hayattan yorulmus bi insan?

maviboncugumm

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2017
280
93
13
Merhaba arkadaslar,

Nasilsiniz?

Size bisey sormak istiyorum, hayattan yorulmus insani nasil hayata tutundura biliriz? Hani bazen olur ya bi insan vardir cekilmez zorluklar cekmistir.

Mesela boyle bir sevgiliniz, esiniz dostunuz olsa, nasil davranirdiniz nasil baglardiniz hayata?

Kendinden hayata bagli olmayan insanlarla ugrasmam pek, oldugu halde birakirim.

Cevremde o tarz insanlar oldukca benimde modum duser, beni yukarilara cekecek pozitif insanlarla takilirim.

Siz kendiniz pozitif biri misinizdir? Sizin enerjiniz yukseltmez mi onu?

Öyle hayattan bezmiş tiplerle sevgili asla ve kata olmadım,hatta o tarz kızları bile uzaklaştırdım kendimden.
Psikologlar hep der,uzak durun öylelerinden ,sizin yaşam sevincinizi de elinizden alır diye.Dibe çeker kendi yanına.
Habire bu dertlerinden bahsediyorsa dinleyebilirsin ancak,aynı tarz yaşanan olaylardan örnekler verirsin olumlu manada.

Hayattan soğuyan bir insansa neden kaynaklandiğini öğrenerek ilerlerdim konusarak paylaşarak daha da önemlisi beraber eğlenebileceğimiz ortamlar yaratirdim .Daha mi olmadi piskologdan destek almasi için ikna edip tavsiyeler üzerine yogunlaşirdim.

Canim yorumunuz icin tesekkur ederim.
ben daha dogrusu merak ettim mesela boyle bi insanlarla nasil gecindigini merak ederim. :)boyle insanlari ne mutlu eder diye..

Aileden, 7 gun calismaktan.. mesela olsa nasil yardimci olabilirdiniz ve karsk taraf icine kapanik oluraa ve piskologdan destek istemiyorsa

Yorumunuz icin tsk ederim..

Ama boyle insanlara aslinda destek cikmaliyiZ.. ama bazen cok yorucu.. nasil hayata tutunurlar bilemiyorum

Canim yorumunuz icin tesekkur ederim.
ben daha dogrusu merak ettim mesela boyle bi insanlarla nasil gecindigini merak ederim. :)boyle insanlari ne mutlu eder diye..
Rica ederim, genelleme yapmam belki dogru olmaz ancak o tarzdaki insanlar mutlu olmayi bilmezler.
Hemen bir olumsuzlukla icinizde birakirlar sevincinizi.

Sizi mutlu eden insanlarla birlikte olun, guzellikleri getirenlere kapinizi acin.
Dert, keder, sorun herkeste yeteri kadar var, birde baskalarininkini yuklenmeyin.

hayatta cok zorluk cekti diye hayattan kopmaz biri. ruhunda vardir melankoliklik
.. ne zorluklar yasayip hayata pozitif bakan bir suru insan var. o insanin kendiyle ilgili. minik sorunu buyutup dunyayi kendine dar eden de var neler yasayip her defasinda daha da guclu ayaga kalkan da var... o yuzden hayattan bezmis ( evlat acisi haricinde ) kendine dert babasi misyonu yuklenmis birini kimse hayata donduremez...

Hak veriyorum bi taraftan..
peki misal karsiniza boyle bi insan ciksaydi aileden sorunlu ve 7 gun calisan biri piskologu bozulmus bi insani nasil ayaga turunurdunuz?

Canim benim cok haklisin
Fakat karsi taraf aileden sorunlu bide haftanin 7 gunu calisiyor, iste sikinti, maddi sikinti filan.. .
karsinizda boyle biri olsaydi mesela siz nasil onu ayaga tutundururdunuz

Aileden, 7 gun calismaktan.. mesela olsa nasil yardimci olabilirdiniz ve karsk taraf icine kapanik oluraa ve piskologdan destek istemiyorsa
Daha az çalisabileceği bi ise bakmasini söylerdim ki keza zaten oda bunun bilincindedir.Ailesinden kaynakliysa sizin yaninizda anca ani yasar aileyse sorun ya güdecek ya gidecek baska turlu olmaz siz neden yoğunlastiniz ki o kisiye bu kadar ağrimadik başiniza dert mi ariyorsunuz çok derinlerde belki de sizi yoracak tüketecek birşey uzman desteği yada içten sevgiyle ,konusarak asmakdan baska sanmam ki düzelsin.

Hak veriyorum bi taraftan..
peki misal karsiniza boyle bi insan ciksaydi aileden sorunlu ve 7 gun calisan biri piskologu bozulmus bi insani nasil ayaga turunurdunuz?
Oncelikle sukur etmesini bilmeli, sagliklisin calisabilecek kudretin, gucun var, diyebilirsiniz.
Sonucta is bulmak kolay degil bir iside var.
Ne kadar kotu de olsa, sorunlu da olsa bir ailesi var. Aile bireylerini hic gormemis, tanimamis kimsesiz de olabilirdi.
En onemlisi su hayatta onun icin endiselenen bir maviboncugu var. Daha ne lazim?

Bitki olsa azicik gunes, su, temizinden toprak.
Insan icinde bu saydiklarim yeterli, yeter ki icinde olsun.

Yorumunuz icin tsk ederim..

Ama boyle insanlara aslinda destek cikmaliyiZ.. ama bazen cok yorucu.. nasil hayata tutunurlar bilemiyorum
Bir insanın kendine ettiği kötülüğü başka kimse edemez.
Hayat onun,Allah da bizi sınıyor.
Ota çöpe yorulalım da kendimizi kaybedelim diye değil.
Bir insanı kendinden başka kimse de hayata tutunduramaz.

Keşke bu tip insanlara yardım edilebilecek ama olmuyor iste

Benim naçizane tavsiyem, önce bu insan benim için kim, yeri ne diye düşünün böyle durumlarda.
10 yıllık arkadaşınızdır, 9 yıldır böyle bir insan olmadığını biliyorsunuzdur, hayatınıza kattıkları vardır, şimdi geçici zor bir dönemidir v.s.., o zaman belki, ama bunun dışında 1. dereceden yakın akrabalarınız ya da hayatınızdaki varlığı yıllarla anlam kazanmış, denenmiş, herşeyini bildiğiniz, uzun yılların imtihanlarından geçmiş dostlarınız hariç, birine koltuk değneği olmaya hemen hevesli olmayın. Hayat uzun, bugün aklınıza dahi gelmeyecek zorluklarla ileride sizin karşılaşmayacağınızın garantisi yok. Bugün sahip olduğunuz enerjiyi, ruhu, gücü, kendiniz, kıymetlileriniz için muhafaza edin. Hiçbirimizin sonsuz enerjisi yok ve önümüzde uzanan hayat bilinmezliklerle dolu gerçekten. "Psikologdan destek istemeyen" insan, sizin desteğinize talipse, iki kere düşünün. Yok siz kendi kendinize bir misyon yüklenmeye kalkıyorsanız, o zaman kendinize "neden" diye sorun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…