Hayvan seçiminde önerilerinize ihtiyacım var!!

hayvanları seviyorum, can sıkıntısı sayılmaz
tavşanı da düşünüyorum aslında çünkü dediğiniz gibi hayvan bakımı sorumluluk istiyor, tavşan daha az istiyor gibi geldi

aksine tavşan çok fazla ilgi ister başını okşamanızı çok fazla ister eğerki şefkati görmezse depresyona girermiş. ama temiz yapılı hayvanlardır hleki tuvalet lışkanlığı edindikten sonra tadından geçilmez.

Hemen öyle dememek lazım aslında belki sokaktaki bir hayvanın kurtuluşuna vesile olabilir.. Belki de gerçekten çok iyi bakacak arkadaş olacak..:119::122:

aradığı evcil hayvan kriterlerini ses çıkarmıycak tüy dökmiycek olarak belirleyen biri zaten hayvan bakmaktan anlamıyordur kendine süs eşyası gibi durucak bir şeyler arıyor belliki...herkesin yapabiliceği bir şey değil hayvan bakmak keşke olsa da olsa bi hayvancığın kurtuluşu ama bu tarz durumlar genel olarak eve alınan kedi köpek tavşan vs hayvanların tüy döküyor, evi kirletiyor, havlayıp etrafı rahatsız ediyor şeklinde yapayalnız sokağa veya barınaklara terkedilmesiyle son buluyor...bu hayvanlar süs eşyası değil, illaki tüyü dökülücek illaki ses çıkarıcak bunları göze alıp başa çıkamıycaksanız hiçbir havyanı evinize alıp kendinize alıştırıp sonrada sokağa bırakmayın..çok hayvan sevmek istiyorum diyorsanız bir sürü barınak var gidip oralarda sevebilirsiniz hatta onlara mama götürerek hayır işleyebilirsiniz....

Eki Görüntüle 451323

çok şirin değil mi ablaları, tekrar görürsem alabilirim

sarmanlar genelde erkek olur
çok nadir dişi görülür
muhtemelen erkek hatta eminim ki bu bi erkek
böyle koca kafalı ve iri kemikli ancak erkek olur
kedi alacaksanız bu yakışıklı 6-7 ayında kızgınlığa girecek
evin sağına soluna işeyecek sabahlara kadar yok mu bana bi dişi diye haykıracak
tüylerini dökecek kumu kokacak vs vs..
hayvan sahiplenmek ciddi özveri ister biz tatillerimizi bile onlara göre ayarlıyoruz
ayrıca öğrenciymişsiniz okulunuz bitince aileniz eve getirmenize müsade edecek mi
gecici bi heves mi yoksa en az 15 yıl ömrünün sonuna kadar ona bakabilecek misiniz
bunları iyi öçün tartın derim
yoksa girmeyin günahına
ev ortamına alışmış bi kedinin dışarda yaşama şansı yok malesef...

Son düzenleme:
afedersiniz ben o isteklerimin dışında diye cümleye devam etmek istemiştim yanlış anlaşılmış kedi veya köpek istiyorum

Canım tüy dökmeyen kedi ve köpek yoktur belli dönemlerde tüy dökerler... eğer bundan şikayetciysen bence edinme kedi veya köpek, ayrıca kediye oranla köpeğin bakımı daha zordur çünkü kedi kuma yapar tuvaletini, köpek belli bir süre eğitim ister. Oturduğun bölgede bakımevi yada barınak yok mu? bir ziyaret etsen orda biraz zaman geçirerekte anlayabilirsin. Ben oturduğum ilçede hayvanları koruma derneğinin temsilcisiyim, evdede 3 kedim var (apartman olduğu için) 10 günlüğüne sana verip bakmanı isterdim anlardın o zaman :) Gerçek sevgide çok önemli alıp 1 ay sonra sokağa atmak onları öldürmekten daha beter unutma...

öğrenciyim kaldığım apartman öğrenci evi o yü<den ses çıkarmamalı
tüy dökmemeli dedim annemi ikna edebilmem içim

eğer rahatsız ederse memlekete göndereceğim bahçeli evimiz var.

evde yerim var burada da memlekette de, ailemin izin vermesi hayvana göre değişecek o yüzden ilk buraya danıştım

o kedicik de belli ki evden atılmış, yaralı ve insan canlısıydı

bu ilanı biliyorum.hayvan sevenler sayfasının ilanı.ne çok minik bebek var şimdi annesiz kalan yuva arayan.ALLAH yardımcıları olsun.

en azından kedi bakmakta karar kıldım bu da bir ilerleme

iyi hayırlı olsun.yemeğinden kedi tüyü çıkabilir dikkat.benim kızımda kedileri çok seviyor .bizde bahçede 3 tane enik 1anne kediye bakıyoruz.ama evde olmaz be tatlım.oraya buraya çiş yapar.kusar.tüyleri her yerden çıkar özellikle yemekten siyah pantalonun tüy içinde kalır .birde sen okula gidince kapatıp mı gideceksin sen evden çık o evde bunalsın.birde sen 1kaç ay sonra sıkılırsın sonra nereye bırakacaksın sokağamı valla iki düşün bir al.ama o veya sen ölünceye kadar bak sadece küçükken mıncıklamak için değil.kediler 15 yıl yaşarmış dişi alırsan yavruları olur falan falan valla mesuliyetli iş.bir kediyi eve kapatıp bakmayan bir kadın cehenneme girmiş.susuz köpeğe ayakkabısıyla su veren bir fahişe cennete bunlar ince meseleler

bu ilanı biliyorum.hayvan sevenler sayfasının ilanı.ne çok minik bebek var şimdi annesiz kalan yuva arayan.ALLAH yardımcıları olsun.

Haysev,Haytap,Hayvansever Gazetesi ve hayvan hakları dernekleri her gün yüzlerce hayvanı sahiplendirmek için uğraşıyor.
Mutlaka takip edilmeli

Son düzenleme:
bende köpek ve kedi konusunda cook kararsızım kucukken bile köpeklerle büyüdüm ben bir köpek sahibi olup yıllarca büyütmek çok istiyorum fakat kendimde o büyük sorumluluk , geniş zaman ve iyi eğitim için yeterli bulamıyorum henüz.. şuan sadece çoook büyük bi istek var. üniversite sınavına girdim sonuca göre ailemle de kalabilirim gidedebilirm. benim sormak istediğim şey kedi için çok fazla eğitim gerekmediği söyleniyor ıran kedisi istiyorumm yardımlarnizii bekliyorummmm

Evde herhangi bir canlı beslemek bu bir çiçek bile olabilir sorumluluk ister.Hayvan beslemeyi önüne bir kap yemek,su koyarım arada oyun oynarım olarak düşünmemek gerek.Kimseye akıl vermek haddim değil yanlış anlaşılmasın ama çok meşakkatli bir iş.Evde bir bebeğin olmasıyla bir yavru kedi veya köpeğin olması arasında hiçbir fark yok.Özellikle de küçük alacaksanız daha da zor.Bakımının yanında bir de eğitmelisiniz onu.Evin kurallarını öğretmeli,tuvalet eğitimi vermelisiniz.Bunların hepsini geçtim maddi açıdan da eğer iyi bakarsanız masrafları olacaktır.Ben hayvanları çok sevdiğim halde tek başıma asla bir canın sorumluluğunu üstlenmedim.Çünkü zamanım yok.Ona ayıracak zamanınız olmalı.Bunların hepsini düşünmüşsünüzdür belki.O kadar çok bir anlık hevesle alınmış,sonra sahiplendirme zahmetinde bile bulunulmamış,terkedilmiş hayvan var ki.Aldınız mı bilmiyorum ama bence iyi düşün.Bir kedi veya köpek almaktan bahsediyorsunuz nereden bakılsa minimum 10 yıl sizinle birlikte olacak.Bu 10 yıl için bakımını üstlenebilecek misiniz?Ben turistik bir yerde yaşıyorum ve burda terkedilmiş üstelik cins o kadar çok kedi köpek var ki.Söyleme gereği duydum.Bir anlık hevesle,ya da yalnızım bana eşlik etsin diye kedi-köpek almayın.

Merhaba.Benim ev arkadaşım iran kedisi aldı,büyük bir hevesle ve 1 2 hafta sonra birisine verdi.Çok çok sevimli bir kediydi.Fakat İran kedisi bakımı en zahmet isteyen kedilerden biridir.İlk sorun tüyleri çok uzundur.Her gün 3-4 kere tüylerini 15-20 dakika taramanız gerekir.Bu işlemi her gün aksatmadan yapmalısınız.Tüyleri birbirine dolaşırsa derisinde bir takım hastalıklar oluşabilir.İran kedisinin gözleri yapı itibari ile her gün çay ve pamukla temizlenmelidir.Çünkü sürekli akar.Ayrıca tüyleri aynı şekilde çok uzun olduğu için tuvaletini yaptığında tüylerine bulaşır.Bu yüzden bazı bölgelerindeki tüyleri sürekli traş edilmelidir.Ayrıca söylememe gerek var mı bilmiyorum ama haddinden fazla tüy döker.Bu bakımların yanında bir d eher gün ev temizliği günden 2-3 kere yapılır.Ayrıca iç prganları da çok hassastır.Sıcak tutulmalıdır.Böbrek hastalıkları yaşarlar.Sık sık tıbbi müdahale gerekir.Narindirler,sık hastalanırlar.Mamaları diğer kedilerden ayrıdır ve daha pahalıdır.Ben hiç bulaşmayın derim.

küçüklükten beri hayvanlarla iç içe büyüdüm ailecek inanlımaz severz hayvanları köpeksiz senemizn geçtiğini bilmem sokak köpeklerini bile sahiplenip diğer köpeklerimize arkadas yapıoduk yani ailem hala bakabilio hatta şimdi ördeklerimz bile var:) ama malesf evlendkten snra ben evime hayvan alamadım çok istiyorum ama bakamam çalıştığım için( annemlerin evi bahçeli çok müsait ve evde sürekli insan var bnm öle bi şansım yok ( yani çok iyi düşün snde ... bi anlık hevesle bi cana yazık etme vizelern olcak fnallern olcak evde olmadığın durumlar olcak herzaman yanına alamayacağın gnler olcak okula gttiğinde yalnız kalcak vs vs... çok iyi düşün cnm evinde bi hayvan olsun diye değil bakabilme durumn varsa al....

ilginize çok teşekkür ederim sanırım haklısınız. o zaman çok tatlı bir köpek. düşünmeliyimm :) golden dusunuyordum çokta severim fakat büyüdüklernde apartman için uygun olmuyorlar şimdilerde de king charles a taktım iyi bir araştırma yapıp ona göre hareket ederim tekrar sagolun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…