Hayırlısı

şu takı mevzuları yüzünden çıkıyor her şey malesef ya

canım... nişan öncesi aynı durumları yaşamışız. tek fark bende ki 7 görümcenin hiç böyle sıkıntılar yapmaması. benimde takı setim onların tanıdığı bir kuyumcudan alındı (kayseride yaşıyorlar) vatsaptan resim attılar. ben takı setialma taraftarı değildim sonradan satılırsa değerinin altında oluyor diye. ama en büyük görümcen alınacak boş olmaz dedi. ki bide ben çok kararsız biriyim resimden nasıl anlaşılır hangisi güzel dimi? neyse küçük görümcenin bu çok hoş olur dediği seti aldılar. ben hiç sorun çıkarmadım ama acaba çok mu iyimserdim? :26:

nişanlına gelince orta yolu bulacağına annesinin kardeşinin sözüne bakmak da neyin nesi? üzüldüm açıkçası. Rabbim yardımcın olsun canım..

Geçer canımm. Bu hayatta ne unutulmuyor ki sen yeterki güçlü olmak iste Herşeyin hayırlısı olsun

Annesi biter derse bitermiymiş..
Yuhh! Kazanız mübarek olsun
Bundan sonra bol aksiyonlu hayatınıza hoşgeldiniz..
Nişanlınıza da koca bi sıfır!

Bana öyle deseydi ki bizmde altnlarda başladı sorunlar..ben iki tane burmali olacagna takmam onlari kalın bileziklerdn alaym takarm(belki die,belkisini icimdn gecirdm tabi:) ddm kaynvalide mahkeme duwarina döndü suratı..nie 2 burmalı dgl die:) esimle tartsmşlar eşime 2 gün snra nişanimz war gderm die tehdit etmiş eşimde gdersen gt dmş..
Nişan boynca somurttu otrdu kv..
Eger ki eşim bna öyle dseydi kıyameti koparir atardm nişanı..
O biterse dgl ben bitti ddm we bitti hosckal der tak kapatrdm teli yuzune..

Cok cıkışlı olmş olablr yazdklarm ama nişanlilikta gözümün yaşı kurumadi kv'mın sanki üzerine kuma gdiyormuş gbi kıskançlıklarından smdi hc tahammülm yok en ufak bişeye..

Diğer mesajlarında okuduğum kadarıyla görümcenle çok yüzgöz olmuşsun ve gereksiz taviz vermişsin.
Nişanlınla ilişkine bu kadar müdahil olması çok büyük hadsizlik.
Ama siz meydan vermişsiniz o da kullanmış.
Nişanlın da ailesinin etkisinde kalan bir insan olduğu için etkilenmiş haliyle ve tepkisi sana olmuş.
Mesajla ayrılmak istemesi de yakışık almamış.
Annesinin iyi bir insan olduğundan bahsetmişsin bu güzel bir özellik aslında.
herneyse biraz zamana bırakın bazı şeyleri.
Sakinleşin.Nişanlın da bir düşünsün tartsın.
Sen de kendini uzak tut bir müddet.
Tekrar biraraya geleceğinizi düşünüyorum.
Ama böyle bir durumda adımlarını daha temkinli atmalısın.
Bir takı sebep olmuş gibi bu duruma gelmenize.Muhtemelen senin seçici davranmanı görümcen abartarak algılattırdı nişanlına ve annesine..
Alıp geçseydiniz birini diyesim geliyor ama bundan patlamasa başka bir nedenden patlardı belki de ileride.
HAkkınızda hayırlısı olsun.

Geçmiyor canım alışıyorsun sadece
Sana bir tavsiye, ileri de belki hayatına birini alacaksın vs sakın çivi çiviyi söker mantığı ile yaklaşma olaya, kalbin aklın hala ondayken bir başkası ile birlikte olmak seni 2 katı daha üzer.
Allahım yardımcın olsun,inşallah çok canın yanmadan atlatırsın

O kadar yazdım ama gitmedi Allah yardımcınız olsun

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

ah be canım birsürü şey yazmıştım ama araya işler girdi devam edemedim kendi yaşadıklarımı yazmıştım takı konusunda ama sanırım yayınlanmaması daha iyiymiş ki yayınlamaya çalışırken bağlantımı yenilemem gerektiği uyarısı geldi. bak canım takı onların şerefi. ne kadar iyi yaparlarsa o kadar iyi olur ama sen takacaksın belki sen ödeyeceksin benim gibi o yüzden de sen seçeceksin illa ki o kuyumcudan olacak diye de bişey yok. ben takı seti yerine 2 bilezik fazla olsun dedim diye kıyamet koptu vaktinde ki 2 bilezik daha ucuza gelecekti ve zaten eşim kredi çekmişti beraber ödeyecektik. ben görümceni anlamıyorum allah nasip edecek o da yuva kuracak aynı şeyleri o da yaşasa mutlu mu olacak yaani. görümce dediğin abisinin mutluluğuna mutlu olmalı. bende görümceyim ama yengemle hep dertleşirz akıl alırım akıl veririm 3. ablam gibidir ya da ben onun olmayan kız kardeşi gibiyimdir. böyle de olmalı ama benim görümcemin de seninkinden kalır yanı yok maalesef. keşke akıl edebilseler de şu sidik yarışını bitirebilseler ama akıl nerdeeee?

Senin söylemen gereken şey belli
Benim annem rahatsızken hazırlık yaptı da annemle kızkardeşin birgün öncesinden sırf inat uğruna gelmeyeceğiz dediler
Bu aileme yapılmış çok büyük saygısızlıktır ve aileme bunun yapılmasını kabul edemem çünkü benim ailemin de benim üzerinde emeği büyük diyeceksin
Kızkardeşin için tek temennim bana yaptığını yarın öbür gün kendi görümcesinin ona yapmasıdır diyeceksin.
Sonra da koşarak uzaklaşacaksın.
Sen uzlaşmak için bir özür dile
O görümce ve kayınvalide nişanlından da aldıkları güçle seni yıllarca köle,hizmetçi yapar bir de üzerine hakaretlerle yaşarsın
Annem bitir derse biter diyen adama benim annem bitir dedi demek lazım
Sonra da facebooka Allah çirkeflerden korusun yazmak lazım
Sabah sabah sinirlerim hopladı

Salla gitsin ya Allah kurtarmış seni.

Attığı o uzun mesaja karşılık olarak şu iki noktaya değinerek cevap vermelisin:

- Onunla evlenmek için o kadar insanı karşına almana rağmen, onun seni en ufak bir şeyde yarı yolda bırakmasının Allah ın sana gönderdiği bir işaret olduğunu,

-Annesinin, bacısının ağzına bu kadar bakan ana kuzusu bir adamla evlenmediği için sevindiğini, evlenseniz annesi ve bacısı yüzünden seni üzeceği için evlenmemenizin en iyisi olduğunu,

hayatında başarılar dileyip gönder. Sana alınan bohçayı, ya da takıları geri vermek zorunda değilsin ya da en azından bir kısmını geri vermek zorunda değilsin çünkü seni terk eden o.

Son düzenleme:
Canim hersey oyle ya da boyle geciyor evlat acisi bile diniyor....onemli olan sensin unutma

Annesinin lafıyla bitirecek adamı hemen sen bitir bence

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Yemin ederim nerdeyse aynı konuları ben yaşadım.O eskişehirde ben istanbul akrabasının dukkanı var dıe ta altın secmeye gıttım oraya kucucuk bır dukkana sokdular benı hıcbırsey yoktu hıcbırsey beyenemedım tepemde bırde bana karıstı kavınvaldem..ben gene sesımı cıkarmadım.Sonra annemlerde altın ısteklerını soledıklerınde cıldırdılar yok ben altın duskunu oldum daha neler bızım dıger gelınımız tek bırsey bıle ıstemedı.Falan fılan ben attım yuzugu evet benım de ıcım yanıo ama nefretımı öne atıyorum.Yapıcak birsey yok hayata devam etmek durumundayız.Sende arama bırak o sevıyorsa arasınlar özur dılesınler.Emın ol sımdı tamam dıyınce dahada tepene cıkıo ben yazık ettım kendıme sen etme

Amin inşallah ne diyeyim ki. Çok teşekkür ederim mesajın için. ÇOk iyi geldi.

Adam mesajla ayrılıyor ya. 15 yaşında mı bu? Hayret bir şey.

Yüzyüze görüşeceğiz kararımı kesin olarak verdiğimde dedi.

İşte annem de aynı şeyi söylüyor. Şimdiden böyle, ilerde bir de çoluğun çocuğun olacak o zaman onlara kıyamayıp geri de dönemeyeceksin dedi.

rabbim yardımcınız olsun... zaman herşeye ve tüm acılara ilaçtır

Amin çok teşekkür ederim.

şu takı mevzuları yüzünden çıkıyor her şey malesef ya
Aslında burada mesele takı değildi ama görünen sorun o ne yazık ki. Benim üzüldüğüm de o hatta.

Aynen bana da öyle yapıldı. Watsapptan resim attılar. Acelesi yok dedim, o zaman para ortada harcanır gider bir daha bu fırsat olmaz dediler. Kaldı ki çok kolay bulunan, her kuyumcuda olan bir model seçtim ve fotoğrafını attım. O ellerinde varken daha bana başka şeyler beğendirmeye ısrar etmenin manası nedir. Kendisi mor rengi çok seviyor, bana tutturmuş mor taşlı bi şeye nolur bunu al bu çok güzel diyor. Böyle olacağını bilsem zaten hiç istemezdim. Ben de dedim ki madem alınıyor işe yarar bir şey olsun, benim beğendiğim olsun. Ama işte onu bile çok gördü.

Geçer canımm. Bu hayatta ne unutulmuyor ki sen yeterki güçlü olmak iste Herşeyin hayırlısı olsun

Teşekkür ederim evet hayırlısı olsun. İnşallah geçer ne diyeyim. Ama çok zor işte.

İşte benim nişanlım onu yapamadı. Ortada bir haksızlık olduğunda seni ezdirmeyeceğime emin ol dedi ama ilk başta bana hak vermişti sonra onlarla konuşunca gaza gelip geri döndü bana. Hep mi böyle olacak bu yani. Ben bitti demek istemiyorum ki vicdanı rahat etmesin. Şimdi yüzük atacağım desem ben atmayacaktım barışmaya çalışacaktım sen bitirdin diye bir de beni suçlayacak. Ona o hakkı vermeyeceğim.

Aynen öyle. Aynı konu beni istemeye getirecekleri çiçek yüzünden bile oldu. Her şeye çok fazla sokuyorlar burunlarını. Fikirlerini sormadığım halde hemen yorum yapıyorlar.
Dediğin gibi ben verdim ona o fırsatı diyorum ama en başından böyleydi bu kız. Sadece nişan alışverişi mevzuunda değil, biz sevgiliyken de böyleydi. Bir kez nişanlımla sevgiliyken tartıştık, konuşmuyorduk küsmüştük. Bir sabah bir kalktım uzunca bir mesaj yazmış hanfendi "ayrılın siz, sizinki sevgi değil alışkanlık, bizi de huzursuz etmeye hakkınız yok, sizin yüzünüzden rüyalarımda bile iyi şeyler göremiyorum artık vs vs vs" Ondan sonra nişanlım da dedi bak görüyor musun senle kavga ettim diye kendi ailem bile bana cephe aldı. Basit bir kırgınlık olan küslüğümüz uzadı, kavgaya dönüştü sonra. Bu kızı o zaman sertçe uyarmış, ağzıma geleni saymıştım sen ne hakla benim ilişkime burnunu sokarsın diye. Ama görüyorum ki değişen hiçbir şey yok.

Aklıma geldikçe öfkeden çıldıracak gibi oluyorum ya. Buna karışması gereken sen değilsin diyorum, neye karışacağımı sana soracak değilim diyor bir de haddini bil diyor bana ya.

Bir de çok cahilce gelecek belki ama nişan atmış insanlara zaten önyargıyla yaklaşılıyor. O yüzden benim bundan sonra sağlıklı bir ilişkim olacağına inanmıyorum. Zaten şu an düşünemiyorum bile bir başkasını. İnsan biriyle hayaller kurunca bir başkasıyla olması imkansız gibi geliyor. Yazdıkları, o güzel sözleri sürprizleri her şeyi etrafımdayken çok zor her şey.

O kadar yazdım ama gitmedi Allah yardımcınız olsun

Tüh :26: Okumak isterdim. Teşekkür ederim ama yine de. Amin, çok teşekkür ederim.

Babası da aynı şeyi söyledi zaten. Bu kız bana laf sokunca kendimi huzursuz hissettim babasıyla konuşurken sordum ben sizi zor durumda mı bıraktım ordan beğenmemekle, ya da istediğim model pahalı mıymış dedim. Babası da dedi hayır kızım sen taktıkça giyindikçe benim şerefim artacak mutlu olacağım dedi. Ama kızına da kızmış işte neden böyle bir şey söyledin diye. Yani tahminimce baba onlardan yana değil, zaten onlar babası kızı uyardığı için kızdılar bana ve olay da buradan patlak verdi.

Eskiden olsa dilerdim ama artık kanmıyorum böyle şeylere. Onlara iyilik falan yaramıyor. Güya inat uğruna değil de bana kızdıkları için gelmemişler işte.
Her şekilde çok ayıp ve benim annem de onlardan özür bekliyor yani.

Yok veririm onların hediyelerinde değilim. Ama yüzük atmak isterse söyleyeceğim şey çok basit. "O yüzüğü parmağıma nerede taktıysan gel orada at" diyeceğim. Göndersin bakalım babasını, babama da bir açıklama yapsınlar. Ben ne yapmışım, neymiş benim edepsizliğim. Bir de ona izah etsinler değil mi.

Canim hersey oyle ya da boyle geciyor evlat acisi bile diniyor....onemli olan sensin unutma

Evet doğru, çok teşekkür ederim.

Annesinin lafıyla bitirecek adamı hemen sen bitir bence

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Hayır ben bitirmeyeceğim. Yüzük atmak söz konusuysa o atsın bakalım vicdanı rahat bırakacak mı onu...

Bir de o benden özür bekliyor aksine. Ama nefret ediyorum o kızlardan ya neden dileyeyim... Benim kalbim çok kırık. Bu işi düzeltmeye çalışsa bile ben nasıl unuturum o dediklerini diyorum. Ki zaten öyle bir çabası falan da yok beyefendinin.

Dün burada facebookuna yazdığı bir yazıyı yazmıştım, önemli olan insanın ailesidir sevgili değildir temalı bir paylaşımdı...
Az önce dikkat ettim ki o yazıyı kardeşi olacak kız paylaşmış, benimki de ondan görmüş.
Resmen abisinin gözüne gözüne laf sokuyor, ayrıl bitsin diyemese de aklını başına topla sevgili gelir geçer aile geçmez diye mesaj veriyor ya.

Bir de facemi dondurdum dün gece şimdi beni siler de daha çok asabım bozulur diye. Az önce onun facesine girdim baktım. (Lütfen bu konuda onun özel yaşamı falan demesin kimse çünkü onu görmüyor gözüm şu an.) Çalıştığı kurumdan değer verdiği birine mesaj atmış. Seninle konuşmamız, senden fikir almam lazım demiş. Konuyu sorunca da nişan atmam için herkes gözüme bakıyor demiş.

Bir kere sizi düşürdüğü konum çok kötü. Sizi hiç tanımıyor mu? Derdinizin takı olmadığını bilecek kadar sizi bilmiyor mu? Ne demek kararımı verince yüzyüze görüşeceğiz. Bu tek başına alınacak karar mı? Siz de öyle kuzu kuzu onun kararını mı bekliyorsunuz? Siz de ona uzunca bir şeyler yazamadınız mı?

Sen daha benim takacağım bir şeyi bana alacağın bir hediyeyi benim istediğim şekilde almaktan acizsin. Ben çok mu meraklıyım aldığınız sete? Ama madem alınacak ve ben onu nezaketen de olsa ailenin yanında takıcam en azından benim de hoşuma giden bir şey olmasını istemek çok mu? Benim sana söylediğim hangi cümle sana yanlış geldi? Seni inciten neydi? Bunları benimle konuşmadan, bizim ilişkimizi ben olmadan mı bitireceksin? Eğer ilişkimizin bitmesi sadece senin kararına kaldıysa gözünde zaten bitmiş demektir. BU kadar basit bir mevzuda gelip de benimle konuşmayan ailesinin dolduruşuna gelen kişi yarın öbür gün benim hiç bir derdimde yanımda olmaz. Çocuklarımızın ismini ailen koyar, eşyalarımızı kardeşin seçer ve ben onların bana verdikleriyle yaşarım sadece. Biz hiç bir zaman biz olamamışız belkide. Hoşçakal.

diyin gitsin.

canım sabah sabah binbir duyguyla yazmiştim şuanda aklıma gelmiyor
canım ailen ne diyor benim bu konuda canımın sıkıldığı affedersin kıçı kırık takı yüzünden böyle olması ve sevdiğin insanın bu yüzünü görmek

insanı en çok yaralayan şey eminim..herşey nişanlının annesinin iki dudağı arasında mı y ada hadi kadın el insaf hata bizde dedi ama nişanlın yarın birgün aynısını yapar mı diye düşünmeden edemiyorum..keşke görümceyle halletmeseydin bu işi demek kızın gıcıgı varmış almış vermiş..

keşke nişanlın yanında olsaydı ben olsam helal ederim der almazdım..birde mesela bizde set olmadı ben istemedim zaten hepsini eşim alacaktı aman olmasın dedim 5 tane bilezik yaptı maşallah onuda ana baba kardeş hepsi takmış oldu :))

bu takı filan gelip geçici inan huzur olsun başka birşey istemezsin..

bende iyice ölç,tart anne ve babandan akıl iste..görüyorsun herkesin annesi nasıl kıymetlı

ayy tam anneciymiş canım senin nişanlın. hiç çekilmez. ne demek annem bitti derse biter azıcık erkek olsun yaa. annesinin ağzına mı bakıyo şimdiden. annesi mi evlenecek yuva kuracak seninle. karaktersizmiş gerçekten. eş dediğin önce karısına sahip çıkacak ki o evlilik yürüsün.sen daha sonra çok daha büyük problemler yaşarsın bu yüzden. görümcene de ne oluyosa sanki kendi alıyo takıları sana salak şey.üzülme. arar özür dilerse sende seviyorsan gerçekten belki bi kez daha denersin. ama o bitti diyorsa hiç üzme kendini herşeyde bi hayır vardır.açıklama bile yapma onlara salla

Görümceniz haddini çok çok aşmış.Ama bunu ona bildiren yok etrafında.
Abisinin özel hayatına müdahele ediyor ve abisi bunu ayırt edemiyorsa yapacak bişey yok.
Klişe laftır sana değer vermeyene sen de verme.
Nişanlın eğriyi doğruyu tartamayacak kadar acizleşmişse, kendi kardeşini özel hayatına müdahele ettiriyorsa,sevdiği ,kendine eş olarak seçtiği insanı
koruyamıyorsa,ailesinin zırvalıkları yüzünden de terk ediyorsa sen de ona güle güle de.
arkana da bakma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…