Hayattan nasıl zevk alıyorsunuz?

Hayattan zevk almamı engelleyen herşeyi hayatımdan çıkararak.

Bir ben daha yok.Yaşayacak bir hayatım daha yok çünkü.

Daha bu yaşımda kendimi bitmiş gibi hissediyorum. Hiçbir şey yapmak istemiyorum. Güldüğüm anlar çok nadir. Nasıl düzeleceğimi bilmiyorum. Yardım edin. Ne yapıyorsunuz? Nasıl mutlu oluyorsunuz?
Şükrederek.

Oncelikle sen nelerden mutlu oluyorsun onları kesfedeceksin. Bazı insanlar yemek yiyerek mutlu olurken ben çok sağlıklı beslenip spor yaptığım günler çok mutluyum.
Eskiden gelecek kaygıları taşırken şimdi her yeni güne sukrediyorum. Bir Kumbara aldım kendime her gün üç beş bozuk paraları atıyorum haftasonları kızım la sokak hayvanlarıni besliyoruz çok büyük mutluluk bu mesela...
Ayda bir ihtiyacı olan biri için yardım yapıyorum. Birinin küçük te olsa mutlu olduğunu görmek bana büyük haz veriyor.
Ayda bir kendime çok istediğim birsey alıyorum.
Dostlarima daha çok zaman ayiriyorum. Onbeş gunde bir gün yapıyoruz. Cok sevdiğim arkadaslarimla yemeğe çıkıyoruz ve herkes 50 tl veriyor on kişiyiz o parayi da engelli çocukların ihtiyacı için topluyoruz.
Artık eşim beni aldatır mi şimdi nerde kimle demiyorum. Kafasına koyan zateb yapar diyerek kendimi mutsuz etmiyorum. Eskiden çok yipratmisim kendimi artık her güne sukredip huzurlu mutlu olmayı seçtim.
Kariyer, is guc para vs olaylarını astım artık mutluyum:)

Sabah sabah iç hesaplaşma yaşatıp melankolik yaptı bu konu beni nedense. Genel olarak keyifli bir hayatım olduğunu hayattan keyif aldığımı düşünüyordum ama şuan farkettim ki eskisi kadar mutlu değilim. Sanki yeni aşık gibi çok coşkulu olduğum, en dandik mekanlarda bile sırf ilk kez bulunmaktan dolayı acayip keyif aldığım bir dönem vardı benim. Şuan çoğu insanın hayal ettiğini bildiğim deneyimler yaşamak bile öyle heyecanlandırmıyor beni. Hala memnuniyet, huzur, keyif, neşe hissediyorum ama taa 2013'ten beri öyle katıksız bir coşku ve sırf hayatın içinde bulunmaktan zevk alma hissi yok.

Yani sonuç olarak yaşama sevinciyle doluyum ve az sonra sırrımı seninle de paylaşacağım gibi bir iddiam yok ama genel olarak yapmaktan zevk aldığım, mutsuzken keyfimi yerine getiren birkaç birşey var onları yazacağım belki işine yarar diye.

İlk sırada gülmek var. Gülmek her zaman iyi hissettirir, hele spontane olduğunda tadından yenmez. Şöyle muhabbetinizin, espri anlayışınızın uyduğu birlikte ota b.ka gülebildiğin eşin dostun varsa ara bir kahve içmeye çağır eski komik anlarınızı yadet. Sosyalleşecek modda hissetmiyorsan komik birşeyler izle. Feel good dizi olarak benim favorim modern family çünkü içinde hiç empati kuracağın 20li yaşlarda karakter yok gülüp geçiyorsun. Eski türk filmlerini seviyorsan tarık akanlı, kemal sunallı komediler de iyidir. Şükela mod on yaptığımda ekşi sözlükteki çocuklarla girilen komik diyaloglar ya da çevreden duyulan yaran diyaloglar başlıklarına da gülüyorum ben. En olmadı aç youtube'dan komik kedili, bebekli videolar izle.

İkinci sırada çevre var. İçinden gelmese de arada eski arkadaşlarını, akrabalarını arayıp bir hallerini hatırlarını sor, telefonu kapattığında daha iyi hissedeceksin. Yakında doğum günü olanlar varsa onlar için hediye bakın. Etrafında çocuk varsa onlara ufak tefek oyuncak, kıyafet birşeyler al. Çocuklar için alışveriş yapmak inanılmaz keyifli birşey. Kıyafetler şık ve minnacık bir kere. Oyuncakçı gezmek zaten eğlenceli. Hediye vermek iyidir hem kendini iyi hissedersin, hem de normal alışveriş rutininin dışına çıkıp, normalde girmeyeceğin mağazalarda/sitelerde gezinirsin değişiklik olur.

Buarada alışveriş demişken ben keyifsizken asla kıyafet alışverişi yapacak sabra ve azme sahip olamıyorum. Hiçbir şeyi beğenemiyorum beğensem bile kabine girecek enerjiyi bulamıyorum filan ama genel olarak alışveriş beni mutlu ediyor. Eğer benim gibiysen kırtasiye, dekorasyon ve kozmetik alışverişini öneririm keyifsizken. Üstüne de bir kahve oh mis.

Bir de yemekten çok keyif alıyorum ben. Yeni birşeyler pişirmek, daha önce denemediğim bir yemeği denemek ya da bol karbonhidratlı birşeyler yemek gayet keyifli bir olay benim için ama bu çok sağlıklı olmayabilir. Yemek ile duygusal bir bağ kurmak diyetisyenler ve psikologlar arasında pek takdir edilmiyor.

Son olarak kendimi bildim bileli suyla vakit geçirmeyi çok rahatlatıcı ve keyifli buluyorum.Bazen küveti sıcak suyla doldurup içine okaliptüs, sedir, lavanta yağı filan damlatıyorum. Yanıma soğuk soda bir de okumayı sevdiğim bir kitap ya da dergi alıyorum, su soğuyana kadar içinde takılıyorum öyle. Geçen sonbaharda da haftada 3-4 gün yüzmeye gidiyordum mutlaka ve çok enerjik hissediyordum kendimi sudan çıktığımda, havalar soğudu saçımı kurutmak zor geliyor diye bırakmasam iyiydi.
Ozellikle ilk paragraf beni anlatiyor.. Cok sukur her halimize, mutluyum, aslinda genel olarak neseli, komik kadinimdir, kucuk seylerle bile mutlu olurum ama o bahsettigin eski cosku, heyecan, sevinc yok malesef.. 2013 yilinda, evlendigim zamandan itibaren başladı.. Ilk gunlerden buyuk hayalkirikligi, mutsuz bi evlilik, sonrasi bosanma vs iste..
Hamdolsun her halimize tabiki.. Sadece, yorgunum sanirim..

Son düzenleme:
Ay zaten o kahrolasi bosanma miladi oluyor ustune yine hayal kirikliklari tuzu biberi oluyor.

:KK31:Hayvan sahiplenmeni tavsiye ediyorum
Ben de genel olarak hep mutsuz ve karamsarım
Ama bebeğim ve kedim hayat kaynağım neşe sebebimHoppa

Siz olmuşsunuz bence ya:)

Kendime şu ahşap boyama hobiniz gibi bir hobi bulsam diye hep özendim ama yok bu işler bana göre değil sanırım. Dikiş denedim, örgü denedim, şu boyama kitaplarınj denedim yeni trend olanlar, kağıt süsleme denedim... yok bana olmuyor. Kendine iyi gelecek hobiyi bulmak da zor iş. Deniyoruz bakalım
Yeni evliyseniz ve icinizde evi süsleme hevesi varsa ahşaplara daha eğilimli oluyor insan :) önceden anne evinde tek bir odaya sahipken şimdi tümüne sahipsin :)) bütün hayallerini gerçekleştirebilirsin. Mutfak senin, salon senin :))) Bende biraz bunun hevesiyle araç gereçlerimi kendime göre uyarlıyorum işte :)
Eğer ahşap boyama hevesiniz yoksa belki taş biriktirirsiniz? Sonra onları bir panoya yapıştırıp duvarınıza asabilirsiniz. Üstündeki her taşın bir hikayesi olur. Mesela simsiyah olanı sahilde, mavili sarılı ilginç olanı köyde bulmuşsunuzdur. Hepsi size bir şeyler anlatıyordur. Kim bilir nerelerden sürüklenip geldiler düşünsenize :) kader onları bir araya getiriyor. Ya da goha getiriyor :)

Hayattan zevk almak aslında anlam yüklemek bana göre. Yoksa hiçbirimizin mükemmel bir hayatı yok. Yapamadıklarımız var. İsteyip alamadıklarımız, gidemediklerimiz. İdare etmek zorunda olduğumuz hayat koşulları ve bir sürü can sıkıcı insan var. O yüzden kendi kendimizi kurtarabilmek için anlamları görmemiz lazım. Biraz dinlenmeye çalıştığımızda neden uzaklara dalıp anlam doluyoruz? Çünkü anlam yüklemeye ihtiyacımız var. Aslında mesele hobi edinmekte değil. Her şey olabilir. Eskimiş ve hurdacıya düşmüş eşyaları fotoğraflardım önceden ben. Hepsinin ayrı bir hikayesi var bana göre.

Hiç kimseyi umursamadan kendimi aileme adiyarak onlar mutlu görmek en büyük zevk bana göre:nazar:

Turk khvesi icince mutlu oluyorum,dusta uzun uzun kalinca mutlu oluyorum. Guzel kokular surununce,cikolata yiyince,mis gibi havayi icime cekince,esim masaj yapinca,cocuklara yemek yedirebilmeyi ve uyutabilmeyi basarinca... Cook var daha.Hayat cok guzel ya seni mutsuz eden kimseleri ve olaylari aklindan cikar,hersey kisinin kendi elinde

mutsuz olabilecek o kadar çok nedenim var ki
çalışma saatlerimin uzunluğu
evimin kafamdaki kadar düzenli ve temiz olamaması
sabahın köründe ve soğuğunda kızımı kreşe götürmem ve akşama kadar birbirimizi özlüyor olmamız
haftasonlarımın temizlik yemek alışveriş ve kızımla ilgilenmekten kendime hiç zaman ayıramam
veremediğim kilolarım
aile özlemim şehir özlemim
veeeee daha bir sürü sebep

mutluluk sebeplerim ise
kreşin kapısından girdiğimde boynuma atılan kızım
ona dokunmak , onu izlemek , onun yeni bişeyler öğrendiğini görmek
onun koşulsuz sevgisi
kızımın, kendimin, eşimin sağlıklı olmasına şükretmem
her şeyin gelip geçici olduğunu bilmek
gelecekten beklentilerim
1 saat fazla uyumam
kahvaltı yapmak
bu liste de de bir sürü sebep var

sonuç olarak hayata nereden bakmayı tercih ederseniz ruh haliniz o olur

Sevgilime bağırınca zevk alıyorum.. İşte hayat böyle güzel :D

Kendi başınıza rahat nefes alabiliyorsanız..
Elinize hayatınızı idame ettirecek kadar para geçiyorsa..
Her gün karnınız doyuyorsa..
Hatta kendi iradenizle yemek yiyebiliyorsanız..
Bütün uzuvlarınızın kontrolü elinizdeyse. (Ki engelli insanlar da hayattan zevk alıyorlar)
Yatalak değilseniz..
Altınızı temizlemek için bile kimseye ihtiyacınız yoksa..
... Kusura bakmayın bu haller bana şımarıklık gibi geliyor.

Her halimize şükretmemiz gerekiyor. Oturup dertlenmek yerine bir şeyler yapmalısınız.
Depresyondaysanız bunun çözümüne bakın. Mutluluk satın alınan bir şey değil.
Başınız ağrısa ağrı kesici alırsınız ama psikolojiniz kötüyse doktora gitmez "hayatım berbat, zevk almıyorum, mutsuzum" diye dertlenirsiniz.

Hatır belasına yaşamıyorum.
Gerileceğim, keyif almayacağım ortamlara desinler ya da demesinler diye girmiyorum.
Kahve fal çene üçlüsü ile kafa dağıtmak iyi geliyor.
Muhabbeti güzel sevdiğim insanlarla bunu yapıyorum.

Çocuklarımdan güç alıyorum.
Onların komik, eğlenceli yanlarından faydalanıyorum (İşimin en güzel yanı)

Kore dramalarım da hayatımın en önemli parçası. Bölüm üstüne bölüm.
Her şeyi unutuyorum sanki..

Hayattan dolu dolu zevk alıyorum değil hatta bazen sürünür gibi yaşadığımı hissediyorum ama
zevk almaya çalışan halim budur işte..

Buyuk beklenti icinde degilim. Sevdigim derginin yeni sayisinin cikmasi bile beni mutlu etmeye yetiyor. Veya tv de sevdigim bir programa denk geldim mi değme keyfime. Anı yasayan bir insanim. O an canim ne istiyorsa onu yapiyorum. Acikcasi biraz keyifciyim. Hayata bir kere geliyorum deyip olaylari fazla buyutmemeye Calisirim. Kalp kirmamaya calisirim. Kalbimi kiramasinlar diye fazla insanla muhattap olmamaya calisirim. Az insan cok huzur. Herkese tavsiye ederim.

bu ara ben de pek alamıyorum.. kafam oyalansın diye dizilere filmlere kitaplara sardım bir süredir, başta idare ediyordu ama artık olmuyor. sanırım hobi lazım, bir şey lazım. :/ umarım bir çare bulursunuz.

Hayat bir nefesmis aldığım kadar.hayat bir kafesmis kaldığım kadar.hayat bir hevesmis daldin kadar derler belki böyle dusununce zevk alirsiniz

Daha bu yaşımda kendimi bitmiş gibi hissediyorum. Hiçbir şey yapmak istemiyorum. Güldüğüm anlar çok nadir. Nasıl düzeleceğimi bilmiyorum. Yardım edin. Ne yapıyorsunuz? Nasıl mutlu oluyorsunuz?
Şükrediyorum sonuçta her durumda beterin beteri var sahip olduklarıma şükretmek beni mutlu ediyor.

Ben de şükrediyorum tabi ki halime. Ne dertlerle ne sıkıntılarla boğuşan insanlar var orası ayrı. Ama ben de neden bu haldeyim onu bilmiyorum. Zamanını harcayıp fikir veren herkese çok teşekkür ederim

Insan kendiyle tanışmalı...Ben yıllarca hep etrafimdaki insanlarin neyi sevip sevmediklerini,doğum gunlerini,dertlerini,mutluluklarını vs önemsedim.Bana kardeşimin neyi sevip sevmedigini sorsalar hemen bilirdim ve ona göre davranırdım.Sonucta da insanoglu işte ne yaparsan yap vefasız ve dönüp dolaşıp beni uzen bir sürü olay yada hislerle basbasa depresif gunler yasardim..Birgun dedim ki yeter..Artık kendinle taniş.Ve kendine ona göre davran..Oldu işe yaradı ve daha mutluyum.Ben bir başkasina bu kadar güzel davranabiliyorsam kendime de davranabilirim dedim ve inandım.Şimdi kendim ne derse onu yapiyorum.Tavsiye ederim.

Back
X