Hayattan zevk alamıyorum. Mutlu değilim..

Kaderbizedegulse

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2020
43
23
3
30
Öncelikle dertleşmek için yazdığımı belirtmek istiyorum. Kimsenin bu duruma çözüm bulamayacağını biliyorum cünkü. Bu durumla ilgili cok konu açılmıştır. Kişi takmasa da toplum baskısı insanı bu raddeye getiriyor. 28 yaşındayım. 6 yıldır çalışıyorum. Ailem doğuda kücük bir ilçede yaşıyor. Suan tatil olduğu icin ailemin yanındayım. Ben ailemden ayrı il merkezinde yaşıyorum normalde. Annem yanımda kalıyor tek kalmıyım diye. Doğuda yaşayanlar bilir. Evlenmek için geç kaldığımı ima eden cok etrafımda ister istemez ben de cok kafama takıyorum Artık. Tabi annem de başka bir sebep. Bizim burda 35 yaşlarında evlenememis bi bayan var.(öğretmen kendisi). Annem kalkıp onu bana örnek veriyor. Ailesi perisan olmus evlenmediği icin diyor. Bana laf çarpıyor yani. Üstüne de beraber okuduğumuz aynı anda atandığımız çocukluk arkadaşım, geçen mesaj attı hamile olduğunu söyledi..
Tabi bu haberden sonra daha da üzülmeye başladım. Arkadaşımın hamileliğine cok sevindim o ayrı. Ama benim hala evlenememis oluşum iyice içime dert oldu. 6 çocukluk arkadaşımdan 6sı da evlendi. Bi ben kaldım. Hayatımda biri var. Fakat onun da işleri yolunda gitmedi hic. Sınava girdi kazanamadı. Tekrardan hazırlanıyor.. Ve benim iyice ümidim tükendi. Ben onu beklemeye razıym. Seviyorum cünkü. Ama bu durumun ne kadar süreceği belli değil. Her gün dua ediyorum. Bizim durumumuzda olup da sonunda kavuşan var mı. Lütfen bizim durumumuzda olanlara dua eder misiniz? Şimdiden herkese teşekkürler..

Öncelikle dertleşmek için yazdığımı belirtmek istiyorum. Kimsenin bu duruma çözüm bulamayacağını biliyorum cünkü. Bu durumla ilgili cok konu açılmıştır. Kişi takmasa da toplum baskısı insanı bu raddeye getiriyor. 28 yaşındayım. 6 yıldır çalışıyorum. Ailem doğuda kücük bir ilçede yaşıyor. Suan tatil olduğu icin ailemin yanındayım. Ben ailemden ayrı il merkezinde yaşıyorum normalde. Annem yanımda kalıyor tek kalmıyım diye. Doğuda yaşayanlar bilir. Evlenmek için geç kaldığımı ima eden cok etrafımda ister istemez ben de cok kafama takıyorum Artık. Tabi annem de başka bir sebep. Bizim burda 35 yaşlarında evlenememis bi bayan var.(öğretmen kendisi). Annem kalkıp onu bana örnek veriyor. Ailesi perisan olmus evlenmediği icin diyor. Bana laf çarpıyor yani. Üstüne de beraber okuduğumuz aynı anda atandığımız çocukluk arkadaşım, geçen mesaj attı hamile olduğunu söyledi..
Tabi bu haberden sonra daha da üzülmeye başladım. Arkadaşımın hamileliğine cok sevindim o ayrı. Ama benim hala evlenememis oluşum iyice içime dert oldu. 6 çocukluk arkadaşımdan 6sı da evlendi. Bi ben kaldım. Hayatımda biri var. Fakat onun da işleri yolunda gitmedi hic. Sınava girdi kazanamadı. Tekrardan hazırlanıyor.. Ve benim iyice ümidim tükendi. Ben onu beklemeye razıym. Seviyorum cünkü. Ama bu durumun ne kadar süreceği belli değil. Her gün dua ediyorum. Bizim durumumuzda olup da sonunda kavuşan var mı. Lütfen bizim durumumuzda olanlara dua eder misiniz? Şimdiden herkese teşekkürler..
Ben de hayatında biri yok sandım son kısmı okuyana dek. Atanmak zorunda değil girsin bir işe çalışsın. Herkes atanamiyor bkz: eşim ve ben🙋🏻‍♀️

Ben eşimi dört yıl bekledim. Çok işe girdi çıktı sonunda kuş kadar paraya bir yere girdi. O aldığı kuş kadar maaşla biz söz yaptık. Sonra kurs öğretmenligine başladı. Evlendik. Yani ben de her şeyden tasarruf ettim ama. Üstelik sen atanmissin düğünü yap mesela kredi çekip.

Bu konuda siz daha oncede cok baslik actiniz diye hatırlıyorum
Yasiniz 28 neye geç kalıyorsunuz pardon da
Okuyan yeni nesil zaten 30dan önce evlenmiyor.
Hem görüştüğünüz biri var oda azmetsin bir ise girsin
Herkes memur olmak zorunda degil
Asiri istiyorsanız biraz fedakarlik yapacaksiniz
Ama aileniz illa sorun çıkarır.

Öyle iyi anladım ve sıkı sıkı sarılmak istedim ki size... benim de hayatımdaki insanı devlet memuru değil diye ailem değil söz nişan tanışmak bile istemiyor. Baskı bile yapıyorlar ayrılmam için. Ben öğretmenim, atandım. 28 yaş hiç de geç değil. Her zaman bir hayırlısı var ve o hayırlısını bekleyeceğiz... Bol şükür, bol dua...

Öncelikle 28 yaş günümüzde geç bir yaş değil. Bence sağlıklı evlilikler için 30dan önce evlenilmemeli bile. 1 sene once bile başka şeyler düşünürken 1 sene sonra bambaşka biri olabiliyoruz , olaylara bakış açımiz değişiyor, daha mantıklı oluyoruz, hayattan ne istediğimizi ve istemedigimizi daha iyi anlayabiliyoruz. Dolayısıyla çevre baskısıyla evlilik yaparsanız mutlu olamazsınız. Elalem sizin dedikodunuzu yarım saat yapar ama siz o hayatı bir ömür yaşarsınız.

Canım hiç canını sıkma zorla kimse kimseyi evlendiremez hem sevdiğin birisi var doğudasın bilirim doğuluları erken yaşta evlendirirler ben senin aşkının arkanda durmanın taraftarıyım evlenmek neyi çözebilir ki ben sizin duacinizim artık 😘

Ya 32 yaşına gelmiş hayatina kimse girmemişler ne yapsın 😂😂😂

Saka bi tarafada anladığım kadarıyla memursun maddi olarak iyisin hayatinda biri var yani ümitsiz olmanı gerektirecek yerde değilsin.
Herseye olumlu yonden bak diyenlere gicik oluyorum ama olumlu bakman gerekiyir ha hayatinda kimse olmasa anlardim

Ya 32 yaşına gelmiş hayatina kimse girmemişler ne yapsın 😂😂😂

Saka bi tarafada anladığım kadarıyla memursun maddi olarak iyisin hayatinda biri var yani ümitsiz olmanı gerektirecek yerde değilsin.
Herseye olumlu yonden bak diyenlere gicik oluyorum ama olumlu bakman gerekiyir ha hayatinda kimse olmasa anlardim

26 gun sonra seninle ayni durumdayim kardesim (26 gun sonra 32ye basiyorum). Ama su an valla bence sen evde kalmissin 32 ne? 31 yasinda bir birey olarak cok yasli buldum :P :KK53:

Bu aralar kimse alamıyor, yalnız değilsiniz. :işsiz:

Aklıma şey geldi. Annemin zamanında herkes 15-16 yaşında evleniyormuş. Benim annem okul okuduğu için 20 yaşında evlenmiş. Herkes ona evde kaldın diyormuş. :KK53:
Yaşınız genç, evlenirsiniz de çocuğunuz da olur. Ha bir de mutsuz bir evlilik yapmanızdansa hiç evlenmemeniz daha iyidir.

35 yaşındaki tanıdığınız evlenmeyince ailesi niye perişan olmuş ki? cidden merak ettim.

evlenemeyince kendini içkiye kumara mı vuruyor, meyhaneden gelip ana babasını mı dövüyor gece gece ne yapıyor?

Ahahahahhaha asiri komik bi yorum olmus kardesim.

Aynen biz evlenememislerin anamiza babamiza toplumumuza bi zarari mi var allahaskina?

Ben mesela su an evimde adam gibi sarabimi iciyorum zeytin peynir fistik yiyorum cakirkeyif olmusum bi yandan Ask-i Memnu tekrarlarini izliyorum bi yandan KK'da takiliyorum acikcasi. Tamamen kendi halinde bir bireyim zararim kendime (fazladan kalori almak).

Atanmışsınız. Güzel..
Peki müstakbel eşiniz illa atanmak zorunda mı?
Nedir bu atan atan atan baskısı?
Müstakbel eşiniz emeğiyle çalışsa olmuyor mu?

Ileride bir daha dener.

Back
X