Aynen öyle. Aynı konu beni istemeye getirecekleri çiçek yüzünden bile oldu. Her şeye çok fazla sokuyorlar burunlarını. Fikirlerini sormadığım halde hemen yorum yapıyorlar.
Dediğin gibi ben verdim ona o fırsatı diyorum ama en başından böyleydi bu kız. Sadece nişan alışverişi mevzuunda değil, biz sevgiliyken de böyleydi. Bir kez nişanlımla sevgiliyken tartıştık, konuşmuyorduk küsmüştük. Bir sabah bir kalktım uzunca bir mesaj yazmış hanfendi "ayrılın siz, sizinki sevgi değil alışkanlık, bizi de huzursuz etmeye hakkınız yok, sizin yüzünüzden rüyalarımda bile iyi şeyler göremiyorum artık vs vs vs" Ondan sonra nişanlım da dedi bak görüyor musun senle kavga ettim diye kendi ailem bile bana cephe aldı. Basit bir kırgınlık olan küslüğümüz uzadı, kavgaya dönüştü sonra. Bu kızı o zaman sertçe uyarmış, ağzıma geleni saymıştım sen ne hakla benim ilişkime burnunu sokarsın diye. Ama görüyorum ki değişen hiçbir şey yok.
Aklıma geldikçe öfkeden çıldıracak gibi oluyorum ya. Buna karışması gereken sen değilsin diyorum, neye karışacağımı sana soracak değilim diyor bir de haddini bil diyor bana ya.
Önceki konumda soran bir arkadaşa bahsetmiştim. Oradan kopyalayayım.
Aslında çok lüzumsuz bir konu. Çok uzun olduğu için ve alacağım yorumlardan korktuğum için konu açmamak için frenledim kendimi.
Şöyle söyleyeyim; bu takı muhabbeti yüzünden bir anlaşmazlık oldu. Set beğenmemi istediler biz de nişanlımla gittik seçtik. Çok klasik, her yerde rahatlıkla bulunan bir set beğendik.
Ailesi kendi memleketlerinde tanıdıkları kuyumcudan alacaklardı. Farklı şehirlerde olduğumuz için de whatsapptan fotoğraf yoluyla bana seçtireceklerdi. Görümcemle yaşımız yakın olduğu için arada çatışırız biz zaten. Onun tavsiye ettiğini ben beğenmedim, kendi seçtiğimizi sormasını söyledim. Kuyumcu da getirtebileceğini, hatta onların istediğinden çok daha ucuza geleceğini söyledi.Ama daha önce götürdüklerinde de oradan yüzüğümü seçmemiştim, beğenmemiştim. Şimdi üzerine bir de bu eklenince ben buradan marka şeyleri beğenip oradakileri özellikle seçmiyor beğenmiyor durumuna düştüm ve laf çarptı görümcem bana birkaç kez şakaya vurarak.
Her seferinde en pahalısını seçiyorsun dedi ki benim kıyafetimden tektaşıma kadar her şeyim gayet makul fiyatlara halledildi aslında. Sonra da büyük abisinin eşiyle kıyaslayıp o hiç sorun çıkarmamıştı sen buradan ne gösterdiysek beğenmedin falan dedi. Ama günlerdir bu muhabbet sürekli yapılıyor ve sonunda benim takı setiyle kafayı bozduğum falan söyleniyor.
En sonunda ben de bunu dile getirince olay tartışmaya döndü. Hanımefendi eteğindeki tüm taşları döktü. Evet her şeyin hesaplısını aldın ama sanki lütfediyormuş gibi davrandın biz rahatsız olduk falan diye başladı, beni tehdit etmelere kadar götürdü. Mesela annem rahatsız olmasına rağmen biz hazırlık yaptık yarın sabah ziyaretimize geleceklerdi annesiyle ama gelmiyorum annemi de göndermiyorum hodri meydan dedi. Ve cidden annesine arattırdı biz gelmiyoruz diye.
Sonra hiçbir şeye sinirlenmeyen o naif kayınvalidemi de bir güzel doldurdu, o da çıkmıyor telefonlarıma.
İlk etapta olayı anlamaya çalışıp ortalığı yatıştıran nişanlım da onla konuştuktan sonra bir garip davranmaya başladı. Annesinin de bana kızmış olması bardağı taşıran son damla oldu. O bile kızdıysa gerçekten bir hatan vardır, bitir derse biter diyor.
Ben de bir yandan düşünüyorum çok emek verdim kimleri karşıma aldım, kurtarmak isterim ilişkimi. Ama bir yandan da diyorum benim ne mecburiyetim var yalvarır gibi, gurursuz gibi annem istemezse biter lafından sonra annesi isterse devam mı edeceğim. Kafam çok çok çok karışık. Sadece benim derdimin takı toka olmadığı anlaşılsın gerçekler ortaya çıksın diye diliyorum şimdilik.
Yüzyüze görüşeceğiz kararımı kesin olarak verdiğimde dedi.
...nişanlım da dedi bak görüyor musun senle kavga ettim diye kendi ailem bile bana cephe aldı. Basit bir kırgınlık olan küslüğümüz uzadı, kavgaya dönüştü sonra.
Bir de o benden özür bekliyor aksine. Ama nefret ediyorum o kızlardan ya neden dileyeyim... Benim kalbim çok kırık. Bu işi düzeltmeye çalışsa bile ben nasıl unuturum o dediklerini diyorum. Ki zaten öyle bir çabası falan da yok beyefendinin.
Sen ne yapmak istiyorsun....
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
görümcenin attığı mesajı nişanlına attın mı bu tip insanlar çok rahat bizans oyları oynuyorkayın validene nişanlına ve görümcene Allah a havale ediyorum yaptıklarınızı karşınıza çıkarsın de bilsinler . görümcenle asla diyaloğa girme çünkü sen ne desen çarpıtır.
sana bariz haksızlık edilmiş. maddi anlamda ılımlı davranmana rağmen böyle yapmışlar. bunlara alınacak herşeyde paranın gözünü oyan gelinler lazım.
o nişanlın seni daha çok arar da neyse...
Amin inşallah çok arar, en büyük temennim o.
Diğer gelini Allah için çok seviyorum, ona laf etmek gibi olmasın ama onun nişanında düğününde neler yapıldığını biliyorum ve ona rağmen kıyasladılar beni onunla. O hiçbir şeyi sorun etmemişti dedi hala unutamıyorum o lafı ya. Ben her ne seçiyorsam herkes müdahil oldu fiyatına her şeyine, o ne seçtiyse ayıp olmasın diye alıp geçtiler tabi sorun etmez hiçbir şeyi. O görücü usulü oldu, ben gibi yüzgöz olmamışlardı nazları geçmedi zamanında bunu alma diyemediler hiçbir şeye.
Bunları da hiç söylemek istemiyorum ama salaklığıma çok kızıyorum ben. Her gören beni uyardı görümcene dikkat et diye. Sonra kaç kişiden içlerinde seçiliyorsun lafını duydum ve herkesin lafı ağzına tıktım ben onları seviyorum diye. Ne kadar aptalmışım herkes nelere dikkat etti de ben edemedim.
Nişanlım kendisi ağzıyla söylüyordu kime fotoğrafımızı göstersem ilk tepkileri bu kızı sen nasıl kandırdın oluyor diye. Şimdi o adam gelmiş bana rest çekiyor gelmezsen biter bilmemne diye. Sanki bir eksikliğim var bir mecburiyetim var da yalvaracağım ona.
Hanımlar hepinizin yorumlarını okudum, teker teker cevap veremeyeceğim için buradan yazıyorum.
Son olanları söyleyeyim size...
Az önce size yazarken nişanlımdan mesaj geldi. Bugün iş çıkışı gel buluşalım, konuşalım. Kararımızı verelim, şartlarım var ama bitebilir hazır ol dedi. Son kararını benimle konuştuktan sonra cuma günü verecekmiş.
Anneme de danıştım, o da destek verdi ve dedim ki hayır gelmiyorum. Annem rahatsız, onu yalnız bırakmak istemiyorum. Seninki aileyse benim annem de bostan korkuluğu değil onu bırakıp gelemem hasta haliyle.
Tuttu dedi ki anneni çok seviyordum ama masumiyetini yitirdi gözümde. Sebep de şuymuş; annesi gelemeyeceğini söylemek için annemi aradığında idareten yalan söylemiş anneme. Annem de gelememe sebeplerinin yalan olduğunu anlamış çünkü çok barizdi. Ben de nişanlıma dedim ki annem annenin yalan söylediğini anlayıp neden gelmiyorlar diye bana sordu. Kardeşin koskoca kadına kendi keyfi yüzünden yalan söylettirdi, çok çirkin.
Beyefendi buna kırılmış. Annem nasıl annesine bu kadın yalan söyledi dermiş. İzah ettim tekrar ve annem hakkında masumiyetini yitirdi falan diyemezsin ben de kendi anneme laf söyletmem.
Israrla gelmezsen biter dedi, kendin bilirsin dedim. Madem ki bitirmeye çok meraklısın, son kez adamlığını göster de buraya gel ne konuşacaksan.
Gelmeyeceğimden emin olabilirsin, bana şart koyma hakkın yok senin dedi.
Senin maddeye düşkünlüğün ve hırsın yüzünden böyle olduk dedi. Bana şimdiye kadar olması gerekenden pahalı yada parayla alakalı ne talebim olduysa söyle dedim cevap veremedi.
Bana hala blöf yapıyor. Gelirsen konuşacağız, gelmezsen biter dedi defalarca kez.
En son dedim ki o yüzüğü parmağıma nerede taktıysan gel orada çıkart. Babama da bir izah ediver bahsettiğin edepsizliklerimi, bu nişan neden atıldı sen anlat ki görsün kızı kimin için karşısında durmuş dedim.
Gelemem kuzeninle yollarsın yollayacaklarını dedi. Kuzenimle aynı kurumda çalışıyorlar...
Yok canım dedim var mı başka isteğin? Son kez söylüyorum o taktıklarınızı bana nerede taktıysanız gelin oradan çıkarttırın.
En son kalsın istemiyorum senin olsunlar dedi.
Benim zaten ben istemezsem vermem, maddeye düşkünlüğümden bahsediyorsun ya attığın iftiranın bir manası olsun dedim.
ben sana söyliyim, çok iyi niyetliysen, sessiz sakinsen suçun olmasa da tepene çıkarlar.
eğer sert durursan kimseye laf ettirmezsen kıymetin bilinir.
zaten herkesin takıldığı cümle kilit cümle " annem bitti diyorsa biter". tamam ailesine bağlı olsun da bu ne şimdi, ne yapmışsın ki?
çok içten dua ediyorum. Allah karşına "iyi ki bitmiş" diyebileceğin birini çıkarsın. o da pişmanlıktan sürünsün.
belki bi süre sonra arayadabilir ama...
Hanımlar hepinizin yorumlarını okudum, teker teker cevap veremeyeceğim için buradan yazıyorum.
Son olanları söyleyeyim size...
Az önce size yazarken nişanlımdan mesaj geldi. Bugün iş çıkışı gel buluşalım, konuşalım. Kararımızı verelim, şartlarım var ama bitebilir hazır ol dedi. Son kararını benimle konuştuktan sonra cuma günü verecekmiş.
Anneme de danıştım, o da destek verdi ve dedim ki hayır gelmiyorum. Annem rahatsız, onu yalnız bırakmak istemiyorum. Seninki aileyse benim annem de bostan korkuluğu değil onu bırakıp gelemem hasta haliyle.
Tuttu dedi ki anneni çok seviyordum ama masumiyetini yitirdi gözümde. Sebep de şuymuş; annesi gelemeyeceğini söylemek için annemi aradığında idareten yalan söylemiş anneme. Annem de gelememe sebeplerinin yalan olduğunu anlamış çünkü çok barizdi. Ben de nişanlıma dedim ki annem annenin yalan söylediğini anlayıp neden gelmiyorlar diye bana sordu. Kardeşin koskoca kadına kendi keyfi yüzünden yalan söylettirdi, çok çirkin.
Beyefendi buna kırılmış. Annem nasıl annesine bu kadın yalan söyledi dermiş. İzah ettim tekrar ve annem hakkında masumiyetini yitirdi falan diyemezsin ben de kendi anneme laf söyletmem.
Israrla gelmezsen biter dedi, kendin bilirsin dedim. Madem ki bitirmeye çok meraklısın, son kez adamlığını göster de buraya gel ne konuşacaksan.
Gelmeyeceğimden emin olabilirsin, bana şart koyma hakkın yok senin dedi.
Senin maddeye düşkünlüğün ve hırsın yüzünden böyle olduk dedi. Bana şimdiye kadar olması gerekenden pahalı yada parayla alakalı ne talebim olduysa söyle dedim cevap veremedi.
Bana hala blöf yapıyor. Gelirsen konuşacağız, gelmezsen biter dedi defalarca kez.
En son dedim ki o yüzüğü parmağıma nerede taktıysan gel orada çıkart. Babama da bir izah ediver bahsettiğin edepsizliklerimi, bu nişan neden atıldı sen anlat ki görsün kızı kimin için karşısında durmuş dedim.
Gelemem kuzeninle yollarsın yollayacaklarını dedi. Kuzenimle aynı kurumda çalışıyorlar...
Yok canım dedim var mı başka isteğin? Son kez söylüyorum o taktıklarınızı bana nerede taktıysanız gelin oradan çıkarttırın.
En son kalsın istemiyorum senin olsunlar dedi.
Benim zaten ben istemezsem vermem, maddeye düşkünlüğümden bahsediyorsun ya attığın iftiranın bir manası olsun dedim.
Bide ayagina mi cagiriyor beyefendi ilginc gercekten kendini ne saniyor hem kendi ailesine laf ettirmiyor ama annene soyleniyor yazik gercekten bence su aldiklari seyleri gonderirken bi tanede ayna alda kendilerine baksinlar bi nasil insan olduklarinin farkinda degiller.
Bence hic yuz goz olma yoluna bak Allah buyuk senin yasadigindan fazlasini ona yasatir sadece bekle.
Edebim el vermez edepsizlik edene,susmak en güzel cevap edebi elden gidene...
Çok güzel konuşmuşsunuzOnun ailesi saygıyı yerden göğe kadar hak ediyor da sizinkiler etmiyor mu Ne derdi varsa gelsin anlatsın bakalım ailenize.
gayet güzel ifade etmişsin kendini fındık..
gitmediğin de gayet iyi olmuş.
her ne olursa olsun ailene laf söyletmee.
hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.
Bana rest çekmek ne haddine anlamadım ki. Kendi aynı durumda olsa o da aynısını yapardı. Benim kabahatim bu resti daha evvel çekmemiş olmak. Ne zaman çağırsa geliyordum aptal gibi.
gereksiz özgüven diyelim ona..
belli ki sen naif tartışma olmamasından yana birisin o yüzden bu şekilde davranıyodur.
nasıl geçer bu acı, dayanamam, etrafa ne derim die düşünüp karakterine ters düşen şeyleri yapma lütfen.
sadece biraz zamanla her şey geçer emin oll.
önemli olan senin ve her aldığın kararda yanında olan ailenin mutluluğu.
Bu arada gelmeyeceğimi kesin bir dille söylememe rağmen az önce mesaj attı yarım saat sonra kızılayda olacağım diye. Cevap vermedim aradı. Bir daha tekrar ettim. Annem rahatsız, onu yalnız bırakıp bir yere gitmek istemiyorum Allaha emanet ol dedim kapattım konuşturmadan. Arkasından mesaj attı gelmezsen biter demiştim demekki nasip değilmişiz daha konuşmaya gerek yok diye.
İnsan nasibinin biraz peşinden koşar, ben annem rahatsız dışarı çıkamam diyorum senin bir engelin yok gelebilecekken gelmiyorsun ve gelmezsen biter diyorsun arada fark var dedim. İnsanın kaderi kendi çabasına bağlıdır dedim.
Konuşmaya gerek yok bitti rahatsız etme dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?