hayırsız evlat var da hayırsız baba yok mu ?

Sakin ol busem annenize kol kanat gerin..Boşansın babanızdan..Yazık o kadına da..Herkes biyolojik anne-baba olabilir ama önemli olan verilen emektir..Emeksiz neyin anlamı var ki ? İçini ferah tut.

bende babamı pek sevmem derdim ama baktımki benim babam melekmiş.. 4 cocuk okutuyor şuan aldıgı 1 bucuk milyarla 2 kızı dersaneye gönderiyor canım babam seni allah başımızdan eksik etmesin.. değerini gecen ay kaza yaptıgında anladım anladımki benim annem kardeşlerim ben babamsız bir hiçmişiz bizi bu dünyada koruyup kollayan tek babammış.. kaza yaptıgında ayağı kırılmıştı o haliyle işe gitmek istedi sırf eve para getirmek için.. canım babam yaaa..
yazmak geldi içimden :(
ama malesefki senin baban gibiler böyle sözleri pek haketmiyor.. şu pis adamların kahrını hep şu zavallı eşleri ve günahsız çocukları çekiyor ya ona dayanamıyorum ! ne diyelim allah yardımcınız olsun inş...

ne kadar güsel bi konu:( var canım malesef var biri de benim babam olacak vatandaş böyle diyorum ki kendisi annemle ayrı yaşamay başladılar(boşanma davası vardı daha boşanamadılar) ben çalışmaya başladım oturduğumuz ev kendimizin kira vermedik o oturduğumz şehrin bi ilçesine taşıdı dükkanını bütün evin geçimi bendeydi sağlıkçıyım bn çalıştım annemi kimseye muhtaç etmedim hele ki ona hiç ben evi geçinidiriom anneme bakıom die bana kızdı sonra ben evlenmeye karar verdim karşı çıktı ne istememe geldi ne nişanıma dalga geçer gibi kardeşime yol parasını versin gelirim demiş tamam dedim gelsin veririm (yol parası da 5 tl) gelmedi iyi ki de gelmedi herşeyimi kendim kredi çektim aldım düğün zamanıma kadar her gece beni aradı inşallah kanser olursun verem olursun dedi beni günlerce ağlattı ben seni okuttum bi hayrını görmedim dedi dğünüme bi hafta varken kardeşimi bi kız aradı babama ulaşamamış (ne hakla hizmetse kardeşimin de numarasını vermiş) kız benden bir yaş küçükmüş annem kızla konuştu ben evli oldğunu bilmiodum falan dedi kız:( anlayacağınz annemi aldatmış:( düğünüme geldi bi küçük altın taktı:) hatta takamadı eli titredi düşürdü yere ve düğünümün sonunda baba gel resim çekilelim dedim diye herkesin içinde bana bağırdı beni ağlattı ben ona ne yaptım ki düşünüyorum ama bulamıyorum kardeşim kaza geçirdi hepimiz başındaydık benle konuşmadı eşimle konuştu çok üzüldüm ağladım anneme bakıyorum diye beni zıt belledi bakacağım tabi o benim annem 2 yıllık evliyim hala anneme maddi manevi destek oluyorum olacağım da onun istediği gbi annemi atamam herşeyi sindirdim de en zoruma giden ne biliyor musunz ben 4 buçuk ay önce doğum yaptım kızımı kaybettim bırakın kızımın cenazesine gelmeyi bi telefon bile açıp başın saolsun demedi kardeşime demiş başı saolsun die ben bu yaşıma geldim onun bi sevgsini görmedim bunu da haketmedim kardeşm daha 18 yaşında ona araba aldı ben liseye giderken bile harçlığımı kardeşimden alıyordum neden mi babam bütün kazandığı parayı kardeşime veriyordu kardeişimn ufacıcık çocuğun cebinde milyarlar varken bnde 10 lira 20 ira vardı onu da kardeşim veriodu böyle bi baba olacağna olmaz olsun ondan nefret ediyorum:( uzun oldu kusura bakmayın ama bu konu tam damarıma basmış oldu çok doluyum:(

alın bendende o kadar. annem öldüğünde 3 yaşındaydım canım babam çok severdim onu. ben ondan kopamazken o annemden kalan paralarla her yıl arabasını değiştirmiş, biriktirdikleriylede yeni eşine düğün yapmış, eşyalar almış altınlar takmış... yetmemiş kadının kardeşlerinin abiyelerini herşeylerini benim salak babam almış. çok küçüktüm tabi farkında değildim. bana 1 kuruş harcamadı üstüne annemden kalan maaşımı yedi, ne var ne yok karısına aldı ona yedirdi. herşeyin farkına vardıgımda 22 yaşındaydım karısında en az 50 milyarlık altınlar, karısının üstüne evler, arsalar, kendi üstüne araba .
bana ne yaptı hiçbişey, bilgisayarımı bile kendi paramla aldım. paradan puldan geçtim bari ezdirmeseydin ezmeseydin, ne günahım vardı paramla sen beni elin karısına rezil ettin, psikolojimi bozdun, hayatımı mahvettin be soysuz.
benden çaldıklarınızı bi hesapladım 500 milyardan fazla yapıyor üstümden geçindiğiniz para. şuan sahip oldugunuz herşey benim annemin parasıyla yapılan şeyler nasıl hala yiyorsunuz gocunmadan aç köpekler.
dilerim allah sizi sürüm sürüm süründürsün dilerim evlat acısı yaşayın diğer 2 çocugunuzdan yana. dilerim annem sayesinde sahip oldugunuz herşey gözünüzün önünde yıkılsın parçalansın yokolsun.
psikolojimi, hayatımı, paramı, sevgimi, ailemi herşeyimi aldınız ama yine ayaktayım evlendim mutluyum ve sizin pislikler içinde yüzdüğünüzü görmek için kanımın son damlasına kadar savaşıcam sizinle köpekler sizi.

evet işte varmı bu durumda olan

sen tam benden bahsetmiştinnn canım çocukluğumdan beri yüzüm gülmedi. içki kumar kadın şiddettt herşey vardı ki annemi aldatırken yakaladım hemde annmın yatağında... bir kere bile başımı okşayıp sevmedi beni suan ayrıyız annemle yaşıyorum. ama içim hala öfke dolu.

benim ailemde allaha şükür yok. fakat komşumuz yaşadı. kocası kızı için mahallede toplanan harç parasını alıp kaçtı. daha sı karısının üzerine o kadar borç yaptı ki ve zavallı kadının üstüne kaldı herşey o kaçınca. herkes kapıda borçların ödenmesini bekliyor. kadın işe girdi borçları yavaştan kapatmaya çalışıyor.

Olmaz mı canım. Her sıfatta, her mevkide, her cinste hayırsız insan vardır elbet.
Boşandı veya boşanmak istiyor diye, evladının gözü önünde anasını vuran da baba. :43:

benimde hayırsız bi babam var kızlar ne kendine ne çocuklarına ne de karısını faydası oldu yıllarca.kazandığını içkide yedi annem rahmetli oldu kanserden 10 sene önce,meydan buna kaldı maaşını yedi evini arsalarını sattı yedi yedirdi,engel olamadım bendegörüşmedim 5-6 sene.kardeşim(ÜNV.öğrencisi)yazık o uğraştı durdu.geçen kış felç geçirdi halam aradı dayanamadım,acıdım gittim hastanede baktım altını bile değiştirdim.hastane çıkışında evime almak istedim gelmedi huzueevi bulalım dedik kabul etmedi.ben evime gidicem bana arkadaşlarım bakar dedi.arkadaşları da kendi gibi içkici beş para etmez adamlar.şimdi parası varsa bakacak arkadaşı oluyo yoksa felçli halinle yalnız.benim bulduğu bakıcıyı istemiyor ,huzurevine gitmem ben arkamdan laf ettirmem diyor ,parası bitince para gönder diye arıyor,ben açmıyorum telefonları kardeşmi arıyor napıcam bilmiyorum.8 aylık hamileyim,bide bu sorun napıcam nasıl çözücem :( geceleri uykularım kaçıyor eşimden gizli ağlıyorum.annecim kurtuldu ama bize de çok büyük üzüntü dert bıraktı

Seni burada sayfalarca yazsam anlatamam baba.. Yıllar önce anneme bize çektirdiklerini :( O annemin yediği dayakları ben işten 10 dk. geç geldim diye yediğim dayaklar. İçki içipte ne yaptığını unuttuğun günleri, anneme para vermeyipde içkiye bulduğun paraları, bize eziyet ettiğin günleri nasıl unuturum, nasıl unuturuz. Şimdi sayende annem öldü, anneme çektirdiklerinin kat kat fazlasını çekiyorsun, o evlendiğin kadından. Anneler günü bile benim için yok artık sayende. Sana bir evlat olarak sadece artık acıyorum....

Kızlar benim değişik bir durumum var ve fikrinizi rica ediyorum. Benim babamın parayla ya da içki,dayakla ilgili bir durumu yok. Ama kadınlara çok düşkün ve bu sebeple ahlak anlayışında çok sağlam yanlışları var,anlatmakla bitmez. Ben evli bir bayanım; onu ziyarete gittiğimde tutturur hadi gel seni bir hanım arkadaşımla tanıştıracağım diye, gideriz bir bara hanım manım gelmez, koskoca rakı sofrasının bir ucunda hafif meşrep kadınlar bir ucunda ben kalırım öyle, sık sık bana sarılır öper o salak yerde. Millet sevgilisiyim zanneder. Bir de yanlışlıkla orama burama çarpıp durur ki en sevmediğim yanı budur. Onun dışında 16 yaşımdan beri turizm stajı yapacağım diye çıktığım eve geri dönmedim, yalnız büyüdüm. Üvey annem çok geçimsiz olduğu için aynı evde barınamadım. Ama ortada hep bir tiyatro oldu, “canım kızım, canım babam” şeklinde. Hep herkese kızına ne kadar iyi baba olduğunu anlattı durdu. Trafik kazası geçirdim,sadece para yolladı,gelmedi, onun dışında hiçbir kötü günümden haberi olmadı ve hep o kendi hayatını ben kendi hayatımı yaşadık. Ama telefonda hep canımlı cicimli olduk, bunun nedeni de ikinci evliliğinden 2 tane özürlü çocuğu olduğu için büyüklük göstermek istemem. Yani zaten yeterince üzülüyor; bir de ben seninle görüşmek istemiyorum, beni rahat bırak vs demeyeyim, he diyim geçiyim ,zaten senede bir görüşüyoruz diye düşünmüştüm.
Yani babamla ilişki durumumuzu şu olay özetliyor mesela; ben büyükçekmecede oturuyorum, o kadıköy’de. 3 yıl önce evleneceğim zaman bana 6-7 kez telefon edip “Ben gelmesem düğüne, şimdi param yok ne takacağım, rezil olurum, sen bir şeyler uydur ben gelmeyeyim”demişti.Ben de salağım ya ısrar etmiştim lütfen gel baba diye,gelsin diye kendi başıma yaptığım düğüne ek olarak bir de ona minibüs kiraladım vs. Misafir gibi geldiği düğünümde-iki sevgilisiyle birlikte geldi-; içki içtiği için koluma bir yapıştı ne damatla dansedebiliyorum, ne pastayı doğru düzgün kesebiliyorum. Yapıştı koluma girdi, düğün sonuna kadar kolumdan çıkmadı. Sonra da saat 22:00 gibi başladı hadi bana taksi çağır. Düğün videolarından izliyorum, sapa bir yerde oturduğumuz için taksiciye 45 dk evi tarif etmişim. Yani garip ve bencil bir babam var.
Ve o babayla tam görüşmeyi tamamen kesmek üzereydim ki kanser olduğu ortaya çıktı. 1 aydır Büyükçekmece ile Maltepe Süreyyapaşa Hastanesi arasında gidip geliyorum, özürlü kardeşime bakıyorum vs. Maddi manevi koşturuyorum. Hakettiği için değil, sırf sevap olsun diye, acıdığım için. Ama bu koşturma esnasında kırk yılda bir görüştüğüm babamla uzun süre bir arada bulununca onun ne kadar kaba ve bencil bir insan olduğunu tekrar net bir şekilde gördüm. Bana emrine amede bir köpeği varmış gibi davrandı,sanki biri ona istediği gibi kötü davranabileceği bir hizmetçi yollamıştı da ben oydum. Sürekli bağırma, kızma ve aşağılama modundaydı. Tam tersi “ben sana ne babalık yaptım ,ama sen bana koşturuyorsun” diyip ezik duracağı yerde, beni yerden yere vurdu, ona bakmak ve iyi evlatlık yapmaya zorunlu olduğumu sürekli dile getirdi. “e kızım tabii yapacak”. Galiba ben babama bunca yıl fazla hürmet göstermişim, hak etmediği kadar iyi davranmışım ve bu yüzden o da kendini çok iyi bir baba sanıyor.
Ameliyattan çıksın, hayati tehlikesi geçsin evime dönerim bir daha da ömür boyu görüşmem diye düşündüm. Ameliyattan çıkınca 3. Günü artık bahçede falan gezmeye başlayınca eşim geldi beni aldı. Ama bu üç gün içinde sülale toplanıp bana babamı alıp evime götürmemi ve 2-3 ay güzel bakmamı tembihlediğinde yapamayacağımı söyledim ve herkes bana düşman oldu.Herkes beni yerdi, kınadı, sürekli bozdu, sürekli “sen de insanmıymışsın” gibi laflarla yüreğimi acıttılar.
Neyse asıl soruma geliyorum;ben evime geldim, 4 gün geçti, ne yediğim yemekten anlıyorum ne bir şey…keyfim yok, sürekli kafamda “acaba ben yanlış mı yapıyorum” diye düşünceler geçiyor. Geldiğimden beri elimi yaktım, kedim kayboldu, eşim ayağındaki bağları kopardı. Bir evladın ahı tutmazken böyle bir babanın ahı tutabilir mi? Mantık olarak düşünürsem; o bana 1 gün bile hiçbir işime koşturmazken, ben 1 aydır geceli gündüzlü koşturuyorum ve şimdi o iyi, sadece yanında ilgilenecek birileri gerekiyor.Hakettiğinden bile fazla evlatlık gösterdim aslında.Ama herkes bu göreve beni layık gördüğü için sürekli kınama telefonları alıyorum “boyun devrilsin, baban o senin, atan,ne olursa olsun gelip bakman lazım” diye. Onlar tabii ilişkimizi bilmediği, dışarıdan normal gözüktüğümüz için durumu anlayamıyorlar.Duygu sömürüsü olmasın diye yanımda olmadığı yıllarda başıma gelenleri yazmıyorum. Objektif olarak lütfen bana söyleyebilir misiniz; gavurluk mu yapıyorum, yoksa uzak durmakta haklı mıyım? Bir taraftan da bana küserse, ancak o zaman hayatımdan kendi isteğiyle çıkar diye düşünüyorum. Yakınlarda çocuk sahibi olmak istiyorum ve bir kızım olursa babamın bozuk ahlak durumu yüzünden onun hayatında olmasını istemiyorum. Bir an önce samimi fikirlerinizi bekliyorum.

olmazmı canım kızımın babası 1 yıl olcak artık nerdeyse görmüyor bile birkez umarım büyüyene kadar affettirir kendini

Allah hayırsız babası olanlar sabır versin bir tanede bizde var allahım ölsün de kurtulalım dıye dua ediyorum hergun!
Ben 22 yaşındayım okulum bitti şükür stajım var 13 agustosta baslıyacak 11 eylule kadar surecek sonra bır ev arkadası bulup ayrılıcam evden artık cekemıyorum !
biz 3 kardesız ben en buyukleriyim babam yıllardır ıcer annemle evlendıgınden berı dusunun yanını en az 5 kez erenkoyde yattı alkol uyusturucu tedavısı oldu ama nafıle 6 ay once bu sefer bakırkoy alkolde yattı uzerıne bır makıne varmıs ozel doktor elektromanyetık dalgalarla beyıne enerjı yolluyor alıskanlıkları bırakıyor 6 ay bıraktı daha az bıle olabılır sımdı ıkı gundur korkutuk ıcıp gelıyor evımızın onunde sırket var sarhos gelıyor bagırıyor rezıl edıyor bızı 6 ay once annem ve kardeslerım anneanneme gıttık sonra dayımlar yolladı halbukı ev tutup kapora bıle verdık annem ınandı duzelıcegıne ben yapma duzelmez dedım sımdı yıne aynısı anneme ıyı oldu sana dıyorum 26 senedır aynı 6 ayda mı duzelıcek?
annem gecınemeyız dıye korkuyor annem emeklı evı var kırada ama ıste kardeslerım okuyor!
babamın durumu ıyı aıleden kalan parası var kendı calısmaz ıpsız sapsız sadece para yer kucuklugumden hatırladıgım tek sey babannemle kavgaları babannem den para istemesi onu dovmesı kufurler etmesı cok kotu bır cocukluk gecırdım babamdan nefret edıyorum hatta onu oldurmeyıde dusundum ama degmez dedım yıllarca onun yzuunden ceza cekıp genclıgımın gıtmesınıe ama bu sefer kararlıyım annem otursun eylulden sonra ben yokum artık kafamı dınleyecegım cekemıyorum rezıllıklerını sırkettekı ınsan lar bana sızın babanız ıcıp bıze bagırıyor dıyor evımızın onundekı sırkettekıler bu ne kadar utanc verıcı sıze anlatamam erkek cocuk olsam belkı bu kadar takmazdım ama kızım sonucta erkek arkadasım var 7 yıllık ılıskımız var onun okulu devam edıyor aıleler tanısıcak o zaman nolucak rezıl edıcek benı erkek ark. babasından gıder borc ıster boyle karaktersızdır.
ondekı sırketın patronundan borc ıstemıs dusunun kapıda bagırır apartman kapısını tekmeler sadece bız oturuyoruz bınada allahtan !

kucuklugumde bızı alıp goturmuslugu yoktur sevmıslıgı yoktur cevremdekı aılelere baskıp hep ozendım babaların cocuklarına davranıslarına kuzenım var bende kucuk kız dayımın kızı dayım nasıl ıyı bır baba kızının gozunun ıcıne bakar bızımkı bızım paramızı kesmeye bakar ıcer ıcer arabamı ıster bana annemın aldıgı arabayla dolasmak ıster olay cıkarır sarhos arkadaslarını gezdırır arabada koltuguma ızmarıt dusuru yakar daha ne anlatıyım arkadaslar dusunun!

ben özel lise mezunuyum liseme geldi içmiş herkes birbirini tanıyor rezıl oldum mudurunden halkla ılıskılerıne dusunun neymıs benı gorecekmıs bundan 4 yıl once o zamanda anneanneme gıtmıstık tabı salak annem yıne donmustu bız boyle gocebe yasıyoruz 4yılda 2 yılda bır gıdıp gelıyoruz allah bana yardım etsın dua edın arkadaslar lutfen su adam olsun artık rahat yasayalım duzelsın dıye etmeyın ondan adam olmaz tek ıstedıgım olup gebersın cenazesıne gıtmeyecegım hakkımı helal etmıyorum ona !

cok uzun yazdım ama ıcın rahatladı okuyan ınsanlar hayatlarının ne kadar ıyı oldugunun farkına varsın keske borcumuz olsaydı fakır olsaydık ama duzgun bır babamız aıle huzurumuz olsaydı !

-

Back
X