evinize biblo almıyorsunuz
mümkünse almayın yazık etmeyin hayvancıklara
erkek kedi gibi sanki..
çok şeker ama ya..
bilmiş bilmiş bakmış çok akıllıya benziyo
Bana da erkek gibi geldi insan anlıyor di mı bir süre besledikten sonra yüz ifadelerinden.
hayvanları seviyorum, can sıkıntısı sayılmaz
tavşanı da düşünüyorum aslında çünkü dediğiniz gibi hayvan bakımı sorumluluk istiyor, tavşan daha az istiyor gibi geldi
Hemen öyle dememek lazım aslında belki sokaktaki bir hayvanın kurtuluşuna vesile olabilir.. Belki de gerçekten çok iyi bakacak arkadaş olacak..:119::122:
afedersiniz ben o isteklerimin dışında diye cümleye devam etmek istemiştim yanlış anlaşılmış kedi veya köpek istiyorum
aradığı evcil hayvan kriterlerini ses çıkarmıycak tüy dökmiycek olarak belirleyen biri zaten hayvan bakmaktan anlamıyordur kendine süs eşyası gibi durucak bir şeyler arıyor belliki...herkesin yapabiliceği bir şey değil hayvan bakmak keşke olsa da olsa bi hayvancığın kurtuluşu ama bu tarz durumlar genel olarak eve alınan kedi köpek tavşan vs hayvanların tüy döküyor, evi kirletiyor, havlayıp etrafı rahatsız ediyor şeklinde yapayalnız sokağa veya barınaklara terkedilmesiyle son buluyor...bu hayvanlar süs eşyası değil, illaki tüyü dökülücek illaki ses çıkarıcak bunları göze alıp başa çıkamıycaksanız hiçbir havyanı evinize alıp kendinize alıştırıp sonrada sokağa bırakmayın..çok hayvan sevmek istiyorum diyorsanız bir sürü barınak var gidip oralarda sevebilirsiniz hatta onlara mama götürerek hayır işleyebilirsiniz....
sarmanlar genelde erkek olur
çok nadir dişi görülür
muhtemelen erkek hatta eminim ki bu bi erkek
böyle koca kafalı ve iri kemikli ancak erkek olur
kedi alacaksanız bu yakışıklı 6-7 ayında kızgınlığa girecek
evin sağına soluna işeyecek sabahlara kadar yok mu bana bi dişi diye haykıracak
tüylerini dökecek kumu kokacak vs vs..
hayvan sahiplenmek ciddi özveri ister biz tatillerimizi bile onlara göre ayarlıyoruz
ayrıca öğrenciymişsiniz okulunuz bitince aileniz eve getirmenize müsade edecek mi
gecici bi heves mi yoksa en az 15 yıl ömrünün sonuna kadar ona bakabilecek misiniz
bunları iyi öçün tartın derim
yoksa girmeyin günahına
ev ortamına alışmış bi kedinin dışarda yaşama şansı yok malesef...
Minikler apartman bodrumunda doğmuş.
Sağolsunlar apartman sakinleri bakmış.
Amaa büyüyüp de tüm apartmanı keşfe çıkmaya başlayınca yuvalandırmak için ilan vermişler.
Çok şirinler,umarım şansları güzel olur.
en azından kedi bakmakta karar kıldım bu da bir ilerleme
bu ilanı biliyorum.hayvan sevenler sayfasının ilanı.ne çok minik bebek var şimdi annesiz kalan yuva arayan.ALLAH yardımcıları olsun.
bende köpek ve kedi konusunda cook kararsızım kucukken bile köpeklerle büyüdüm ben bir köpek sahibi olup yıllarca büyütmek çok istiyorum fakat kendimde o büyük sorumluluk , geniş zaman ve iyi eğitim için yeterli bulamıyorum henüz.. şuan sadece çoook büyük bi istek var. üniversite sınavına girdim sonuca göre ailemle de kalabilirim gidedebilirm. benim sormak istediğim şey kedi için çok fazla eğitim gerekmediği söyleniyor ıran kedisi istiyorumm yardımlarnizii bekliyorummmm
Merhaba.Benim ev arkadaşım iran kedisi aldı,büyük bir hevesle ve 1 2 hafta sonra birisine verdi.Çok çok sevimli bir kediydi.Fakat İran kedisi bakımı en zahmet isteyen kedilerden biridir.İlk sorun tüyleri çok uzundur.Her gün 3-4 kere tüylerini 15-20 dakika taramanız gerekir.Bu işlemi her gün aksatmadan yapmalısınız.Tüyleri birbirine dolaşırsa derisinde bir takım hastalıklar oluşabilir.İran kedisinin gözleri yapı itibari ile her gün çay ve pamukla temizlenmelidir.Çünkü sürekli akar.Ayrıca tüyleri aynı şekilde çok uzun olduğu için tuvaletini yaptığında tüylerine bulaşır.Bu yüzden bazı bölgelerindeki tüyleri sürekli traş edilmelidir.Ayrıca söylememe gerek var mı bilmiyorum ama haddinden fazla tüy döker.Bu bakımların yanında bir d eher gün ev temizliği günden 2-3 kere yapılır.Ayrıca iç prganları da çok hassastır.Sıcak tutulmalıdır.Böbrek hastalıkları yaşarlar.Sık sık tıbbi müdahale gerekir.Narindirler,sık hastalanırlar.Mamaları diğer kedilerden ayrıdır ve daha pahalıdır.Ben hiç bulaşmayın derim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?