Kuzu üzme kendini bu kadar yaa
Belki bunaldığın için bazı şeyleri yanlış anlıorsundur yada öyle demielimde daha alıngan olmuşsundur..anne babamızı değiştiremeyizki , seçemeyizdevalla be diyeceğimi şaşırdım.. Seni sakinleştirecek bir söz bulamadım :/
Hep ozenirdim annesinden ovguyle bahsedenlere, babalar kizlarinin askidir diyenlere.
Ne anne ama her firsatta hissediyosun sevilmeyen evlat oldugunu. Abine herkesin icinde "kurban olsun annesi" diye sevgi gosterileri, sana cay bardagini sehpadan almayi akil edemedin diye laf saymalar. Bir kere duymadim annemden abime soyledigi sevgi sozcuklerini ben. Bilenler bilir eski konularimdan. Abimin eski nisanlisiyla bile telefonda benim karsimda kuzum bitanem diye konusurdu. Bana hic bitanem demedi.
Onlar kiymetli tabi. Doktor cunku onlar. Gurur duyulacak hava atilacak seyler yapiyolar. Ben ne yapiyorum aksama kadar odamdan cikmayip abur cubur tikiniyorum ayi gibi.
Aciz kendine bile saygisi olmayan bir insanim. Baskalari neden duysun ki?
Insani annesi sevmezse kim sever yahu?
Sevmiyor iste bu kadar bariz. Ama ben ona ne yaptim onu dusunuyorum bulamiyorum. Hep boyleydi simdi olan bir sey degil ki. Sadece ben simdi daha farkli davranilmasini bekliyorum.
Ben sevgilimle kavga etmedim ki dugune gun sayarken nisanlimdan ayrildim. Ustelik keyfiyetten de degil, kotu seyler yasadigim icin ayrildim.
Benim kafamda kirk tilki geziyorken, aklim duygularim bin parcaya bolunmusken misafire hizmet etmeyi mi dusunuyorum?
Bu kadar mi degersizim ben anlamiyorum ki.
Bunlari annene de boyle anlatmayi denedin mi?
Nisanla alakali degil de ailemle alakali. Cok bunaliyorum, bu evde resmen insan yerine konmuyorum. Kimsenin ne bana ne acima saygisi var, ne varligima saygisi var...
Sanki kendi evimde siginti gibiyim.
Babam cok zor ve cabuk sinirlenen cogu zaman ne dedigini bilmeyen bi adamdir. Sakayla karisik didisiriz biz onla. Az once misafirin yaninda beni azarladi cok kotu hissettim kendimi. Sustum oturuyordum. Bu defa da mutfakta abimle annemi konusurken duydum. Annem beni sikayet ediyordu abime. Sehpanin ustundeki cay bardagi yere dustu hali kirlendi diye bana tavir yapti o bardagi kaldirsan dusmezdi diye. Konu buradan cikti abime benle ilgili neler anlatti, dinledim kapida. Tembel diyor, ben soylemezsem hicbir is yapmiyor diyor. Diyor da diyor yani. Hicbir sekilde kimseye yaranamadim ki zaten.
Aliskanlik olmus benimkisi onu fark ettim. Normalde evdekiler beni uzunce; (ki surekli yaparlar zaten. 24 yasindayim hala ders yuzunden sinav yuzunden baskilarindan korkarim.) hemen nisanlimi arardim o sakinlestirirdi beni evlenmemize az kaldi diye.
Simdi daha bir kinlendim daha bir nefret ettim ondan.
Ne vardi arkamda dursaydi bunlarin hicbirini yapmasaydi da evlenme hayalleri kuruyor olsaydim simdi...
Hep ozenirdim annesinden ovguyle bahsedenlere, babalar kizlarinin askidir diyenlere.
Ne anne ama her firsatta hissediyosun sevilmeyen evlat oldugunu. Abine herkesin icinde "kurban olsun annesi" diye sevgi gosterileri, sana cay bardagini sehpadan almayi akil edemedin diye laf saymalar. Bir kere duymadim annemden abime soyledigi sevgi sozcuklerini ben. Bilenler bilir eski konularimdan. Abimin eski nisanlisiyla bile telefonda benim karsimda kuzum bitanem diye konusurdu. Bana hic bitanem demedi.
Onlar kiymetli tabi. Doktor cunku onlar. Gurur duyulacak hava atilacak seyler yapiyolar. Ben ne yapiyorum aksama kadar odamdan cikmayip abur cubur tikiniyorum ayi gibi.
Aciz kendine bile saygisi olmayan bir insanim. Baskalari neden duysun ki?
Insani annesi sevmezse kim sever yahu?
Bunlari annene de boyle anlatmayi denedin mi?
insanı en çok annesi sever hep doldun sen iyice bi hava değişimine tatile fln git
Hepinize cok tesekkur ederim hanimlar. Tek tek cevaplamak istiyorum ama telefondan giriyorum yazdiklarim siliniyor ugrastim olmadi.
Ozellikle belirtmeliyim ki Faat senin yazdiklarin icimde bir yerlere dokundu sanki. Cok samimi geldi.
Aynilarini yasadigimdandir belki.
Benimki ne yalan soyleyeyim ne anlatirsam anlatayim asla aileme karsi doldurmaya yada onlarla alakali kotu en ufak sey etmeye kalkmadi. Sadece beni sakinlestirmeye calisti. Ama artik emin olamazdim ki zaten su olanlardan sonra onlari da basima kakmayacagina.
O yuzden diyorum ya boyle yapmasaydi da evlenip mutlu olurum diye sakinlesseydim simdi diye.
Resmen bu evden gitmek icin ona tutunmusum bugun onu fark ettim daha bir acidim kendime.
İşte bu yüzden diyorum bu hatayı çoğumuz yapıyoruz diye canım.
Başına kakar demiyorum benim eşim de başıma kakmadı ama kendi evinin sırrını
açık etmedi mesela. Düşünüyorum doğru olan buymuş. Ne gerek var ki?
Her evde oluyor kavgalar.
Nişanlın da yaşıyordur ama anlatmaz erkekler pek.
Annenden daha çok kimse düşünmez seni..
Hepimiz oklava da yedik. Haksızlığa da uğradığımızı düşündük..
Ama benim için en içten annem üzülür.
Hastalansam o arar. Sevdiğim yemeği pişirirken ''çok severdi o '' diye diye yine o ağlar..
Kimse anne kadar sevmez, düşünmez..
Aşkta bile bencillik var annelikte bencillik yok canım..
Karşılıksız veren tek canlı annedir..
Ona karşı lütfen anlayışlı ol..
Senin için üzülürken bile bağırarak tepki verir o bilirim..
Canına zarar vermişler kolay mı ona?
Gercekten bazen uvey oldugumu dusunuyorum. O kadar bariz bir cifte standart var.
Hep derdi teyzemler bu kiz gidince cok aglarsin diye. Hic de aglamam akli yok o aglayanlarin derdi. Yahu deme iste yanimda uzuluyorum.
Yediriyorlarmis da giydiriyorlarmis da.. Yapma da basima da kakma.
Yazdiklarini okurken diyorum ki onun annesi farkliymis benimki asla boyle dusunmez asla boyle yapmaz benim icin uzulmez.
Gercekten ifade edemiyorum kendimi ama keske bir yolu olsa anlatmamin.
Abartiyor gibi gozukebilirim ama evden kacmak icin evlenmeye cabalamak nedir. Bu yeterince ozetliyor ki zaten.
Dunya kadar taviz vermistim ben eski nisanlima.
Onunla evlenince hayatim simdikiyle tamamen farkli olacakti ama ben hicbirini onemsemedim. Dusun ki o kadar canim yanmisti bu evden. Yeter ki gideyim diyordum.
Ne aci ya insanin ailesinden kacinca huzura erecegine inanmasi.
Ben insallah cocuklarima hic boyle hissettirmem.
Gercekten bazen uvey oldugumu dusunuyorum. O kadar bariz bir cifte standart var.
Hep derdi teyzemler bu kiz gidince cok aglarsin diye. Hic de aglamam akli yok o aglayanlarin derdi. Yahu deme iste yanimda uzuluyorum.
Yediriyorlarmis da giydiriyorlarmis da.. Yapma da basima da kakma.
Yazdiklarini okurken diyorum ki onun annesi farkliymis benimki asla boyle dusunmez asla boyle yapmaz benim icin uzulmez.
Gercekten ifade edemiyorum kendimi ama keske bir yolu olsa anlatmamin.
Abartiyor gibi gozukebilirim ama evden kacmak icin evlenmeye cabalamak nedir. Bu yeterince ozetliyor ki zaten.
Dunya kadar taviz vermistim ben eski nisanlima.
Onunla evlenince hayatim simdikiyle tamamen farkli olacakti ama ben hicbirini onemsemedim. Dusun ki o kadar canim yanmisti bu evden. Yeter ki gideyim diyordum.
Ne aci ya insanin ailesinden kacinca huzura erecegine inanmasi.
Ben insallah cocuklarima hic boyle hissettirmem.
Annenin kotusu elin iyisinden bin kat iyidir.anneni uzme fndkcim ve de kinlenme.ileride anne olunca daha iyi anlayacaksin eminim.ne esin ne de onun ailesi annenin yerini tutamaz.aglarsa bir ana aglar ozden.senin duygularin cok karisik su an.muhtemelen annene yanlis gelen bazi hareketlerin vardir bu sebeple tepki gosteriyordur.bu hayatta evlat ve ana baba herseyden once gelir kim ne derse desin.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?