- 3 Mart 2016
- 18.150
- 76.572
- 598
Alıştırmışsın. Heleki hediye çikolata meselesinde sert bir tavır sergileyecektin..
Hazır ol; "Sen çok değiştin" lafını duyabilirsin :)
Tepkinizi koymakta gecikmişsiniz maalesef ve yokuş aşağı yuvarlanan tekerin hız kazandığı gibi, arkadaşınız da bir bir alanlarınızı çiğnemeye başlamış. Çekmece karıştırmak nedir? Hediye bir kutunun yarısını yemek? Milletin içinde "Ne saklıyosun, ne kaçırıyorsun bizden?" e bağlamak... Bazı insanlar nerede durması gerektiğini bilmez, bu yüzden durması gereken yeri göstermelisiniz. Arkadaşlarla mesafe iyidir. Ama alanınızı koruyamamışsınız ki...
Bizim eskiden iş yerinde sigara muhabbeti dönerdi böyle, hiçbir zaman sizin kadar samimi tutmadım insanları kendime ama bazıları sınırlarımı denedi ve şakayla karışık icraatını da gördüler. Böyle yapabilirsiniz belki; yani bıktım-kızdım demek yerine; "Çekmecende hazine var neden saklıyorsun yemek istiyorum" diyene, "Valla arkadaşım artık ben de kendim yiyebileyim diye saklıyorum, kusura bakma, hatta güldüğüme de bakma" diyip ardından gülmeli imalı bi bakış atabilin. (3 numaralı bakış)
Sizinle zaten bu yüzden samimiyetini kesecek arkadaş, hiç arkadaşınız olmamıştır :)
Gerçekten çok sinir bozucu.
İşte bu yüzden söylenenleri algılayamadığına, zekasının yetmediğine inandırıyor şu sıralar beni. Çünkü sürekli aynı konuyu açıp sürekli gerçekten kızıyorum dememe rağmen şaka yaptığımı düşünüyorsa artık küfür falan etmem lazım galiba. Hatta geçen gün gidicem şimdi ne var ne yoksa yiycem dedi. Vallahi helal etmiyorum yeter artık dedim. Yine yedi yine yedi.Ama sen tavrını koymamışsın al ye demişsin hep oda aranızdaki samimiyete güvenerek yiyor sen haklısın ama arkadaşında rahatsız olduğunun farkında değil bence
Bir de bunu mu denesem acaba hazır önümüz de ramazanken...
İşte bu yüzden söylenenleri algılayamadığına, zekasının yetmediğine inandırıyor şu sıralar beni. Çünkü sürekli aynı konuyu açıp sürekli gerçekten kızıyorum dememe rağmen şaka yaptığımı düşünüyorsa artık küfür falan etmem lazım galiba. Hatta geçen gün gidicem şimdi ne var ne yoksa yiycem dedi. Vallahi helal etmiyorum yeter artık dedim. Yine yedi yine yedi.
Zaten yaptığı bir hatadan sonra inanılmaz soğudum sırf arkadaşsız kalmamak için muhabbet ediyorum ama eskisi gibi olamıyorum ona karşı.
Yaptıklarını anlatmaya kalksam başka bir konu gerekir o derece :) Hatta bir ara yapabilirim böyle bir şey. Ben kötü niyetli değilse de çocuk ruhlu olduğunu, bazı konuları algılayamadığını falan düşünüyorum ara ara. Yada bu konuda da salaklık derecesinde iyiniyet gösteriyorum ayırt edemedim.
Merhaba hanımlar. Aslında çok ufak bir mesele ama orada burada sıkıntımı anlatıp dedikoduculuk yapmamak için içimi buraya dökmek istedim.
Uzatmamaya çalışacağım... Ben boğazına düşkün bir insanım, sürekli bir şeyler yiyip içmeyi çok seviyorum. Bu yüzden de gerek evimden, gerekse işyerimden sevdiğim şeyler eksik olmaz. Ve gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki son derece eli açık ve etrafımdaki insanlarla her şeyimi paylaşmayı çok seven bir insanım. Ama buna karşılık kimsenin bir lokmasını isteyemem, istemem. Huyum değil.
İşyerimde bir dönem herkes bu özelliğimi keşfettiği için hiç sormadan gelip çekmecemi açıp beğendiğini alıp giden arkadaşlarım türemişti. Şimdi onlardan sadece bir tanesi kaldı bunu yapan. Samimiyiz diye rahatsızlık duymuyordum. Ama artık saygısızca gelmeye başladı.
Örnek vermek gerekirse, geçenlerde bi 15 dakikalığına yerime bakacaktı arkadaşım. Masamda da çikolatalarla dolu bir kutu var ve bana hediyeydi. İçlerinden en çok sevdiklerimi söyleyip lütfen onları yeme, diğerlerinden yiyebilirsin dedim. Bu demek değildir ki otur 10 dk içinde diğerlerinin hepsini uğraşıp didinip bitir.
Kızdım ama ses çıkarmadım. Şakayla karışık kızdığımı söyledim vs.. Tabi ki ciddiye alınmadım.
Her gün o çekmeyeceye ne koyarsam bitiriliyor. İkram ettiğim şeyin sonu getiriliyor mutlaka. Ki tekrarlamak istiyorum, normalde asla esirgeyen bir insan değilim. Daha dün koca bir koli (evet gerçekten koli) tatlı getirip herkese dağıttım sırf içimden geldiği için.
Bugün başka bir arkadaşım öğle arası dışarı çıkarken istediğin bir şey var mı diye sordu. Ben de ufak tefek siparişler verdim kendisine. Aldıklarını da çekmeceme attım. Diğer arkadaş az evvel herkesin içinde beni çağırıp çekmecende hazine var neden saklıyosun yemek istiyorum dedi. Tekrar şakayla karışık bıktım cidden falan dedim ama tabi ki ciddiye alınmadım.
Fakat şaka maka değil ben gerçekten bıktım. Ciddi şekilde alıp karşıma söylesem adım cimriye çıkacak. Normal mi böyle kızmam onu da bilmiyorum ama istemiyorummmmmmm eşyalarımın kullanılmasını yiyeceklerimin yenmesini.
Tarafsız yorumlarınızı alabilir miyim bende mi hata var kendimi sorguluyorum artık...
Merhaba hanımlar. Aslında çok ufak bir mesele ama orada burada sıkıntımı anlatıp dedikoduculuk yapmamak için içimi buraya dökmek istedim.
Uzatmamaya çalışacağım... Ben boğazına düşkün bir insanım, sürekli bir şeyler yiyip içmeyi çok seviyorum. Bu yüzden de gerek evimden, gerekse işyerimden sevdiğim şeyler eksik olmaz. Ve gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki son derece eli açık ve etrafımdaki insanlarla her şeyimi paylaşmayı çok seven bir insanım. Ama buna karşılık kimsenin bir lokmasını isteyemem, istemem. Huyum değil.
İşyerimde bir dönem herkes bu özelliğimi keşfettiği için hiç sormadan gelip çekmecemi açıp beğendiğini alıp giden arkadaşlarım türemişti. Şimdi onlardan sadece bir tanesi kaldı bunu yapan. Samimiyiz diye rahatsızlık duymuyordum. Ama artık saygısızca gelmeye başladı.
Örnek vermek gerekirse, geçenlerde bi 15 dakikalığına yerime bakacaktı arkadaşım. Masamda da çikolatalarla dolu bir kutu var ve bana hediyeydi. İçlerinden en çok sevdiklerimi söyleyip lütfen onları yeme, diğerlerinden yiyebilirsin dedim. Bu demek değildir ki otur 10 dk içinde diğerlerinin hepsini uğraşıp didinip bitir.
Kızdım ama ses çıkarmadım. Şakayla karışık kızdığımı söyledim vs.. Tabi ki ciddiye alınmadım.
Her gün o çekmeyeceye ne koyarsam bitiriliyor. İkram ettiğim şeyin sonu getiriliyor mutlaka. Ki tekrarlamak istiyorum, normalde asla esirgeyen bir insan değilim. Daha dün koca bir koli (evet gerçekten koli) tatlı getirip herkese dağıttım sırf içimden geldiği için.
Bugün başka bir arkadaşım öğle arası dışarı çıkarken istediğin bir şey var mı diye sordu. Ben de ufak tefek siparişler verdim kendisine. Aldıklarını da çekmeceme attım. Diğer arkadaş az evvel herkesin içinde beni çağırıp çekmecende hazine var neden saklıyosun yemek istiyorum dedi. Tekrar şakayla karışık bıktım cidden falan dedim ama tabi ki ciddiye alınmadım.
Fakat şaka maka değil ben gerçekten bıktım. Ciddi şekilde alıp karşıma söylesem adım cimriye çıkacak. Normal mi böyle kızmam onu da bilmiyorum ama istemiyorummmmmmm eşyalarımın kullanılmasını yiyeceklerimin yenmesini.
Tarafsız yorumlarınızı alabilir miyim bende mi hata var kendimi sorguluyorum artık...
Bence mesafenizi net belirleyin. Sinir oluyorum o tür insanlaraSergiledim aslında. Başka insanların yanında bile dile getirdim. Hepsini yemedim ki sadece senin dediklerini bitirdim dedi. Ben bazen gerçekten zeka seviyesinin laflarımı anlamaya yetmediğini düşünüyorum bilemedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?