fındık konunda eklemeler olmus yeni farkettim.
okudugum kadarıyla ozur yok,
ama bitti diyen, sonra 1hafta diyen adam, simdi haziran bası diyor. ohooo surekli sana geri sayım yaptırıyor.
askerligini yaptı mı bilmiyorum ama gitsin bu heveslerini arada tatmin etsin.
insanlar kavusmak icin gun sayar, kaybedeceklerinin vaktini boyle tutmazlar...
daha sonraki yorumlarında toparlamıssın kendini,
ozur dileme, hatayı kabul etme, öz elestiri, orta yolu bulma adına ne dersen de, buna dair adım atmadıkca seni daha cok ezeceklerinin kuzu kuzu geldi dayanamadı diyeceklerinin farkındasın.
şu şiir paylasımları, iletiler vs hic girmiyorum bile o konuya. abi kardes ergenlikte kalmaya ısrar ediyorlar.
hele o buyuk abinin karısması, sana yuzune diger yengeye benziyorsun o yuzden korkuyoruz demesi vs.
aman hic bulasılmaz bunlara, "başını simdiden ezeceksin" mantıgındalar...
senin ailenle ilgili konunda da,
baban asabi biri olabilir (kimin babası pamuk seker gibi ki... fakat cogunlukla yurekleri bir o kadar hassastır. )
bu yaşına kadar hem kendi istediklerini yapmak hem de onların gonlunu yapmak icin cok cabalamıssın,
bil ki evlilik cozum degil, burda kac konu okudum ailem pesimi hala bırakmıyor esime mahcup oluyorum yazanları... yani ailenin boyle bir arsızlıgı vs yok sonucta, sana kostek de olmuyorlar.
annen emin ol seni seviyordur, ancak baban abin vs kadına yuklendikce tum stresini senden cıkarıyor, senin yasındayken ben 2cocuklu anneydim diye dusunuyor ise sasırmam, dolayısıyla yaşına gore senden beklentileri de vardır ve aklındakileri birebir goremedikce cemkirecek yer arıyor.
alınma ama hepsi hasta kabul etmeni oneririm.
annenin sana dedigi seyler ne kadar sahsına dair olsa da kisisellestirmeden senin yerinde kim olsa aynı seyi yapacagını dusunerek o da boyle rahatlıyorsa soylensin gecsin diyip umursamamaya calıs.
annene yuzyuze sorunlarını anlattıgında da sikayet etmek beni hic sevmedin haksızlık ediyorsun seklinde suclama yonelterek konusmak yerine, kendi tecrubesizliklerinin farkında oldugunu ogrenmeye calıstıgını ama annenden daha fazla ilgi gormek istedigini, bu yaşa gelmene ragmen abinle kurdugu iliskiye imrendigini, ona sarılıp anne kız arasında samimi bir iliski kurmak istedigini, hicbir sye icin gec olmadıgını ikinizin de biraz degismek icin emek vermeye calısmasını vs boyle seyler sunarak konussan belki seni azarlamak yerine daha farklı davranır diye gecti aklımdan.
fakat ne olursa olsun o kızdıgın ailen senin en zor gununde yanında olan ve cıkarsız guvenebilecegin tek insanlar.
bak nişan attın kızımız yalnız degil diye hemen arka cıktılar, baska aileler kendi evlatlarını azarlayabliyor.
evlendiginde gorumce elti kv ucgeninde o soylendigin aileni mumla arayabilirsin...
o yuzden kurtulma hayalleri seni sakinlestiren birsey olsa da, durumu kabullenip o yaşlı huysuz insanların hem yanlısını soylemekten cekinmeyen hem de gonullerini hos tutmak icin elinden geleni yapan biri olarak dengeyi kurmaya calısıp gelecegine dair kararları da ailenden bagımsız bir sekilde vermeni tavsiye ederim. yoksa surekli birilerinden kacarken nereye vardıgı belli olmayan bilinmezlige kendini teslim etmis olursun ki... kumar gibi birsey olur bu senin icin. millipiyango gibi degil ki iyi cıkınca sevinip, tuttaramayınca tuh diye gecistirelim. aksine tutmama durumunda kahrolma ihtimalin var, ustelik en iyi yuruyen iliskilerde bile sonu husranla bitiyorken evden kacmak icin gozlerini asla kapatmamanı oneririm.
sadece biraz zaman... su an hassas ve duygusal yogunlugu olan bir donemdesin. belki gunden gune kaygıların artıyor...
emin ol hepsi gececek. bak bdv de insanlar nasıl sorunlarla bogusuyor. seninkilerin hicbiri cozumsuz degil.
bunaldıkca buraya yaz, bak destek olmak icin konunu 80 sayfaya yakın takip eden bir suru uye var