• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayattan zevk alamıyorum

Okulunuzun rehberlik servisi var mı? Varsa bu anlattıklarını oraya da anlatabilir destek alabilirsin.

Herkese merhaba. Şu sırlar hatta son 1 yıldır diyeyim yaptığım hiçbirsey bana mantıklı gelmiyor. Hayattan gram zevk almıyorum. Henüz 17 yaşındayım. Belki siz bu yaşta ne sorunun var diyebilirsiniz ama bu farkli bir şey. Yaşıtlarım gibi değilim bir kere. Onların üzüldükleri şeyler, davranışları haraketleri bana çok saçma geliyor hiçbirinin yanında mutlu hissetmiyorum kendimi. Eskiden çok severek yaptığım seyler artık bana guzel gelmiyor. Okula gitmek istemiyorum okula gideceğim zaman sanki cenaze evine gidermiş gini hissediyorum gelecegimle ilgili ne hayalim ne planım var. Çok boşlukta hissediyorum. İçimden sürekli yalnız başına durmak film izlemek geliyor onun dışında dısarıya adımımı atmak istemiyorum. Biliyorsunuz üniversite sınavı var umrumda bile deģil ki fen lisesinde okuyorum herkes benden yüksek hedefler bekliyor ama o kadar umutsuzum ki gercekten umrumda değil. Ama bir yandan da böyle giderse hayatım mahvolacak. Sizce ne yapmalıyım nasıl kurtlurum bu ruh halinden? Sıkıldım artık böyle yaşamaktan:110:
Geçim derdinin ne olduğunu öğrendiğinde hayattan zevk almadığın günleri mumla arayacaksin

ailevi durum nasıl? iletişim ve ilişkiler. annenin skntıları var mı

Annemle babam ayrı babam yurtdışında yaşıyor annemin gerçekten ağır psikolojik sıkıntısı var ama bunu kabul etmiyor kendisi psikiyatriste gitmeyi reddediyor. Babamın umrunda değilim. Annem öldürse gıkını çıkartmaz öyle söyleyeyim. 3 tane çok yakın arkadaşım var ama tek dertleri eğlenmek açıkcasi biraz fazla benciller benim ne yasadigim umurlarinda değil. Anlatacak kimsem yok yani.

Annemle babam ayrı babam yurtdışında yaşıyor annemin gerçekten ağır psikolojik sıkıntısı var ama bunu kabul etmiyor kendisi psikiyatriste gitmeyi reddediyor. Babamın umrunda değilim. Annem öldürse gıkını çıkartmaz öyle söyleyeyim. 3 tane çok yakın arkadaşım var ama tek dertleri eğlenmek açıkcasi biraz fazla benciller benim ne yasadigim umurlarinda değil. Anlatacak kimsem yok yani.
mutsuzluğunun nedeni burda yatıyor işte, dağınık bir yuva ve ortada savrulan sen.gerçekten zor bir durum Allah yardmcn olsun canım. annenin ikna olması lazim, yakınların yok mu teyze hala dayı anneanne v.s? onlarla beraber ikna etseniz anneni psikolog için

mutsuzluğunun nedeni burda yatıyor işte, dağınık bir yuva ve ortada savrulan sen.gerçekten zor bir durum Allah yardmcn olsun canım. annenin ikna olması lazim, yakınların yok mu teyze hala dayı anneanne v.s? onlarla beraber ikna etseniz anneni psikolog için

Dayım hapiste ananem sağlık sorunları var bir sey diyemiyoruz teyzem de cok agır psikolojik tedavi aldı o da normal değil. Halam var ama en son kaç sene önce gördüm ben aklına bile gelmem.Yani anlayacağınız gerçekten çok yalnızım. Yardım edecek kimse yok bana. Kendi başımın caresine nasıl bakılır onu öğrenmeye çalışmak zorundayım.

Hayatimda son 4 yıldır milyon tane sorun var evet ama daha önce bu sorunlar olmasına raģmen mutluydum hep pozitiftim. Tam olarak sebebini inanın ben de bilmiyorum. Ama en belirgin olarak hissettiğim etrafımdaki kimse tarafından sevildiğimi hissetmiyorum.
Canım şimdi sana bir anlam ifade eder mi bilmiyorum ama ben de tam 17 yaşındayken kimse tarafından sevilmediğimi düşünüyordum. Şimdi 34 yaşından bakıyorum da çokta seviliyormuşum. Ama kendimi sevmiyormuşum galiba. Nolur bunun üzerinde düşün biraz. Sen değerlisin unutma.

Canım şimdi sana bir anlam ifade eder mi bilmiyorum ama ben de tam 17 yaşındayken kimse tarafından sevilmediğimi düşünüyordum. Şimdi 34 yaşından bakıyorum da çokta seviliyormuşum. Ama kendimi sevmiyormuşum galiba. Nolur bunun üzerinde düşün biraz. Sen değerlisin unutma.

Tesekkür ederim ama inanın sevmediklerine eminim. Direk kendielri söylüyor en basitinden.

Hayatimda son 4 yıldır milyon tane sorun var evet ama daha önce bu sorunlar olmasına raģmen mutluydum hep pozitiftim. Tam olarak sebebini inanın ben de bilmiyorum. Ama en belirgin olarak hissettiğim etrafımdaki kimse tarafından sevildiğimi hissetmiyorum.
Öyle Düşünme .
Annen baban kardeşin Arkadaşların seni seven kişiler mutlaka var .

Dayım hapiste ananem sağlık sorunları var bir sey diyemiyoruz teyzem de cok agır psikolojik tedavi aldı o da normal değil. Halam var ama en son kaç sene önce gördüm ben aklına bile gelmem.Yani anlayacağınız gerçekten çok yalnızım. Yardım edecek kimse yok bana. Kendi başımın caresine nasıl bakılır onu öğrenmeye çalışmak zorundayım.
aslına bakarsan ben seni güçlü buldum. bir kere başarılısın ki fen lisesindesin. ikincisi bu yalnızlık ve her şeyi tek başına idare etmek seni hırçınlaştırmış olmalı ki çevrene de bunu yansıtıyosun. çevren hırçınlığından rahatsız bence. yoksa hicbir insandan durduk yere nefret edilmez ya da sevgi esirgenmez. ayrıca kimsenin sevgisine ihtiyacin yok ve kimse kimseyi sevmek zorunda da değil bu tamamen enerji meselesi

aslına bakarsan ben seni güçlü buldum. bir kere başarılısın ki fen lisesindesin. ikincisi bu yalnızlık ve her şeyi tek başına idare etmek seni hırçınlaştırmış olmalı ki çevrene de bunu yansıtıyosun. çevren hırçınlığından rahatsız bence. yoksa hicbir insandan durduk yere nefret edilmez ya da sevgi esirgenmez. ayrıca kimsenin sevgisine ihtiyacin yok ve kimse kimseyi sevmek zorunda da değil bu tamamen enerji meselesi

Evet bi arkadaşım sürekli cok dengesizsin çok soğuksun falan der hep. Dışarıya karş güçlü duruyorum ama artık gücümün tükendiğini hissediyorum. Yolun sonuna gelmişim gibi hissediyorum.

Keşke ben de bu kadar pozitif olabilseydim ama gerçkten umurlarında olduğum söylenemez.

Canim oyle degildir ama oyle bile olsa herkes ailesiyle iyi gecinemiyor ve belki de sevmiyor.Bu sana ozel degil.

Senin uzerinde emekleri var.
Belki annen yasadigi kotu olaylardan etkilenmistir ve psikolojisi bozulmustur anlamaya calis.

Sen tek basina bir bireysin ille de sevilmeye ihtiyacin yok.

Biraz acar mısın ? Daha Ayrıntılı yorum yapayım

Annemle babam ayrı babam yurtdisinda yaşıyor ki başıma ne gelmiş ne yaşıyorum umrunda değil annemim psikolojik sorunları var cocukluğumdan beri sinir hastası arkadaşlarım tarafından onlarla oturup dedikodu yapmadigim ya da eğlenmedigim için kabul görmüyorum. Size şöyle anlatayım. Sanki bi uçurumdan aşagı atlamisim da ailem dahil herkes izliyor. Kimsenin umrunda deģil.

Back
X