Hayvan Dostlarimiz Hakkinda Kampanyalar, Genel Uyari ve Hatirlatmalar

  • Konu Sahibi lütfenzarfıkapatmayınız
  • Başlangıç Tarihi
L

lütfenzarfıkapatmayınız

Ziyaretçi
  • Konu Sahibi lütfenzarfıkapatmayınız
  • #1
geçenlerde bi kedi yavrusunun ölümüne sebep olmaktan son anda kurtuldum! soğuk havalarda kedi yavruları arabaların motorlarına giriyo ısınmak için. lütfen kışın arabanızı çalıştırmadan önce 1-2 kez kornaya basın ki kedi varsa dışarı çıksın.. kornaya basmasaydım da o kedi dışarı kaçmasaydı napardım bilmiyorum :1no2:
 
  • Konu Sahibi lütfenzarfıkapatmayınız
  • #2
AZ ÖNCE KAHVALTI MASASINDA KEŞKE DEDİM KENDİ KENDİME HERKES BİRAZ DUYARLI VE MERHAMETLİ OLSA YAŞAYAN DİĞER CANLILARA KARŞI.
TIKA BASA DOYMUŞTUM VE ANNEM TABAĞIMDA KALAN SON LOKMAMIDA YİYİP BİTİRMEMİ İSTEDİ BENDEN.
NEDEN MİDEM BUKADAR DOLUYKEN SOKAKTA KAPIMIZIN ÖNÜNDE BEKLEYEN O MASUM O AÇ KEDİLERE VERMİYEYİM O SON LOKMAMI.ÜSTELİK ARTIK SIRF BİZİM SAĞLIĞIMIZ İÇİN ÇEVRENİN TEMİZLİĞİNİ BAZ ALARAK YAPILAN O KAPAKLI KONTEYNERLER O KEDİLER İÇİN NASIL VURGUN OLDU DÜŞÜNDÜKÇE ÇOK ÜZÜLÜYORUM.
KISACASI NE OLUR ARKADAŞLAR BİRAZ MERHAMET BİRAZ DUYARLILIK..YİYEMEDİĞİNİZ O SON LOKMANIZI PAYLAŞIN,ÇÖPE ATILAN HER YEMEK ARTIĞI BİR CANLININ O GÜNÜ RAHAT GEÇİRMESİNİ SAĞLAYACAK..
 
  • Konu Sahibi lütfenzarfıkapatmayınız
  • #3
eğer yemek döekrsem ayrı bi poşete döküyorum içine başka artık keisici delici hiç bişi karışmıyo patısıyle açabilsin die bağlamıyorumda öteki çöpten ziyade onu biraz daha rahat sallıyom ki yayılsın konteynıra, ya hiç bişi yapamasak bile azcık sevgi birazcık sıvazlama....
 
  • Konu Sahibi lütfenzarfıkapatmayınız
  • #4
Dün Yeşilyurt çarşı da iki sokak köpeği köpeğime saldırdı... Aynı belgesellerdeki aslanların avlarını öldürmek için boğazlarından yakalayıp sallamaları gibi köpekciğimi ısırıp salladılar, biri boğazından biri belinden... Neyse köpeğimin durumu iyi sağolsunlar sokaktaki insanlar gelip ayırdılar... Yeşilyurt civarlarında köpeğini gezdirmek isteyen arkadaşlar lütfen dikkat edin benim 2 numara köpeğim kangal vari köpeklerin elinden zor kurtuldu... Lütfen ama lütfen dikkat edin...
 
  • Konu Sahibi lütfenzarfıkapatmayınız
  • #5
KK nın sevgili hayvan dostları. Hava sıcaklıklarının hepimizi bunalttığı şu günlerde, sokaklarda yaşayan kedi ve köpeklerin hali perişan :KK43: Hayvanlar içecek su bulamıyorlar. Sizden rica ediyorum lütfen bir yoğurt kabına su koyup kapınızın önüne, bahçenize, sokağın köşesine.. bir yerlere bırakın ve hergün üzerine ekleyin. Zavallı hayvancıklara yardımımız olsun.

Hadi kızlar İzmirde başlayan bu kampanyaya hepimiz katılalım.Bu konuda duyarlılık gösteren arkadaşlar lütfen buraya yazın. Yazın ki bizimde içimize su serpilsin.
 
  • Konu Sahibi lütfenzarfıkapatmayınız
  • #6
Arkadaşlar kış geldi,sokak hayvanlarının ürpertileri düştü içime...Parklarda,apartman girişlerinde,merdiven kenarlarında yaptığımız yuvaları onarmak gerekiyor tekrardan.Hasta,üşütmüş,burunları,gözleri akan bir çok yavrularla karşılacağız yazın gördüğümüzden daha fazla..Bu yaz küresel ısınmadan susuzluktan kırılan sokak hayvanlarımızı kışında soğuk kırmasın..Herkez ne yapacak kışın bu dostlarımız için birbirimize fikir verelim ve gönül bağı ile elimizden gelenden fazlasını yapalım.
Benim bulunduğum semtte merdivenlerin kenarlarına karton kutuların üzerine poşet çevirip yaptığımız yuvalar var..Zamanla sahiplenecek kediler oluyor gelip yerleşiyorlar..,
Bize maaliyeti sıfır olan bu sistemi bence herkez yapabilir..Hayvan severler kullanmadığımız kıyafetlerle içini döşüyoruz,gitgide büyüyor bu karton evler neredeyse bir barınak oldu.
Her gün duyarlı arkadaşlar sırayla mama ve taze su koyuyoruz.Evlerde kendi ev hayvanlarımıza aldığımız ve kullanmadığımız antibiyotikler ve parazit ilaçları,vitaminlerle hasta olanları kendimiz tedavi etmeye çalışıyoruz..
Sizlerinde fikirleri ile ne yapabiliriz diye merak ettim dostlarım..
Mevsimler bir sorun değil hayvanlar için yeterki yüreklerimizi soğutmayalım onlara..
Sevgiyle kalın...
 
  • Konu Sahibi lütfenzarfıkapatmayınız
  • #7
izmirde hayvan mezarlığı yapılmasını istiyoruz. canımızdan bir parça olan dostlarımızın hayatta olduğu gibi öldüğündede bir evi yatacak yeri olsun istiyor onların atılmalarını istemiyoruz.
saygılar.

bu şekilde yazarak istekte bulundum. taleplerin çokluğuna göre bunu yapıp yapamayacaklarına karar verecekmiş belediye. bu adresten istekte bulunursanız ne kadar çok talepte bulunursak o kadar çok dikkat çekip bunu başarabiliriz.
 
  • Konu Sahibi lütfenzarfıkapatmayınız
  • #8
KK nın hayvansever sevgili üyeleri, ülkemizde hayvan barınaklarının durumu malum... Dohayko Adana hayvan barınağı..vb gibi birkaç mükemmel örnek dışında çoğu bakımsız ve pislik içerisinde.

Barınağın, hayvanları minicik kafeslere tıkıp yarı aç yarı tok bi şelikde esaret altına almak olduğunu sanan yetkililerce kaderine terkedilmiş yerler.

Bunlardan birini örnek vericem size;

Yaklaşık 2000 köpeğin 8-10 lu gruplar halinde kafeslere tıkıldığı, belediye beslemediği için gönüllülerce sağdan soldan yiyecek toplanarak doyurulmaya çalışıldığı bir yer Beykoz Köpek barınağı.

Oysaki hayvanları kısırlaştırıp aşıladıktan sonra doğal ortamlarına bıraksalar, sadece hasta ve sakat hayvanları burada bakım altına alsalar, binlerce hayvanın bu aç ve sefil esareti sona erecek, kafeslerde birbirlerini parçalayarak öldürmeyecekler.

Buradaki hayvanlara herhangibir şekilde yardımım olur, yiyecek sağlanmasına katkıda bulunurum diyosanız konuyla ilgili Yasemin Baban ın irtibat telini özel mesaj atarak benden isteyebilirsiniz...

Yada sadece oraya giderek kafalarını okşamanız bile büyük bir şeydir. Şeker isteyen bayram çocukları gibi, sevilmek için sıraya giriyorlar...


2102081453nk4.jpg


2102081454vc4.jpg


2102081450lz7.jpg


2102081455ux1.jpg
 
  • Konu Sahibi lütfenzarfıkapatmayınız
  • #9
Oysaki hayvanları kısırlaştırıp aşıladıktan sonra doğal ortamlarına bıraksalar, sadece hasta ve sakat hayvanları burada bakım altına alsalar, binlerce hayvanın bu aç ve sefil esareti sona erecek, kafeslerde birbirlerini parçalayarak öldürmeyecekler.
Paylaşım için teşekkürler.. Gerçek bir hayvansever olup da bu görüntülerden etkilenmemek mümkün değil..

"Sokağa bırakılma" konusunda bir sıkıntı var. Onu da dile getirmek lazım.
Ben Ankara'nın Çankaya ilçesinde oturuyorum. 2006 yazında bahsettiğiniz uygulama Çankaya Belediyesi Barınağında yapıldı. Böylece sokaklarda yaşayan köpek nüfusunda aniden artış oldu.
Köpekleri tanıyanlar bilir. Doğaları gereği sürü psikolojisinde yaşarlar, içlerinde en dominant olan sürünün lideri olur, düzenli beslendikleri yerleri yaşam alanları ilan ederler.
Sonuç olarak; zamanla bir çok yerde konuşlanmış köpek çeteleri oluştu. Benim gibi köpek sahibi olan kişiler de bu nedenle, yaz boyu çok sıkıntılı zamanlar yaşadık. Aramızdan iki arkadaşımız şanssız çıktılar. Ne yazık ki köpekleri, sokak köpeklerince öldürüldü. Dört kişinin köpeği de saldırıya uğradı. İki köpek sahibi bacağından ısırıldı.

Sahne şu... Akşam köpeğinizi yürüyüşe çıkartıyorsunuz. Aniden bir çete çıkıyor karşınıza. Sizin de köpeğiniz erkek. Karşılıklı havlama başladığında şansınız kalmıyor zaten. Bir de bakmışsınız yedi köpek etrafınızı sarıvermiş. İnsanlara bakıyorsunuzi belki bir yardım eden çıkar diye.. Peki, sizce çıkıyor mu? Hayır.

Ayrıca apartman bahçelerinde beslenen kediler, ne yazık ki boğularak öldürüldüler..

Karşı kutup oluşturmak niyetinde değilim, umarım öyle anlaşılmam. Bu konuda kafam karışık anlayacağınız.. Neyin doğru olduğunu bilmeyecek kadar karışık üstelik...

Fotoğraflarını gördüğümde için sıkışıyor, barınağa gittiğimde (kesinlikle yalnız) gözlerim doluyor.. Ama köpeğimle yürüyüşe çıktığımda, karşımıza çıkmasınlar diye ne yapacağımı şaşırıyorum.. (güvenlik çantamda: köpek kovan, fener ve biber gazı var)

Onlara yardım etmek önemli..
Ama sahiplenmek daha önemli..
Zevk olsun diye alıp, a-aa bu ne zor işmiş diye sokağa atmamak daha da önemli..

İyilikler dilerim. a.s.
 
  • Konu Sahibi lütfenzarfıkapatmayınız
  • #10
haftasonu gideceğim erkek arkadaşımla ama beykozu bilmiyorum bir de tam olarak beykoz un neresinde acaba bu barınak?

arkadaşım Barınağa Kavacık'tan Riva sapağından veya Beykoz'un merkezine girerek Riva yolunu takip ederek Alibahadır'dan saparakta ulaşabilirsiniz.. hangisi daha kısa yol bilmiyorum ama birinden gidiş birinden dönüş yapabilirsiniz manzara ve doğa seviyorsanız tabiki..

resimlerden bende etkilendim ama Beykoz Riva tarafları köyleri barındırır içinde ve bu barınak ancak duyurulabilirse dışarıdan yardımla kendini toparlayabilir...çevrede köpeksiz ev yoktur avcı çoğunlukta olduğu için her evde 3-5 tane köpek vardır ve ev ortamı değilde sokak ortamında beslenirler... dolayısı ile köpeklerin çoğalmasında etkendir... o taraflara yolunuz düşerse sadece barınaktaki değil sokaktaki köpeklerin bile çokluğu çeker dikkatinizi...
 
  • Konu Sahibi lütfenzarfıkapatmayınız
  • #11
6i9ved.jpg


Onlar insan kavramını oluşturdular...
Hiç birimizin yapamadığını yaptılar...

Ama biz bir hayvan bile olamıyoruz!!
Biz bunlar kadar olamıyoruz...
Aşağıladığımız...evimize sokmadığımız...utandığımız SOKAK KÖPEKLERİ KADAR BİLE OLAMIYORUZ...

Kaç günden beri birileri kendini parçalıyor...TEPKİ TEPKİ TEPKİ..

Tepki yok!!


28 Mayıs 2008


Antalya’da katliamı belgeledik.

Bu kara leke Antalya’nın üzerine yapışmasın diye çabaladık. Hep birlikte durduralım dedik. Sizlere imdat mesajları yollarken Antalya’nın yöneticilerinin kapılarını çaldık, telefon ettik. İnkar ettiler, terslediler, kanıtınız var mı dediler.

Bugün kanıtımız var. Keşke olmasaydı dedirten cinsten binlerce kanıt. Antalya’nın Varsak Beldesi’nde köpeklerin gömüldüğü toplu mezarları bulduk. Henüz burnundan sızan kan kurumamışları, bir avuca sığacak kadar minicik olanları, kulağına, bacağına ip bağlanıp sürüklenmişleri, piyasa değeri binlerce lira olan tasmasında adı yazılı olanları, henüz derisi son bir canla seğirenleri, kulakları küpelileri, kırık ayağı alçıda olanlar…

Bunları yapanlara seslendik. Sesimizi duyuramadık. Sizlere de duyuramadık. Duysaydınız bu ülkenin başbakanı olarak dur derdiniz, duysaydınız bu ülkenin bakanları olarak el atardınız, duysaydınız basın olarak sesimizi duyururdunuz, duysaydınız belediyeler bakımevi yapmak için çoktan harekete geçerdi…

Şimdi duyun artık… Havada ölüm kokusu olan o toplu mezarlık Antalya’nın olduğu kadar Türkiye’nin de ayıbı…

Antalya’da gerçekten kuduz vakası var mıydı? Yoksa yıllarca bakımevi diye yalvardığımız belediyeler sorunu kökten çözmek için mi uydurdu? 5 bin 500 köpek aşıladık diyenler aşıları ölülerinin üzerine iş makineleriyle toprak atarken mi yaptı? Hala şehir içinde bile hayvancılık yapılan Antalya’da köpeklerimiz dışında hangi hayvanlara karantina uygulandı? Bu cinayetin failleri ellerini kollarını sallayarak daha gezebilecek mi?

CİNAYETLER KARŞISINDA SUSKUN KALANLAR SUÇUN ORTAĞI DEĞİL MİDİR?
 
  • Konu Sahibi lütfenzarfıkapatmayınız
  • #12
SADECE ANTALYA MI?
HAYIR...

ÖLMEMİŞLER AMA GÖMÜLMÜŞLER.
GÖMÜLMÜŞLER AMA ANNEYMİŞLER.
ONLAR BEBEKLER,
TOPRAĞI KAZIYORLAR,
ONLAR,ANNELERİNİ TOPRAĞIN ALTINDA ARIYORLAR.

ONLAR ANNELER.
TRAKTÖRLERLE TAŞINIP
CANLI CANLI GÖMÜLMÜŞLER.

SONRA BİR BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI ÇIKMIŞ
YAVRULAR NE OLACAK DİYE SORANLAR GÜLEREK
"ANNELERİ GELSİN ALSIN DEMİŞ" DEMİŞ.

ONLAR MAMAKTA CANLI CANLI ACIMASIZCA GÖMÜLDÜ.

PEKİ SİZ BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI
SİZİN İNSANLIĞINIZ HANGİ BULDOZERLE GÖMÜLDÜ?
SİZ HANGİ TRAKTÖRLERE YÜKLEDİNİZ İÇİNİZDEKİ MERHAMETİ,İNSAN KALBİNİZİ?


Hala bunları yapanlara bir ceza verilmedi.Belediyenin doğal sebeplerle veya trafik kazalarıyla ölen köpekleri getirip çöplüğe gömüldüğüne,ateş edilerek ölen köpeklerin ise çöplük etrafında avlanan avcılar tarafından vurulduğu kararıyla ortada bir cezai işlem olmadığına karar verilmiş.Türkiye'de ne zamandır AVCILAR ŞEHİR ÇÖPLÜĞÜNDE AVLANIR OLDU?
 
  • Konu Sahibi lütfenzarfıkapatmayınız
  • #13
SEVGİLİ ARKADAŞLAR
ANTALYADA YAŞANAN OLAY İÇİN BİLGİ EDİNME HAKINIZI LÜTFEN KULLANIN.ORADAKİ HAYVANLARIN CANLI CANLI TOPRAK ALTINA GÖMÜLMESİNE LÜTFEN SEYİRCİ KALMAYIN.ONLARIN ÇIKAMAYAN SESİ OLUN.NE OLUR.BU OLAYINDA ANKARA MAMAK KATLİAMI GİBİ ÖRTBAS EDİLMESİNE SESSİZ VE SEYİRCİ KALMAYIN.
KATILIM NE KADAR ÇOK OLURSA OKADAR ÇOK YAPILACAK KÖTÜ OLAYLARDAN ELLERİNİ ÇEKERLER.
AMA BİZLER SESSİZ VE SEYİRCİ KALIRSAK BUNLARDAN ÇOK DAHA KÖTÜLERİNİ YAŞAR SAHİPSİZ KİMSESİZ HAYVANLAR.
YAPACAĞINIZ İŞ ÇOK KOLAY.AŞAĞIDAKİ MAİL ADRESLEİNE HAZIRLANMIŞ DİLEKÇEYİ GÖNDERECEKSİNİZ.
ALTINA GÖNDERME TARİHİNİZİ ADINIZI SOYADINIZI TC KİMLİK NUMARANIZI VE EV ADRESİNİZE YADA İŞ ADRESİNİZİ YAZACAKSINIZ..
BU SİZİN YASAL BİLGİ EDİNME HAKINIZDIR.LÜTFEN O KİMSESİZ HAYVANLAR İÇİN BİR 5 DAKİKANIZI AYIRIP DİLEKÇENİZİ GÖNDERİN.


DİLEKÇE İÇİN...

http://www.yasamhakkinasaygi.com/dilekce/dilekce.detay.php?id=315
 
  • Konu Sahibi lütfenzarfıkapatmayınız
  • #14
Saldırıya uğrayan, kazada yaralanan sahipsiz kedi ve köpeklere olay yerinde müdahale ediliyor. Ambulansta ameliyat yapılıyor.

Hayvan hakları konusunda pek duyarlı bir toplum olmasak da ara sıra dört ayaklı dostlarımız adına güzel adımlar da atılmıyor değil. Sokak hayvanlarına yönelik ücretsiz acil müdahale ambulansı hizmeti gibi. İzmir Konak Belediyesi ve Ankara Altındağ Belediyesi bu hizmetin öncülerinden. Yaklaşık 2 yıldır Konak Belediyesi'nin himayesinde hizmet veren acil müdahale ambulansı bugüne kadar çok sayıda sahipli ve sahipsiz hayvanın imdadına yetişmiş.

Ankara'nın Altındağ Belediyesi de hayvanlara yönelik ücretsiz ambulans hizmeti veriyor. Belediyenin Veteriner Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan "Beyaz Masa"ya gelen ihbar telefonlarıyla hareket eden ambulans, sağlık desteğine ihtiyacı olan evcil hayvanları tedavi ediyor. Altındağ Belediye Başkan Yardımcısı Yunus Keleş, "Belki ilk bakıldığında böyle bir şeye gerek var mı, diye düşünülebilir. Biz gerek olduğunu düşünüyoruz. Bir tane ambulansımızı içinde ameliyat ve acil müdahale yapılabilecek şekilde donattık. Bunu veteriner müdürlüğümüzün hizmetine verdik. Gelen ihbarlarla ekibimiz hemen gidiyor, eğer yerinde yapılabilecek bir şey varsa yerinde, ambulansımızda yapılacak bir şey varsa ambulansta ya da veteriner müdürlüğümüze getirelerek orada tedavisi yapılıyor. Herhangi bir ücret talep edilmiyor."

İzmir Konak Belediyesi Tel: (0232) 459 24 10 - 459 24 11
Ankara Altındağ Belediyesi Tel: (0312) 341 46 03


*Sevgili nightelf Eskişehir'deki uygulamadan da haberdar etti bizi :1hug:;

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi Tel: (0222) 236 19 70
 
Son düzenleme:
  • Konu Sahibi lütfenzarfıkapatmayınız
  • #15
keşke bütün belediyeler böyle duyarlı olsa..

peki eskişehirde yaşayanların böyle durumlarda ulaşabileceği bi numara yazabilir misiniz buraya?

tabiki:)

Odunpazarı bel. Hayvan sağlık merkezi " 0222 236 19 70 " a.s.
 
  • Konu Sahibi lütfenzarfıkapatmayınız
  • #16
Arkadaşlar dün ben birşeye çok üzüldüm.kısaca anlatayım...

Benim bahçemde baktığım 8 tane kediler var 5i yavru.ben istanbul anadolu yakası sahil tarafında oturuyorum.tansaştan bu yavrulara kedimaması almıştım.yürüyerek sahilden eve gitmeye karar verdim.birara arkamdan sesler duydum arkama baktığımda birkaç kedi bağırarak torbamın peşinden geliyordular.evime 40 dk uzak bir yoldan almıştım bu mamaları ve maligücümün yettiğince.ama içim acıdı nasıl vermemezlik yapabilirdim ki.ve verdim.inanın birbirlerini yiyeceklerdi kavga eden edene titreye titreye yiyorlardı.hayvancağızlar aclıktan nerdeyse ölceklermiş.ki ben sahilin yüzde birine verebilmiştim.çoğuda ölüyormuş aclıktan öyle duydum..onların sadece ogünü kurtarabilmiştim.
Arkadaşlar ne yapmak lazım o tafaflarda oturan varsa lütfen yardım etsinler...ellerinden geldiği kadarıyla..istanbulda oturanlar için diyorum.lütfen lütfen halleri içler acısı.

(ogün benim kedilerim ac kaldı ama ölmediler ama ya onlar hergün ölüyorlar...)
 
  • Konu Sahibi lütfenzarfıkapatmayınız
  • #17
Çok önemli bir konuya parmak basmışsın birtanem... ben evde arta kalanları dediğin şekilde yapıp eşim sabah işe giderken veriyorum bahçede bir köşeye koyuyor oradan yiyiyor kediciklerimiz...cokacimcoook
Bunun yanısıra bazı hayvalardan korkan komşularımızda biraz uzağa koyunda apartmanın civarında olmasınlar korkuyoruz diyorlar. Eşimde arka tarafa doğru koyuyor yiyeceklerini... sengözlerimebaksanab


hayvan.jpg
 
Son düzenleme:
  • Konu Sahibi lütfenzarfıkapatmayınız
  • #18
çok seviyorum bütün hayvanları hepsi çocuklarım benim bazen deli sanıyorlar hepsiyle konuşurum severim ama böyleyim 10 yaşında 1 dişi kedim var FATOŞ kuşum balıklarım varr tavşan horoz ördek kaplumbağa keklik kanaryalar fare besledim arada yavru kedileri alıp biberonla bebek maması içiririm son lokmam kalsın onlara veririm hastalara ilaç alırım yıkarım bu ara köpek istiyorum belediyeler hayvanları zehirliyor hastalarla ilgilenmiyor hastaysa öldürüyorlar elimizden geleni yapalım arkadaşlar hayvanlara eziyet edenler varsa hadlerini bildirelim yaralıları doktora götürelim bakmayan veterinerleri şikayet edelim derneklere ruhsatları alınıyormuş tren istasyonunda bir önceki trenin çarptığıı yeni ölmüş kocaman bir kediyi hiç tiksinmeden aldım millet ne kadar garip bakıyordu sanki iğrençmiş gibi sonrasımı diğerleri yanıma gelip tebrik etti ne iyi bir insansınız bu yetmiyor alkışalamak yerine keşke onlarda insan olabilse vijdan sahibi olsalardı
alıp evime getirdim bir bahçe bulup gömdüm orda kalsa uyku tutmazdı beni inanın içim çok rahat
 
  • Konu Sahibi lütfenzarfıkapatmayınız
  • #19
çok seviyorum bütün hayvanları hepsi çocuklarım benim bazen deli sanıyorlar hepsiyle konuşurum severim ama böyleyim 10 yaşında 1 dişi kedim var FATOŞ kuşum balıklarım varr tavşan horoz ördek kaplumbağa keklik kanaryalar fare besledim arada yavru kedileri alıp biberonla bebek maması içiririm son lokmam kalsın onlara veririm hastalara ilaç alırım yıkarım bu ara köpek istiyorum belediyeler hayvanları zehirliyor hastalarla ilgilenmiyor hastaysa öldürüyorlar elimizden geleni yapalım arkadaşlar hayvanlara eziyet edenler varsa hadlerini bildirelim yaralıları doktora götürelim bakmayan veterinerleri şikayet edelim derneklere ruhsatları alınıyormuş tren istasyonunda bir önceki trenin çarptığıı yeni ölmüş kocaman bir kediyi hiç tiksinmeden aldım millet ne kadar garip bakıyordu sanki iğrençmiş gibi sonrasımı diğerleri yanıma gelip tebrik etti ne iyi bir insansınız bu yetmiyor alkışalamak yerine keşke onlarda insan olabilse vijdan sahibi olsalardı
alıp evime getirdim bir bahçe bulup gömdüm orda kalsa uyku tutmazdı beni inanın içim çok rahat[/QUOTE

kkeşke her insan bu konuda bizim kadar hassas olsa..bende günlerdir düşünüyorum özellikle www.sessizkalmasucaortakolma.com sitesine girdiğimden beri hepbişeyler yapmak istiyorum ama kimin umrundaki..insana bile değer verilmeyen bir ülkede hayvancıklaı kim takar..ben öxzellile trafikte ki canavarlara seslenmek istiyorum lütfen bu dünyada yaşama hakkı bir tek sizeait değil biraz daha dikkatli olalım biraz daha az sürat lütfen..hayvancıkları telef ediyorsunuz ve ne yapalım diyorsunuz.dünya sadece sizin etrafınızda dönmüyor..vicdanen rahatsanız ona bişey yapamayız tabi..
 
  • Konu Sahibi lütfenzarfıkapatmayınız
  • #20
Saldırıya uğrayan, kazada yaralanan sahipsiz kedi ve köpeklere olay yerinde müdahale ediliyor. Ambulansta ameliyat yapılıyor.

Hayvan hakları konusunda pek duyarlı bir toplum olmasak da ara sıra dört ayaklı dostlarımız adına güzel adımlar da atılmıyor değil. Sokak hayvanlarına yönelik ücretsiz acil müdahale ambulansı hizmeti gibi. İzmir Konak Belediyesi ve Ankara Altındağ Belediyesi bu hizmetin öncülerinden. Yaklaşık 2 yıldır Konak Belediyesi'nin himayesinde hizmet veren acil müdahale ambulansı bugüne kadar çok sayıda sahipli ve sahipsiz hayvanın imdadına yetişmiş.

Ankara'nın Altındağ Belediyesi de hayvanlara yönelik ücretsiz ambulans hizmeti veriyor. Belediyenin Veteriner Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan "Beyaz Masa"ya gelen ihbar telefonlarıyla hareket eden ambulans, sağlık desteğine ihtiyacı olan evcil hayvanları tedavi ediyor. Altındağ Belediye Başkan Yardımcısı Yunus Keleş, "Belki ilk bakıldığında böyle bir şeye gerek var mı, diye düşünülebilir. Biz gerek olduğunu düşünüyoruz. Bir tane ambulansımızı içinde ameliyat ve acil müdahale yapılabilecek şekilde donattık. Bunu veteriner müdürlüğümüzün hizmetine verdik. Gelen ihbarlarla ekibimiz hemen gidiyor, eğer yerinde yapılabilecek bir şey varsa yerinde, ambulansımızda yapılacak bir şey varsa ambulansta ya da veteriner müdürlüğümüze getirelerek orada tedavisi yapılıyor. Herhangi bir ücret talep edilmiyor."

İzmir Konak Belediyesi Tel: (0232) 459 24 10 - 459 24 11
Ankara Altındağ Belediyesi Tel: (0312) 341 46 03



bu harika bir haber, sadece İstanbulda olduğunu sanıyordum Ankara'da da olması çok iyi... keşke hiç ihtiyaç duyulmasa diyor insan ama onlar için
birşeyler yapılıyor olması çok sevindirici

*Sevgili nightelf Eskişehir'deki uygulamadan da haberdar etti bizi :1hug:;

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi Tel: (0222) 236 19 70



bu harika bir haber, sadece İstanbulda olduğunu sanıyordum Ankara'da da olması çok iyi... keşke hiç ihtiyaç duyulmasa diyor insan ama onlar için
birşeyler yapılıyor olması çok sevindirici
 
X