Hayırlı eş için birlikte dua edelim

beni her listeye eklermisiniz, evlenip dugun olana kadar sizleyim, sonrasindada evlenmek isteyen arkadaslara dua etmek icin gelirm :) daha kimse yok uzun bir sure burdayim yani
Ayyy canım birden çoknüzüldüm yanımda olsan sarılıverirdim sana kader arkadaşım diye.. İnşallah evlenince sorunsuz muhabbet sevgi dolu yuvamız olur buraya gelip dualara katılırız amin. Tabi yanlış anlaşılmasın burdan evlenen arkadaşların da mutlaka kendine göre sıkıntıları varsır ve bizi akıllarından dualarından geçiriyorlardır belki. Ekliyorum tatlım

beni de yeni listeye eklermisiniz

kızlar bu arada listedeki sayılar aldığımız sayılar mı okuduklarımız mı yani şu anda sadece 2 tane mi okunmadı
Evet canım 2 tane Taha süresi kaldı kaldı okunmayan. Benim de zamanım olsa okuyacağım ama nasip olmadı. Yeni listeye ekliyorum seni

Yeni dua listemiz için.

Kızlar cuma gününe Taha Süresi ni 21 kez okuyabiliriz.. Kim kaç tane alabilir?

1. esrazambak= 1 Taha Süresi
2. Frikadelle= 5 Taha Süresi
3. Neyisada = 2 Taha süresi
4. Redvelvetcake = 3 Taha süresi
5. Turta yağmuru = 3 Taha süresi
6. Nisa1234 = 1 Taha süresi
7. Huyluduygu = 1 Taha süresi
8. Perigunlugu = 1 Taha süresi
9. Namaria = 2 Taha süresi

Okunan=19
Kalan= 2

:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

Kızlar Taha süresi 2 tane kaldı.. Biz o arada yeni listemizi oluşturalım. Biraz daha kolay dualara mı geçsek:KK48:

Yeni listemizi başlatalım inşallah. ne okuyalım fikirler?

1. Esrazambak
2. Frikadelle
3. Nisa1234
4. Turtayagmuru

Bitmiş duan Allah kabul rtsin canım hauırlı evlatlatın olur inşallah

Ekliyorum canım Taha süresini ve yeni listeye de..

Bu arada yukarıdaki arkadaşın duasını da okuyalım bir
gündeymiş. hemen okuyup bitirelim inşallah canım ne dersin.

Ama akşam ezanı okundu bile pazar gününe girdik olur mu
acaba hala

Biraz gec oldu sanirim ama

Canim cok sagol..

Yukaridaki ayeti ben aksam ve yatsi arasi 33 defa okuyorum, 7 defa okumann faziletiyle ilgili de hadis var bildigim kadariyla
ama 1900 defa cumartesi okumanin hukmu nedir bilmiyorum,
Allah'in her gunu dualar kabul olur ama dinimizde cumartesinin
bir ozelligi yok, sahih (kaynagi guvenilir/gecerli) olmayabilir,
yanlis birsey yapip bidat olusmasina sebep olabiliriz,

Ben mesela Taha Suresinin evlilik niyetiyle 21 defa okunmasinda bir sakinca
olur mu diye supheye dusmustum, niyetimin bozulmasina
sebep olur diye tereddut etmistim, sonucta hangi duayi yaparsak yapalim duamiza cevap verecek olan Allah,
arastirmalarim sonucunda ;)) evlilik icin belli bir ayeti kerimenin okunmasinin daha faydali olacagina dair bir rivayet olmadigi fakat Kuran'da gecen dua ayetlerinin belli niyetlerle okunmasinda sakinca olmadigini ogrendim.
Sanirim alimler ayetlerin anlamlarina gore belli sıkıntılar icin okunabilecegi yorumu yapiyorlar, mesela Taha suresindeki Hz. Musa'nin Firavun karsisinda maglub olmamak icin yaptigi " Rabbim gogsumu genislet, dilimdeki bagi coz...." mealindeki dua ayeti gibi, genelde topluluk onunde konusma yapilacagi zaman heyecani yenmek ve guzel bir sunum yapmak icin tavsiye edilir.

Biraz uzattim, kusura bakmayin lutfen, kimseyi elestirmek icin de yazmadim, dua basliginda acilan bircok topikte maalesef bazi yanlis/uydurma seyleri goruyorum, piyasada ticari amacli satilan maalesef bircok dua kitabi var, asli astari, yazari belirsiz, gormussunuzdur kari koca arasini duzelten cevirgel
vs gibi sadece turkce okunusuyla yazilan, anlamini bilmedigimiz bircok sey, belki de sacma sapan hatta kotu birsey soyluyoruz.

Dua ederken bilincli olup internette medyumlarin, ne idugu belirsiz yerlerde okudugumuz degil de Kuran ve Sunnet kaynakli dualara sarilalim, Allah'in rahmeti ve Peygamber Efendimizin sefaatine nail olalim insallah..

canlar bence 100 salavati fatih 1000 ya latif okuyalım tum açılacak işler için okunuyor ben iş için okumuştum kac kere de sohbette denk geldi bence bunu okuyalım

Biraz gec oldu sanirim ama

Canim cok sagol..

Yukaridaki ayeti ben aksam ve yatsi arasi 33 defa okuyorum, 7 defa okumann faziletiyle ilgili de hadis var bildigim kadariyla
ama 1900 defa cumartesi okumanin hukmu nedir bilmiyorum,
Allah'in her gunu dualar kabul olur ama dinimizde cumartesinin
bir ozelligi yok, sahih (kaynagi guvenilir/gecerli) olmayabilir,
yanlis birsey yapip bidat olusmasina sebep olabiliriz,

Ben mesela Taha Suresinin evlilik niyetiyle 21 defa okunmasinda bir sakinca
olur mu diye supheye dusmustum, niyetimin bozulmasina
sebep olur diye tereddut etmistim, sonucta hangi duayi yaparsak yapalim duamiza cevap verecek olan Allah,
arastirmalarim sonucunda :KK66:) evlilik icin belli bir ayeti kerimenin okunmasinin daha faydali olacagina dair bir rivayet olmadigi fakat Kuran'da gecen dua ayetlerinin belli niyetlerle okunmasinda sakinca olmadigini ogrendim.
Sanirim alimler ayetlerin anlamlarina gore belli sıkıntılar icin okunabilecegi yorumu yapiyorlar, mesela Taha suresindeki Hz. Musa'nin Firavun karsisinda maglub olmamak icin yaptigi " Rabbim gogsumu genislet, dilimdeki bagi coz...." mealindeki dua ayeti gibi, genelde topluluk onunde konusma yapilacagi zaman heyecani yenmek ve guzel bir sunum yapmak icin tavsiye edilir.

Biraz uzattim, kusura bakmayin lutfen, kimseyi elestirmek icin de yazmadim, dua basliginda acilan bircok topikte maalesef bazi yanlis/uydurma seyleri goruyorum, piyasada ticari amacli satilan maalesef bircok dua kitabi var, asli astari, yazari belirsiz, gormussunuzdur kari koca arasini duzelten cevirgel
vs gibi sadece turkce okunusuyla yazilan, anlamini bilmedigimiz bircok sey, belki de sacma sapan hatta kotu birsey soyluyoruz.

Dua ederken bilincli olup internette medyumlarin, ne idugu belirsiz yerlerde okudugumuz degil de Kuran ve Sunnet kaynakli dualara sarilalim, Allah'in rahmeti ve Peygamber Efendimizin sefaatine nail olalim insallah..

hasbiyallahu la ilahe illahu aleyhi tevekkeltu ve huve Rabbul alşil aziym bu dua normalde sabah akşam namazından sonra 7 defa okunuyor müslim hadisi ben de böyle okuyorum

Canım ben yenı lısteye katılamayacagım, bu aralar islerim cok yogun sadece kendım yönettiğim ıkı sayfaya ancak yetısebılıyorum, daha sonradan tekrar katılacağım aranıza ınsallah.. Allah kabul etsın dualarınızı sımdılık görüşmek uzere Allaha emanet olun:)

canlar bence 100 salavati fatih 1000 ya latif okuyalım tum açılacak işler için okunuyor ben iş için okumuştum kac kere de sohbette denk
geldi bence bunu okuyalım

Bence de guzel olur, Esma ve salevat birlikte, hem de herkes katilabilir, hasta olan olmayan sorun olmaz..

Yeni dua listemiz için.

Kızlar cuma gününe Taha Süresi ni 21 kez okuyabiliriz.. Kim kaç tane alabilir?

Okunan=19
Kalan= 2

:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

Kızlar Taha süresi 2 tane kaldı.. Biz o arada yeni listemizi oluşturalım. Biraz daha kolay dualara mı geçsek:KK48:

Yeni listemizi başlatalım inşallah. ne okuyalım fikirler?

1. Esrazambak
2. Frikadelle
3. Nisa1234
4. Turtayagmuru
Canim beni de ekleyebilir misin bir önceki listede geç kalmıştım okumalar bitmişti. .. taha suresinede katılmıyorum rengliden dolayı. .. inşaallah bu listeyle bende okur dua halkasina dahil olurum. ..

Canım ben yenı lısteye katılamayacagım, bu aralar islerim cok yogun sadece kendım yönettiğim ıkı sayfaya ancak yetısebılıyorum, daha sonradan tekrar katılacağım aranıza ınsallah.. Allah kabul etsın dualarınızı sımdılık görüşmek uzere Allaha emanet olun:)
canim listede adin olsun dua ederken sanada edelim, zaman bulursan arada girersin

Kızlar sadece 2 tane Taha Süresi Kaldı.. Kim kaç tane alabilir?

Okunan=19
Kalan= 2

:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

Yeni listemizi başlatalım inşallah.

100 salavati fatih ve 1000 ya latif okuyoruz..

1. Esrazambak
2. Frikadelle
3. Nisa1234
4. Turta yagmuru
5. Namaria
6. Lilruba
7. Redvelvetcake

...................................................................

salavati fatih
Okunan=
Kalan= 100

ya latif
Okunan=
Kalan= 1000

Ayyy canım birden çoknüzüldüm yanımda olsan sarılıverirdim sana kader arkadaşım diye.. İnşallah evlenince sorunsuz muhabbet sevgi dolu yuvamız olur buraya gelip dualara katılırız amin. Tabi yanlış anlaşılmasın burdan evlenen arkadaşların da mutlaka kendine göre sıkıntıları varsır ve bizi akıllarından dualarından geçiriyorlardır belki.

Canim bizi birbirimizden iyi kim anlar ki. Insan sevmek sevilmek istiyor , bizler bunuda helal yollardan yasamak istiyoruz. Su an disari ciksak yarim saatin icinde gezip tozacak bize guzel sozler soyleyerek mutlu edecek birilerini buluruz, istedigimiz herseyin Allah rizasiyla olmasi, insallah rabbim kabul eder dualarimizi en kisa zamanda bize hayirli guzel yuvalar kurmak nasip eder.

Selamlar,

Geriye kalan 2 Taha suresini de ben alayim,

10 salavati fatih, 100 Ya Latif aliyorum yeni listeden

Son düzenleme:
Taha süresi okumamız bitti kızlar..
Rabbim katında kabul etsin evlilik niyetimizi inşallah gerçekleştirsin hayırlı eşlerle amin...:KK73::21:

2. Frikadelle= 7
Taha Süresi

Okunan=21
Kalan= 0

:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

Yeni listemizi başlatalım inşallah.

100 salavati fatih ve 1000 ya latif okuyoruz..

1. Esrazambak = 100 ya latif
2. Frikadelle = 10 salavatı fatih, 100 ya latif
3. Nisa1234= 15 salavatı fatih, 150 ya latif
4. Turta yagmuru
5. Namaria
6. Lilruba
7. Redvelvetcake
8. Neyisada

...................................................................

salavati fatih
Okunan=25
Kalan= 75

ya latif
Okunan=350
Kalan= 650

Bende 10 salavati fatih 200 de ya latif alıyorum inşaallah. ..
Allah dualarimizi hayirlarla nasip etsin inşaallah. ..

Back
X