Hayırlısı

Keşke nişan için biraz daha bekleyip o sürede ailelerin bakış açılarını iki tarafa
alttan alttan verebilseydiniz. Alışma süreci yani..

Gerçi baban hissetmiş bence bu normal bir aile değil.
O gün babanın gönlünü almaları bugün kü saygısızlıkları unutturmaz.
Seni hiç ettiler resmen.
Ben bilirim bunları seni saygısız,terbiyesiz ilan ederler.
Burunlarının ucundaki saygısızı görmezler.
Biri de sen karışma kızım dememiş şu görümcene ona uyuz oldum ya.
Prenses hanım aynısını yaşatsın inş. Görümce ile imtihan olsun.
Benim de var görümceden yana bir yanam o yüzden en çok ona taktım.

Daha başlığı bile içimi sızlattı. Allah c.c. yardımcın olsun, dilerim şu kalbinin sızısı senin güçlü olmana vesile olur. Üzülme, belki de Allah c.c. sana daha hayırlısını nasip edecektir.

Paastenede kurabiye yemiyor ama kul hakkının alasını yedi.
Günün tespiti de bu olsun o zaman. :)

Babam bu durumlardan haberdardı aslında ve itirazı da yoktu. O gün öyle bir tepki vereceği tuttu ve zaten biraz da duygusaldı sürekli ağlamaklı oluyordu. O da bahanesi oluverdi işte.

Evet beni suçladıklarına eminim zaten. Hangisiyle konuştuysam dedim ki benim hatalı olduğumu söylüyorsunuz neden biriniz de çıkıp bizim kardeşimiz de sana haddini bil deme hakkına sahip değildi demiyorsunuz... O normalde öyle söyleyecek biri değildir kimbilir nasıl bir konuşma geçti aranızda dediler hep.

Amin diyeceğim duana da ama o kadar beklemeye tahammülüm yok sanırım. Görümceyle imtihan olmaktan korkması da yeter bana şimdilik. :)

Görümceye takmamak da pek mümkün değil. Her ne kadar o kendini suçlu hissetmesin diye olay bu değildi aslında deseler de resmen her şey onun yüzünden patlak verdi.

Amin çok çok çok teşekkür ederim arkadaşım ya çok ferahlıyorum böyle dualar edildğini gördükçe.

İnanılmaz yabani ve cahil bir aileden kurtardı allah seni bir kurban kes..ilerde gercek es adayınla tanıstıgında buraya yazıcaksın beni allah kurtarmış diye..

O nişanda yapılan ne kadar terbiyesizce ne kadar medeniyetsiz bir hareket böyle..islam bunlar gibilere münafık der bilirsin :)

Ayrıca abisinin telefonda söylediklerindende cehalet skıyor maşallah ..senin özkardeşin bile olsa sana kimin ne cürretle karışma hakkı var..bence aramakla çok büyük bir hata ettin şimdi kasım kasım kasılıyolardır kendilerine oynatıcak bir kukla buldular diye(yanlıs anlama o tarz ailelerin istedigi bu) zaten rn başta senin ex nişanlın bir birey değil kendine ait bir karakteri yok o ailenin kuklası işte karısıda 2. Kukla olacak aileye..

Annen ve babanı çok takdir ettim cidden ufku açık insanlarmış..senin iş olsaydı ya cok mutsuz bir evliliğin olurdu ya boşanırdın..

Baban yine sabırlı adammış evden kovmamış örümcek beyinlileri size vericek kızım yok diye..

Bence bundan sonra annenin babanın hatta bizim sözümüzü dinle bu mevzuyu kendi iyiliğin için kapat..bak burdaki herkes hemn hemen aynı fikirde..sakın arayıp degerini daha fazla düşürme çünkü haklıyken onları aramış oldun hiç hoş olmadı..bir ağırlığın olmalıydı biteceksede o şekilde bitmeliydi..iyice havaya girmişlerdir şimdi..neyse geçmiş olsun

Sen netleştirmek niyetiyle arasan da onlar ders vermiş sana.Abisinin konuşmaları,fikirleri çok tehlikeli bence.
Netleştireceksen de sadece nişanlınla konuşmalı ve sonrasında sadece aile büyükleri muhatap olmalıydı.
Abidir,görümcedir filan karışınca resmen pişmiş aşa su katmak gibi olmuş.
Nişanlın ise pasif kalmış.
Senin kendinde bulduğun hatalar vardır belki ve bu yüzden de aydınlatmak istedin ama onlara bunu seni hizaya getirmek ,ders vermek için fırsat olarak kullanmışlar.
Biliyormusun bazen konuşmak yerine susmak daha iyidir.Hep zannederiz ki,kendimizi düzgünce ifade edersek,hislerimizi kalp kırıklıklarımızı
düzgünce anlatırsak karşı taraf anlar ,hak verir bize.
Ama malesef bu çoğunlukla böyle olmaz.Bunu ancak kendini bilen,adil düşünebilen,objektif yargılayabilen insanlar böyle yapar.
Onun dışındakilere ölsen de anlatamazssın kolay kolay kendini.Sen istediğin kadar anlat,o kafasındaki sabit fikir doğrultusunda algılayacaktır seni.
Bence karşındaki aile de böyle yargılıyor ve zihinlerindeki kalıbın dışına çıkmaya çalıştığın için de seni suçlu görüyorlar.
babanın bazı fevri davranışları olmuş,onda da hata arıyorsun ama bu yaşananların babanın fevriliği ile ilgisi yok.
Nişanlın ve ailesi ile daha derin boyutlarda bir uyuşmazlığınız var gibi.

İstedikleri kadar girsinler havaya. Akıllarını kurcalamayacak mı acaba biz bu kıza haksızlık mı ettik diye arada sırada? Ben sanmıyorum rahatlayacaklarını. Arada sırada akıllarına gelecek kız bizi aramıştı biz ona rağmen adım atmadık diye.
Zaten öyle de olsun. Vicdan azabından kıvransınlar istiyorum.

İşte aile büyükleri muhatap olursa babam çok sinirlenir diye mani olmak istedim. Zaten adamı hiç sevmiyordu. Annesinin annemi aramasını bekledim ama. Gerekirdi. Ama çok saygısızlarmış demek ki. Sanki iki sevgili ayrıldı. İnsan arar bir helallik ister neler yaptı annem.

fındıkçım ayrılamanıza sadece senin üzülmen açısından üzüldüm yazdıklarını takip ediyorum ve inan bana olması gereken olmuş.
Allahın sevdiği kuluymuşsun hata kullarıymışsınız ki hem abin hem sen işler çıkılmaz bir yol almadan geri dönebilmişsiniz. (aslında nişanlının ailesine o yengen gibi bir kız gerekir varya o zaman anlarlar değerini)

ama sana şunu söyleyeyim onlar vicdan azabı falan çekmeyecekler şimdi bile arkandan yapmadığın şeyleri bile yapmışsın gibi millete anlatıyorlardır. emin ol ve keyifleri gayet yerindedir. bu tür insanlar benimde hayatımda var ve maalesef çok yakınımdalar onlara hiç bir zaman bir şey olmaz şimdi kendilerine yeni bir kurban arıyorlardır.

sana üzül diye demiyorum ama sen onlar vicdan azabı çekecekler benden özür dileyecekler diye beklersen daha fazla üzülürsün.

Canım bu aile sorunları çok sıkıntılı... Ben daha beterini yaşadım anlatırım bir gün. Ama şöyle söyleyeyim ben resti çekmiştim, bizde en büyük sorun annesi, en son yaptıklarından sonra bende nişanlıma annesiyle evlenmek istemediğimi ama annesi sürekli beni üzecekse ve o da annesiyle bir olacaksa diye ayrılma kararımı sunmuştum. Ama bizde tam tersi nişanlım annesinin hatalı olduğunu gördü. Yaklaşık 4 aydır ailesinden uzak duruyorum, alttan almaya çalışıyor annesi ama biliyorum uzak durmayı bıraksam gene aynı dertler gelicek. Ve sana şunu da belirteyim ben tek başımayım, kimsem yok annem 28 yaşındayken vefat etti babam da 7 ay önce. Kardeş yok, bırak bu şehirde,Türkiyede bile akrabam yok hepsi yurtdışında. Ona rağmen, benim yanımda olan tek kişi olmasına rağmen kararlıydım, annesini bu ilişkiye karışmasına izin vercekse ayrılmaya...

Bugün bir komşumuzun kızının düğünündeydik kafam dağılır belki diye gittim. Orada beni bir beğenen oldu, benim kulağıma geldi. Çocuğun annesi beni süzüyordu fark ettim görmezden geldim. O an hissettiğim çok kötü bir duyguydu. Kendimi sanki kıyafetsizmişim gibi hissettim, o kadar rahatsız oldum o bakışlardan. Nişanlımı aldatıyorum kötülük ediyorum gibi bir his kapladı içimi.

Akşam boyunca da telefonuma hiç bakmamıştım. Az önce bir bakayım dedim ki whatsapp'tan yazmış.
"Yüzükleri hala tutma sebebini anlamıyorum, ben kuzenin dahil herkese tüm arkadaşlarıma ayrıldığımızı söyledim artık yüzüğü de takmıyorum. Söylediklerini yaptıklarını unutmayacağım, affedilir gibi değildi. Yarın babamla konuşup bana uygun birini aramalarını söyleyeceğim, evleneceğim ben çok ciddiyim. Bugün bir arkadaşım vasıtasıyla bir teklif geldi ve görüşeceğim haberin olsun benim için bu iş bitti. Sana da hayırlı bir eş dilerim. " diye...

Ne yapayım ki ben şimdi bilmiyorum. Her seferinde yeniden başa dönüyorum. Tamam diyorum iyiyim düşünmüyorum artık. Ama hatırlatıyor işte bir şey.

Şu yüzüğü git kafasına fırlat.

Kusura bakma ama sizin aranızda gerçek bir aşk geçmemiş bu adam seni gerçekten hiçbirzaman sevmemiş..bu kadar kısa sürede nasıl hemen unutmayı bekliyorsun ki tamamen aşabilmen ve yasını tutman tabiki aylarca sürecek ama en nihayetinde unutacaksın..

Şu yüzüğü git kafasına fırlat.

Ben şimdiye kadar bana aldığı minik bir toka da dahil tüm hediyeleri derleyip toplayıp göndermeyi düşünüyorum. Görmek istemiyorum çünkü hiçbirini.
Onun için de acele etmek istemedim çünkü o da kolay bir iş değil. Ona ait tüm hatıraları toplamak falan hepsini elime alışımda bir şey hatırlayacağım. O yüzden erteleyip duruyordum sürekli.

Anlamıyorum ki ne yapacak benim yüzüğümü. Yeni bulduğu kıza mı takacak nedir bu yüzük de yüzük deme sebebi.

Kendimi iyi hissetmeye başlamıştım nereden çıktı bu mesaj şimdi ya

Hala nispet yapma,kıskandırma derdinde sorunlu.
Ayy sinir oldum ya! Böyle erkek mi olur buna erkek mi denir.
Daha çok şey söylerdim de neyse gerzek!

LG-P710 Tapatalk

Ona göre birini unutma yöntemi yeni birini bulmaktır. Bunu daha önce başkaları hakkında yaptığı yorumlardan biliyorum. Hatta abimin eski nişanlısıyla olan olayda başka birini bulmadıkça o iş bitti sayılmaz, her zaman dönebilir demektir diyordu.

Hala nispet yapma,kıskandırma derdinde sorunlu.
Ayy sinir oldum ya! Böyle erkek mi olur buna erkek mi denir.
Daha çok şey söylerdim de neyse gerzek!

LG-P710 Tapatalk

Nispet yapma kıskandırmadır inşallah sadece. Ben tahmin bile edemiyorum hissedeceklerimi eğer birini bulur hele ki evlenirse.

Bende anlamıyorum sen ne yapacaksın o yüzüğü? Kendini küçük düşürdüğünün farkındamısın? Yüzüğü vermemekte neyin nesi iyice kötü gözle bakıyolardır artık sana..adamın saygı duyacağı varsa da duymayacak..onun taktığı yüzüğü ne diye göndermiyosun ki ilk yapman gereken bu olmalıydı..

Kusura bakma biraz sert yazdım çünkü sen aslnda gayet iyi niyetli temiz bir insasın hatta bence ailende öyle..ve siz bu muameleyi haketmiyosunuz!!!

Nispet yapma kıskandırmadır inşallah sadece. Ben tahmin bile edemiyorum hissedeceklerimi eğer birini bulur hele ki evlenirse.

Ben bir şeyler söyleyeyim de fındık tutuşsun diye düşünüyor olabilir.
Yok tam tersiyse cehenneme kadar yolu var yani.
Bu nasıl terbiyesizlik ya.
Gerçekten Allah kurtarmış.

LG-P710 Tapatalk

Ben söyleyeyim.Satıp parasını yer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…