Hayır kurumu mu yazıyor acaba benim sırtımda?

fndkfndk

Kûn fe yekûn <3
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2009
3.389
729
398
Merhaba hanımlar. Aslında çok ufak bir mesele ama orada burada sıkıntımı anlatıp dedikoduculuk yapmamak için içimi buraya dökmek istedim.

Uzatmamaya çalışacağım... Ben boğazına düşkün bir insanım, sürekli bir şeyler yiyip içmeyi çok seviyorum. Bu yüzden de gerek evimden, gerekse işyerimden sevdiğim şeyler eksik olmaz. Ve gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki son derece eli açık ve etrafımdaki insanlarla her şeyimi paylaşmayı çok seven bir insanım. Ama buna karşılık kimsenin bir lokmasını isteyemem, istemem. Huyum değil.

İşyerimde bir dönem herkes bu özelliğimi keşfettiği için hiç sormadan gelip çekmecemi açıp beğendiğini alıp giden arkadaşlarım türemişti. Şimdi onlardan sadece bir tanesi kaldı bunu yapan. Samimiyiz diye rahatsızlık duymuyordum. Ama artık saygısızca gelmeye başladı.

Örnek vermek gerekirse, geçenlerde bi 15 dakikalığına yerime bakacaktı arkadaşım. Masamda da çikolatalarla dolu bir kutu var ve bana hediyeydi. İçlerinden en çok sevdiklerimi söyleyip lütfen onları yeme, diğerlerinden yiyebilirsin dedim. Bu demek değildir ki otur 10 dk içinde diğerlerinin hepsini uğraşıp didinip bitir.

Kızdım ama ses çıkarmadım. Şakayla karışık kızdığımı söyledim vs.. Tabi ki ciddiye alınmadım.

Her gün o çekmeyeceye ne koyarsam bitiriliyor. İkram ettiğim şeyin sonu getiriliyor mutlaka. Ki tekrarlamak istiyorum, normalde asla esirgeyen bir insan değilim. Daha dün koca bir koli (evet gerçekten koli) tatlı getirip herkese dağıttım sırf içimden geldiği için.

Bugün başka bir arkadaşım öğle arası dışarı çıkarken istediğin bir şey var mı diye sordu. Ben de ufak tefek siparişler verdim kendisine. Aldıklarını da çekmeceme attım. Diğer arkadaş az evvel herkesin içinde beni çağırıp çekmecende hazine var neden saklıyosun yemek istiyorum dedi. Tekrar şakayla karışık bıktım cidden falan dedim ama tabi ki ciddiye alınmadım.

Fakat şaka maka değil ben gerçekten bıktım. Ciddi şekilde alıp karşıma söylesem adım cimriye çıkacak. Normal mi böyle kızmam onu da bilmiyorum ama istemiyorummmmmmm eşyalarımın kullanılmasını yiyeceklerimin yenmesini.

Tarafsız yorumlarınızı alabilir miyim bende mi hata var kendimi sorguluyorum artık...

o değil de iş arkadaşlarınız kapalı çekmecenizi mi açıyorlar, bu çok saygısızca.

onun dışında zulanıza çöreklenilir, bu çok anormal gelmiyor bana, erkek yoğun bir yerde çalıştığım içindir herhalde :) yemek yemek yemek tüm dertleri, beni de kendilerine benzettiler

çekmecenizi killitleyin. şayet kilidi yoksa kilitli bir kutu edinin. birisi de açmaya yeltenirse özel eşyalarımın kurcalanması rahatsız ediyor beni deyin. olmadı kutuya ufak bir not yapıştırın. daha da yüzsüzleşirlerse siz de yüzsüzleşin.

parasında malında değilimde insanın hoşuna gitmiyor bu durumlar..
bende öğlen yanımdaki simite güvenerek yemek yemedim bir baktım yemişler
@kanikey in bana aldığı çikolatalarda hergün yavaş yavaş azaldı

Baştan nasıl bir yüz verdiysen demek...
6 yıldır aynı kurumdayım. Çok çok büyük bir yer burası.
Binlerce iş arkadaşım var.
Bir tanesi bile çekmeceme elini uzatamaz!!!!!!!!

Aynen öyle nasıl bir yüz verdiysem demek... Ama şimdi yapma diyorum laftan anlayan yapmaz. İlla rencide mi etmem gerek anlamıyorum. Ki dediğim gibi bunu yapan zaten sadece bir kişi kaldı. Arkadaşız diye ses etmiyorum ama inada bindi artık. İçimden de gelmiyor artık paylaşmak.

ikram edilmeyen sey nasıl izinsiz alınıp yenilebiliyor ne garip insanlar var

Ya normalde başlarda isterlerdi. Olur ya insanlık halidir yiyecek bir şey var mı şekerim düştü diye sorulur vs. Genelde bende de her daim yiyecek olur ve seve seve de verirdim. Ondan yüz buldu arkadaş ve artık başka bir boyuta geçtik.

Resmen hangi çekmecemde yiyecek olduğunu biliyor artık. Kitleyip gidiyorum nereye gideceksem. İki dk açık unutsam olanlar oluyor zaten.

E işyerinde tutun boğazınızı. Yada günlük yediklerinizi çantanıza alın. Niye milleti doyuruyorsunuz ?

Çantamda gezdirmeyi sevmiyorum çünkü gidip oradan alıp gelmek vs zor geliyor, sonra unutuyorum çantada kendinden geçiyor yiyecekler. Günümün büyük çoğunluğu işyerinde geçiyor ve ders çalışıyorum işyerinde. Dersle meşgulken, kahvemin yanında falan atıştırmak istiyorum. Millet aç geziyor diye alışkanlığımdan vazgeçmek de istemiyorum ama bilemiyorum ne yapacağım...

Evet sende hata var. İnsanlar gerçekten yüzsüz laf açıldığında sana da konuşmak için fırsat doğmuş oluyor işte ama şakaya vurup olay mahalinden kaçıyorsun.

İlk işe girdiğim sene bana da aynı muameleyi yapmaya kalktılar. Taa 2-3 kaç aşağıdaki adam gelip benim çekmecemi açmaya kalktı sırf bir kaç kere ikramda bulundum diye. eskaram da nasıl olsa yiyecek şey vardır hesabı.
Yine bir gün geldi biri 'yok kalmadı bir gün de siz getirin ben yiyeyim' dedim. Ayrıca birine de 'bayanın çekmecesi karıştırılmaz özel eşyam olabilir' dedim öyle kestim.

Fırsatı değerlendiremeyip golü doksana çakmamışsın madem bundan sonra çekmeceni kilitle onlar alır mesajı.

Çekmeceleri kilitleseniz daha iyi olur gibi hos deil yaptıkları ben sevmem böle şeyleri ihtiyacı olanla paylaşırım

Ne kadar samimi olursan ol, belli mesafeleri korumak lazım.
Çekmeceyi izinsiz açmak, çantayı sormadan karıştırmak ne bileyim bana göre
samimiyet bunları gerektirmez.

Elini vermişsin kolunu kurtaramıyorsun şimdi..

Zaten dediğim gibi sadece bir kişi kaldı. Ona da ne dediysem üzerine alınmıyor gülüyor geçiyor. İlla hakaret falan etmem lazım sanırım ciddiye alması için.

Yoyeceklerinizi cantaniza koyun baska cozum yok gibi

Teşekkür ederim arkadaşım.

Bu kadar abur cubur yeme isteyene de bende de yok de. en kesin çözüm.

cidden zararlı bu kadar abur cubur...

Aldıklarımın yarısı bile bana yar olmuyor ki :) İyi tarafından bakmak gerekirse sayesinde kilo almıyorum çünkü yiyecek bir şey bırakmıyor. :)

oyyy otlakçılık en uyuz olduğum şey

Aynen benim de şu sıralar en büyük sorunum.

Parasında malındayım da aynı zamanda. Çünkü bir olur iki olur sürekli olmaz. Hanımefendiden bir çöp göremiyoruz. Ki durumu da çok çok iyi. Paraya ihtiyacı bile yok. Geçen de diyor hasta oldum canım tatlı istiyo napıyım yedim işte. Ben de regl olmadan önce hazırlık yapıyorum sen de yap madem dedim. Ertesi gün lafımı dinlemiş kendine bir sürü çikolata almış. Bana ikram edildi mi? Tabi ki hayır.

El çantasına koyun. Kimse çantanızı karıştıramaz.

Valla dün ayaktaydı, vestiyerden çantamı verir misin dedim çantamı da açtı baktı hanımefendi. Arkadaş değil yüz karası cidden ya...

Dün mesela gülmeden ciddi bir şekilde ve başka bir arkadaşımın da yanında söyledim. Hatta diğer arkadaş benden için, paylaşmayı çok seviyor eli açık bi kız, ama yeme diyorsa da var bir bildiği, yeme sen de dedi.

Sanki o lafı ona değil de başkasına söyledi ama...

Çekmeceleri kilitleseniz daha iyi olur gibi hos deil yaptıkları ben sevmem böle şeyleri ihtiyacı olanla paylaşırım

Geçen gün anahtarı sakladığım yeri unuttum hanfendi yüzünden de kırk saat ona uğraştım hatta. Zaten insan olana elini attığın zaman çekmecenin kitli olması da yeterli anlamak için ama bilemiyorum nasıl bir türle karşı karşıyayım...

Kesinlikle benim hatam zaten. Ama ben kesinlikle böyle şeyler yapmam kimseye. Hep kimseyi kıramamamdan kaynaklanıyor bu tarz şeyler. İnsan kullanmak resmen farkındayım ama işte...

Alıştırmışsın. Heleki hediye çikolata meselesinde sert bir tavır sergileyecektin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…