Hayvan seçiminde önerilerinize ihtiyacım var!!

yazdıklarını dikkate alacağım öncelikle teşekkür ederim
ben çin aslanlarını seviyorum hem görüntüsü hem özelliklerinden dolayı ama onları tüyleri çok uzun olduğu için doğrudan eledim malesef
yoksa o kadarına razıyım sorun olmaz
kedilerin de eğitimlileri oluyor mu yani?

Benim önerim kaale alınmadı.
Ahh şu cins takıntısı.
Sokakta kurtarılmayı bekleyen bir sürü can varken.
Neyse...

Benim önerim kaale alınmadı.
Ahh şu cins takıntısı.
Sokakta kurtarılmayı bekleyen bir sürü can varken.
Neyse...

olur mu öyle şey okudum tabi ki de
yaşadığım şehirde barınak vardır heralde aklıma yazdım ulaşabileceğim bir yerdeyse bakacağım
aslında bir kedicik vardı bulabilirsem alacağım evime... sakattı çok şirindi

Son düzenleme:

hayvanları seviyorum, can sıkıntısı sayılmaz
tavşanı da düşünüyorum aslında çünkü dediğiniz gibi hayvan bakımı sorumluluk istiyor, tavşan daha az istiyor gibi geldi

Bu benim dışarıda bulduğum minik.
Çok kötü durumdaydı ölecek diye çok endişelendim fakat iyileşti.

Eğer ilgilenirseniz ücretsiz hayvan sahiplendirme platformlarının linkini atabilirim.
Mesela bunlar derneğimizin sahiplendirmeye çalıştığı minikler.

Bunun gibi bir sürü can yuva bekliyor.

Tabiki oluyor. Bizimki masaya çıkmıyordu. Ben izindeyken esim bı kaç defa izin vermiş, hemen yüz buldu, o masadayken çıkıyor ben kizinca iniyor. otur diince oturur, pati diince patisini verir. Daha fazlasını istemedi hanim efendi şimdilik;-)

benimde kedim var ama evimde değil bahçede besliyorum..(kapının önünden ayrılmıyor hiç)
tatile giderken götüremiyyoum tabik i
hem evde durmaya alışkın değil..
hem herkez sevmiyor
bende komşulara emanet ediyorum ilgileniyorlsr sağolsunlar..
ama aklım kalmıyormu hemde çok...
arabaya her bindiğimde arkamdan gitme derscesine bağırıyor kuzum(
şimdi iki tanede bebişi oldu dünya tatlısı....neyseki yavrular büyüyene kadar evden uzaklaşmıcaz bi süre
yani ne alıcaksan al bu tarflarınıda düşün

hayvanları seviyorum, can sıkıntısı sayılmaz
tavşanı da düşünüyorum aslında çünkü dediğiniz gibi hayvan bakımı sorumluluk istiyor, tavşan daha az istiyor gibi geldi

tavşanın temziliğini günlük yamazsan..
evindeki kokuya katlanamazsın...
kakalarını heryere yaparlar yaramazlar

yerim ben bunları yerimmmmmmmmmmm

Minikler apartman bodrumunda doğmuş.
Sağolsunlar apartman sakinleri bakmış.
Amaa büyüyüp de tüm apartmanı keşfe çıkmaya başlayınca yuvalandırmak için ilan vermişler.
Çok şirinler,umarım şansları güzel olur.

beslenmesi en çok mutluluk veren hayvan ördekmiş... ama bakması zormuş çünkü adım başında büyük tuvaletini yapıyolarmış ben olsam sokaktan yavru kedi alıp ona bakardım bu arada.

Bende çok beğeniyorum chow chowları ama bu iklime uygun değiller onlar bence daha serin iklimlerde daha mutlu olurlarmış gibi geliyor, o yüzden hoşlanmıyorum egzotik cinsleri ülkeye getirip satan petshoplardan, zaten yazları traşlatıyor sahipleri de, bir de çok ilgilenemezsen hayvana yazık olur sen sıkılınca çıkarsın dolaşırsın istediğin gibi ama o egzersizleriyle ilgilenmezsen çok bunalır küçücük evde.

Kedilerin eğitimine gelince, tuvalet eğitimleri içgüdüsel zaten kumunu temiz tuttuğun sürece başka biryere yapmaz, hatta duş deliğine, ya da lavaboya küçük tuvaletini yapması için eğitip kumunun süresini uzatabilirsin, ama senin davranışlarından dolayı ona kızman hiç bir anlam ifade etmez. Mesela mutfak tezgahına çıkmasın istiyorsun diyelim, tezgaha çıkar ama senin ayak sesini duyduğu anda yere atlar, sonra sen arkanı dönersin hoop tekrar tezgaha. Onun dışında bikaç bişey öğretilebilir belki ama her ortamda her şartta tekrarlamaz yaptıklarını mesela benimki elimle bacağıma vurunca gelip kucağıma atlar, ama ilgisinin dağıldığı kalabalık bir ortamda hiç umursamaz beni.

benim minnoşuda komşu verdi.. 4 aylıkken falan
her yıl doğuruyormuş kedisi bıkmış....
ilk önce çok zor alıştı bahçeye yaramaz
şimdi anne oldu bile..
10 gün oldu doğum yapalı..nereye doğurduğunu bulamdık hiç..
sonra ben bi gün balkon kapısını açık bırakmıştım..bikaç kez girdi eve bende geri çıkarttım
ikidebi vitrinin altına giriyordu çıkamaz diye korktum
aradan 1 saat geçti geçmedi evde bir ses duyuyorum miyak miyak baktım yine girmiş vitrine hemen tekrar çıkarttım balkonu kapattım ama oda ne ses kesilmiyor...
meğer yavrusunu bize taşımış tabi ben hem şok hemde ağzımdan sular akıyor one sevinlilik öyle fare kadar bi bebiş..
aldım balkona çıkartmak için bi baktım sapsarı bi fare daha ağzında getiriyo eve..
takmış kafayı eve girecek
artık saldıran mı oldu ne oldu yavrulara..
bi süre eve aldım ama olacak gibi değil..
sokağa alışkın her dk girip çıkmak ister başedemem asla..
balkona minicik bi ev yaptık kutudan içine minder attık etraffını naylonla kapattık üzerine taşlar koyuk yağmur ve rüzgarda koruması için
yeni yuvasına bayıldılar 3 de...günde 10 kez çıkıp seviyorum hepsini bebişleri ıstırmmak için zor tutuyorum kendimi...
2,5 yaşındaki oğlumda bayılıyor abim abimm diye seviyor

hayal ederken bile bayıldım ya ne şanslısınız

teşekkür ederimm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…