Aynen senin gibi yalnız yaşıyorum iki odalı yaklaşık kutu boyutlarında bir evde ve kedi besliyorum. Özellikle akşam sen uyurken gelip boynuna yatması, apartmanın dış kapısını açtığın anda seni karşılamak için kapıya gidip miyavlaması, bacaklarına dolanması, tuvalete gitsen bile kapı altından patilerini uzatıp yanına gelmeye çalışması çok sevimli, yazarken bile özledim bebeğimi, oğlum gibi oldu resmen.
Ben kedi hastası olduğum için evde kedi besliyordum hiç köpek düşünmedim ama istediğin evde bir canlı olmasıysa kedi mi köpek mi almalısın bunu yaşam tarzına göre belirlemelisin. Mesela kediye yeterli miktarda mama ve su bırakıp haftasonunu şehirdışında geçirebilirsin bildiğim kadarıyla köpekleri evde yanlız başına bırakmaman gerek uzun süre. Aynı şekilde eğer köpek alırsan ona yeterli miktarda egzersiz yaptırman gerek, tuvalet eğitimini vermen gerek emek isteyen birşey.
Kedilerin zorluklarına gelince kumunu temizlemen gerekiyor temizlemezsen hayvan kuma yapmayı reddediyor gidip evin beğendiği köşesine yapıveriyor tuvaletini, bi daha temizle temizleyebilirsen. Bir de normalde kediler eğitillemiyebiliyor mesela ben benimkini eğitemiyorum, koltuk, masa, sandalye, buzdolabının tepesi hepsinin üzerinde geziniyor, çekmecelere saklanan ödül mamalarını bulup bi gecede hepsini yiyor, kendi kendine balkon kapısını açıp orda oturuyor, hatta balkona sakladığım kumu bulup yerlere boşaltıp içine tuvaletini yapıyor,itaatsiz ve başına buyruk oluyor kediler.
Bir de tüy dökmeme meselesine gelince düzenli tarar, vitamin takviyesiyle beslersen, uzun tüylü cinslerden olmayan melez kediler tüy dökmez yaşlanana kadar aşırı miktarlarda, ama lütfen hayvan almadan önce iyice bir düşün tüy dökmeyen, ses çıkarmayan evde biblo gibi duracak bir hayvan hayal etmek hiç gerçekçi değil, her hayvanın zaman zaman zorlukları olacak. Bir kere alıp ev ortamına adapte edersen bir daha sokakta yaşayamaz o hayvanlar.
Benim önerim kaale alınmadı.
Ahh şu cins takıntısı.
Sokakta kurtarılmayı bekleyen bir sürü can varken.
Neyse...
tavşan hem tüy döker hemde her yeri kemirir... öyle oda ya atıp yüzüne bakmayacağınız bir hayvan almayınn
hayvan bakımı ilgi ister mutlaka her hayvan cinsinin sıkıntıları vardır..
balığın suyunu değiştir düzenli besle 2 gün gideceksen birakacak yer bul vs vs.
hayvan bakımı büyük bir sorumluluktur..
bu sorumlulukları alabilecekseniz hayvan alın..
tüm kedi, köpek vb tüylü hayvanlar belirli dönemlerde tüy dökerler.. inan bu çok can sıkıcı bir durumdur..
gerçekten bir hayvan seversen hayvan al evine.. kendi can sıkıntını gidermek için alma çünkü daha çok canın sıkılabilir..
yazdıklarını dikkate alacağım öncelikle teşekkür ederim
ben çin aslanlarını seviyorum hem görüntüsü hem özelliklerinden dolayı ama onları tüyleri çok uzun olduğu için doğrudan eledim malesef
yoksa o kadarına razıyım sorun olmaz
kedilerin de eğitimlileri oluyor mu yani?
hayvanları seviyorum, can sıkıntısı sayılmaz
tavşanı da düşünüyorum aslında çünkü dediğiniz gibi hayvan bakımı sorumluluk istiyor, tavşan daha az istiyor gibi geldi
Tabiki oluyor. Bizimki masaya çıkmıyordu. Ben izindeyken esim bı kaç defa izin vermiş, hemen yüz buldu, o masadayken çıkıyorben kizinca iniyor. otur diince oturur, pati diince patisini verir. Daha fazlasını istemedi hanim efendi şimdilik;-)[/QUO
bizimki anca ip top peşinde koşuyor
yerim ben bunları yerimmmmmmmmmmm
Bu benim dışarıda bulduğum minik.
Çok kötü durumdaydı ölecek diye çok endişelendim fakat iyileşti.
Eki Görüntüle 451320
Eğer ilgilenirseniz ücretsiz hayvan sahiplendirme platformlarının linkini atabilirim.
Mesela bunlar derneğimizin sahiplendirmeye çalıştığı minikler.
Eki Görüntüle 451321
Bunun gibi bir sürü can yuva bekliyor.
Tabiki oluyor. Bizimki masaya çıkmıyordu. Ben izindeyken esim bı kaç defa izin vermiş, hemen yüz buldu, o masadayken çıkıyorben kizinca iniyor. otur diince oturur, pati diince patisini verir. Daha fazlasını istemedi hanim efendi şimdilik;-)[/QUO
bizimki anca ip top peşinde koşuyor
Hepsinin kendine öz huyları var isteben sınır oluyorum bazen, herhangi normal kedi gibi oynamaz öyle şeylerle, illa bizimle oynicak bizden başka pek kimseyide sevmez... bazen bizi zorla oynatmak için, için için miyavliyor çok şirinler yaa
yazdıklarını dikkate alacağım öncelikle teşekkür ederim
ben çin aslanlarını seviyorum hem görüntüsü hem özelliklerinden dolayı ama onları tüyleri çok uzun olduğu için doğrudan eledim malesef
yoksa o kadarına razıyım sorun olmaz
kedilerin de eğitimlileri oluyor mu yani?
Minikler apartman bodrumunda doğmuş.
Sağolsunlar apartman sakinleri bakmış.
Amaa büyüyüp de tüm apartmanı keşfe çıkmaya başlayınca yuvalandırmak için ilan vermişler.
Çok şirinler,umarım şansları güzel olur.
benim minnoşuda komşu verdi.. 4 aylıkken falan
her yıl doğuruyormuş kedisi bıkmış....
ilk önce çok zor alıştı bahçeye yaramaz
şimdi anne oldu bile..
10 gün oldu doğum yapalı..nereye doğurduğunu bulamdık hiç..
sonra ben bi gün balkon kapısını açık bırakmıştım..bikaç kez girdi eve bende geri çıkarttım
ikidebi vitrinin altına giriyordu çıkamaz diye korktum
aradan 1 saat geçti geçmedi evde bir ses duyuyorum miyak miyak baktım yine girmiş vitrine hemen tekrar çıkarttım balkonu kapattım ama oda ne ses kesilmiyor...
meğer yavrusunu bize taşımış tabi ben hem şok hemde ağzımdan sular akıyor one sevinlilik öyle fare kadar bi bebiş..
aldım balkona çıkartmak için bi baktım sapsarı bi fare daha ağzında getiriyo eve..
takmış kafayı eve girecek
artık saldıran mı oldu ne oldu yavrulara..
bi süre eve aldım ama olacak gibi değil..
sokağa alışkın her dk girip çıkmak ister başedemem asla..
balkona minicik bi ev yaptık kutudan içine minder attık etraffını naylonla kapattık üzerine taşlar koyuk yağmur ve rüzgarda koruması için
yeni yuvasına bayıldılar 3 de...günde 10 kez çıkıp seviyorum hepsini bebişleri ıstırmmak için zor tutuyorum kendimi...
2,5 yaşındaki oğlumda bayılıyor abim abimm diye seviyor
Bende çok beğeniyorum chow chowları ama bu iklime uygun değiller onlar bence daha serin iklimlerde daha mutlu olurlarmış gibi geliyor, o yüzden hoşlanmıyorum egzotik cinsleri ülkeye getirip satan petshoplardan, zaten yazları traşlatıyor sahipleri de, bir de çok ilgilenemezsen hayvana yazık olur sen sıkılınca çıkarsın dolaşırsın istediğin gibi ama o egzersizleriyle ilgilenmezsen çok bunalır küçücük evde.
Kedilerin eğitimine gelince, tuvalet eğitimleri içgüdüsel zaten kumunu temiz tuttuğun sürece başka biryere yapmaz, hatta duş deliğine, ya da lavaboya küçük tuvaletini yapması için eğitip kumunun süresini uzatabilirsin, ama senin davranışlarından dolayı ona kızman hiç bir anlam ifade etmez. Mesela mutfak tezgahına çıkmasın istiyorsun diyelim, tezgaha çıkar ama senin ayak sesini duyduğu anda yere atlar, sonra sen arkanı dönersin hoop tekrar tezgaha. Onun dışında bikaç bişey öğretilebilir belki ama her ortamda her şartta tekrarlamaz yaptıklarını mesela benimki elimle bacağıma vurunca gelip kucağıma atlar, ama ilgisinin dağıldığı kalabalık bir ortamda hiç umursamaz beni.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?