Kavga ettiğimiz de çok oldu ağzıma geleni saydığım da, söylediği bir lafı asla unutmam affetmem dediğim de oldu. Ama çok çabuk sakinleşip her zaman barış isteyen bir insanım. Hiçbir zaman bir kavgamız olsa uzatmadım. Çünkü boşu boşuna negatiflik oluyor hoşlanmıyorum. Ama görmezden gelinecek sorun var, gelinmeyecek sorun var. Taviz tavizi getirdi. Bunu ben en başında yapmalıydım ama salaklık işte benimki.
işi biraz inada çevirmiş nişanlın. farkındaysan sen rest çektiğin için peşinde dolanıyoo.
yerinde olsam kararımın arkasında dururum gitmem. yarın yine arar bugün görüşelim die bence.
madem annesi görümcenin dolduruşuna gelip tavırlanıyo ve nişanlın annem bitsin derse bitiririm diyebiliyo seni savunmadan
şuanda önemli olan annenin sağlığı. bi tek anne nişanlının annesi diil.
annenin yanında mutlu görün ve annenin psikolojisini yüksek tut bencee
merhaba fındık.. bu hayat var ya o kadar güzel ki.. kapris çekmek hüzünle boğuşmak falan çok yersiz hele hele başkasının yüzünden..
bir arkadaş çok içten dua etmiş Allah karşına iyi ki bitirmişim dedirtecek birini çıkartsın diye.. bak ben bunun en net örneğiyim.. ömrümü bahşedecek adam olduğuna inandığım adamı böyle bir çırpıda silip atamadım yıllarca üzüntü stres psikolojim bozuldu.. ama sonra ne oldu biliyor musun? ben yeteeer diye vurdum yumruğumu masaya!! def ettim.. şimdi ne halde miyim? çok değil 6 ay sonra canımın parçası çıktı karşıma her sabah gözümü açtığımda yanımda onu uyurken görüyorum ya Allahım diyorum çok şükür iyi ki bitmiş
sende diyeceksin Allahın izniyle.. dualarımız seninle.. :13:
Ben olsam o taktıkları takıların hepsini bozdurur, bir hayır kurumuna bağışlar, makbuzunu da nişanlıma gönderirdim. Hem maddiyata değer vermediğini göstermiş, hem de nişanlın ve ailesinin takıları geri almamadıkları için içlerine oturtturmuş olursun. Allah yardımcın olsun CNm.
Evet çünkü ben bu zamana kadar inada bindirecek aşamaya hiç getirmedim. O benim bu yüzümü görmedi hiç. Tam da zayıf noktasından vurdum zaten. Günlerdir ailem ailem diyor,ben de keyfimden değil annemin ban ihtiyacı olduğu için gitmiyorum. Bir şey diyecek olsa seninki anneyse benimki de kıymetli dedim susturdum.
Evet çünkü ben bu zamana kadar inada bindirecek aşamaya hiç getirmedim. O benim bu yüzümü görmedi hiç. Tam da zayıf noktasından vurdum zaten. Günlerdir ailem ailem diyor,ben de keyfimden değil annemin ban ihtiyacı olduğu için gitmiyorum. Bir şey diyecek olsa seninki anneyse benimki de kıymetli dedim susturdum.
Amin inşallah kabul olur dualarımız. Hepinizden Allah razı olsun kızlar.
Diyorum ya şimdi hep iyi şeyler geliyor onunla alakalı aklıma. Mesela nişanımda babam şiddetle karşı çıktı bir olay yüzünden, basbaya kovmaktan beter etti hepsini ama o kapı önünde bekledi bir yere gitmedi, yanımdan da ayrılmadı beni teselli etti. Babam çıkar o yüzüğü parmağından diye bağırırken bana yalvardı o yüzük asla çıkmasın parmağından ne olur diye. Ne oldu ne değişti yani şimdi. Ne yaptım ben bir ay içinde nişan atmayı hak edecek...
Bu düşünceler sakin kaldığında kafasını dinlediğinde onun da beynine üşüşecek inşallah ve vicdan azabından kıvranacak.
Çok mu şey istiyorum, aslında çok lüzumsuz bir konuymuş bunu niçin nişan atılmazmış ben haksızlık etmişim demesini isteyerek?
hatasını anlaması çok uzun sürmez bence canımm
şuandaki direnişini o da beklemediği için şaşkın ama pişman olur bence
olsa da olmasa da hayırlısı olsun hakkınızda inşallah:26:
ona da aynısı olacak ama sen bu iyilikleri unutup kötü anları hatırlarken olacak.. pişmanlığından kuduracak ama bunu düşünme! yani düşünmemelisin canımzira bugün bunu yapan yarın çok daha büyük bir ihtiyaç durumda seni çevrenden de ailenden de uzak tutar.. ve sen sadece bunun vicdan azabıyla bile acından kavrulursun tek taraflı mutluluk sana yetmez.. ömrün boyunca mutsuz olacağına 1 ay 2 ay mutsuz kal.. geçecek yemin ediyorum geçecek.. bak geçti gitti benim.. seni gerçekten çok iyi anlıyorum.. ve sana şu an dileyebileceğim tek şey sabır.. Allah sana sabır verecek ve sen atlatacaksın inan bana..
Ondan sonrası yada bir başkası diye düşünemiyorum bile şu an. Sanki herkeste onun özelliklerini arayacağım gibi geliyor.
Ben de hatasını anlamasını umuyorum ama her ne kadar çok sevsem de bu şekilde olmayacağına inanıyorum.
Hep benim taviz vermem yüzünden oldu farkındayım. İlişkimizin başlarında istemediğim bir şeyi asla yaptıramazdı. Mesela memleketinde yaşamak istiyor, bana resmen aylarca yalvardı oraya atanmayı istemek için. Şimdi öyle bir konumdayız ki ne dese yapmaya mecburum gibi davranıyor. Bu aşamaya getiren de benim onu tepeme çıkartmam işte. Çünkü benden ne zaman bir taviz istese karşılığında hep çok mutlu etti, ben de her şeyi görmezden geldim.
Ben de hatasını anlamasını umuyorum ama her ne kadar çok sevsem de bu şekilde olmayacağına inanıyorum.
Hep benim taviz vermem yüzünden oldu farkındayım. İlişkimizin başlarında istemediğim bir şeyi asla yaptıramazdı. Mesela memleketinde yaşamak istiyor, bana resmen aylarca yalvardı oraya atanmayı istemek için. Şimdi öyle bir konumdayız ki ne dese yapmaya mecburum gibi davranıyor. Bu aşamaya getiren de benim onu tepeme çıkartmam işte. Çünkü benden ne zaman bir taviz istese karşılığında hep çok mutlu etti, ben de her şeyi görmezden geldim.
Önceki konumda soran bir arkadaşa bahsetmiştim. Oradan kopyalayayım.
Aslında çok lüzumsuz bir konu. Çok uzun olduğu için ve alacağım yorumlardan korktuğum için konu açmamak için frenledim kendimi.
Şöyle söyleyeyim; bu takı muhabbeti yüzünden bir anlaşmazlık oldu. Set beğenmemi istediler biz de nişanlımla gittik seçtik. Çok klasik, her yerde rahatlıkla bulunan bir set beğendik.
Ailesi kendi memleketlerinde tanıdıkları kuyumcudan alacaklardı. Farklı şehirlerde olduğumuz için de whatsapptan fotoğraf yoluyla bana seçtireceklerdi. Görümcemle yaşımız yakın olduğu için arada çatışırız biz zaten. Onun tavsiye ettiğini ben beğenmedim, kendi seçtiğimizi sormasını söyledim. Kuyumcu da getirtebileceğini, hatta onların istediğinden çok daha ucuza geleceğini söyledi.Ama daha önce götürdüklerinde de oradan yüzüğümü seçmemiştim, beğenmemiştim. Şimdi üzerine bir de bu eklenince ben buradan marka şeyleri beğenip oradakileri özellikle seçmiyor beğenmiyor durumuna düştüm ve laf çarptı görümcem bana birkaç kez şakaya vurarak.
Her seferinde en pahalısını seçiyorsun dedi ki benim kıyafetimden tektaşıma kadar her şeyim gayet makul fiyatlara halledildi aslında. Sonra da büyük abisinin eşiyle kıyaslayıp o hiç sorun çıkarmamıştı sen buradan ne gösterdiysek beğenmedin falan dedi. Ama günlerdir bu muhabbet sürekli yapılıyor ve sonunda benim takı setiyle kafayı bozduğum falan söyleniyor.
En sonunda ben de bunu dile getirince olay tartışmaya döndü. Hanımefendi eteğindeki tüm taşları döktü. Evet her şeyin hesaplısını aldın ama sanki lütfediyormuş gibi davrandın biz rahatsız olduk falan diye başladı, beni tehdit etmelere kadar götürdü. Mesela annem rahatsız olmasına rağmen biz hazırlık yaptık yarın sabah ziyaretimize geleceklerdi annesiyle ama gelmiyorum annemi de göndermiyorum hodri meydan dedi. Ve cidden annesine arattırdı biz gelmiyoruz diye.
Sonra hiçbir şeye sinirlenmeyen o naif kayınvalidemi de bir güzel doldurdu, o da çıkmıyor telefonlarıma.
İlk etapta olayı anlamaya çalışıp ortalığı yatıştıran nişanlım da onla konuştuktan sonra bir garip davranmaya başladı. Annesinin de bana kızmış olması bardağı taşıran son damla oldu. O bile kızdıysa gerçekten bir hatan vardır, bitir derse biter diyor.
Ben de bir yandan düşünüyorum çok emek verdim kimleri karşıma aldım, kurtarmak isterim ilişkimi. Ama bir yandan da diyorum benim ne mecburiyetim var yalvarır gibi, gurursuz gibi annem istemezse biter lafından sonra annesi isterse devam mı edeceğim. Kafam çok çok çok karışık. Sadece benim derdimin takı toka olmadığı anlaşılsın gerçekler ortaya çıksın diye diliyorum şimdilik.
İnşallah dediğin gibi olur ya çok teşekkür ederim. :26:gerçekten normal şu an ki hissiyatın ama geçecek.. bunu hatırlayacaksın sende.. sabır inan ilaç olacak sana.. sabır..
:26::26::26:ahh şu arada gözümüze perde inmesi yok muu zatenn
Siz kendinizi çok güzel ifade etmişsiniz. Annem bitsin derse biter diyen adam, annesinin beğendiyle evlensin.
Ne o öyle, "gel konuşalım son kez, ama bitirebiliriz hazırlıklı ol"... Ayağına çağırıyor, bir de erkek olacak. Yemedi babanla karşılaşma ihtimali.
Boşver canım, uzun vadede bu aileden sana hayr gelmezdi zaten. Umarım tez zamanda çok daha iyisi çıkar karşına ve nişanlın pişmanlığıyla kalır.
.
Geçmiş olsun diyelimde geçsin inşallah :) Allah adınıza hayırlısını nasip etsin.. Yaşadıklarınız hak etmediğinizden çok sinir bozucu insan patlar çok iyi anlıyorum sizi ama cvp verip kendinizi yoracağınıza bırakın onlar patlasın ne kadar anlatsanda anlayabildikleri kadar anlıyorlar oda aşikar malesef bir ömürü böyle geçire bilir misin diye düşün ona göre üzül, bence üzülme; demesi kolay belki ama sen annenin babanın en kıymetlisisin kimsenin eziyet etmeye hakkı yok. Size dua ediyorum bu günleri kolayca unutturacak gelişmeler olsun inş. hayatınızda
Taki olayı nda sana hak verdim ne o ya ben girumcenin sectigini mi begenicem dugun benim dugunum istedigimi bdgenirim.ay cok sinirlendim.arkadasim uzulme annem istedi bitti diyen erkekten koca olmaz.dugun zamani gelinin nazi cekilir bunlar cok ayip etmislet
Görümce ben ne dersem o olacak denemesi yaptı. Ailesi de (afedersiniz) beyinsiz olduğu için oltaya geldi. Ortaya böyle bir durum çıktı. Ama bozsun bakalım sonra ne olacak. İnşaAllah başlarına öyle bir gelin gelsin ki, biz ne yaptık desinler. Kim kimi ne duruma düşürdüyse kendileri de o duruma düşsün.
Nişanlının sadece 'annem bitti derse biter' sözüne takıldım en çok ben.
Demek ilerde evlenmiş olsaydınız akıbetiniz çok daha acı verici olacaktı düzeniniz tek sözle alt üst olacaktı.
Güzel kardeşim Rabbim altından kalkamayacağımız dert vermesin acı yaşatmasın bize inşallah.
Sadece şu yorumumu okuduktan sonra şunu düşün, gerçekten de her şerde vardır bi hayır.
Hakkında, her konuda hayırlısı olsun. Allah kalbindeki sızıyı tez zamanda geçirsin.
boşver nasıl bir aile olduklarını görmüş oldun. Allah hakkında hayırlısını versin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?