Evlenince ailesiyle de evlenmiş oluyorsun sözüne oldum olası sinir olurum . Evet ailesi seninde ailen oluyor ama kızın ailesi dışarda kalırken erkeğin ailesi her şeyin içinde maşallah . Ki sizinkiler iyice abartmışlar durumu . Görümcene kardeş gibi bak burnunu sokuyor gibi düşünme . Oldu canım da öz ve öz kardeşlerimizi de hayatlarımıza karıştırtmıyoruz ki biz .
Benim de kardeşimin sevgilisi var kızla ben tanışıyorum, yaşı benden küçük bazen ölçüp tartmadan bana her şeyi anlatmak ister . Bende ona derim ki ben sonuçta her zaman olaylara objektif bakamayabilirim bana çok fazla özelinizi aktarma ilerde evlenirseniz ben sizin için sorunlu bir görümce olmak istemiyorum derim ve kendim kendimi dışarda tutmasını bilirim . Herkeste bilmeli ne yani kardeş bizim de Allah nasip ederde onlar evlenirse aile olacaklar, eş olacaklar diye düşünmeli .
geçer canım... merak etme...
sadece biraz zaman alacak
İşte ben o ikinci kısımdan çok endişeliyim. Herkes diyor ki daha iyisi olacak. Ama nişan atmak sonuçta sorunlu bir durum. Hatanın kimden kaynaklı olduğu bilinmiyor falan. Bir de bunu bir kusur gibi görenler oluyor. Ondan çekiniyorum. Ve çok fazla şey paylaştık, sağlıklı bir ilişkim olur mu bilmiyorum. Çünkü her yerde her şeyle ilgili bir anımız var. Sanki hayatıma yeni biri girse her şeyde onu hatırlatacak gibi geliyor.
Son durumu ayrıntılıca anlatıyorum kızlar.
Berbat bir şekilde uyandım çünkü rüyamda hep nişanlımı gördüm. Ama hep güzel şekillerde gördüm. Bana yaptığı sürprizleri, yazdığı şiirleri...
Biliyorum kızan da çok olacak ama bir aptallık yapıp sabah uyanır uyanmaz aradım. Konuşmama fırsat vermedi. Abimle konuş, başka kimseyle konuşma dedi.
Kız kardeşi yarın kötü şeyler olacak diye mesaj atmıştı, biz onu babamı babalarına arattıracaklarına yorduk ve müdahale etmek için babasını da aradım. Aslında hiç müsait değildim konuşmak için ama hani benden bir adım görsün, benimle konuşmadan babamı aramaya kalkmasın diye düşündüm. Müsait olunca konuşmak istediklerim var dedim. Tamam dedi ama ses tonundan çok rahatsız oldum. O da çok soğuk konuştu.
En son dedim battı balık yan gider. Eltimi aradım. Kendisi belki de ailede en sevdiğim insandır. Onunla fazla samimi olmadığım için aramızdaki ilişkinin cılkı çıkmamıştı. Dedim ki baba neden böyle yaptı anlamadım. Evde ne diye konuşuluyorum, ben ne yapmışım, en basitinden sana söylerken benim ne yaptığımı söylediler diye sordum. Bana sadece kuyumcuda kavga çıktı diye söylediler dedi. Çok ketumlar bu konuda, inan ben de bir şey bilmiyorum sen abinle (eşinden bahsediyor) konuş bir güzel derdini anlat olur mu dedi. Bunaltmak istemediğimi söyleyince ben ona seni arattırırım dedi ve aradı abisi.
Çok uzun konuştuk. Zaten abisinin girişini duyunca tamam dedim olacağı yok bu işin. Bir insanla evlenince ailesiyle de evlenirsin ve ne kadar değer görürsen gör onları kapı dışarı itemezsin dedi. Yani sana göre görümcen burnunu sokuyor her şeyine ama bize göre o kardeşin senin ve bir kardeş ne kadar dahil olma hakkına sahipse o da sahip dedi. Konu takı seti falan değil, biz bu olay olunca ailece geriye dönüp bir düşündük, nişanında olanları da ölçtük tarttık dedi. Nişanımda rezalet çıkmıştı, babam razı olmayıp bu insanları evden kovmaktan beter etmişti falan. Benim yaşlı başlı babam bu muameleye rağmen hala sizin evlenmeniz için diretiyorsa ve karşılığında seni mutlu edemiyorsak bir yerlerde bir yanlış vardır dedi. Kardeşinden için bu evde belki seni en çok seven oydu, bir kavga edecek olsanız seni o savundu, bilmediğin birçok fedakarlık yaptı senin için ama karşılığında sen burnunu soktu işlerime diyorsan bunda bir vefasızlık vardır dedi. Herkes sana çok kırgın ve kızgın dedi.
Bir de şey düşünmüşler... Dayılarının eşi vardı, meşhur bir yengeleri. Annelerine herkesi düşman etmiş, babasının evine falan sokmuyordu. Ondan çok çekmişler yani kısacası. Ama eskiden araları çok iyiymiş, çok kafa dengi bir kadınmış. Benim nişanlım da kadını o kadar çok seviyormuş ki... Abisi diyor ki sürekli dua ederdi Allah bana da senin gibi bir eş versin diye. E şimdi bu olanları da düşündükçe acaba duası kabul mu oldu, sen de o yengemiz gibi olup bizimle onu birbirimize düşürecek misin diye geldi aklımıza diyor. Korktuk biz ürktük düşününce diyor.
Sonra dedi ki yüzük atma konusu falan evde geçmedi. Biz hala her şey düzelsin hallolsun diyoruz sadece hepimiz kızgın olduğumuz için konuşmuyoruz seninle. Ben tembihledim hepsini dedi.
Ben sana inanıyorum ve güveniyorum, seviyorsan sevginin arkasında dur dedi. Nedir çekinceleriniz diye sorunca görümcen değil kardeşin olacak onlar senin, o gözle bakmalısın. Kendini bu aileye ait hissetmelisin. Evlendiğinizde bizleri dışlamayacağına kapı dışarı itmek istemeyeceğine inanmalıyız dedi. Sakin kafayla bir düşün, birbirinize şans tanıyın dedi.
O kadar aptalım ki o an gerekirse hepsinden özür dileyecek gevşekliği buldum kendimde.Allahtan hemen sonra annem beni kendime getirdi. Aile dostumuz üç çok sevdiğim teyzem ve annem beni aralarına alıp nasihat ettiler. Peşlerinden koşma, bitmesi hayırlıydı dediler. Ve içimi acıtan hepsi mutlu oldu bittiğine, nişanda gözlemledik hiç uygun değildiniz o gün bile içimiz cız etti dediler. :26: Ben ne kadar aptalmışım herkes görmüş olamayacağını da ben görememişim.
Sonra hemen aradı beyefendi. Abisiyle konuşmuş, bir daha görüşmek istiyorum dedi. Mesajlar yağdırdı. Ama annem canıma okudu asla açmayacaksın bitti bu iş sok kafana dedi.
Sonra ben açtım dayanamadım. Ama son konuşmamız olduğunu biliyorum ya, hüngür hüngür ağlayarak açtım. Görüşemeyiz dedim annemin fikrini söyledim. Biz uygun değiliz olması gereken buydu dedim.
Vedalaştık az önce ve bitti.
Aslında bu konuda da çok şanslısınız. Bu kafa yapısında olan kişiler direkt elenmiş oluyor çünkü farkında mısınız? Nişanı attı diye birine kötü gözle bakabileceklerle hayatımı birleştirmek ben şahsen istemezdim. Siz ister misiniz? O yüzden sizin bu durumunuzu anlayışla karşılamayacak kişiler zaten hayatınıza hiç girmesin o veya bu şekilde nişan atmış olmasanız bile böyle tiplerle muhakkak ki sorun yaşarsınız. Nişan atma durumunuzu anlayışla karşılayabilecek olgunlukta biriyle evlenmek daha güzel değil mi?
Arkadaşım sana bir tavsiyemiz olmuştu,biraz mesafe koy,uzak dur,muhatap olma diye.
Abisini babasını,onu bunu aramakla çok hata etmişsin.
Ne zannediyordun ki telefonda söyleyeceğin birkaç kelime ile tamam kızım sen haklısın,bizler hata yaptık mı diyeceklerdi.
Adamlar kendilerini suçlu görse o sevgili görümcen değil bir kelime mesaj yazmak sana- adınızı bile anmaz bir kenara çekilirdi.
demek istediğim en başta hatalı olanı ,kendi kızlarını uyarır,nişanlı bir çiftin arasına girmenin ne büyük bir hata olduğunu ona bir güzel anlatırlardı.
Abisi ne biçim etiketlemiş seni.Daha şimdiden potansiyel bir nifak sokucu,aileyi parçalayacak tehlikeli gelin adayı tahtına oturtmuşlar.
Artık o noktadan sonra senin her yaptığın bu yönde yorumlanacak,hiçbirşeye itiraz etmeyecek,görümcene bile sonsuz saygı ve tolerans göstermen beklenecek.Evlenmeden daha layık görüldüğün yer.Bu çok tehlikeli bir durum ne yazıkki.
Arkadaşım aç gözünü biraz,Allah tan annen akıllı kadınmış.
Bile bile bu saatten sonra ateşe yürüme.Çok sağlıksız bir hal almış durumunuz.
Daha gençsin,unutur gidersin yaaa neler unutulmuyor,nişan dediğin ne ki.
Bak bir abla olarak bi kez daha yazayım artık muhatap olma,düzeltilecek bişey kalmamış ve bence sen onlarla muhatap oldukça onların gözünde değerin azalıyor,dahası kendilerini daha bir haklı ve güçlü görüyorlar.VArsın babası babanızı arasaydı ne olacaktı.2 baba olarak konuşurlardı.belki daha da iyi olurdu babalarınızın muhatap olması.
Hayattaki en buyuk aci bi yakinimizi kaybetmek yani ölmesi... rabbim oyle bi guc vermiski bizlere unutuyoruz zamanla unutmasak kafayi yeriz dimi..
Zaman..
Zaman..
Zaman.. gerçekten herseyin ilaci..
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Bu yoruma ve bakış acısına bayıldım. :) Boyle dusunebildigin icin cok sanslisin bence. MasaAllah :)Aslında bu konuda da çok şanslısınız. Bu kafa yapısında olan kişiler direkt elenmiş oluyor çünkü farkında mısınız? Nişanı attı diye birine kötü gözle bakabileceklerle hayatımı birleştirmek ben şahsen istemezdim. Siz ister misiniz? O yüzden sizin bu durumunuzu anlayışla karşılamayacak kişiler zaten hayatınıza hiç girmesin o veya bu şekilde nişan atmış olmasanız bile böyle tiplerle muhakkak ki sorun yaşarsınız. Nişan atma durumunuzu anlayışla karşılayabilecek olgunlukta biriyle evlenmek daha güzel değil mi?
hayırlısı canım hakkında ..dünden beri bir talepleri oldumu altınlar alınanlar felan kıpırdama varmı?
Canim artik mesajlarina gülücük bile koymaya basladin :) daha iyi hissediyosundur umarim. Allah sabrini bol versin.
Dedigin gibi görümcen evlenmek istediği icin seni kıskanmış olabilir. Bu yaptıklarını art niyetli yaptıysa ki burdan oyle gozukuyo, ilerde illaki hayatının bi anında yaptıkları karşısına cikar. Beddua degil ama insan er ya da gec ektiğini biçiyo.
Bu arada ben hala babanın en basindan beri niye istemediği ve nisan gunu olay çıkardığını tam anlayamadim. Nişanlının babasi sen bocalayinca "tamam sen diger misafirlerle ilgilen." dedi diye mi sinirlendi baban?
Bence o olay simdi patlak vermis olabilir, kolay kabullenilecek bi durum degil cunku. Ne olursa olsun onlar evinizde misafirdi. Baban onca insanin icinde koskoca adama bağırıp çağırıp kufrederek ayip etmis. Ailesine bu kadar düşkün olan nişanlın ve kardeşleri nasil olmusta o gun vazgecmeyip evden gitmemiş sasirdim dogrusu.
Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü
Bugün de bana gelmiş kibar kibar mesaj atıyor hanfendi. Ne karar verdiyseniz acele edin, yüzük atmayı düşünüyorsanız da bir an evvel açıklayın kararınızı biz daha fazla beklemeyeceğiz falan diye. Bir de diyor biz hayırlısı ne ise o olsun diye dua ediyoruz onu temenni ediyoruz. İçimden neler saymak geldi.. Diyecektim hala seni alakadar etmeyen şeylere sokuyorsun burnunu ama demedim. Cevap vermedim hiç. Muhtemelen hemen birini bulup başını bağlama derdinde ve o yüzden bana acele ettiriyor.
Annem her zaman çiftlerin barışmasından mutlu olmasından yana bir insandır ama o bile bugün aldı karşısına beni ve asla özür dileme çünkü sen özür dilenecek bir şey yapmadın, sakın kendini küçültme daha fazla dedi. Zaten içimden de gelmiyor zerre kadar.
Amin canım. Ya dün o konu geçti zaten. Altınları ve yüzüğü istiyorsan gelir alırsın dedim gelmeyeceğini söyledi. Üzerine yatacak değilim ben de. Kargoyla göndereceğim şimdiye kadar aldığı hediyeleri, nişan kıyafetimi falan hepsini.
Olay şöyle oldu nişanda... Evde olacaktı zaten nişan ve onlar bir arada oturmayı istemediler. Zaten çok kalabalıktık, illa ki ikiye bölünecektik. Bize de ters gelmedi ve kadın erkek ayrı oturuldu. Yüzükler takılırken bir araya gelecekti kadınlar ve erkekler, sonra yine ikramlara falan devam edilecekti işte. Ama babam o aralar zaten çok negatifti, razı değildi yani pek. Babam apar topar yüzükler takılsın dedi ve kadınların haberi bile olmadı. Annelerimiz falan göremedi bile yüzüklerin takıldığını çünkü babam resmen acele ettirdi. Bir karmaşaya geldi yani. Sonra işte el öpme faslında da kayınbabanın elini öp dediklerinde vermiyorum ben elimi dedi adam. Devamında da çık kızım dışarı hanımlarla görüş dedi. Babam da o adam kim ki senin nerede durup duramayacağına karar verir, sana nasıl çık kızım dışarı diyebilir diye çıldırdı. Zaten çok sinirli bir yapısı vardır çok zordur benim babam. Küfür etmedi ama küfürvariydi, yani hareketleri bana göre küfretmekten beterdi. Onca insanın içinde de değildi. Babam bu olay olunca sinirlenip balkona çıktı ağlayarak. Sonra bizimkiler fark etti odaya çektiler babamı. Adam, karısı, büyük oğlu falan hepsi babamın yanına gidip babamı ikna etmeye çalıştılar. Biz senin sandığın gibi yobaz bir aile değiliz falan diye konuştular dil döktüler de öyle tatlıya bağlandı olay.
canım benim ben seni hatırladım geçenlerdede dua istemiştin ben kendi fikrimi söyleyeyim sen üzerine düşen her şeyi yapmışsın bırak ne halleri varsa görsünler bir ömürü paylaşacağın insan bugün gereksiz bir şey için ya annemin dediği yada nişanı atarım derse yarın öbürgün neler demezki sen dua isterken hakkında hayırlısını istemiştin kimbilir belkide allah o duaları sana delil olarak senin için hayırlısı budur demiştir unutmaki hayatımızın her anı sınavlarla dolu buda senin sınavın senin için hayırlısı neyse o olsun canım
Kendisi değilde ailesi illaki gelir bence yollama isteyene kadar birazda onun içi yansın bencee sen daha iyi bilirsin tabi ama bu iş bitmemiş gibi hissediyorum ne kadar olmaması taraftarı olsam da tuhaffsıkma canını demek kolay ama hayatının baharında karartma kalbini ne hikayeler aydınlık günlere gebe şimdi olması gereken diye düşünüp sonrada aileni şuçlamassın umarım onlar senin için en iyisini bilirler illaki olaylara dışarıdan bakabiliyorlar....
Çok haklısınız arkalarından konuşulması sizi rahatlatmak adına ama mizacınız uygun olmadığından hoşlanmıyorsunuz konuşuldukça unutmakta zorlanır herkesi uyarmalısın acını anlayacaklardır bir süre evden uzaklaşsanız iyi olacak yakın arkadaşınız veya akrabanıza gitmeniz mümkünmüEvet canım okumuştun hatırlıyorum Allah razı olsun yeniden. Benim de aklıma geliyor işte o ihtimal. Sadece orada değil üye olduğum başka bir forumda listeye isimlerimizi ekleyip sırayla okuyoruz, o ara sıra bana denk geldi orada da okundu. Ben de çok fazla okudum dua ettim. Ben okudukça olaylar buraya geldi. Ben de aynı şeyi düşünüyorum dualarımı bu şekilde kabul etti Allah diyorum. İnşallah da öyledir şu an sanki dünyadaki tek erkek oymuş gibi hissetsem de inşallah hayırlı olan aldığım karardır.
Yok gelmez onlar. Zaten şehirdışındalar gelmezler ama istemek için de aramazlar bence. Kendi de dedi zaten eğer senin hakkınsa senin olsun o bilezikler diye. Bide görmek falan istemiyorum eşyaları sağımda solumda. Hep moralim bozuluyor günüm ağlamakla geçiyor iyi değil.
Ailemi suçlamak değil de nasıl diyeyim herkes ağzımın içine bakıyormuş resmen bitsin diye. Bana bitince arkalarından zaten şöylelerdi böylelerdi demek çok hoş gelmiyor. Her ne kadar şu an kendimi gaza getirip nefret etmeye çalışsam da başkası deyince üzülüyorum. Herkes biz hiç mutlu olmamıştık zaten nişanda da, annesi şöyle demişti kardeşi böyle yapmıştı diye dökülmeye başlayınca hem kızdım hem üzüldüm. Demek evlenmiş olsam arkamdan söylenecekti bunlar.
Ayrıca bitmemiş gibi hisseden sadece sen değilsin. Böyle düşünen birkaç kişi daha var. Çok dua ediyorum hayırlısının olması için. Barışmak için değil.
Aileler uyuşamamış, kp in doğrusu babanızın ağrına gitmiş sanırım.
El öptürmüyor mu gerçekten?
Gelinine niye elini öptürmez insan tuhaf geldi bana.
Lafta kızları oldun ya hani siz bir ailesiniz?
Çok haklısınız arkalarından konuşulması sizi rahatlatmak adına ama mizacınız uygun olmadığından hoşlanmıyorsunuz konuşuldukça unutmakta zorlanır herkesi uyarmalısın acını anlayacaklardır bir süre evden uzaklaşsanız iyi olacak yakın arkadaşınız veya akrabanıza gitmeniz mümkünmü
Sadece gelinine değil genel olarak el öpmek eylemine karşıymış. Oğluna da öptürmedi mesela o gün elini, yanaklarından öptü kendisi. Ailede falan da kimse onun bu görüşüne müdahale etmiyor. O öyledir deyip geçiyor hepsi.
Günah sevap boyutuna gelince de şu an gelini değilim, evli değiliz ya oğluyla. O yüzden sakınmış. Hacı ve haram-helal konusuna aşırı dikkat ediyor. Pastanede bir şey alırken tadına bakmak için uzatılan şeyi bile almaz dükkan kendinin değil belki patronunun haberi yoktur diye. Bu kadar büyük bir hassasiyetten bahsediyorum. :)
Ama o da onun kendi inancıdır. Üslubu ve bunu söylemesi haricinde beni rahatsız eden bir durum değildi açıkçası. Çünkü biz onun inancına müdahale edince ona da o hakkı vermiş olurduk. Benim doğrum da ona göre yanlış çünkü. Benim sülalemdekiler de şıklık yarışındaydı resmen. Abimin nişanlısı kloş ve süper mini bir elbiseyle salındı durdu misal o ortamda. :)) Buna içlerinden yorum yapmaya kalkan olsaydı (Allah var bir şey demediler gerçi) alınlarını karışlardım. Aynı sebepten benim de onların doğrularına saygı göstermem gerektiğini düşünüyorum.
Gerçi sonra karısı ortalığı karıştırdın diye kızınca böyle olacağını bilsem öperdim falan demiş. Tuhaf ve tutarsızca geldi. Şahsen benim dini inancım budur ve kimse karışamaz bana göre. Bir şeyin günah olduğuna inanıyorsam bundan kimse için taviz vermezdim ben olsam.
Anlıyorum da el öptürmek, öpmek saygıdandır.
Babanı da anlıyorum yani garipsemiş adam ne yapsın.
Zor bu işler zor zor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?