- 3 Eylül 2012
- 21.880
- 57.667
- 798
Tabi garipsedi ama verdiği tepki.Zaten herkes düzgünce konuşmak varken ortalığı ayağa kaldırmak niye diye eleştirdi. Her şeyden evvel en mutlu olmam gereken gün mahvoldu. O kadar kötü günler geçirdim ki.. Onu yeni unuttum bir de bu çıktı işte. Hİç gülmüyor ki yüzüm.
Günün tespiti de bu olsun o zaman. :)Paastenede kurabiye yemiyor ama kul hakkının alasını yedi.
Keşke nişan için biraz daha bekleyip o sürede ailelerin bakış açılarını iki tarafa
alttan alttan verebilseydiniz. Alışma süreci yani..
Gerçi baban hissetmiş bence bu normal bir aile değil.
O gün babanın gönlünü almaları bugün kü saygısızlıkları unutturmaz.
Seni hiç ettiler resmen.
Ben bilirim bunları seni saygısız,terbiyesiz ilan ederler.
Burunlarının ucundaki saygısızı görmezler.
Biri de sen karışma kızım dememiş şu görümcene ona uyuz oldum ya.
Prenses hanım aynısını yaşatsın inş. Görümce ile imtihan olsun.
Benim de var görümceden yana bir yanam o yüzden en çok ona taktım.
Daha başlığı bile içimi sızlattı. Allah c.c. yardımcın olsun, dilerim şu kalbinin sızısı senin güçlü olmana vesile olur. Üzülme, belki de Allah c.c. sana daha hayırlısını nasip edecektir.
Bu yoruma ve bakış acısına bayıldım. :) Boyle dusunebildigin icin cok sanslisin bence. MasaAllah :)
Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü
Aslında hiç bu açıdan bakmamıştım. Doğru söylüyorsun bence de öyle. Çok mantıklı geldi.
Yok kesinlikle daha iyi olmazdı. Babam zaten resmen nefret ediyor babasından çünkü nişanımızda da kavga olmuştu ikisi arasında. Adam şimdi tutup senin kızın şunu şunu yaptı biz istemiyoruz tarzında konuşsa babam sinirinden çatlardı.
Muhatap olma konusunda da zaten bu tartışma olmadan önce kafamı kurcalayan şeyler olmuştu. Ben de hatayı kendimde gördüm, lüzumsuz samimi olduğumuzu düşünüp mesafe koymaya başlayacaktım. Hatta tartışma bu kadar alevlenmemişken kendisine de söyledim eğer bundan sonra biz diye bir şey olursa yalnız biz oluruz, bizi ilgilendiren kararları ikimiz veririz. Aksi halde her kafadan bir ses çıkıyor ve bu son rezillik olmaz dedim. Ama onu ailesini dışlamamı istiyorum olarak algıladı.
Zaten bu olayların patlak verdiği gün birileriyle konuşup bir şeyleri netleştirmek için aradım. Daha önceki günler kimseyi aramadım, hatta mesajlarına cevap vermedim o kızın falan. Hatta bu sebepten de kırılmışlar. Neymiş efendim annesi benden telefon beklemiş ama aramamışım.
Tabi onla bu kıyaslanmaz bile. Ama insan yine de üzülüyor işte sonuçta bir emek var ortada ve haksızlık edildi bana. Allah hayırlısını versin hepimizin hakkında ne diyelim.
İnanılmaz yabani ve cahil bir aileden kurtardı allah seni bir kurban kes..ilerde gercek es adayınla tanıstıgında buraya yazıcaksın beni allah kurtarmış diye..
O nişanda yapılan ne kadar terbiyesizce ne kadar medeniyetsiz bir hareket böyle..islam bunlar gibilere münafık der bilirsin :)
Ayrıca abisinin telefonda söylediklerindende cehalet skıyor maşallah ..senin özkardeşin bile olsa sana kimin ne cürretle karışma hakkı var..bence aramakla çok büyük bir hata ettin şimdi kasım kasım kasılıyolardır kendilerine oynatıcak bir kukla buldular diye(yanlıs anlama o tarz ailelerin istedigi bu) zaten rn başta senin ex nişanlın bir birey değil kendine ait bir karakteri yok o ailenin kuklası işte karısıda 2. Kukla olacak aileye..
Annen ve babanı çok takdir ettim cidden ufku açık insanlarmış..senin iş olsaydı ya cok mutsuz bir evliliğin olurdu ya boşanırdın..
Baban yine sabırlı adammış evden kovmamış örümcek beyinlileri size vericek kızım yok diye..
Bence bundan sonra annenin babanın hatta bizim sözümüzü dinle bu mevzuyu kendi iyiliğin için kapat..bak burdaki herkes hemn hemen aynı fikirde..sakın arayıp degerini daha fazla düşürme çünkü haklıyken onları aramış oldun hiç hoş olmadı..bir ağırlığın olmalıydı biteceksede o şekilde bitmeliydi..iyice havaya girmişlerdir şimdi..neyse geçmiş olsun
Sen netleştirmek niyetiyle arasan da onlar ders vermiş sana.Abisinin konuşmaları,fikirleri çok tehlikeli bence.
Netleştireceksen de sadece nişanlınla konuşmalı ve sonrasında sadece aile büyükleri muhatap olmalıydı.
Abidir,görümcedir filan karışınca resmen pişmiş aşa su katmak gibi olmuş.
Nişanlın ise pasif kalmış.
Senin kendinde bulduğun hatalar vardır belki ve bu yüzden de aydınlatmak istedin ama onlara bunu seni hizaya getirmek ,ders vermek için fırsat olarak kullanmışlar.
Biliyormusun bazen konuşmak yerine susmak daha iyidir.Hep zannederiz ki,kendimizi düzgünce ifade edersek,hislerimizi kalp kırıklıklarımızı
düzgünce anlatırsak karşı taraf anlar ,hak verir bize.
Ama malesef bu çoğunlukla böyle olmaz.Bunu ancak kendini bilen,adil düşünebilen,objektif yargılayabilen insanlar böyle yapar.
Onun dışındakilere ölsen de anlatamazssın kolay kolay kendini.Sen istediğin kadar anlat,o kafasındaki sabit fikir doğrultusunda algılayacaktır seni.
Bence karşındaki aile de böyle yargılıyor ve zihinlerindeki kalıbın dışına çıkmaya çalıştığın için de seni suçlu görüyorlar.
babanın bazı fevri davranışları olmuş,onda da hata arıyorsun ama bu yaşananların babanın fevriliği ile ilgisi yok.
Nişanlın ve ailesi ile daha derin boyutlarda bir uyuşmazlığınız var gibi.
İstedikleri kadar girsinler havaya. Akıllarını kurcalamayacak mı acaba biz bu kıza haksızlık mı ettik diye arada sırada? Ben sanmıyorum rahatlayacaklarını. Arada sırada akıllarına gelecek kız bizi aramıştı biz ona rağmen adım atmadık diye.
Zaten öyle de olsun. Vicdan azabından kıvransınlar istiyorum.
Önceki konumda soran bir arkadaşa bahsetmiştim. Oradan kopyalayayım.
Aslında çok lüzumsuz bir konu. Çok uzun olduğu için ve alacağım yorumlardan korktuğum için konu açmamak için frenledim kendimi.
Şöyle söyleyeyim; bu takı muhabbeti yüzünden bir anlaşmazlık oldu. Set beğenmemi istediler biz de nişanlımla gittik seçtik. Çok klasik, her yerde rahatlıkla bulunan bir set beğendik.
Ailesi kendi memleketlerinde tanıdıkları kuyumcudan alacaklardı. Farklı şehirlerde olduğumuz için de whatsapptan fotoğraf yoluyla bana seçtireceklerdi. Görümcemle yaşımız yakın olduğu için arada çatışırız biz zaten. Onun tavsiye ettiğini ben beğenmedim, kendi seçtiğimizi sormasını söyledim. Kuyumcu da getirtebileceğini, hatta onların istediğinden çok daha ucuza geleceğini söyledi.Ama daha önce götürdüklerinde de oradan yüzüğümü seçmemiştim, beğenmemiştim. Şimdi üzerine bir de bu eklenince ben buradan marka şeyleri beğenip oradakileri özellikle seçmiyor beğenmiyor durumuna düştüm ve laf çarptı görümcem bana birkaç kez şakaya vurarak.
Her seferinde en pahalısını seçiyorsun dedi ki benim kıyafetimden tektaşıma kadar her şeyim gayet makul fiyatlara halledildi aslında. Sonra da büyük abisinin eşiyle kıyaslayıp o hiç sorun çıkarmamıştı sen buradan ne gösterdiysek beğenmedin falan dedi. Ama günlerdir bu muhabbet sürekli yapılıyor ve sonunda benim takı setiyle kafayı bozduğum falan söyleniyor.
En sonunda ben de bunu dile getirince olay tartışmaya döndü. Hanımefendi eteğindeki tüm taşları döktü. Evet her şeyin hesaplısını aldın ama sanki lütfediyormuş gibi davrandın biz rahatsız olduk falan diye başladı, beni tehdit etmelere kadar götürdü. Mesela annem rahatsız olmasına rağmen biz hazırlık yaptık yarın sabah ziyaretimize geleceklerdi annesiyle ama gelmiyorum annemi de göndermiyorum hodri meydan dedi. Ve cidden annesine arattırdı biz gelmiyoruz diye.
Sonra hiçbir şeye sinirlenmeyen o naif kayınvalidemi de bir güzel doldurdu, o da çıkmıyor telefonlarıma.
İlk etapta olayı anlamaya çalışıp ortalığı yatıştıran nişanlım da onla konuştuktan sonra bir garip davranmaya başladı. Annesinin de bana kızmış olması bardağı taşıran son damla oldu. O bile kızdıysa gerçekten bir hatan vardır, bitir derse biter diyor.
Ben de bir yandan düşünüyorum çok emek verdim kimleri karşıma aldım, kurtarmak isterim ilişkimi. Ama bir yandan da diyorum benim ne mecburiyetim var yalvarır gibi, gurursuz gibi annem istemezse biter lafından sonra annesi isterse devam mı edeceğim. Kafam çok çok çok karışık. Sadece benim derdimin takı toka olmadığı anlaşılsın gerçekler ortaya çıksın diye diliyorum şimdilik.
Bugün bir komşumuzun kızının düğünündeydik kafam dağılır belki diye gittim. Orada beni bir beğenen oldu, benim kulağıma geldi. Çocuğun annesi beni süzüyordu fark ettim görmezden geldim. O an hissettiğim çok kötü bir duyguydu. Kendimi sanki kıyafetsizmişim gibi hissettim, o kadar rahatsız oldum o bakışlardan. Nişanlımı aldatıyorum kötülük ediyorum gibi bir his kapladı içimi.
Akşam boyunca da telefonuma hiç bakmamıştım. Az önce bir bakayım dedim ki whatsapp'tan yazmış.
"Yüzükleri hala tutma sebebini anlamıyorum, ben kuzenin dahil herkese tüm arkadaşlarıma ayrıldığımızı söyledim artık yüzüğü de takmıyorum. Söylediklerini yaptıklarını unutmayacağım, affedilir gibi değildi. Yarın babamla konuşup bana uygun birini aramalarını söyleyeceğim, evleneceğim ben çok ciddiyim. Bugün bir arkadaşım vasıtasıyla bir teklif geldi ve görüşeceğim haberin olsun benim için bu iş bitti. Sana da hayırlı bir eş dilerim. " diye...
Ne yapayım ki ben şimdi bilmiyorum. Her seferinde yeniden başa dönüyorum. Tamam diyorum iyiyim düşünmüyorum artık. Ama hatırlatıyor işte bir şey.
Bugün bir komşumuzun kızının düğünündeydik kafam dağılır belki diye gittim. Orada beni bir beğenen oldu, benim kulağıma geldi. Çocuğun annesi beni süzüyordu fark ettim görmezden geldim. O an hissettiğim çok kötü bir duyguydu. Kendimi sanki kıyafetsizmişim gibi hissettim, o kadar rahatsız oldum o bakışlardan. Nişanlımı aldatıyorum kötülük ediyorum gibi bir his kapladı içimi.
Akşam boyunca da telefonuma hiç bakmamıştım. Az önce bir bakayım dedim ki whatsapp'tan yazmış.
"Yüzükleri hala tutma sebebini anlamıyorum, ben kuzenin dahil herkese tüm arkadaşlarıma ayrıldığımızı söyledim artık yüzüğü de takmıyorum. Söylediklerini yaptıklarını unutmayacağım, affedilir gibi değildi. Yarın babamla konuşup bana uygun birini aramalarını söyleyeceğim, evleneceğim ben çok ciddiyim. Bugün bir arkadaşım vasıtasıyla bir teklif geldi ve görüşeceğim haberin olsun benim için bu iş bitti. Sana da hayırlı bir eş dilerim. " diye...
Ne yapayım ki ben şimdi bilmiyorum. Her seferinde yeniden başa dönüyorum. Tamam diyorum iyiyim düşünmüyorum artık. Ama hatırlatıyor işte bir şey.
Şu yüzüğü git kafasına fırlat.
Bugün bir komşumuzun kızının düğünündeydik kafam dağılır belki diye gittim. Orada beni bir beğenen oldu, benim kulağıma geldi. Çocuğun annesi beni süzüyordu fark ettim görmezden geldim. O an hissettiğim çok kötü bir duyguydu. Kendimi sanki kıyafetsizmişim gibi hissettim, o kadar rahatsız oldum o bakışlardan. Nişanlımı aldatıyorum kötülük ediyorum gibi bir his kapladı içimi.
Akşam boyunca da telefonuma hiç bakmamıştım. Az önce bir bakayım dedim ki whatsapp'tan yazmış.
"Yüzükleri hala tutma sebebini anlamıyorum, ben kuzenin dahil herkese tüm arkadaşlarıma ayrıldığımızı söyledim artık yüzüğü de takmıyorum. Söylediklerini yaptıklarını unutmayacağım, affedilir gibi değildi. Yarın babamla konuşup bana uygun birini aramalarını söyleyeceğim, evleneceğim ben çok ciddiyim. Bugün bir arkadaşım vasıtasıyla bir teklif geldi ve görüşeceğim haberin olsun benim için bu iş bitti. Sana da hayırlı bir eş dilerim. " diye...
Ne yapayım ki ben şimdi bilmiyorum. Her seferinde yeniden başa dönüyorum. Tamam diyorum iyiyim düşünmüyorum artık. Ama hatırlatıyor işte bir şey.
Kusura bakma ama sizin aranızda gerçek bir aşk geçmemiş bu adam seni gerçekten hiçbirzaman sevmemiş..bu kadar kısa sürede nasıl hemen unutmayı bekliyorsun ki tamamen aşabilmen ve yasını tutman tabiki aylarca sürecek ama en nihayetinde unutacaksın..
Hala nispet yapma,kıskandırma derdinde sorunlu.
Ayy sinir oldum ya! Böyle erkek mi olur buna erkek mi denir.
Daha çok şey söylerdim de neyse gerzek!
LG-P710 Tapatalk
Ben şimdiye kadar bana aldığı minik bir toka da dahil tüm hediyeleri derleyip toplayıp göndermeyi düşünüyorum. Görmek istemiyorum çünkü hiçbirini.
Onun için de acele etmek istemedim çünkü o da kolay bir iş değil. Ona ait tüm hatıraları toplamak falan hepsini elime alışımda bir şey hatırlayacağım. O yüzden erteleyip duruyordum sürekli.
Anlamıyorum ki ne yapacak benim yüzüğümü. Yeni bulduğu kıza mı takacak nedir bu yüzük de yüzük deme sebebi.
Kendimi iyi hissetmeye başlamıştım nereden çıktı bu mesaj şimdi ya
Nispet yapma kıskandırmadır inşallah sadece. Ben tahmin bile edemiyorum hissedeceklerimi eğer birini bulur hele ki evlenirse.
Ben şimdiye kadar bana aldığı minik bir toka da dahil tüm hediyeleri derleyip toplayıp göndermeyi düşünüyorum. Görmek istemiyorum çünkü hiçbirini.
Onun için de acele etmek istemedim çünkü o da kolay bir iş değil. Ona ait tüm hatıraları toplamak falan hepsini elime alışımda bir şey hatırlayacağım. O yüzden erteleyip duruyordum sürekli.
Anlamıyorum ki ne yapacak benim yüzüğümü. Yeni bulduğu kıza mı takacak nedir bu yüzük de yüzük deme sebebi.
Kendimi iyi hissetmeye başlamıştım nereden çıktı bu mesaj şimdi ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?