Hayırlısı

Zaten en başında olaylar bu kadar büyümemişken ben ona dedim ki bu ilişki devam edecekse bundan sonra her şeyimize ikimiz karar verelim kimse karışmasın istiyorum. Yoksa her kafadan bir ses çıkıyor ve bu son tatsızlığımız olmaz. Ama yok dedi. Aileme çok düşkünüm her adımımı onlara danışmak istiyorum ben. Halbuki tamam çok düşkün ama öyle her adımı danışma falan adeti yok. Sırf lafta gördüğüm kadarıyla. Ama ileride öyle olacağının garantisi yok yani. Bir de o danışsa da danışmasa da kız zaten kendinde görüyor o hakkı.

geçer canım... merak etme...

sadece biraz zaman alacak

Teşekkür ederim canım inşallah geçer. Dualarını eksik etme.

Bu arada bazı şeyler sonradan aklıma geliyor sizle paylaşmak geliyor içimden.

Dün artık son konuşmamızı yaparken kendimi tutamadım ve bir laf ettim kardeşine. Alyansımızdan tut eşyalarımıza kadar her şeye müdahale etme hakkını kendinde görmesinin nedeni evlenmeyi çok istemesi bence dedim. Evlilikle alakalı her şeyin hayalini kurmuş ama ortada evlenilecek birisi olmadığı için hayallerini bizim üzerimizde tatmin ediyor sanırım dedim.
Hemen dedi ki sen öyle san benim kardeşimi isteyen bir sürü kişi oldu ama o beğenmedi evlenmek istemedi. :)

Şimdi diyorum acaba ayıp mı ettim. Sonuçta kısmet işi bu, dalga geçer gibi oldu biraz. Ama ne yalan söyleyeyim öyle düşünüyorum. Ortada eş aday adayının adayı bile olmayan bir insanın sürekli gelinlik modeli araştırması, benim her hazırlığımda; ben evlenirken böyle yapacağım yada yapmayacağım diye belirtmesi, biz bir kavga etsek ben "kocamla" böyle olmayacağım demesi... Resmen bir ilişkinin hayali kurulmuş gibi geliyor bana.

Aslında bu konuda da çok şanslısınız. Bu kafa yapısında olan kişiler direkt elenmiş oluyor çünkü farkında mısınız? Nişanı attı diye birine kötü gözle bakabileceklerle hayatımı birleştirmek ben şahsen istemezdim. Siz ister misiniz? O yüzden sizin bu durumunuzu anlayışla karşılamayacak kişiler zaten hayatınıza hiç girmesin o veya bu şekilde nişan atmış olmasanız bile böyle tiplerle muhakkak ki sorun yaşarsınız. Nişan atma durumunuzu anlayışla karşılayabilecek olgunlukta biriyle evlenmek daha güzel değil mi?

Arkadaşım sana bir tavsiyemiz olmuştu,biraz mesafe koy,uzak dur,muhatap olma diye.
Abisini babasını,onu bunu aramakla çok hata etmişsin.
Ne zannediyordun ki telefonda söyleyeceğin birkaç kelime ile tamam kızım sen haklısın,bizler hata yaptık mı diyeceklerdi.
Adamlar kendilerini suçlu görse o sevgili görümcen değil bir kelime mesaj yazmak sana- adınızı bile anmaz bir kenara çekilirdi.
demek istediğim en başta hatalı olanı ,kendi kızlarını uyarır,nişanlı bir çiftin arasına girmenin ne büyük bir hata olduğunu ona bir güzel anlatırlardı.
Abisi ne biçim etiketlemiş seni.Daha şimdiden potansiyel bir nifak sokucu,aileyi parçalayacak tehlikeli gelin adayı tahtına oturtmuşlar.
Artık o noktadan sonra senin her yaptığın bu yönde yorumlanacak,hiçbirşeye itiraz etmeyecek,görümcene bile sonsuz saygı ve tolerans göstermen beklenecek.Evlenmeden daha layık görüldüğün yer.Bu çok tehlikeli bir durum ne yazıkki.
Arkadaşım aç gözünü biraz,Allah tan annen akıllı kadınmış.
Bile bile bu saatten sonra ateşe yürüme.Çok sağlıksız bir hal almış durumunuz.
Daha gençsin,unutur gidersin yaaa neler unutulmuyor,nişan dediğin ne ki.
Bak bir abla olarak bi kez daha yazayım artık muhatap olma,düzeltilecek bişey kalmamış ve bence sen onlarla muhatap oldukça onların gözünde değerin azalıyor,dahası kendilerini daha bir haklı ve güçlü görüyorlar.VArsın babası babanızı arasaydı ne olacaktı.2 baba olarak konuşurlardı.belki daha da iyi olurdu babalarınızın muhatap olması.

Hayattaki en buyuk aci bi yakinimizi kaybetmek yani ölmesi... rabbim oyle bi guc vermiski bizlere unutuyoruz zamanla unutmasak kafayi yeriz dimi..
Zaman..
Zaman..
Zaman.. gerçekten herseyin ilaci..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Aslında hiç bu açıdan bakmamıştım. Doğru söylüyorsun bence de öyle. Çok mantıklı geldi.

Yok kesinlikle daha iyi olmazdı. Babam zaten resmen nefret ediyor babasından çünkü nişanımızda da kavga olmuştu ikisi arasında. Adam şimdi tutup senin kızın şunu şunu yaptı biz istemiyoruz tarzında konuşsa babam sinirinden çatlardı.

Muhatap olma konusunda da zaten bu tartışma olmadan önce kafamı kurcalayan şeyler olmuştu. Ben de hatayı kendimde gördüm, lüzumsuz samimi olduğumuzu düşünüp mesafe koymaya başlayacaktım. Hatta tartışma bu kadar alevlenmemişken kendisine de söyledim eğer bundan sonra biz diye bir şey olursa yalnız biz oluruz, bizi ilgilendiren kararları ikimiz veririz. Aksi halde her kafadan bir ses çıkıyor ve bu son rezillik olmaz dedim. Ama onu ailesini dışlamamı istiyorum olarak algıladı.

Zaten bu olayların patlak verdiği gün birileriyle konuşup bir şeyleri netleştirmek için aradım. Daha önceki günler kimseyi aramadım, hatta mesajlarına cevap vermedim o kızın falan. Hatta bu sebepten de kırılmışlar. Neymiş efendim annesi benden telefon beklemiş ama aramamışım.

Tabi onla bu kıyaslanmaz bile. Ama insan yine de üzülüyor işte sonuçta bir emek var ortada ve haksızlık edildi bana. Allah hayırlısını versin hepimizin hakkında ne diyelim.

hayırlısı canım hakkında ..dünden beri bir talepleri oldumu altınlar alınanlar felan kıpırdama varmı?

Canim artik mesajlarina gülücük bile koymaya basladin :) daha iyi hissediyosundur umarim. Allah sabrini bol versin.
Dedigin gibi görümcen evlenmek istediği icin seni kıskanmış olabilir. Bu yaptıklarını art niyetli yaptıysa ki burdan oyle gozukuyo, ilerde illaki hayatının bi anında yaptıkları karşısına cikar. Beddua degil ama insan er ya da gec ektiğini biçiyo.
Bu arada ben hala babanın en basindan beri niye istemediği ve nisan gunu olay çıkardığını tam anlayamadim. Nişanlının babasi sen bocalayinca "tamam sen diger misafirlerle ilgilen." dedi diye mi sinirlendi baban?
Bence o olay simdi patlak vermis olabilir, kolay kabullenilecek bi durum degil cunku. Ne olursa olsun onlar evinizde misafirdi. Baban onca insanin icinde koskoca adama bağırıp çağırıp kufrederek ayip etmis. Ailesine bu kadar düşkün olan nişanlın ve kardeşleri nasil olmusta o gun vazgecmeyip evden gitmemiş sasirdim dogrusu.

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Bu yoruma ve bakış acısına bayıldım. :) Boyle dusunebildigin icin cok sanslisin bence. MasaAllah :)

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

hayırlısı canım hakkında ..dünden beri bir talepleri oldumu altınlar alınanlar felan kıpırdama varmı?

Amin canım. Ya dün o konu geçti zaten. Altınları ve yüzüğü istiyorsan gelir alırsın dedim gelmeyeceğini söyledi. Üzerine yatacak değilim ben de. Kargoyla göndereceğim şimdiye kadar aldığı hediyeleri, nişan kıyafetimi falan hepsini.

Olay şöyle oldu nişanda... Evde olacaktı zaten nişan ve onlar bir arada oturmayı istemediler. Zaten çok kalabalıktık, illa ki ikiye bölünecektik. Bize de ters gelmedi ve kadın erkek ayrı oturuldu. Yüzükler takılırken bir araya gelecekti kadınlar ve erkekler, sonra yine ikramlara falan devam edilecekti işte. Ama babam o aralar zaten çok negatifti, razı değildi yani pek. Babam apar topar yüzükler takılsın dedi ve kadınların haberi bile olmadı. Annelerimiz falan göremedi bile yüzüklerin takıldığını çünkü babam resmen acele ettirdi. Bir karmaşaya geldi yani. Sonra işte el öpme faslında da kayınbabanın elini öp dediklerinde vermiyorum ben elimi dedi adam. Devamında da çık kızım dışarı hanımlarla görüş dedi. Babam da o adam kim ki senin nerede durup duramayacağına karar verir, sana nasıl çık kızım dışarı diyebilir diye çıldırdı. Zaten çok sinirli bir yapısı vardır çok zordur benim babam. Küfür etmedi ama küfürvariydi, yani hareketleri bana göre küfretmekten beterdi. Onca insanın içinde de değildi. Babam bu olay olunca sinirlenip balkona çıktı ağlayarak. Sonra bizimkiler fark etti odaya çektiler babamı. Adam, karısı, büyük oğlu falan hepsi babamın yanına gidip babamı ikna etmeye çalıştılar. Biz senin sandığın gibi yobaz bir aile değiliz falan diye konuştular dil döktüler de öyle tatlıya bağlandı olay.

canım benim ben seni hatırladım geçenlerdede dua istemiştin ben kendi fikrimi söyleyeyim sen üzerine düşen her şeyi yapmışsın bırak ne halleri varsa görsünler bir ömürü paylaşacağın insan bugün gereksiz bir şey için ya annemin dediği yada nişanı atarım derse yarın öbürgün neler demezki sen dua isterken hakkında hayırlısını istemiştin kimbilir belkide allah o duaları sana delil olarak senin için hayırlısı budur demiştir unutmaki hayatımızın her anı sınavlarla dolu buda senin sınavın senin için hayırlısı neyse o olsun canım

Kendisi değilde ailesi illaki gelir bence yollama isteyene kadar birazda onun içi yansın bencee sen daha iyi bilirsin tabi ama bu iş bitmemiş gibi hissediyorum ne kadar olmaması taraftarı olsam da tuhaff sıkma canını demek kolay ama hayatının baharında karartma kalbini ne hikayeler aydınlık günlere gebe şimdi olması gereken diye düşünüp sonrada aileni şuçlamassın umarım onlar senin için en iyisini bilirler illaki olaylara dışarıdan bakabiliyorlar....

Aileler uyuşamamış, kp in doğrusu babanızın ağrına gitmiş sanırım.
El öptürmüyor mu gerçekten?
Gelinine niye elini öptürmez insan tuhaf geldi bana.
Lafta kızları oldun ya hani siz bir ailesiniz?

Evet canım okumuştun hatırlıyorum Allah razı olsun yeniden. Benim de aklıma geliyor işte o ihtimal. Sadece orada değil üye olduğum başka bir forumda listeye isimlerimizi ekleyip sırayla okuyoruz, o ara sıra bana denk geldi orada da okundu. Ben de çok fazla okudum dua ettim. Ben okudukça olaylar buraya geldi. Ben de aynı şeyi düşünüyorum dualarımı bu şekilde kabul etti Allah diyorum. İnşallah da öyledir şu an sanki dünyadaki tek erkek oymuş gibi hissetsem de inşallah hayırlı olan aldığım karardır.

Yok gelmez onlar. Zaten şehirdışındalar gelmezler ama istemek için de aramazlar bence. Kendi de dedi zaten eğer senin hakkınsa senin olsun o bilezikler diye. Bide görmek falan istemiyorum eşyaları sağımda solumda. Hep moralim bozuluyor günüm ağlamakla geçiyor iyi değil.
Ailemi suçlamak değil de nasıl diyeyim herkes ağzımın içine bakıyormuş resmen bitsin diye. Bana bitince arkalarından zaten şöylelerdi böylelerdi demek çok hoş gelmiyor. Her ne kadar şu an kendimi gaza getirip nefret etmeye çalışsam da başkası deyince üzülüyorum. Herkes biz hiç mutlu olmamıştık zaten nişanda da, annesi şöyle demişti kardeşi böyle yapmıştı diye dökülmeye başlayınca hem kızdım hem üzüldüm. Demek evlenmiş olsam arkamdan söylenecekti bunlar.

Ayrıca bitmemiş gibi hisseden sadece sen değilsin. Böyle düşünen birkaç kişi daha var. Çok dua ediyorum hayırlısının olması için. Barışmak için değil.

Çok haklısınız arkalarından konuşulması sizi rahatlatmak adına ama mizacınız uygun olmadığından hoşlanmıyorsunuz konuşuldukça unutmakta zorlanır herkesi uyarmalısın acını anlayacaklardır bir süre evden uzaklaşsanız iyi olacak yakın arkadaşınız veya akrabanıza gitmeniz mümkünmü

Sadece gelinine değil genel olarak el öpmek eylemine karşıymış. Oğluna da öptürmedi mesela o gün elini, yanaklarından öptü kendisi. Ailede falan da kimse onun bu görüşüne müdahale etmiyor. O öyledir deyip geçiyor hepsi.

Günah sevap boyutuna gelince de şu an gelini değilim, evli değiliz ya oğluyla. O yüzden sakınmış. Hacı ve haram-helal konusuna aşırı dikkat ediyor. Pastanede bir şey alırken tadına bakmak için uzatılan şeyi bile almaz dükkan kendinin değil belki patronunun haberi yoktur diye. Bu kadar büyük bir hassasiyetten bahsediyorum. :)

Ama o da onun kendi inancıdır. Üslubu ve bunu söylemesi haricinde beni rahatsız eden bir durum değildi açıkçası. Çünkü biz onun inancına müdahale edince ona da o hakkı vermiş olurduk. Benim doğrum da ona göre yanlış çünkü. Benim sülalemdekiler de şıklık yarışındaydı resmen. Abimin nişanlısı kloş ve süper mini bir elbiseyle salındı durdu misal o ortamda. :)) Buna içlerinden yorum yapmaya kalkan olsaydı (Allah var bir şey demediler gerçi) alınlarını karışlardım. Aynı sebepten benim de onların doğrularına saygı göstermem gerektiğini düşünüyorum.

Gerçi sonra karısı ortalığı karıştırdın diye kızınca böyle olacağını bilsem öperdim falan demiş. Tuhaf ve tutarsızca geldi. Şahsen benim dini inancım budur ve kimse karışamaz bana göre. Bir şeyin günah olduğuna inanıyorsam bundan kimse için taviz vermezdim ben olsam.

Bu şekilde konuşan ailem değil zaten. Dün görüştüğüm ve burada bahsettiğim annemin arkadaşları, aile dostlarımız. Ben ellerinde büyüdüm teyzeden farkları yoktur benim için. Ama tarafsız olamıyorlar bence. Eski nişanlımın ailesi çok dindar bir aileydi. Onlara çok ters inanışları var. Misal tesettüre karşı bu bahsettiğim teyzelerim. O yüzden onlar olayı bu çerçevede değerlendirmediler aslında. Zaten yobazlardı seni hizmetçi yapardı onlar falan hep bu şekildeydi eleştirileri. Oysa beni rahatsız eden konu dini inançları değildi. Şikayetçi olduğumuz konu aynı değildi yani. O yüzden rahatsız oldum ben.

Anlıyorum da el öptürmek, öpmek saygıdandır.
Babanı da anlıyorum yani garipsemiş adam ne yapsın.
Zor bu işler zor zor..

Anlıyorum da el öptürmek, öpmek saygıdandır.
Babanı da anlıyorum yani garipsemiş adam ne yapsın.
Zor bu işler zor zor..

Tabi garipsedi ama verdiği tepki. Zaten herkes düzgünce konuşmak varken ortalığı ayağa kaldırmak niye diye eleştirdi. Her şeyden evvel en mutlu olmam gereken gün mahvoldu. O kadar kötü günler geçirdim ki.. Onu yeni unuttum bir de bu çıktı işte. Hİç gülmüyor ki yüzüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…