Hayır diyememek..

Serenad5

Canım oğlum..
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2016
3.900
7.090
158
Slm kızlar...ben insanlara hayır diyemiyorum bunu nasıl aşabilirim özellikle aileme kardeşlerime akrabalara arkadaşlara hayır diyemiyorum..özgüvenden kaynaklı olduğunu düşünmüyorum insanları kırmak istemiyorum ama insanlar bana çok kolay hayır diyebiliyor..

Ben sen gibiydim eeskiden ama çok kırıldım çok zor durumlar yaşadım bu huyum yüzünden ..
Şimdilerde öğrendim hayır demeyi biraz biraz ..

Başladm aslında ama çok zorlanıyorum yani vurdum duymaz olmak istiyorum insanlar beni kırmaktan korkmuyor ben niye korkuyorum diyorum...ama sadece diyorum..

Birkaç örnek versen
Ordan yürürüz aslında ?
Mesela yeni evlenmişim her şeyi kendimiz yapmışız borç harç ailemle sıkıntılarım vardı bu dönem neyse evlendikten 20 gün sonra abim 5 bin borç istiyor yeni evliyim borçlarım var ben 5 bin veremem ama 2 bin vereyim istersen diyorum ama o bile beni çok zorlayacak biliyorum hayır yok diyemiyorum mesela..

Diyeceksin ki abi, yeni evliyiz bir dünya borcumuz var
Varsa sen bana ver
Derin sessizlik çökecek
Hayır demen şart değil bunu başarsan yeter

Yani insanlara hayır demek neden onları kırmak olsun ki?

Hayır demenin de karşındakini kırmadan, mantıklı gerekçeleri öne sürerek , karşındakine derdini anlatarak yapma usulü var.

Abin borç istedi, abi keşke olsa ama gerçekten hiç yok, borçlarımı kapadım de bitir. Hayır demek değil ki bu, olsa tükkan senin demek.

Hayır demek, durumun çok iyiyken ve abine para vermek seni zorlamayacakken abine hayır veremem demektir.

Seni üzecek ya da yapmanın mümkün olmadığı şeylere izahatle olumsuz yanıt vermek çok başka bir şeydir.

Öncelikle hayır demek ile birini kırmak arasında ki farkı idrak etmelisin. Birini kırıcam kaygısıyla hayır dersen karşında ki bunu hisseder ve beni kırmayı göze aldı diyerek kırılır. Ama bunu sadece kendi fikrini beyan eder gibi söylersen karşında ki kararlılığından etkilenir ve kendinde kirilmak hakkı bulamaz.

Millet ne güzel kibar kibar tane tane anlatıyo
Tebrik ederim

Çok kırılır yıpranırsın.hayır demeyi bilmelisin yavaş yavaş başla,kendi isteğin doğrultusunda yaşamalısın başkalarının seni ele geçirmesine izin verme yoksa çok suistimal eden olur bu özelliğini

abin borç para isterken senin kırılıp kırılmayacağını hiç hesaba katmıyor ! üstelik belki eşinle aran açılacak vermezse ,sen okadar yumuşak huylusun abine o mesajı vermişsin sen iste ben bulur bulusturur veririm ... fazla iyi olacağım diye kendini zor durumlara sokmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…