hayvan barınağı..

Yavruyu herkez alir sever buyutur hayvani kendinize alistirip sonra barinaga terk madem terk edecektiniz vea komsulariniza kadar sizin evinize karisma hakkina sahiplerdi madem hic almasaydiniz ha 1 sene once annesi terk edince olmus ha 1 sene sonra siz terk ettiginiz icin olmus... en azindan olurlen neden bize bunu yaptin diye beddua etmezlerdi kedi bedduasi cok kotudur mutlaka tutar

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

İnternette bir sürü site var,üye olun kedilerin fotolarını çekin ve koyun.
Ahh keşke bırakmasanız o yavrucukları.:50:

Barınaklarda hayvanların hastalık kaptığını duymuştum. Her şeyi geçtim, eve alışan kedi bir kere terk edilmişliğin acısını çekiyor.

İki üç hafta önce caddeye atlamış,ölmek üzere bir yavru kedi buldum. O kadar kötüydü ki hali. O kadar korkaktı ki, alışmakta çok zorlandı. Şimdi kilo aldı, kendini sevdiriyor, oyunlar oynuyor. Bu kez diğer kedim rahat vermiyor. Sahiplendireceğim ama, benim kadar sevebilecek birini arıyorum. Bulamıyorum. İnsanlar neden bu kadar duyarsız anlayamıyorum. Barınağa ya da sokağa bırakmayın. İki haftada bile nasıl güzelleşiyorlar bir bilseniz, onu okşadığınızda huzur dolu mırıltısını duymak dünyaya bedel.

Uzgunum ama kimin nankor oldugu belli hayvanlar cok hassaslar siz onu birakinca uzulecek yemek yiyemicek belkide ölecek. Ustelik barınak demissiniz ordaki yavrularimizin hali perisan belediyeler cok az çalısiyor... iki gunde telef olur madem kedinizi sahiplendiriceksiniz bu sizin mecburi goreviniz onu aileye sahiplendirmek zorundasiniz yok sokak yok barinak olmaz öyle gunahi size... eve alisan bir canli sokakta yapamaz iki gunde ya araba carpar ya bir kopegin agzinda kalir .... vicdaninizla sizi basbasa birakiyorum...

Kedinin sokakta olmasinin kotu tarafi ne? Zaten ortalik kopekten kediden gecilmiyor. Her kosse baasinda bees kopek biktik

Cok pardon ortada bikicak ne var? Kopek ve kedilerin dogal ortamini istila eden onlarin ozgurluklerini kisitlayan biz iki ayaklilariz... bir kedi bir kopegin sokakta surda burda dolasmasindan daha dogali ne olabilir dahasi zaten gezecek dogal ortamda birakmadik... bende siz gibilerden biktim.utaniyorum siz gibilerle yasamaktan bu dunyada nefes alma hakkina sahip birtek insanlar yok hanimefendi butun Ekosistem butun bortu bocegin yasamaya hakki var dunya bitek bizden ibaret degil...

bugün hayvan barınagında çalışan veterinerle konuştum ikisini de sahiplendirmiş çok mutlu oldum vicdan azabından ölüyordum ya , birdaha eve kuş dahi almıycam büyük sorumluluk arkadaşlar bakamayınca bırakmak zorunda kalınca insan vicdan azabından uyuyamıyor, binlerce kez düşünmek lazım hayvan bakmak için almaya , birde ortama uygun olcak kesinlikle müstakil bahçeli ev olcak öbür türlüsü olmuyor, inşallah yeni sahiplerin de mutludurlar :16:

:53:bu hayvan,bu ağaç,bu doğa düşmanlığını anlamıyorum!!!

bende anlayamıyorum dün akşamdan beri dışarda yavru bir kedi bagırıyor bır Allahın kulu gidipte derdi ne diye bakmadı , bende zaten 2 kediyi barınağa vermişim üzüntümden inmedim aşşagı kedilere hayrım yok diye sabah uyandım baktım cıyak cıyak hala bagırıyor en sonunda ben indim yine siyah yavru bir kedi herhalde annesini kaybetti yine yada biri gelip attı oraya yogurt getirdim koydum önüne uzaklaştım açlıktan ölmüş zavallı yedi hepsini , tutulmuyor malesef yabani ama yemek vericem büyüyünce zaten kendi bulur yemeğini. ama bizim mahallede insanlıktan nasibini almamış kimse benden başka gidipte bakan olmadı yazık komşularımdan nefret ediyorum :47:

Kedinin sokakta olmasinin kotu tarafi ne? Zaten ortalik kopekten kediden gecilmiyor. Her kosse baasinda bees kopek biktik

Hayvanın doğasına medeniyet kur sonra da bıktık de !!
Merhametsizlik diz boyu.
Nerde yaşasınlar, ölsünler mi?
Yemez sizi köşe başındaki kedi köpekler korkmayın.
Aksine bir kap su vermeyi denerseniz, insanlardan çok severler sizi!!

arkadaşlar birde şu kap sorunu var , dışarı dondurma kapıyla su koyuyorum ikinci gün bakıyorum yok biri alıyor ne yemek kabı ne su kabı durmuyor yerinde en sonunda saglam bir tabela asıcam oraya kabları ı alan p....tr diye, bıktım bu durumdan ne yapabilirim ?:14:

arkadaşlar birde şu kap sorunu var , dışarı dondurma kapıyla su koyuyorum ikinci gün bakıyorum yok biri alıyor ne yemek kabı ne su kabı durmuyor yerinde en sonunda saglam bir tabela asıcam oraya kabları ı alan p....tr diye, bıktım bu durumdan ne yapabilirim ?:14:

Bu durum bizde de var, belediye işçileri sabah kaldırımları süpürürken ne var ne yok atıyorlar, kaç kere birbirimize girdik ama nafile
Bir de alışmasınlar diye uğraşan komşular var tabi
Allah topunu ıslah etsin, bu sıcakta bir su kabı dokunuyor insanlara

Bu durum bizde de var, belediye işçileri sabah kaldırımları süpürürken ne var ne yok atıyorlar, kaç kere birbirimize girdik ama nafile
Bir de alışmasınlar diye uğraşan komşular var tabi
Allah topunu ıslah etsin, bu sıcakta bir su kabı dokunuyor insanlara

aynen kendi evmin yan tarafına koyuyorum ya belediye yada çocuklar alıyor takip edicem birgün alırken yakalrsam ama çok kötü olcak devamlı kapta bulunmuyor , en son bir çare düşündüm kaba ip geçirip percereme bagladım , bakalım çare olur inşallah :19: onların suya ihtiyacı var üstelik :25:

Kedi kopegi bilmem ama keske cevreye,dogaya ,hayvanlara duyarsiz insanlar dunyada olmasaydi!!!!!ne yasanilasi bir yer olurdu dunya!!!!!!!!

Ahh keşke ..

bugün hayvan barınagında çalışan veterinerle konuştum ikisini de sahiplendirmiş çok mutlu oldum vicdan azabından ölüyordum ya , birdaha eve kuş dahi almıycam büyük sorumluluk arkadaşlar bakamayınca bırakmak zorunda kalınca insan vicdan azabından uyuyamıyor, binlerce kez düşünmek lazım hayvan bakmak için almaya , birde ortama uygun olcak kesinlikle müstakil bahçeli ev olcak öbür türlüsü olmuyor, inşallah yeni sahiplerin de mutludurlar :16:

Bence vicdanınız rahatlamamalı. Sahiplendirilmiş ama o kedicik sizi ailesi gibi görmüştü. Siz küçücükken sizi çocuk esirgemeye verseler, sonra da evlet edinilseniz ne hissederdiniz ? O melek sürekli içinde terkedilme duygusu ile yaşayacak. Belki depresyondan çıkamayacak. Bence de siz balık dahi almayın.

ben keyfi bırakmadım şartlar el vermedi ailem istemedi , yavruyken hadi ölücekti diye zor ikna ettim baktım ama artık kedilerle beraber kapı dışarı ediceklerdi beni yoksa beni bilseniz hayvan sevgim içimde çok yogundur , onların kılına dahi zarar gelsin istemem , evet kendi evime çıkana kadar balık bile almam , kedilere yeter ki sevdiği yiyecekleri verin beni çoktan unutmuşlardır bile iyi yere gitmişler ikisi de :34: mutlu olsunlar inşallah.:14:

Son düzenleme:
Back
X