Hayırlısı

Allahım valla cok sinir oldum. .yok abimle konuş bidi bidi. .valla okurken bir an hak verdim Özür diledim filan diyeceksin sandim yazık dedim..abiye bak kelimeleri nasıl seçmiş ama hepsinde seni suçlamis ,evet kardeş diye herşeyi söyleme hakkını vermişler yok oymus yok buymus..bu kadar kibirli insanlar görmedim, gördümde ne böyle herkesin burun havada o ona havale ediyor konuşmak için sen iyisini yaptın helal olsun annene ve arkadaşlarına seni kendine getirmisler..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

geçmeyen acı yoktur dua et canım allaha sıgın allah yardımcın olsun herşeyi bizden iyi o bilir bunu sakın unutma

Evet canım aynen öyle. İnşallah benim acım da çabucak geçer.

Kendi karısını da dahil etti tüm genellemelerine. Onu düşünerek konuşuyorum da bu şekilde düzgün bir evlilik olamaz falan dedi hep. Yazık o garibim de melek gibi.

Evet açıkçası abisiyle konuştuktan sonra hemen değişti düşüncelerim ilk etapta. Barışacağız diye heveslenirken falan buldum hatta kendimi. Az önce onunla da konuştuk kararımı söyledim. Annemin tepkisini de söyledim. Annen çok pişman olacak ilerde falan dedi. İnşallah öyle olmaz bilmiyorum ya.

Aminnnn canım. :26: Ben de seni çok severim. Lütfen dualarını eksik etme. Canım öyle yanıyor ki şu an anlatamam...

Aynen öyle keşke biz kendimiz alsaydık buradan da hiç bu muhabbetler olmasaydı. Ama düşününce bu yalnızca bir sebepti belki de diyorum. Herkes diyor daha doğrusu. Bitmesi gerekiyormuş bitti diyorlar.

Yazık adam değilmiş, onda bu kardeş ve bu akıl varken kimle evlense başını yakar ancak , mutlu olamaz
Kardeşide vebalini taşıyacak bir ömür , birgün aklına gelecek acaba mı diyhcek ama ne çare

Öyle düşünüyorum ama bir yandan da diyorum acaba benim göremediğim hatam mı var, aslında mağdur olan onlar mı... Benim ne hissettiğimi anlasınlar istiyorum sadece.

Zaten bununla bitecek olsa inan hiç gocunmazdım görmezden gelirdim. Ama taviz tavizi getiriyor ve ona rağmen benim yaptıklarım değil onların yaptıkları anıldı sadece.

Abisini araman bile hata bence. Çok kibirli bir aile, aile bağları adı altında her dediğimize evet dersen devam yoksa istemeyiz diyorlar.
Aba altından sopa göstermiş sana abisi.

Ama şu var; en azından ailesinin neler düşündüğünü de öğrenmiş oldun, bu kadar lafa cevap vermemişsin bile en azından vicdanın rahat.
Görümce ararsa ona bir vebal altına girdiğini söyleyecek misin?

Fındıkım,güzel arkadaşım.Kızlar da onları bekliyor emin ol. Ben de ex'i terk ettiğimde 5-10 gün içinde nişanlanırım,babamın arkadaşlarının kızları var demişti.1.5 yılı geçecek,hala boştaymış.

Atanacak ya,bir tarafları yer çekimine meydan okumaya başlamış.Veren Allah öyle bir alır ki feleğini şaşırır.

Bu adam önceki tartışmalarinizdada aynı şeyi demişti hemen evlenecekti filan..aman sanki şimdi eğitim bitti 3 yil sonra yeterlilik sinavi filan belli olacak asil bu işiyle çok kibirleniyorlar Allah çekip aliverir manisa defterdarliginda bulur kendini gicik şey. .

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Önceki konularınızda nişanlınız için ne kadar mantıklı biri diye düşünürdüm.
Bu konuya bakınca kendi fikri olmayan, ailesinin sözüyle hareket edebilen biri belirdi gözümde.
Üstelik ayrılırken "Kız baksınlar, evleneceğim." diyen erkekler zaten olgunlaşmamışlardır, aman uzak durun.

Sabrınızın meyvesini aldığınız zamanları düşünün, yine öyle yapıp sabredin.
Kazanan siz olacaksınız inşallah...

Ayy sinir oldum ne seviyesiz insanlar bunlar ya..
Bak guzelim ben evliyim. Bende calisiyorum Ama eşim benim iznim olmadan kimseye bes kurusluk dahi olsa bisey alamaz. Yada ne bileyim evlendikten sonra ailesiyle arasina bi mesafe girdi illa ki bana dondu cunku. Kendi evi oldu artik . Yarin öbür gün Allah izin verirse cocugunun annesi benim. Ama is burada kimde bitiyor biliyormusun erkekte bitiyor. Yani diyeceğim o ki nisanlin eger izin vermemis olsaydi senin arkanda sapasaglam durabilseydi sen bunlari yasamayacaktin.
Mesela taki konusunda abisine kiz kardesine ailesine karsi savunsaydi seni siz karismayin genc kiz o neticede kendisi begenecek tabi deseydi sen bu kadat göze batmayacaktin......
Ve de şu var benimde babam hiiiic istememisti ama esim hep der benim icin onemli olan sensin ben seni aldim ya der. Nisanlin syrekli biseyleri bahane etmis ya bide en ufak kavgada surekli seni tehdit etmis ayrilip baskasiyla evlenmekle. Sonunda da kafasina koyduğunu yapmis iste..
Ne demek abimle konustuktan sonra konusayim dedim ya seni hic mi sevmiyor..
Uzulme hic hatta sevin . Sen evlenseydin ben sana olacaklari soyleyeyim bunlar senin evinden cikmayacakti. Sen en ufak bi hata yapsan ki sonucta tecrübeli degilsin illaki hatalarin cahilliklerin olacak. Bunlar sülalece senin tepene bineceklerdi. Hurraaaa vurun abalıya misali. Kiz kardes olayina hic girmeyeceğim genelde gorumcelerle pek anlaşılmıyor cunku.
Yani diyecegim o ki uzulme sevin.
Annenlere de kulak ver . Hayat tecrübesi var onlarin.
Lütfen uzulme ilerde daha iyi senin arkanda sapasaglam dura bilecek biri cikacak.

dün okumuştum konunu düzelir, barışırsınız diyebekledim ama son gelişme öyle olmadıgını gösteriyor
bak canımşimdi üzüntünün verdiği karamsarlık, bocalama olabilir
diyelim ki barıştınız
bu defa o kadar cok gözlem altında olursun ki dediğin her laf, oturman kalkman, yaptıgın her davranışı incelerle bir öncekini önüne ısıtıp ısıtıp koyarlar
kardeş, abi işin içine girip size yön veriyorsa zaten bişeyler kokmaya başlamış demektir
ve emin ol kendilerinde hiç suç bulmazlar sen el kızısın suçlanacak ilk kişi olarak seni görürler
abinin konuşmasıda ayrı muamma yok aileyi benimse, yok kardeş yerine koy bıdı bıdı
nişanlın etkisiz eleman,,,bir sorununuz varsa bunu kendiniz halletmelisiniz abiye babaya anneye topu atmak ne kadar doğru?
birde o kadar şanslısın ki senin farkına varamadıklarını gören yakınların var
emin ol dışardan bir göz olayları daha iyi gözlemler
ve sakın bu saatten sonra alttan alma, onlar senin şu aşamada yalvarmanı istiyorlar bu mutlulugu onlara yaşatıp koltuklarını kabartma
zamana ihtiyacın var hemen şu dakika yaraların kabuk bağlamaz
biraz acı cekeceksin ama dayanmalısın, annene iyi kulak ver
Allah yardımcın olsun

Ama is burada kimde bitiyor biliyormusun erkekte bitiyor. Yani diyeceğim o ki nisanlin eger izin vermemis olsaydi senin arkanda sapasaglam durabilseydi sen bunlari yasamayacaktin.

Ağzınıza sağlık.

Ne olursa olsun iş erkekte biter fındıkcım.Bizim de memleketlerimiz farklı,ailesi olmaz dedi,kız önermiş hatta yengesi,babası görmeye gideriz demiş hatta.Yılbaşı zamanı oluyor bunlar.Haftalarca sevgilim ailesiyle konuşmadı,gerginlik bize de yansıdı ama ben Linka'yı istiyorum dedi ailesine.Sonra ne oldu biliyor musun ? Annesi de babası da ablası da arayıp özür diledi.

Aman önemli değil moduna da girmedim orası ayrı.Benim x'le beraber olduğumu bile bile kız bakmanız son derece yanlış,kusura bakmayın ama dedim.Sonra da x ne isterse o olur kızım,sen de kusura bakma vs.

Demem o ki fındıkım... Senden bir tane daha yok.Rest çekeceksin yeri geldiğinde sonunda acı çekmek olsa da.

Arkadasim maşallah diyorum sen nasi sabirli bir insansin. Bu ailedeki nasi bi kibir gerçekten. Ne bu böyle yani. Bir taki yüzünden bitmiş, her halta burnunu sokan bi görümce, kibirli bi abi , anasinin agzina bakan bi nişanlı. Senin verilmis sadakan varmış. Unutmaya çalış hatta mutlu ol böyle ufak bir sebep bile gorunsede sen büyük bise atlatmissin. .

Arayamaz artık. Zaten abisi dün attığı mesaj yüzünden bile canına okumuş sen neden karışıyorsun kimse müdahale etmesin demedim mi diye. Olur da ararsa bil söylemem öyle bir şey. Allah çok büyük görüyor her şeyi. Eskiden canım yandıkça bela okurdum. Şimdi zahmet edip beddua bile etmiyorum. Ah diye bir şey var, Allah birebir aynısını yaşatacak ona eminim ki ben.

Bunların çevresi geniş ve görücü usulü evlilik çok yaygın ama. Abisine de öyle buldular kız. Bulur yani bence ama beni unutabilir mi bilmiyorum. Daha doğrusu inanmak istemiyorum beni sevmemiş olduğuna. Bana ilk görüşte aşık olmuştu o. Biraz marjinaldir kendisi. Hep hayalini kurduğu bir kız varmış, günlüğüne de yazarmış istediği özellikleri. Sipariş veriyor sanki salak :) Ve ilginçtir ki tarif ettiği hayalini kurduğu kız profili benimle birebir aynı. Boyunun küsüratı, saçının rengi, uzunluğu, gözlerinin iriliği vs. O yüzden beni ilk gördüğünde resmen çarpılmıştı. Benim kopyam bir kız bulmazlarsa işleri biraz zor gözüküyor.

İşte eğer benim de bir işim olsaydı yere daha sağlam basardım bunu yapamazdı. Kendimden nefret ediyorum sırf bu yüzden bile.

İnşallah ben olurum. Yorumları okudukça ferahlıyorum, düşünüyorum acaba yanlış anlattığım eksik anlattığım bir şey var da o yüzden mi bu insanlar bana hak veriyor diye ama yok öyle de bir şey. Hala kafamı kurcalıyor bir sürü şey. Gerçekten bu insanlar bu kadar acımasız mıydı diyorum çünkü çok iyilikleri dokundu vakti zamanında bana. Diyorum nasıl onlar beni yanlış anladıysa acaba onların da niyeti iyiydi de ben mi yanlış yorumladım. Ama çıkamıyorum ki işin içinden.

Amin arkadaşım inşallah dediğin gibi olur. Ben hep derdim görümceler kayınvalideler neden sevilmezmiş ben gayet iyi anlaşıyorum diye. İşte büyük konuşmayacaksın. Etrafımda da bunu önüme getirecek bir sürü insan var. Eminim ki şimdi duyulmaya başlanınca diyecekler ne oldu o toz kondurmadığın görümcelerin kayınvaliden diye.

Aynen canim bizde de benzer bi durum olmustu biraz farkliydi gerci ama . Biz ailelerimizden uzak bi ilde memuruz. Bi dugun icin esimin memleketine gittik iki gunlugune.
Gorumcem binbir cabayla ortaligi karistirma derdinde tabi. Gitmis dugunde kayinvalide ye beni şikayet etmis. Beni gornezden geldi . Herkese selam verdi ama bana vermedi beni saymiyor bilmem ne . Halbuki zaten yoldan gelmisim gormedim bile...
Neyse kaynvalide ve gorumce esime gidiyorlar beni şikayete. Esimin de onlarla bir olup gelip bana kizmasini bekliyorlar.
Esim ne yapti biliyomusun . Kizkardesine kizdi. Gorse selam verirdi dedi benim icin. Madem sen gordun onu sen selam verseydin dedi. Levanessa zaten yoldan geldi yorgun bunun lafi edilmez ayiptir dedi....... sakin ona bisey belli etmeyin uzulmesin ortada bisy yok abartmayin dedi...
Ayrıca kiz kardesine şunu soyledi onun bi hatasi bile olsa levanessa ya sesini cikartmayacaksin o kiz benim karim ona agzini acmayacaksin gerekirse gel bana soyle ama ona sesin cikmayacak dedi.....
Yani senin anlayacagin is tamamen erkekte bitiyor............ aile gorumce fln hikaye.. ozur dileyerek söylüyorum sen kötü yolda bile olsan esin müsade etmedigi surece kimse sana agzini acamaz.....

Kiz bakmak ne ya. Sanki manavdan domates bakiyorlar.

Boyle bir cumle kurabilen birinden kurtuldun haberin yok. Inan bana gelecekte bu lafini dusunup nasil insanlarla vakit harcamisim diyeceksin.

Fındıkcım . Seni inan çok seviyorum . Niyetin, kalbinin güzelliği... Her şeyinle çok güzel ve iyi bir kızsın.

Annesinin tek bir sözü ile ilişkisini bitirip, senin gibi bir kızı gözden çıkaracak adamın adamlığını karışlarım ben, kusuruma bakma lütfen.

Ve sen bu korkak, kılıbık adamdan çok daha iyilerine layıksın. Senden ricam, lütfen bu adam sana dönerse dönme.

Senin niyetin bir takı, bir toka mı ? Hayır asla. Ve ona bunu söyle. "benim niyetim bir takı bir toka değil. Ne benim beğendiğimi ne de sizin beğendiğinizi bile istemiyorum. Hatta üstüne seni de istemiyorum artık çünkü beni çok kırdın. Beni yargılamadan infaz ettin"

Aynen bunu söyle ve bitir. Evlendikten sonrasını düşünemedim. Annesinin bir sözü ile boşar bu adam seni inan.

Yazık . Adam olamamış. Çok iyi biri çok fevkalade biri olabilir daha önceki davranışlarıyla. Ama bu davranışından sonra deveye hendek atlatsa, solda sıfır adamlığı benim için şahsen.

Beddua sahibini bulur derler canım, tabi ki etme Allah herşeyi görüyor, herkesin de gönlüne göre verir elbet. Ben de olsam ona kötü bir şey deyip onun vicdanını rahatlatmam.

Bütün yorumları okudum.
Bitsin bu iş fındık. Uzatma .
Bunlar istiyorlar, sana her sözlerini geçirsinler .
Bırak evlensin başkası ile. Görsün dünya kaç bucak. Sana aldıklarını da gönder. Bırak gelmesin almaya .
Ne varsa sana aldıkları onları koy, ayrıyetten sevgilinin de sana aldığı her şeyi koy.

Ne olur beni ikna edin bu işin olmaması gerektiğine. Kızgın olayım nefret edeyim öyle şeyler söyleyin ki.
Ben daha ilk günden böyle oldum nasıl dayanacağım bilmiyorum. Her yerden bir hatıra çıkıyor karşıma. Az önce birlikte aldığımız diş fırçasını bile bağrıma basasım geldi.
Ben neden bu kadar aptalım nasıl hala bunları düşünebiliyorum anlamıyorum. Nefret ediyorum kendimden.

Ben de seni çok seviyorum canım. Yorumun için de teşekkür ederim. Artık konuşmuyoruz, zaten konuşacak bir şey de kalmadı.
Ne olur dua et bana olur mu? Canım çok yanıyor tarifi yok bunun.

Ben de seni çok seviyorum canım. Yorumun için de teşekkür ederim. Artık konuşmuyoruz, zaten konuşacak bir şey de kalmadı.
Ne olur dua et bana olur mu? Canım çok yanıyor tarifi yok bunun.

Sen hala aynı sensin, hiçbir şeyini kaybetmedin . Dimdik dur .
Sen kaybetmez, ancak kaybedilirsin canım benim . Eminim buna.
Tabi ki dua ederim :)

Daha ilk gunden boylesin de zamanla kucuk inis cikislarla bu duygularin sona erecek. Bu gunleri atlatsan gerisi gelir zaten.

Nisanlin olacak adam karaktersizin teki. Hadi ailesi seni tanimamis ona ne oluyor? Kendi akli yok mu? Madem o kadar seviyor, ailesine diyemez mi bakin fndkfndk bu bu fedakarliklari yapti, siz onu tanimamissiniz diye.

Bu adamla evlenirsen aslinda gorumceyle evlenmis olacaksin ve kendisi tarafindan yonetilen bir evliligin olacak. Askindan olsende boyle bir hayat cekilir mi?

Kucuk bir tuyo vereyim acilarinin dinmesi icin. Bu ani ve gecmisi dusunursen aci cekersin. Gelecegi ve gorumcenin hayatini ve evliligini nasil mahvettigini dusun. O zaman ayrilarak aslinda kendin icin nasil bir iyilik yaptigini anlayacaksin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…