Hayvan seçiminde önerilerinize ihtiyacım var!!

yc929

Guru
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2011
95
0
286
İçel Mersin
kızlar ben öğrenciyim evimde tek kalıyorum 2 küçük yatak odam var biri benim biri de onun olsun istiyorum
ses çıkarmayacak, tüy dökmeyecek, apartmanda yaşayabilecek bir hayvan arıyorum kedi veya köpek
onun dışında başka bir kriterim yok, tavsiye edebileceğiniz bir tür var mı?

Ayyyyyyy ben senın yerınde olsam kedı alırdım okadar cok ıstıyorum kı beyaz sırın yavru bır ıran kedısı almayı anlatamam ama evımız musayıt degıl malesef

ses çıkarmayacak, tüy dökmeyecek, apartmanda yaşayabilecek ve kedi-köpek dışında bir hayvan olacak...

hımm!!! bir düşüneyim... evet buldum BALIIIIIIIIK <:)))))

Esra1 arkadaşımızın da dediği gibi umarım hayvan barınaklarından bir hayvan edinirsiniz.
Ayrıca ses çıkarmayacak,tüy dökmeyecek bir tek balık geliyor aklıma.

Bu arada umarım aldığınız hayvanı 2 gün sonra sokağa atmazsınız

Ben kaplumbağa öneririm.Zamannda küçücük bir kara kaplumbağam vardı.Bİrazcıkta büyütmüştüm sonra ilgilenemeyeceğimi düşündüğüm bi zaman gidip sattım.Ama hala istiyorum yeniden almak :)Yalnız bakımını iyi öğrenmeniz lazım.Sadece kaplumbağalalrla ilgili internette çok kapsamlı bi forum mevcut.Çok güzel bilgiler var orda.

Konu sahibi arkadas kedi ve kopek disinda demis.Ben yanlis anlamisim.Balik besleyin.Sayet birgun kopek yada kedi isterseniz insallah barinaktan alirsiniz.

tavşan hem tüy döker hemde her yeri kemirir... öyle oda ya atıp yüzüne bakmayacağınız bir hayvan almayınn
hayvan bakımı ilgi ister mutlaka her hayvan cinsinin sıkıntıları vardır..
balığın suyunu değiştir düzenli besle 2 gün gideceksen birakacak yer bul vs vs.
hayvan bakımı büyük bir sorumluluktur..
bu sorumlulukları alabilecekseniz hayvan alın..
tüm kedi, köpek vb tüylü hayvanlar belirli dönemlerde tüy dökerler.. inan bu çok can sıkıcı bir durumdur..
gerçekten bir hayvan seversen hayvan al evine.. kendi can sıkıntını gidermek için alma çünkü daha çok canın sıkılabilir..

bir insan hayvan sahiplenmeye hazır olduğunu nasıl anlar ben yaklaşık 1 yıldır düşünüyorum ama hayvana eziyet olmasın dıye henuz harekete geçmedim..

bunun belli kriteri var mıdır yoksa çocukluktan gelen bir şey midir?

en iyisi oyuncak bir hayvan al öbürkünler hep bakım ister.memlekete giderken hayvanını kime bırakacaksın.acıkacak susayacak çiftleşecek tüyü dökülecek canı sıkılacak allah korusun birde ölünce çok üzecek daha çoğalta bilirsin iyi taraflarını yaz kötü taraflarını yaz hangisi ağır basacak .

belli kriterleri vardır.. mesala tüylü bi hayvansa tyden tiskinmemen gerekiyor.. salya vb. çünkü hayvanlar yalamayı sever
onun bir canlı olduğunu ve sana muhtaç olduğunu sen ona iyi bakmazsan yada sıkılıp atarsan ölebileceğini bilmen lazım..
birde hayvan sahiplenmenin parayla olmaması gerektiğini bilmen lazım... barınaktan al yani
onlar koşulsuz sever seninde koşulsuz sevmen lazım...

Bence ilk iş olarak etrafa bir bakın.
Mutlaka yardıma muhtaç bir minik kedi bulursunuz.
Hem onun kurtarıcısı olursunuz hem de o size ev arkadaşı.
Ben öğrenci evime dışarıda ölmek üzere bulup hayata döndürdüğüm bir miniği götüreceğim.

kuş veya tavşan tvşanın gıkı bile çıkmaz yetiştikten sonra tuvalet alışkanlığı da var. ama en temizi kuştur. tavşanın tuvalete alışmadan önceki dönemi birz sıkıntılı oluyo. bende ikiside var kardeş kardeş oynuyolar. tabiki ikisi de çok igi istiyo öğrencilikte sıkıntılı olabilir. onlar benim çocuklarım gibi yeri geliyo işimi gücümü bırakıp onları seviyorum. verdikleri huzur bambaşkaa.

Son düzenleme:
kuşlar sabah erkenden ötmeye başlar.kanat çırpar evin her yerinde kuş yemi olur.salarsın uçar istediği yere pisler git ara bul temizle.perdeleri gagalar :) besledim biliyorum.
size kobay,hamster,su kaplumbası öneririm bakımı kolay ve masrafsız ama ayı cinsiyetten olsunlar acayip üreme potansiyelleri vardır.bir yere giderken kutu içinde bile taşınır beslemesi kolay.

afedersiniz ben o isteklerimin dışında diye cümleye devam etmek istemiştim yanlış anlaşılmış kedi veya köpek istiyorum

Aynen senin gibi yalnız yaşıyorum iki odalı yaklaşık kutu boyutlarında bir evde ve kedi besliyorum. Özellikle akşam sen uyurken gelip boynuna yatması, apartmanın dış kapısını açtığın anda seni karşılamak için kapıya gidip miyavlaması, bacaklarına dolanması, tuvalete gitsen bile kapı altından patilerini uzatıp yanına gelmeye çalışması çok sevimli, yazarken bile özledim bebeğimi, oğlum gibi oldu resmen.

Ben kedi hastası olduğum için evde kedi besliyordum hiç köpek düşünmedim ama istediğin evde bir canlı olmasıysa kedi mi köpek mi almalısın bunu yaşam tarzına göre belirlemelisin. Mesela kediye yeterli miktarda mama ve su bırakıp haftasonunu şehirdışında geçirebilirsin bildiğim kadarıyla köpekleri evde yanlız başına bırakmaman gerek uzun süre. Aynı şekilde eğer köpek alırsan ona yeterli miktarda egzersiz yaptırman gerek, tuvalet eğitimini vermen gerek emek isteyen birşey.

Kedilerin zorluklarına gelince kumunu temizlemen gerekiyor temizlemezsen hayvan kuma yapmayı reddediyor gidip evin beğendiği köşesine yapıveriyor tuvaletini, bi daha temizle temizleyebilirsen. Bir de normalde kediler eğitillemiyebiliyor mesela ben benimkini eğitemiyorum, koltuk, masa, sandalye, buzdolabının tepesi hepsinin üzerinde geziniyor, çekmecelere saklanan ödül mamalarını bulup bi gecede hepsini yiyor, kendi kendine balkon kapısını açıp orda oturuyor, hatta balkona sakladığım kumu bulup yerlere boşaltıp içine tuvaletini yapıyor, itaatsiz ve başına buyruk oluyor kediler.

Bir de tüy dökmeme meselesine gelince düzenli tarar, vitamin takviyesiyle beslersen, uzun tüylü cinslerden olmayan melez kediler tüy dökmez yaşlanana kadar aşırı miktarlarda, ama lütfen hayvan almadan önce iyice bir düşün tüy dökmeyen, ses çıkarmayan evde biblo gibi duracak bir hayvan hayal etmek hiç gerçekçi değil, her hayvanın zaman zaman zorlukları olacak. Bir kere alıp ev ortamına adapte edersen bir daha sokakta yaşayamaz o hayvanlar.

atmam ben sokağa falan yazık hayvancığa

afedersiniz ben o isteklerimin dışında diye cümleye devam etmek istemiştim yanlış anlaşılmış kedi veya köpek istiyorum

Ben şahsen evde köpeği pek sevmem. Kediler çok temiz. salya sorunu da olmaz. Baslarına buyruk hallerine bayılıyorum tüy tabiki döker, cinsine de bağlı biraz. En iyisi yavru kedi değilde, büyümüş bir kedi almak. En azından tüy döküp dökmedigini de bilirsin öylelikle. Onları sürekli kendi taraklariyla tarayinca tüy sorunu da azalıyor.
Ama en önemlisi ya iki tane almak yada evde yalnız bırakmamak. Yalnızlığı sevmezler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…