Hayırlısı

Findik seninle paralel evrenlerde ayni hayatlari yasio gibiyiz vallahi :))

Benim annemde saolsun beni hic sevmez, cocuklugumdan beri hemde. Teyzem, halalarim dahil herkes farkindadir da. Ama oglu bi taneciktir. Zamaninda ettigi beddualar da seninkinin soykediklerinden beterdir:)

Ne zamanki ise girdim, babamla abimin kazandiginin toplamindan fazla kazandim, en kiymetlisi ben oldum. Eskiden sinirliyken yaptigi yemegi yedirmeyen, elimden toz bezini dusurmeyen kadin, simdi bi valiz dolusu kiyafetimi utuler oldu..

Ozel olmazsa ne is yapiyorsun merak ettim valla.. ^^

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

ah canım benim benim annem çalışırdı 4kız kardeşiz en büyük benim bi de ufak tefeğim akrabalar derler ki'sen bunu çok ezdin çocuk gelişemedi bile.' ev işi o 3 kardeş gelen giden misafir daha ergen olmadan koskoca evin yükünü sırtıma yıkmışlardı annem ne lafını esirgerdi ne sopayı.Kaç senelik kadınların yapmadığı yemekleri yapardım sırf mutlu etmek için annemi. En sonunda evlendim kıymete bindim annem şimdi evde der ki ablanız dünyayı devirirdi tek başına ben gülümser geçerim. Koca evini hiç çare olarak düşünmedim ama şükür Allah a kocam el üstü tutar kraliçeymişim gibi davranır. sana diyceğim sınavına konsantre ol. İnan kpss den atanırsan kesinlikle koca olayından %100süper bi olay

Findikcim sen deyer verilmek istiyorsun, cunku bunu annende. Babandan doyasiya goremedigin icin. Anne baba kotu bile olsa, ki seninkiler cok kotu deyiller, sakin ama sakin birdaha ilerde esine filan anlatma. Olan gene sana olur. Zaten arkasinda saglam bir dayanagi yok diye lackalasirlar sana karsi. Belki nisanlin bu sorunlarini kardeslerine filan anlatti ki eminim anlatmistir. Onlarda zaten bu ezik bir tip diye binmek istemisler tepene. Allahtan baska kimseden sevgi bekleme bence, bosver. Isteriz ki ana babamiz bize karsi sefkatli olsun ama her anne baba bunu anlayamaybiliyor. Evlatlarini elestirdikce baski yaptikca iyi olucaklarmis zannediyorlar. yeterki oyle anne olma, kendi aileni de oyle kabullen ve affet ki icin rahatlasin ic huzuruna kavus. Nisanlina da asla donme. Bu kadar seyden sonra ve artik beyinlerine yerlesmis algidan sonra zaten saglikli bir evliligin nolmaz. Umarim oyle bir gelin alirlar ki sana yaptiklarini gelinleri onlara yapar, dunya kac bucak gorurler.

Sen ke din icin yapabilecegin seylere odaklan, cunku deyistirebilecegin tek sey onlar. Deyistiremiyecegin seylerle savasmaktan vazgec, ya affet yada sil gitsin.

Son düzenleme:
Findik canim aile konusunda seni cok iyi anliyorum, ben de ayni senin gibi hissediyorum. Biz cok kardesiz, birazda bu yuzden degersiz oldugumu dusunurdum hep. Sana tek kiz oldugun halde boyle hissettirmeleri garip gercekten.

Evliligi de bi kacis olarak gormek istemiyorum. Diyecek cok bisey de bulamiyorum. Hakkimizda hayirlisi olsun gercekten, ins coook mutlu oluruz.

Bu arada findik, senin ex nisanlin gozumde soyle canlaniyor. Beyaz tenli, orta boylu, erkege gore kisa, saclari acik kahve, zayif deyil ama zayifa yakin, guya onemli bir insan gibiymis gibi vucut hareketleri olan ama aslindA sumsuk bir tip.

Dogru mu ?

fındık konunda eklemeler olmus yeni farkettim.
okudugum kadarıyla ozur yok,
ama bitti diyen, sonra 1hafta diyen adam, simdi haziran bası diyor. ohooo surekli sana geri sayım yaptırıyor.
askerligini yaptı mı bilmiyorum ama gitsin bu heveslerini arada tatmin etsin.
insanlar kavusmak icin gun sayar, kaybedeceklerinin vaktini boyle tutmazlar...

daha sonraki yorumlarında toparlamıssın kendini,
ozur dileme, hatayı kabul etme, öz elestiri, orta yolu bulma adına ne dersen de, buna dair adım atmadıkca seni daha cok ezeceklerinin kuzu kuzu geldi dayanamadı diyeceklerinin farkındasın.
şu şiir paylasımları, iletiler vs hic girmiyorum bile o konuya. abi kardes ergenlikte kalmaya ısrar ediyorlar.
hele o buyuk abinin karısması, sana yuzune diger yengeye benziyorsun o yuzden korkuyoruz demesi vs.
aman hic bulasılmaz bunlara, "başını simdiden ezeceksin" mantıgındalar...

senin ailenle ilgili konunda da,
baban asabi biri olabilir (kimin babası pamuk seker gibi ki... fakat cogunlukla yurekleri bir o kadar hassastır. )
bu yaşına kadar hem kendi istediklerini yapmak hem de onların gonlunu yapmak icin cok cabalamıssın,
bil ki evlilik cozum degil, burda kac konu okudum ailem pesimi hala bırakmıyor esime mahcup oluyorum yazanları... yani ailenin boyle bir arsızlıgı vs yok sonucta, sana kostek de olmuyorlar.
annen emin ol seni seviyordur, ancak baban abin vs kadına yuklendikce tum stresini senden cıkarıyor, senin yasındayken ben 2cocuklu anneydim diye dusunuyor ise sasırmam, dolayısıyla yaşına gore senden beklentileri de vardır ve aklındakileri birebir goremedikce cemkirecek yer arıyor.
alınma ama hepsi hasta kabul etmeni oneririm.
annenin sana dedigi seyler ne kadar sahsına dair olsa da kisisellestirmeden senin yerinde kim olsa aynı seyi yapacagını dusunerek o da boyle rahatlıyorsa soylensin gecsin diyip umursamamaya calıs.

annene yuzyuze sorunlarını anlattıgında da sikayet etmek beni hic sevmedin haksızlık ediyorsun seklinde suclama yonelterek konusmak yerine, kendi tecrubesizliklerinin farkında oldugunu ogrenmeye calıstıgını ama annenden daha fazla ilgi gormek istedigini, bu yaşa gelmene ragmen abinle kurdugu iliskiye imrendigini, ona sarılıp anne kız arasında samimi bir iliski kurmak istedigini, hicbir sye icin gec olmadıgını ikinizin de biraz degismek icin emek vermeye calısmasını vs boyle seyler sunarak konussan belki seni azarlamak yerine daha farklı davranır diye gecti aklımdan.

fakat ne olursa olsun o kızdıgın ailen senin en zor gununde yanında olan ve cıkarsız guvenebilecegin tek insanlar.
bak nişan attın kızımız yalnız degil diye hemen arka cıktılar, baska aileler kendi evlatlarını azarlayabliyor.
evlendiginde gorumce elti kv ucgeninde o soylendigin aileni mumla arayabilirsin...
o yuzden kurtulma hayalleri seni sakinlestiren birsey olsa da, durumu kabullenip o yaşlı huysuz insanların hem yanlısını soylemekten cekinmeyen hem de gonullerini hos tutmak icin elinden geleni yapan biri olarak dengeyi kurmaya calısıp gelecegine dair kararları da ailenden bagımsız bir sekilde vermeni tavsiye ederim. yoksa surekli birilerinden kacarken nereye vardıgı belli olmayan bilinmezlige kendini teslim etmis olursun ki... kumar gibi birsey olur bu senin icin. millipiyango gibi degil ki iyi cıkınca sevinip, tuttaramayınca tuh diye gecistirelim. aksine tutmama durumunda kahrolma ihtimalin var, ustelik en iyi yuruyen iliskilerde bile sonu husranla bitiyorken evden kacmak icin gozlerini asla kapatmamanı oneririm.

sadece biraz zaman... su an hassas ve duygusal yogunlugu olan bir donemdesin. belki gunden gune kaygıların artıyor...
emin ol hepsi gececek. bak bdv de insanlar nasıl sorunlarla bogusuyor. seninkilerin hicbiri cozumsuz degil.
bunaldıkca buraya yaz, bak destek olmak icin konunu 80 sayfaya yakın takip eden bir suru uye var

Ya niye hep böyle oluyor,nisan düğün hazırlıklarında bi sorun çıkıyor.Ben çok üzülüyorum böyle durumlara.Ama belki bunda da var bir hayır demek lazım.Bunlara gelecekteki problemlerin habercisi olarak mi bakmak lazım ya da bilemiyorum ki.Karamsarlığa kapılmayın ne olursa olsun,insanlar çok daha kötü seylerle uğraşıyorlar:ölüm,hastalık gibi.Çok büyük gördüğünuz sorunlar için bi gün hiç de asilmayacak şeyler değilmiş diyeceksiniz.

Ya konuyla cok alakasiz ama arkadas yazmis nisanlin gozumde soyle soyle canlanıyor diye, ben de soylemek istiyorum konunu ilk okuduğum andan itibaren benim gözümde avrupa yakasindaki Burhan Altıntop canlanıyor ya.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Findik kizmaz da insallah bunlara cok güldüm Benim gözümde esmer yakisikli uzun boylu biri canlandi nedense

Findikcim bi ara yazmistim bariscaginizi düsünüyorum diye ama bu kadar zamandir olmadiysa bundan sonrada olmaz gibime geliyor. Sende bi umut var hala sanirim? Bu zor günlerini cok kolay atlatirsin insallah.

Hep öyleydi hep düşkündü ailesine ama onlardan şimdiye kadar hiçbir zarar görmediğim için sakınca olmadığını düşündüm. Ta ki görümce görümcelik yapmaya başlayana kadar. Bir de o çok olgun, çok asil dediğim annesi kızının bir lafıyla beni zor durumda bırakana kadar. Şimdi anlıyorum ki aslında büyük tehlike arz ediyorlar. Koskoca kadın kızını savunup oğluna karşı yangına körükle gideceğine ortalığı sakinleştirmeliydi.
Ki bana hep söylerdi sohbet ederken. Bir aksilik olsa ayrılık olsa sen de daha iyisini bulursun oğlum da ama bin tane kız getirsem bir Funda etmez diye. Ki ben onun ilk aşkıydım. Hadi bakalım bulsun şimdi oğluna beni sökecek bir çivi.

Hedefim zaten öyle aslında ama cidden elimi attığım dal kuruyor. Her şeyde olduğu gibi ben atanma konusunda da çok bahtsızım. Mülakattan elenme rekorum falan var kendime ait.

Çok teşekkür ederim bu arada yazdıkların çok iyi geldi dün gece ama telefondan giriyordum rahat rahat hepinize cevap veremedim.

Fındık şimdi okudum yazdıklarını.Ben bu kadar bilmiyordum. Cidden en çok yanında olmaları gereken zamanda bir tekme de onlar vurmaya çalışıyor.

İşte o yüzden burada yazmak sizlere anlatmak daha çok rahatlatıyor beni. Bazen her şey öyle üst üste geliyor ki yaşanmaz bu dünyada diyor insan. Sanki sonsuz güvenilecek kimse yokmuş gibi geliyor...

Hiç şaşırmadım bu konuda da ortak şeyler yaşadığımıza.
Müsait olsan da bir an evvel görüşebilsek seninle. Artık daha çok merak ediyorum valla seni. :)

Darısı başıma diyeyim ayrıca iş konusunda da. Bir işe girsem de gerekirse yine sevmediğini hissetsem.

Orası kesin öyle zaten. Mutlu bir evlilik yapacak olsam dahi iş çok farklı bir şey. Olması muhakkak çok iyi olur. Ama işte çoktandır uğraşıyorum ve o konuda baya bir şanssızım. O yüzden artık pes etme noktasına geldim evlendikten sonra da çabalarım diye. Ama görüyorum ki hiçbir şey göründüğü gibi değil. Beni hep teselli eden, evlenelim ben ders çalıştıracağım yeniden okutacağım seni diyen adam attı işte en büyük kazığı.

Kötü de demeyeyim anne babanın ne olursa olsun hakkı ödenmezmiş. Ama işte anlamıyorlar galiba beni. Ben başka bir yorum yapamıyorum artık. Yoksa hep okuyorum, bak burada da herkes aynı şeyi söyledi. Anne baba insanı koşulsuz sever diye.
Abimi daha çok sevdikleri bariz de beni de inşallah sevmiyor değillerdir ne diyeyim ki ben başka.

Amin inşallah canım. Kaçış olarak görme. Bak benden pay biç. Olmuyormuş kaçış. Şu an resmen yarı yolda bırakıldım ama bunlar olmasa ilerde ailemi aratacaktı demekki bana. Her türlü kötü işte.

Beyaz tenli, orta boylu, erkeğe göre kısa, zayıf değil zayıfa yakın. Evet. 1,72 idi boyu ama biraz çelimsiz olduğu için daha kısa görünürdü. Ben uzun değilim ama ondan uzun olduğumu sanırdı herkes. Yanyana gelince anlaşılıyordu benden uzun olduğu.
Vücut hareketleri konusuna da ya ben dikkat etmedim yada cidden öyle değil. Hatta tam tersi gibi.
Ben onu tanıdığımda KPSS'ye hazırlanıyorduk. Sırtında içi kitap dolu sırt çantası ve upuzun sakalları vardı. Ama ihtimal vermezdin o çantanın içinde kitap olduğuna. Artık molotof mu sanarsın taş mı
Sonra atandı birden kesti o sakalları. Zaten çelimsiz vücudu, iyice çocuk gibi oldu yüzü de. Kimse ihtimal vermezdi yani onun üniversite okumuş bitirmiş işi başı olan bir adam olduğuna. Çocuk gibiydi tipi. Bir tek bu tahminin tutmadı yani. Hiçbir zaman öyle önemli bir insanmış gibi değildi vücut dili de dış görünüşü de.

Ahhh ahh yine bam telime dokunmuşsun. Özellikle ailemle ilgili tespitlerin çok doğru aslında.
Bir de şu son cümlen öyle iyi geldi ki. En yakınım olan insanlardan neler gördüm ama burada bir sürü insan benimle ilgileniyor. Sen böyle deyince daha net gördüm. Benimle ilgilenip yüzümü güldüren hepinizin de yüzü gülsün inşallah. Daha ne diyebilirim ki...

Amin inşallah o günler de gelir tez zamanda. Çok teşekkür ederim arkadaşım değerli yorumun için.

Hayır yahu kızmadım hatta kahkaha attım. Öyle komik olsa asla kaçırmak istemezdim.

Birazdan özel albümüme foto yükleyeyim de merak edenlerin merakı gitsin. Bakalım benziyor muymuş Burhan Altıntop'a.

Bende coook merak ediyorum siziiii ^^ siteyi tam anlamiyorum, üye olan herkes bakabiliyo mu?

Ne kadar çok merak eden varmış yahu

Ekleyeyim ama henüz foto yüklemedim. Merak eden herkesin bakabileceği bir zamanda ekleyip herkes gördükten sonra kaldırmayı düşünüyorum çünkü. :)

Canım benim üzme kendini benim de aile konusunda kırgınlıklarım çok oldu ama eloğlu ve ailesi aileni öyle bir arattırıyor ki üzüleceksem ailem üzsün diyorsun. Benim için böyle en azından.
Zamanında eski nişanlına aile olaylarını anlatmakla iyi yapmamışsın. Bak o ailesine toz konduruyor mu?
İleride de kimseye güvenip ailenle ilgili seni üzen olayları anlatma. Sen ailenle yine iyi olursun ama o unutmaz. Kötü zamanınızda yüzüne vurulma ihtimali çok yüksek.

Bu arada nişanlını tarif etmişsin benim de aklımdan geçen aynen anlattığın gibiydi
Yalnız görümcen için 6. hissimden duyum alamıyorum

Merak edenlerin hepsi bir gelse koyacağım fotoğrafını da hepinizin merakını dindireceğim.
Görümcek de 1.55 boyunca, zapzayıf, esmer ama oldukça esmer. Daha da tarif edemedim ağzı şöyle burnu böyle diye. Değişik bir özelliği olsa söyleyeceğim ama düşündüm başka türlü tarif edemiyorum.

@fndk en cok takip ettigim konularin basindasn. sonradan yazdiklarindan da anlasildigi uzere; bi kurtulus olarak da gormussun nisanlisini. mutlaka sevgin de var, olmasa boyle anlatmazdin hislerini. ama zaten aile konusunda bu kadr hassasken; yeni bi aile sorununun ortasinda kalirsan daha zor 😔. guzel gonlunden ne geciyorsa, kararin o olsun.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…