Ne kadar karaktersiz,vicdan yoksunu insan bunlar.
Rabbim yüzünüzü güldürecek insanlarla karşılaştırsın sizi.
Amin canm tesekkur ederim.beterin beteri var halimize sukur diyip geciyoruz kendimizi teselli ediyoruz iste
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Burada çok önceden bir konu okumuştum "her masal mutlu sonla bitmezmiş." diye. Düğüne çok kısa bir zaman kala nişan attığını anlatıyordu konu sahibi.
O zaman hayatımda kimse yoktu ama konu sahibinin hislerini tüm benliğimde yaşamıştım. O kadar etkilenmiştim ki...
Zaman geçti benim de hayatıma biri girdi, nişanlandım. Ve malesef şu an onunla aynı şeyi yaşıyorum.
Dua bölümüne konu açmıştım, bu ara sıkıntılıyım bilen bilir. Cevapsız sorular, büyük bir belirsizlik vardı ortada.
Ve az önce nişanlımdan uzunca bir mesaj geldi. Ben düşünüyorum hala ama yüzde 99 ihtimalle bu ilişki bitti diye.
O mesajı okuduğumda hissettiklerimin tarifi yok ki yapayım size şimdi...
Bir saniye içinde beynime sayısız düşünce üşüştü. Bir yanım olayları düşünüyor, suçum var mıydı acaba diye kendimi sorguluyor. Bir yanım çok dua ediyorum günlerdir hayırlısı olsun diye, demek ki olması gereken bu diyor.
Ama emin olduğum bir şey varsa o da şu an canımın çok acıdığı...
Ama merak ediyorum ben. Geçer mi bu acı? Var mı aranızda yaşayan yada biraz olsun teselli edecek sözü olan?
Burada çok önceden bir konu okumuştum "her masal mutlu sonla bitmezmiş." diye. Düğüne çok kısa bir zaman kala nişan attığını anlatıyordu konu sahibi.
O zaman hayatımda kimse yoktu ama konu sahibinin hislerini tüm benliğimde yaşamıştım. O kadar etkilenmiştim ki...
Zaman geçti benim de hayatıma biri girdi, nişanlandım. Ve malesef şu an onunla aynı şeyi yaşıyorum.
Dua bölümüne konu açmıştım, bu ara sıkıntılıyım bilen bilir. Cevapsız sorular, büyük bir belirsizlik vardı ortada.
Ve az önce nişanlımdan uzunca bir mesaj geldi. Ben düşünüyorum hala ama yüzde 99 ihtimalle bu ilişki bitti diye.
Bir saniye içinde beynime sayısız düşünce üşüştü. Bir yanım olayları düşünüyor, suçum var mıydı acaba diye kendimi sorguluyor. Bir yanım çok dua ediyorum günlerdir hayırlısı olsun diye, demek ki olması gereken bu diyor.
Ama merak ediyorum ben. Geçer mi bu acı? Var mı aranızda yaşayan yada biraz olsun teselli edecek sözü olan?
Findikcim bi gelisme olursa haber ver olur muu ??
✨✨ 🎀 ✨✨
baştan itibaren okuyorum, nişanda olanlar ailesinde biraz kuyruk acısı oluşturmuş, sadece son olayın etkisi olacağını sanmıyorum. nişanlında zamanla ailesinin etkisiyle bilenmiş resmen. sessiz kal canım, sakın dışarıda falan da yüzyüze gelme, biraz çirkinleşecekler gibi geliyor bana. güzel cevap vermişsin zaten. geri adım atma.
takılarda kıza aittir, siz atmıyorsunuz nişanı onlar keyfi atıyor.
Bak ben de hic giyemedim gelinligimi kactigim icin bu yaz giyecektim, nasip olmadan bitiyor gelinlik konusunda biriz ama ben biliyorum ki daha gencecigiz bunlardan daha cok sahiplenecek adamlar gelir ve ben bi gun ilk kez her seyi dogrusuyla bana yasatacak adamin gelecegine inaniyorum .
O cumlenin seni etkileyecegini tahmin ettim ve sana yazarken ben de rahatladim. Seni teselli ederken ben de rahatladim aksam aksam icim sIkiliyordu simdi gulumsuyorum ve sen bi sure sonra bu kararindan eminsen rahatlayacaksin canini sIksa da dogruyu yapiyorum diyeceksin misal simdi hayatima cok daha odakli ve evliligimde oldugumdan cok daha huzurlu ve gucluyum. Ezen biri yok beni cunku.
Kendini ezdirme affetme diyemem ama dimdik dur ki herkes sinirini haddini bilsin. Anasinin agzina bakacagina biraz da mustakbel karisiyla ailesi arasindaki dengeyi kursun. Oyle erkek adam anasinin kiz kardesinin arkasina siginip onlara aratip nasil asaglatabilir seni ya? Sen bostan korkulugu musun. Hadi yapti bi hata insan hatasini anlayip duzeltecegine daha hakliymis gibi burnundan kil aldirmazliklar falan ben sinirlendim gidip yolucam simdi :))
Fındık,seni çok iyi anlıyorum.Ama sabret.Ben nişanlı değildim ama 2 yıllık bir ilişkim vardı,belki senin yaşadığın tatsızlıkların beş beterini yaşadım.İnan düzelmiyor,olmuyor.Hani bir yara kangren olur ya...Onu kesip atacaksın fındık.Geçer diye umma,geçmiyor çünkü.Aksine tüm vücuduna yayılıyor.Sen elinden gelenin fazlasını yaptın ama bu kadar olumsuzluk geliyorsa önüne Allah seni uyarıyor demektir.Ben en azından kendi yaşadıklarımda böyle yorumladım,çok şükür geçti gitti.Hiç de zor olmadı.Hayırsızsa olmasın ve soğut yüreğimi dedim,inanmazsın belki ama 1 ay bile olmadan hiçbir sıkıntım kalmamıştı.
3 ay sonra da sevgilim çıktı karşıma.Ve diyorum ki.... ''İyi ki olmamış geçmişimdeki.''
demek ayrılıkla sonuçlanıyo canm üzülme denmiyo tabi ama bunda da vardır bi hayır demek lazım son gecede bozulan düğünler var allahın vardır bi bildiği sen elinden geleni yaptın vicdanen rahatsın tevekkül etmek lazım inşallah hayırlısı olur hakkında
şu an 23 kişi okuyor seni canımdemek benzer şeyler yaşayanlar yardımcı olmak sana umut vermek isteyen bir sürü kişiyizz:))
her hayal sonuna ulaşmıyor ne yazık ki ama Rabbim sana bazı şeyleri göstermiş nişanlına da kararlılık gücü vermiş ki sen kurtulmuşsun.. ailevi şeyler geçmiyor unutulmuyor.. Görümcen hayat boyu sürüşecekti seninle hayırlısı olmuş sanki .. benim eşim de nişanlanıp ayrılmış bir sene sonra biz tanıştıkbirkaç arkadaşım daha düğüne sayılı gün kala ayrıldılar ve ikisi şu an çook çok mutlu birer evlilik yaptılar .. kısmetin nerede olacağı belli olmaz madem ki çok kişi seni uyarmıstı vardır bir bildikleri hakkınızda hayırlısı olsun Rabbim iyilerle karşılaştırsın fındıkcım
Canim uzuldum, ilk baslarda zor olur muhakkak. Umarim en kisa zamanda atlatirsin. Nişanlına o kadar sinirlendim ki, her mesajinda umarim affetmemistir, alttan almamıştir diyerek merakla okudum.
Hic bi sucun yokken olay buralara geldi de, bi de sen gercekten takıyı falan sorun etmis olsaydın ne olacaktı acaba. Haketmedigin sozler duymussun.
Simdi kendilerinin suclu oldugu ve cok önemsiz bir konuyu boyle aile meselesine çevirirlerse ilerde evlenince Allah korusun neler yaparlar.
Bana sanki nişanlın ozur dilese, hemen onu affedersin gibi geliyo. Kendini güçsüz hissedecek ve affedecek gibi olursan buraya gel ve yazılanları oku bence. Kızların hepsi cok mantikli yorumlar yapmis.
Gelişmelerden haberdar et.
Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü
Canm ben dugun gunu nisanlimdan ayrildim.oyle cok aci cektimki belki seni en iyi anlayan benmdir burada. .dugun beklerken cenazeye gitmistim kuaforden cikp .nisanlimn halasi ölmustu şoktaydik ikimzde.bazi tatsizliklar yasandi ve bizi ayirmayi basardi herkes.nisanlim sevgimize sahip cikmadi.beni en kotu halde birakmisti.yemek yiyemiyodum serumla besleniyodum ama o arkamda ve yanimda degldi.zayifliktan olecek duruma gelmistim.o halde ceyizlerimi evimizden toplamaya gittim.herseyimi aaglayarak topladim aileside beni izledi sevinerek . Ben bi umut beklerke Elimden gelinligmi zorla aldilar. .sevgimize sahip cikmak :cin cok cabaladim ama bana babam onay vermiyor dedi .beni deli gibi seven adam yasadgmz herswyi unutup babasinn tek sozuyle bitirmeyi kabullendi.7ay hergun agladim hayatim zindan olmus gibiydi.ama insan zamanla unutuyo be canm.dualara sigindim ben ve hakkimi hic te helal etmiyorum ahim elbet yerini bulacak birgun.rabbime cevir yuzunu yalnizca ona ac elini o kalbi kirilanin yaninda inanki.bol bol salati tefriciye ve ayetel kursi oku uyumadan once .aklina getrme.unut gitsin donsede eskisi gibi olmaz zaten hicbisey .allah hepimizin karsisina hayirli adamlar cikarsnn.allah sana sabir versin insallah.....
Ne kadar karaktersiz,vicdan yoksunu insan bunlar.
Rabbim yüzünüzü güldürecek insanlarla karşılaştırsın sizi.
Kayınvalide, görünce vb.kişiler neden mutlulukları gölgelemek ister hiç anlamıyorum. Oğlun sevmiş evleniyor, mutlu onunla: seninde mutlu olman gerekmez mi e be kadın. Eden bulur, bunu bilir bunu söylerim. Nişanlın senin tarafında olsaydı zaten büyümezdi olay. Demek dolduruşta o da, seni istemeyeni sen hiç isteme.
sonraki yorumları okuyamadan geçtim ama nişanlınızın ailesi sıkıntılıgeldi bana biraz. önemli olan eğer maddi durumkötü değilse, insanların istediğini yapmaktır. ekonomik olması da önemli ama sizi ayıplasalar bile bunu şu an yüzünüze söylememeleri,"gelindir", demeleri gerekirdir.
Senin nişanlınin biraz burnu büyüktü nişandan önce dışarı çıkmadiniz diyede bir yığın laf saymisti o zamanda bitti dedi kolayı bulmuş..sizde o zaman kurum sınavından bahsettiniz ondan stresli diye düşünüyordunuz ama bence kendini beğenmişin tek ki
Canım benim dua ederken ne deriz hep Rabbim hayırlısını nasip etsin.Sen zamana bırak ve Allah'tan iyisini dile her zaman nişan atmak evlenipte boşanmaktan daha iyidir.İnsanları takma kim ne derse desin herkes bir ay sonra susar hayatına devam edersin ayıp değil kusur değil nişanlılık tanıma evresidir zaten.Nişanlın annesinin kızkardeşinin lafıyla ayrılacak birisi ise zaten hiiiiç evliliğe kalkışma.Şu anda duygusal düşünüyorsun ama mantığını kullan ve silkelen.Bu sorunları şu an yaşadığın için şanslısın evlenince işin çok daha zorlaşır boşanmaya kadar gidebilir bile
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Allahım ya,şu görümceyi evire çevire kızılcık sopasıyla döveceksin.Altın isteyip reziilik çıkarırlar,arkandan sallarlar.Aklıma başka da bir şey gelmedi.
Yine en iyi sen bilirsin ama yüz göz olunan işlerden hayır gelmiyor.
Kızlar hepinize teşekkür ederim. Çok duygulandım yazdıklarınızı okuyunca. Ne çok destek gördüm hepinizden.
Tek tek cevap veremeyeceğim için son gelişmeyi bu şekilde haber vermek istedim.
Görümcem uzunca bir mesaj yazmış, çok geç gördüm. Sevginde samimiysen bir şeyler yap bu ilişkiyi kurtar, yoksa yarın kötü şeyler olabilir yapıcı olmaya çalışıyorum yazmış. Farkındaysan bir tek ben sana mesaj atıyorum çünkü sizin aşkınıza inanıyorum. Ben hatam için özür diliyorum yazmış.
Yarın olacak kötü şey nedir merak ettim ama mesajı gördüğümde çok geç olmuştu, haliyle sorup öğrenemedim.
Sonra abimle konuştum ben. Ben nasıl sizi ezdirmemek için bu bilezik mevzusu yüzünden çok severek ayrıldım, o da şu an benim gibi düşünüyordur ben onu çok iyi anlıyorum dedi. Sen bu çocuğu çok seviyorsun son bir kez görüş güzelce konuşun benim hatrım için dedi.
Salak gibi gaza gelip aradım ben de az önce.Ama Allahtan konuşmaya yüz verecek şekilde girmemiştim. Az önce kardeşin mesaj attı kötü şeyler olacak falan diyor yarın beni zor durumda bırakacak herhangi bir şey olursa mahvederim seni dedim.
O aptal da hemen havalara girdi ben konuşmak istedim çağırdım sen gelmedin falan dedi. Ne saçmaladım ki ben şimdi ya kendime sinir oluyorum. Bir de yarın olacak kötü şey nedir merak içindeyim. Bir de kız annem ve babamla görüş bence dedi. Babadan umutluydum mantıklı adam diye. Ona ne dediler de gazladılar adamı acaba.
Önceki konumda soran bir arkadaşa bahsetmiştim. Oradan kopyalayayım.
Aslında çok lüzumsuz bir konu. Çok uzun olduğu için ve alacağım yorumlardan korktuğum için konu açmamak için frenledim kendimi.
Şöyle söyleyeyim; bu takı muhabbeti yüzünden bir anlaşmazlık oldu. Set beğenmemi istediler biz de nişanlımla gittik seçtik. Çok klasik, her yerde rahatlıkla bulunan bir set beğendik.
Ailesi kendi memleketlerinde tanıdıkları kuyumcudan alacaklardı. Farklı şehirlerde olduğumuz için de whatsapptan fotoğraf yoluyla bana seçtireceklerdi. Görümcemle yaşımız yakın olduğu için arada çatışırız biz zaten. Onun tavsiye ettiğini ben beğenmedim, kendi seçtiğimizi sormasını söyledim. Kuyumcu da getirtebileceğini, hatta onların istediğinden çok daha ucuza geleceğini söyledi.Ama daha önce götürdüklerinde de oradan yüzüğümü seçmemiştim, beğenmemiştim. Şimdi üzerine bir de bu eklenince ben buradan marka şeyleri beğenip oradakileri özellikle seçmiyor beğenmiyor durumuna düştüm ve laf çarptı görümcem bana birkaç kez şakaya vurarak.
Her seferinde en pahalısını seçiyorsun dedi ki benim kıyafetimden tektaşıma kadar her şeyim gayet makul fiyatlara halledildi aslında. Sonra da büyük abisinin eşiyle kıyaslayıp o hiç sorun çıkarmamıştı sen buradan ne gösterdiysek beğenmedin falan dedi. Ama günlerdir bu muhabbet sürekli yapılıyor ve sonunda benim takı setiyle kafayı bozduğum falan söyleniyor.
En sonunda ben de bunu dile getirince olay tartışmaya döndü. Hanımefendi eteğindeki tüm taşları döktü. Evet her şeyin hesaplısını aldın ama sanki lütfediyormuş gibi davrandın biz rahatsız olduk falan diye başladı, beni tehdit etmelere kadar götürdü. Mesela annem rahatsız olmasına rağmen biz hazırlık yaptık yarın sabah ziyaretimize geleceklerdi annesiyle ama gelmiyorum annemi de göndermiyorum hodri meydan dedi. Ve cidden annesine arattırdı biz gelmiyoruz diye.
Sonra hiçbir şeye sinirlenmeyen o naif kayınvalidemi de bir güzel doldurdu, o da çıkmıyor telefonlarıma.
İlk etapta olayı anlamaya çalışıp ortalığı yatıştıran nişanlım da onla konuştuktan sonra bir garip davranmaya başladı. Annesinin de bana kızmış olması bardağı taşıran son damla oldu. O bile kızdıysa gerçekten bir hatan vardır, bitir derse biter diyor.
Ben de bir yandan düşünüyorum çok emek verdim kimleri karşıma aldım, kurtarmak isterim ilişkimi. Ama bir yandan da diyorum benim ne mecburiyetim var yalvarır gibi, gurursuz gibi annem istemezse biter lafından sonra annesi isterse devam mı edeceğim. Kafam çok çok çok karışık. Sadece benim derdimin takı toka olmadığı anlaşılsın gerçekler ortaya çıksın diye diliyorum şimdilik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?