim de tedaviye ihtiyacım var ama hep erteliyorum. Çok duygusalım her gün ağlıyorum aklıma bi şey getirip

Fazlası takıntı ve Patalojik boyuta girer tahminince.
Bence biraz kendi hayatınıza odaklanın.
Bahsettiğiniz dertler çözümsüz değil Birçoğu Kişilerin kendi elinde.
Evlenmek kadar ayrılmakta normal. Bunlara takmayın kendi hayatınıza bakın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…