- 27 Nisan 2016
- 2.290
- 6.348
- 158
- Konu Sahibi littlecoffeedoc
-
Yeni bir dil öğrenin, İngilizce ve/veya Fransızca. Başka bir dil de olur.. Dil öğrenmek insana iyi geliyor zaten okul bittikten sonra her türlü lazım olacak. Yenilenmek için bir yerden başlayın, bu benim tavsiyem. Ben bugün lisans diplomamı aldım, 23 yaşındayım. Öyle insanı über mutlu eden bişey değil ama şart bu devirde. Başlayın bir yerden, ne olacak. Kimse dışarıdan gözüktüğü gibi bir hayat yaşamıyor emin olun.
Okuldan 28 yaşında mezun olacağım arkadaşlarım hep yol aldı gitti bu geç değil miDeli saçması. Yapabileceğim başka bir yorum yok çünkü sadece 21 yaşındasınız. Ne bu dram ne bu eziyet ? Hayata geç kalmak falan ?
Tıp evet güzel başarı ama hazırlık +6 sene ve 28 yaş mezuniyet. Sınıf arkadaşlarım 17 18 yaşında olacak, kendi dönem arkadaşlarım ise çoktan hayatlarını yoluna sokmuş olacak, bense yeni yeni bi yer etme çabasında...Tıp okuyorsun ne başarısızlığı?
Deli misin sen?
Kendine gel.
Şimdi şöyle anlatayım. 30 yaşıma kadar sevmediğim , sevdiğimi sandığım veya bir şekilde idare ettiğim işler yaptım. Ki ben 22 yaşında üniversiteden mezunum.Merhaba arkadaşlar size iç dökmek istiyorum . Ben 21 yaşında, yanlış bir ilişki yüzünden hayata geç başlamış, istediklerini yapamamış, hevesi kırılmış, kısıtlanmış, bastırılmış; eskiden başarılı özgüvenli biriyken artık benliğimden oldukça uzaklaşmış bir kızım.
Son yıllardaki başarısızlıklarla dolu hayatıma bir yenisini daha ekledim ve üniversite eğitimimi yarıda bırakıp ailemin yanına geldim. Ailem artık ümidi kesmişti benden. Üzülüyorlardı benim adıma ancak yapacakları bir şey kalmamıştı. Bu başarısızlık geç gelen bir başarıyla sonuçlandı ve tekrar ygs-lys ye girerek birçok kişinin hayali olan bir okul ve bölüm kazandım. Bu benim uzun süredir başarabildiğim tek şey. Ve hayatıma baktığımda yine de ben bununla tatmin olmuyorum çünkü bu oldukça ufak bir şey kalıyor tüm hayatıma bakınca.
Mutlu olmadığım bir insanla istemeye istemeye beraber olmaya devam ediyorum. Hayata geç kaldım, çok yalnızım. Beraber olduğum insanla her gün saçma sapan tartışma kavga eksik olmuyor. Yaşıtlarım hayata atılıyor ben okula yeni başlıyorum. Baskılarla kapandım, ailemle aram oldukça bozuk, kiloluyum, kendimi sevmiyorum.
Bir zamanlar çok sevdiğim için onunla evlenmeye kafamı takmış ailemi karşıma almıştım, yazık kendime üzülüyorum ve aileme bunları yaşattığım için kendime çok kızıyorum. Zaman içinde hayali amacı evlenmekten başka hiçbir şey olmayan kendini geliştirmeyen boş bir insan oldum çıktım. Bu artık kısır döngü oldu ve ben yeni bir ben olmak için hiçbir adım atamıyorum artık, o gücü kendimde bulamıyorum, yaşlı hissediyorum. Arkadaşlarımdan koptum, eskiden arkadaşlarım ailem beni mutlu ederdi, ne zaman ki hayatıma birini aldım ve o tüm hayatımı kapladı ele geçirdi, işte o zamandan beri tüm samimi arkadaşlıklarımı kaybettim.
İşin kötüsü, ben bu insandan ayrılamıyorum da, cesaretim yok yalnız kalmaya. Oysa o kadar çok çektim ki... Arkasına bakmadan koşup giderdi bi başkası olsa herhalde.
28 yaşında mezun olacağım, hayata çok geç kalacağım, yalnızım hep yalnız kalacağım, birileri benim hayallerimi yaşayacak ve ben bakacağım uzaktan gibi düşüncelere kapılıyorum.
İstediğim hayat bu değil...
Ailenizle de arkadaslarinizla da aranizin bozulmasina sebep olan, sizi kendinizden uzaklastiran su anki iliskiniz.
Ilk olarak onunla ayrilip ailenizle aranizi duzelterek ise baslayin.
Sonra spora baslayin, hem ruhen hem fiziken sizi mutlu edecek.
Yeni universite, yeni arkadasliklar, yeni ortamlar edineceksiniz, harika bir firsat, bunlari da yurumeyen iliskiniz yuzunden elinizin tersiyle itmeyin.
Basariniz icin de tebrik ederim. Bunun tadini cikarin, daha cok gencsiniz, her sey guzel olacak, negatif dusunmeyin.
Merhaba arkadaşlar size iç dökmek istiyorum . Ben 21 yaşında, yanlış bir ilişki yüzünden hayata geç başlamış, istediklerini yapamamış, hevesi kırılmış, kısıtlanmış, bastırılmış; eskiden başarılı özgüvenli biriyken artık benliğimden oldukça uzaklaşmış bir kızım.
Son yıllardaki başarısızlıklarla dolu hayatıma bir yenisini daha ekledim ve üniversite eğitimimi yarıda bırakıp ailemin yanına geldim. Ailem artık ümidi kesmişti benden. Üzülüyorlardı benim adıma ancak yapacakları bir şey kalmamıştı. Bu başarısızlık geç gelen bir başarıyla sonuçlandı ve tekrar ygs-lys ye girerek birçok kişinin hayali olan bir okul ve bölüm kazandım. Bu benim uzun süredir başarabildiğim tek şey. Ve hayatıma baktığımda yine de ben bununla tatmin olmuyorum çünkü bu oldukça ufak bir şey kalıyor tüm hayatıma bakınca.
Mutlu olmadığım bir insanla istemeye istemeye beraber olmaya devam ediyorum. Hayata geç kaldım, çok yalnızım. Beraber olduğum insanla her gün saçma sapan tartışma kavga eksik olmuyor. Yaşıtlarım hayata atılıyor ben okula yeni başlıyorum. Baskılarla kapandım, ailemle aram oldukça bozuk, kiloluyum, kendimi sevmiyorum.
Bir zamanlar çok sevdiğim için onunla evlenmeye kafamı takmış ailemi karşıma almıştım, yazık kendime üzülüyorum ve aileme bunları yaşattığım için kendime çok kızıyorum. Zaman içinde hayali amacı evlenmekten başka hiçbir şey olmayan kendini geliştirmeyen boş bir insan oldum çıktım. Bu artık kısır döngü oldu ve ben yeni bir ben olmak için hiçbir adım atamıyorum artık, o gücü kendimde bulamıyorum, yaşlı hissediyorum. Arkadaşlarımdan koptum, eskiden arkadaşlarım ailem beni mutlu ederdi, ne zaman ki hayatıma birini aldım ve o tüm hayatımı kapladı ele geçirdi, işte o zamandan beri tüm samimi arkadaşlıklarımı kaybettim.
İşin kötüsü, ben bu insandan ayrılamıyorum da, cesaretim yok yalnız kalmaya. Oysa o kadar çok çektim ki... Arkasına bakmadan koşup giderdi bi başkası olsa herhalde.
28 yaşında mezun olacağım, hayata çok geç kalacağım, yalnızım hep yalnız kalacağım, birileri benim hayallerimi yaşayacak ve ben bakacağım uzaktan gibi düşüncelere kapılıyorum.
İstediğim hayat bu değil...
Iliskini bitirirsen yalniz kalmayacaksin, sadece temiz bir nefes alip yeni hayatina yepyeni baslayacaksin.Çok teşekkür ederim. Evet bütün hepsinin kaynağı bu yürümeyen ilişkim. Ama o kadar bunalmış ve pes etmiş durumdayım ki ne bu ilişkiyi bitirme cesareti gösterebiliyorum ne yalnız kalmayı göze alabiliyorum.
Kesinlikle katılıyorum hocam.Ben akademisyenim. Size mujdeli bir haber vereyim. En basarili ogrencilerimiz boyle gec baslayanlar. Gerisi laylay lom gezerken onlar isin ciddiyetinde oldugundan en gözde ogrenciler onlar. Tabi ezik psikolojisine burunmezlerse
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?