Hayır Diyememe Sorunu

Bi arkadaşım hayır dmek için özgüven kursuna gitmişti. Ondan dinlediğim kadarıyla direk hayır diyemezseniz alternatifler koyun önce seçenek sunun sonra hayır diyin diyordu. Mesela birisi sana yarın buluşalım mı diyor. Sen diyeceksin ki yarın işim var diğer gün buluşalım mı gibi alternatif sunarak yönlendir.
Bir programda da eşinin ailesi tarafından sürekli ezilen hayır diyemeyen bir kadının bu yöntemle artık hayır dediğini ve eş ailesinin kendisine saygıyla yaklaştığını önemsemeye başladıklarını anlatmıştı
Ayyy y arkadaşına sorabilirmiş in eşinin ailesine ne gibi hayır la cevap veriyordu. Ben onlardan bıktım

Ayyy y arkadaşına sorabilirmiş in eşinin ailesine ne gibi hayır la cevap veriyordu. Ben onlardan bıktım

onunla bi bağlantımız Yok cnm sadece hikayesini dinledik. Kadın önce alternatifler sunmuş bir süre sonra hayır demeye başlamış ufak ufak. Ama öncesinde nasıl ezildiğinden kendisine hiç yokmuş gibi davrandıklarından bahsetmişti. Sonra onun tavrı değişince karşı taraf da artık ona saygılı davranmaya başlamış.

onunla bi bağlantımız Yok cnm sadece hikayesini dinledik. Kadın önce alternatifler sunmuş bir süre sonra hayır demeye başlamış ufak ufak. Ama öncesinde nasıl ezildiğinden kendisine hiç yokmuş gibi davrandıklarından bahsetmişti. Sonra onun tavrı değişince karşı taraf da artık ona saygılı davranmaya başlamış.
Anladım canim. Teşekkür ler

Aslında çoğu kimse direk hayır diye red etmiyor bişeyleri..Hayır yerine kendince mazeret üretip Hayır demiş oluyor ve sonuç olarak kendisinin dediği oluyor doğru ya da yanlış..

Çok yakın bir tanıdığım hayır diyemediği için işinden oldu ve bi ton sıkıntı çekti. Hayir demeyi ögrenin, malesef insanlar güleryuzlü ve iyi niyetli insanları kullanıyorlar, bazen duymazdan gelin,kıymetleri de olmuyor, bu kötülüğü yapmayın kendinize, kendinizi sevin...

Çok yakın bir tanıdığım hayır diyemediği için işinden oldu ve bi ton sıkıntı çekti. Hayir demeyi ögrenin, malesef insanlar güleryuzlü ve iyi niyetli insanları kullanıyorlar, bazen duymazdan gelin,kıymetleri de olmuyor, bu kötülüğü yapmayın kendinize, kendinizi sevin...
Teşekkür ediyorum :)

Back
X