Hayırlı eş için birlikte dua edelim

denizinmavisi denizinmavisi (Selin)
hmbg hmbg
miyomim miyomim
megos megos (Görkem)
rudecute rudecute
detii detii (Sümeyye)
N nilda Hatun(Demet)
Nara87 Nara87

Hanımlar vakit kaybetmeden yeni dualarimiza başlayalım istiyorum. Ne okuyalım diye araştırırken daha önce de bildiğim inşirah süresi okuma usülü yeniden karşıma çıktı.
  • Dilek için ise;2 rekat hacet namazi kil Besmele ile 152 kere elem neşrah leke sadrak süresini oku muradini iste gece yarisindan sonra okunması makbuldür.
Ezberinizde varsa kolay okunabilir, hacet namazı kilmadan da okuyabilir isteyen, yine hepimiz adına topluca niyetlenip 152inşirah okuyabiliriz.
İnşirah süresinin öncesinde de 100 Estagfirullah el azim okuyup Yüce Allahtan af dileyebiliriz.

Bu yazdıklarım öneridir, değişiklik yapabiliriz isterseniz.
@cansu_tr seni eklemedim canim ama fırsatım olur okurum dersen büyük bir mutlulukla eklerim:KK200:

hmbg hmbg
miyomim miyomim
megos megos (Görkem)
rudecute rudecute
detii detii (Sümeyye)
N nilda Hatun (Demet)
Nara87 Nara87
M Mavi siyah
Hanımlar vakit kaybetmeden yeni dualarimiza başlayalım istiyorum. Ne okuyalım diye araştırırken daha önce de bildiğim inşirah süresi okuma usülü yeniden karşıma çıktı.
  • Dilek için ise;2 rekat hacet namazi kil Besmele ile 152 kere elem neşrah leke sadrak süresini oku muradini iste gece yarisindan sonra okunması makbuldür.
Ezberinizde varsa kolay okunabilir, hacet namazı kilmadan da okuyabilir isteyen, yine hepimiz adına topluca niyetlenip 152inşirah okuyabiliriz.
İnşirah süresinin öncesinde de 100 Estagfirullah el azim okuyup Yüce Allahtan af dileyebiliriz.

C cansu_tr seni eklemedim canim ama fırsatım olur okurum dersen büyük bir mutlulukla eklerim:KK200:

hmbg hmbg
miyomim miyomim
megos megos (Görkem)
rudecute rudecute
detii detii (Sümeyye)
N nilda Hatun (Demet)
Nara87 Nara87
M Mavi siyah

C cansu_tr seni eklemedim canim ama fırsatım olur okurum dersen büyük bir mutlulukla eklerim:KK200:
kuzum bence uygun kızlar neye karar verir bilmiyorum şimdi mazeretliyim bitince okurum , dua değişirse takibimde inşallah canım

Canım mazeretliyim bu hafta.mazeretliyken okunabilecek esma yada baska birsey olursa katilayim.yada bu hafta ben ara vereyim.siz duayı belirleyin ben takip ederim sizi :KK15:

Canım mazeretliyim bu hafta.mazeretliyken okunabilecek esma yada baska birsey olursa katilayim.yada bu hafta ben ara vereyim.siz duayı belirleyin ben takip ederim sizi :KK15:
Canım zaten anca herkes okur 1hafta10günü bulur tamamlamamız. Başka duaları olan hatim yapanlar var acele etmeyiz bu turda, sen de temizlenince okursun. Yine de sen bilirsin cancagizim

hmbg hmbg
megos megos (Görkem)
rudecute rudecute
N Nilda Hatun (Demet)
Nara87 Nara87
M Mavi siyah
Hala geri dönüş yapmayanlar var ama ben baslatiyorum duamizi, bu güzel günleri değerlendirelim.
Hanımlar yine hepimiz adına topluca niyetlenip 152inşirah süresi okuyoruz.
İnşirah Suresi Türkçe Okunuşu
Bismillahirrahmânirrahîm.
  1. Elem neşrah leke sadrek
  2. Ve vada'na 'anke vizreke
  3. Elleziy enkada zahreke
  4. Ve refa'na leke zikreke
  5. Feinne me'al'usri yüsren
  6. İnne me'al'usri yüsren
  7. Feiza ferağte fensab
  8. Ve ila rabbike ferğab
İnşirah Suresi'nin Türkçe Meali (Anlamı)
Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın adıyla.
  1. Senin için bağrını açmadık mı?
  2. İndirmedik mi senden o yükünü?
  3. O sırtında gıcırdamakta olan (ve bu şekilde sana eziyet veren) yükünü?
  4. Senin şanını yüceltmedik mi?
  5. Demek ki, zorlukla beraber bir kolaylık var.
  6. Evet o zorlukla beraber bir kolaylık var!
  7. O halde boş kaldığında yine kalk yorul!
  8. Ve ancak Rabbinden ümit et, hep O'na doğrul!
İnşirah Suresi'nin Arapça Hali
بسم الله الرحمن الرحيم (') أَلَمْ نَشْرَحْ لَكَ صَدْرَكَ (') وَوَضَعْنَا عَنْكَ وِزْرَكَ (') الَّذِي أَنْقَضَ ظَهْرَكَ (') وَرَفَعْنَا لَكَ ذِكْرَكَ (') فَإِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْرًا (') إِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْرًا(') فَإِذَا فَرَغْتَ فَانْصَبْ (') وَإِلَى رَبِّكَ فَارْغَبْ

Evet bu mübarek günlerde hemen bitebilecek, çok uygulama yaparsak daha faydalı olur kanaatimce. Bu İnşirah'lı uygulama da isabet olmuş, Ramazanda Kuran okuma sevabı da olur inşallah. Teşekkürler denizinmavisi. :KK9:Yalnız, okumadan önce 2 rekat namaz fikri güzelmiş, hacet namazı gibi onu da kılsak bir sahur vakti, zor olur mu acaba?

Evet bu mübarek günlerde hemen bitebilecek, çok uygulama yaparsak daha faydalı olur kanaatimce. Bu İnşirah'lı uygulama da isabet olmuş, Ramazanda Kuran okuma sevabı da olur inşallah. Teşekkürler denizinmavisi. :KK9:Yalnız, okumadan önce 2 rekat namaz fikri güzelmiş, hacet namazı gibi onu da kılsak bir sahur vakti, zor olur mu acaba?
canım ben hacet namazı kılıp öyle başlıyorum duaya Rabbim dualarımızı kabul etsin insaAllah

canım ben hacet namazı kılıp öyle başlıyorum duaya Rabbim dualarımızı kabul etsin insaAllah
Amin. Güzel bir fikirmiş; "uygulamaya niyet namazıyla başlamak". Çok yeni olduğum için zamanla farkına varıyorum bazı şeylerin. Ben de öyle yaparım bundan sonra ama dua arkadaşlarımızla beraber yapabilirsek, daha etkili olur her birimiz için.

Back
X