• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayattan zevk almama ..

İstediğim herseyi elde eden biri maalesef olamadım öyle hırslı bir insan değilim hayatta.
Yarım kalan ilişkilrr arkadaslıklar
Her ilişki belirsizdir benim için zaten.bir insanın ömür boyu yanımızda olucağının garantisini kim verebilir bize?ben 30 yılın sonunda insanlardan fazla şey beklememeyi öğrendim.mutsuz ettiği noktada silerim yani ..
O zaman anladığım şu ki; sıkıntınız yaşlanma korkusu, kırışıklık vs. Ya ben de geçmişi çok özlerim. Hep geçmişteki güzel şeylerden bahsetmeyi severim. Hatta piskopatca belki bu durum ama ben dünü bile özlüyorum:) geçen her anı. Ve yarin da bugünu ozleyecegimi bildiğim için daha da guzel yaşamaya çalışıyorum. Tuhaf bir durum.
 
O zaman anladığım şu ki; sıkıntınız yaşlanma korkusu, kırışıklık vs. Ya ben de geçmişi çok özlerim. Hep geçmişteki güzel şeylerden bahsetmeyi severim. Hatta piskopatca belki bu durum ama ben dünü bile özlüyorum:) geçen her anı. Ve yarin da bugünu ozleyecegimi bildiğim için daha da guzel yaşamaya çalışıyorum. Tuhaf bir durum.
Ben de böyleyim. Neden ki? Yaşadığım an hep geçmişten güzel değilmiş gibi gelir. İleride de bugünü özleyeceğimi bilirim.
 
Ben de böyleyim. Neden ki? Yaşadığım an hep geçmişten güzel değilmiş gibi gelir.
Ya bu durum sadece bende var zannediyodum. Mesela simdi kış geldi ya, geçen kış ne kadar güzeldi, evde kestane yapardık, kahve içerdik falan diye düşünüyorum. Ee şimdi de al yap yani nedir diye düşünüyorum:)) ne saçma şeyler anlatıyorum şu an ben ya haha. Ama böyle düşünüyorum işte ben çoğu zaman.
 
Seninle aynı yaslardayız sanırım ve şu sıralar ben de tam senin gibi hissediyorum. Hiç bir şey keyif vermiyor bana. Yediklerimden bile tat alamıyorum ana benimki sende olduğu gibi sebepsiz değil. Son yaşadığım hayal kırıklığınin etkisi var. Eskiden küçücük şeylerle mutlu olurdum. Çoğu arkadaşın dediği gibi elindekiler seni mutlu etmiyordur onları değiştir sevgili ortam vs.. kendinden kötülere bak demek şu durumda hiç teselli olmuyor biliyorum. Biraz yalnız kal kafanı dinle. Gidebiliyosan haftasonu bir yerlere git tek başına. Kendini dinle ne istediğini düşün
 
Seninle aynı yaslardayız sanırım ve şu sıralar ben de tam senin gibi hissediyorum. Hiç bir şey keyif vermiyor bana. Yediklerimden bile tat alamıyorum ana benimki sende olduğu gibi sebepsiz değil. Son yaşadığım hayal kırıklığınin etkisi var. Eskiden küçücük şeylerle mutlu olurdum. Çoğu arkadaşın dediği gibi elindekiler seni mutlu etmiyordur onları değiştir sevgili ortam vs.. kendinden kötülere bak demek şu durumda hiç teselli olmuyor biliyorum. Biraz yalnız kal kafanı dinle. Gidebiliyosan haftasonu bir yerlere git tek başına. Kendini dinle ne istediğini düşün
Ara ara tatil yapıyorum ama bilmiyorum var birseyler içimde
Yaşlanma korkusuda büyük etken
Eskisi gibi ilgi görmeme mesela
Güzel genç bir kadınım .ama yaşlanıyorum ve eskisi gibi güçlü gözükmüyorum sanki
 
yeni şeyler arıyorsunuz belki de erkek arkadasınızla arkadas gıbı değil mısınız ?
 
Hayat amacınız olmalı. Hayatın bir anlamı olmalı. Yoksa böyle hissetmemiz çok normal. İki gününüz birbirine eşit olduktan sonra yaşamanın ve yaş almanın ne anlamı var??
Ben 27 yaşındayım. Eskiden 25ten sonrası olacağını bile düşünmezdim. Şimdi bakıyorum saçım beyaz dolmuş. Yine de mutsuz değilim. Kırışıklar başlamış. Yakışmış yüzüme :) aynaya bakınca eski Emira yok artık. Yine de sevdim ben bu yeni yüzümü. Beden dediğin nedir ki? Çıkarıp bir elbise gibi kenara atacağız günü gelince. Siz ruhunuzu güzelleştirin. Ruhunuzu besleyin en önce...
 
Onları özlemiyorum
Sadece neden böyle oldu diye sorgukarken buluyorum kendimi
Öyle olması gerekiyormuş. Yaşaması gerekiyormuş. Sana mutlaka birşeyler katmıştır yaşadıkların. Hiçbir şey ve hiç kimse sebepsiz değil. Pişmanlık duymak değil önemli olan. Önemli olan ders çıkarabilmek
 
Küçük bir tatil iyi gelir mi acaba.Haftasonu kültür turları oluyor ya ürgüp vs gibi.Şöyle güzel bir kafanı dinlesen herşeyden uzaklaşıp.
Sevgilin varmış,sorun da yok diyorsun ama acaba yeteri kadar doldurmuyor mu ruhunu aklını kalbini.
Yaşa hiç takılma.Her yaşın güzelliği ayrı.Her geçen senenin kattığı olgunluk benzersiz.
Öyle 19dan 20ye geçmeyi yaşlanmışlık olarak görenler gibi de değiliz biz kuzum.Yaşlanmışlık değil yaşanmışlık önceliğimiz.
Kendi kendinin ilacısın sen.Bir daha aynaya baktığında anlattıklarına değil anlatmadıklarına odaklan olur mu.Ne cevherler bulacaksın orada.
 
ben 32 yaşındayım 20 li yaşlarımdaki o hayat zevkim artık hiç yok aynı şekilde sıfır zevk alıyorum hayattan yaşlanmaktan çok korkuyorum yaşım ilerledikçe çürüdüğümü hissediyorum.
 
Hanımlar konuda dalga geçmesek iyi olur, sonu hüsran olmasın sonra.

selam bayanlar
Benim sorum bu.uzun zamandır hayattan zevk almıyorum sanki.
30 lu yaşların başındayım .sanki yaşlandığımı hissediyorum.vücudum yüzüm eskisi gibi değil.yaşlanmaktan korkuyorum sanki.bir gün aynaya baktığımda görüceğim görüntüden tiksinmekten çok korkuyorum.
Böyle genel bir umutsuzluk var.erkek arkadasım var uzakta yaşıyor .bir sorun yok şimdilik ama oda beni tatmin etmiyor sanki sıkılıyorum hep eskileri arıyorum.eski sevgililer,arkadaslar .herkes bir yol tuuturmuş gidiyor bir düzen kurmuşlar.
Böyle olunca içim buruluyor.ben bu yaşadığım şeyleri hak etmedim diyorum.
Uzun oldu kusura bakmayın içimi dökmek istedim benim gibi hissedenlerle yazışabiliriz..
Okuduğunuz için teşekkür ederim..

30'lu yaşlar orta yaş bile değil artık, eskiden sanırım 18-19 yaşlarındayken sizin gibi düşünürdüm, kendimi saçları beyazlamış, yüzünde çizgileri oluşmuş bir kadın gibi hayal edip paniklerdim, 20-30-40 yaş derken baktım ki hiçbirşey korktuğum gibi değilmiş, yaşlanıyor muyum? Evet, 20 yaşımdaki yüzümle şimdi ki yüzüm aynı değil, kaz ayakları, derin alın çizgileri, markete pazara gittiğimde abla paket yapalım mı sözleri, kızımın arkadaşlarının mune teyze diye hitap etmeleri, evet mune artık yaşın kemale erdi dedirtiyor ama sağlıklı yaşlanmak denen birşey varmış meğerse, şeker tansiyon yok, kronik bir hastalığım da, yüzümdeki çizgileri seviyorum, hepsinin yaşamımdaki tecrübelerime ait imzalar olduğunu düşünüyorum, geriye dönüp baktığımda ne güzel yaşadım diyebiliyorum.

Bence artık yaşlandım duygusundan sıyrılın, yüzümüz kırışsa da, vücudumuz sarksa da insan hissettiği yaştadır sözü doğru, 45'im ama yaşam enerjim 20 yaşında, yaşlandım ben onu giyemem, bunu yapamam demiyorum, hoş rahmetli dedem dahi 90 yaşına kadar yaşadı ve kendini asla yaşlı görmedi, ona göre o ihtiyar delikanlıydı:) kendinizi sevin, başkalarının yaşantısıyla kendinizinkini kıyaslamayın, sarkin'in yaşaması gereken hayat başkaymış demek ki, kötü anılarınız bile hayatınız için bir tecrübedir.

Kendinizi motive edin, aynaya bakıp ne kadar değerli olduğunuzu söyleyin, saçlardaki beyazlar, vücuttaki sarkmalar için bir sürü çözüm var artık, birkaç estetik dokunuşla 20 yaşında gibi görünmenizi sağlıyorlar mübarekler ama önemli olan ruhunuzu dinç tutabilmeniz, ruhunuzu öldürmeyin.
 
Back
X