Hayırlı olsun canim ev kurmakta çok zahmetli bu devirde buyuk esyalari aldiniz mi bizde cogunlugunu kiz tarafi alir :)

Hayırlı olsun canim ev kurmakta çok zahmetli bu devirde buyuk esyalari aldiniz mi bizde cogunlugunu kiz tarafi alir :)
Sağ ol Allah razı olsun canım :) ben bulaşık makinesi bide üçlü ankastre seti alıcam kız tarafına ocakla bulaşık makinesi düşüyo bizde :) işte mutfak eşyaları mutfak masası :) diğer büyükler erkek tarafına :)
Sizde nasıl canım beyaz eşyaları mı kız tarafı alıyo :)

Bütün beyaz esyalar kiz tarafina ait buzdolabi,ocakli firin,bulasik ve camasir makinesi,oturma odasina oturma grubu,oturma odasinin halisi,perdesi,sehpasi,televizyonu,mutfak masasi,halisi,perdesi vs, elektrik süpürgesi kucuk ev aletleri vs,tabak çanak,tabi liste daha uzunda kisa tuttum :) bos oda var ise baza,dolap filanda alinir,yatak odasi takimi yerine oturma odasi alinir bizde genelde yada her ikisini alanda var tabi kiz tarafi olarak :),kiza ceyiz olarak tabi maddi durum el veriyorsa ev,yada bag_bahce vs bunlarda verilir.

Erkeğe ne kaldi :) neresi sizin orasi ilerde gelini ordan alayım ben oğluma

Erkeğe ne kaldi :) neresi sizin orasi ilerde gelini ordan alayım ben oğluma
Salon takimi halisi vs ve alinmamissa yatak odasi takimi,ceyizlik yatak yorgan vs yatak odasini erkek alir genelde ,akdeniz ama burada bile degisebilir tabi adetler her akdeniz de ayni olacak degil ama biz de cogunluk kiz tarafinda degil mi Eses07

Ben izmirliyim eşim hataylı canim. Hatayda neredeyse her seyi erkek tarafı alıyor. Kiz tarafi mutfak aletleri tencere tava yorgan yastik alirsa bi yatak odasi halisi alıyor. Ama bizim uyaniklar biz bunlarin adetlerini bilmiyoruz diye bir sürü şeyi bize yaptirdilar. Ben hataya geldim görümcem evlendi daha sonra ağzım açık kaldi çeyizi görünce. Esime sordum siz bize bunlari yaptirdiniz diye. Annanem o zamanlar biraz uyaniklik yapti haklısın dedi geçti

Ayy çok zor kız. O kadar borca girdikten sonra :)

Ayy çok zor kız. O kadar borca girdikten sonra :)
Bu devirde en iyisi erkek tarafi olacaksin canim kiz tarafi her seyi yapıyor borcu da üstleniyor ama erkek tarafi düğün takılarını da alip borç ödeyeceğiz diyorlar ama ne hikmetse o borc bitmiyor. 1 sene daha damadin esyasinin borcu ödeniyor eve giren parayla

Bilmem hatayli tanidiklarim da var evlenen herseyi erkek tarafi yapmadi ortak oldu ne olduysa beyaz esyalari ve yatak odasini kiz tarafi aldiysa salon takimi vs erkek tarafi aldi tabi bunlar benim gorduklerim ayni sehirde bile değişiyor adetler.

Aynen canim biraz maddi durumla da alakali tabi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…