hayvanlara tahammulu olmayan insanlardan nefret ediyorum

Ayy aklıma yazlıktaki kediciklerim geldiii tamı tamına 14 yavrum duvarlara dizilmişler eşyaları taşırken izliyolardı. Bu yaz yine gelirler umarım

Özellikle yaşlı erkeklere olan saygım kaşları-gözlerinin fazla fazla oynaması nedeniyle bitiyor. Gençlerden de beterler. Elvis' in binayı terk etmesi gerekirken, bizim, yani torunları yaşlarındaki bayanlara sapık bakışlar fırlatıyorlar. Bir de bunlar da var.

Bizim yan binamızın en üst katındaki yaşlı amca güya martıları besliyor. Ekmekleri ıslatıp ıslatıp karşıdaki okulun çatısına atıyordu. Okul yaklaşık 5 ay kadar önce yıkıldığı için bizim çatıya atmaya çalışıyor. Arada beceremeyip balkon korkuluklarına geliyor. Es kaza balkona düştüyse daha da sıkıntı.. mümkünatı yok laftan da anlamıyor.. çok şikayetçiyiz biz wallahi..

Benim oğlum kadar hayvan seven vardımır çoçuk parkda bulduğu sümüklü böceği bile eve getiriyo hele solucanlara ne demeli babası fare dadanmasın diye garaja peynirli zehirlerden koymuş çoçuk babası görmeden çöpe atmış adamda diyorki çok fare var bizim garajda bi gecede 10 tane tableti götürmüşler yan konşunun kurt köpeği var hayvan isyanda yeni taşınıyoruz arabanın arkasından birşey alıyorum arkam dönük biri kucakladı beni yeminle tacize uğradım zannettim komşumun yaramaz köpeğiymişgitmiyo illa bize gelcekmiş zorla eşim götürdü size geliyom hadi koş dedi öyle gitti insan gibi sebebini öğrendik kadın dövüyormuş hayvanı yavrum ondan bize sığınmış şikayet ettik gelip aldılar arka bahçemdede her sabah beni bekleyen kuşlarım var onları besliyorum çoçukların yemediği yemeklerle hersabah kavgayı görmeniz lazım bi lokma ekmek için büyük kuşlarla papağan kavgasını acayip kıl olurum bende hayvan sevmeyen insanları o masumları sevmeyen insanlar nasıl vicdanla yaşıyorlar acaba

Hayvan bakacaksanız başkalarını rahatsız etmeden bakın. Bizim de komşumuz vardı. Sağolsun kapının önüne yemek bırakıyordu. Bir tane kedi hep apartman kapısın önünde bekliyordu. Benim gibi kediden korkan bir insan için hoş bir durum değildi. Sonra iyice abartıp içeri bile alıyordu. Kaç kere aşağıda duran bebek arabalarının içinde gördük. Hiç hoş değildi gerçekten. Halbuki biraz ötede verse vereceğini ben bile eşime yiyecek dolu bir yoğurt kabı verip koyardım oraya. Korkuyoruz ama kedi düşmanı değiliz. Siz de direk kapının önünde vermeyin. Biraz uzağa bırakın. Maksat hayvana faydanız dokunsun.

kent yaşamında bu hayvancıkların bu kadar üremesi hem bize hem onlara zarar. Toprak zemin yok her yer beton .Sıcakta dışkı kokusundan geçilmiyor bazı yerlerde .Sarılık olur her şey olur insanlar .En güzeli kısırlaştırmak onları .

yok öyle söyleyince gaddar hayvan düşmanı yaftası yersiniz .

bende nefret ediyorum...neden rahatsız olur bazı insanlar anlamam..sanki bu dünyada yalnız kendileri yaşıyor..insan bu canlıların adına hayvan demiş..kendinede insan..halbuki dünyada bütün pisliği yapan insan...çok sinir yaşlılar var ve bu yaşlı oluşlarınıda çok iyi avantaja çeviriyorlar..

Evet bende severim hayvanları, ama dokunamam sessiz oldukları için dokunduklarında canlarını yakıcam hissi var ve içim çok ürperiyor
Bir çok yerde tahammülsüz değişik insanlar çok haklı olduğunuz yerler var
Ama anlatacağım örnekte kimsenin beni kınamaya hakkı yok
Sokağımın başında boş iki katlı bir ev var ve geniş bir arazideki tek ev
Orada nerdeyse 50 köpeği besleyenler vardı şimdi buna ne güzel diyenler olacaktır.
Sabahları kaç kere sürü halinde önüme çıktılar
Ben tek başıma işe yetişmeye kalkarken insanların yaşadığı mekanlarla içiçe bu kadar köpek olmamalı
Kaç kere geçemedim annem beni almaya çıktı hatta bir kere 15 dk kıpırdamadan karşılıklı bakıştık.
Kaç kere arabayla geçtim
Bir kere komple sardılar uzunca bir süre yürüdük allahtan ısırmadılar.
En sonunda belediye topladı götürdüde rahat nefes aldım
Şimdi sen korktuğundan öyledir diyenler olacak
Korkuyorum helede yanlızsam elimde değil
Ama kimsenin bana bunu yaşatmaya da hakkı yok değilmi
Yokmu bunun bir ortası bir çözümü?
Bence olmalı, bulunabilir
Bu da herşey gibi çalışarak belli konumlara gelerek üretilebilir

Reactions: twe
Hayvanlara tahammülsüz insanları anlamıyorum,biz yokken onlar vardı biz onların doğasını mahvettik,ormanları talan ettik,beton binalar diktik hayvanların barınacakları,karınlarını doyuracakları bir doğa tuvalet ihtiyaçlarını giderecek bir toprak parçası bırakmadık. Şimdi kalkmış evlerimizin önünde,sokaklarımızda istemiyoruz.Onlar sokaktaysa bizim yüzümüzden bir heves para verilip alınan sonrada sıkılıp sokağa bırakılan hayvanların kontrolsüz üremesi yüzünden sokaktalar.Sokak çocuğu da sokak hayvanı da yoktur sokaklar insan ve hayvan doğurmaz. Bir ayet vardır siz yerdekine merhamet edin ki göklerdeki de size merhamet etsin diye. Onlar Allahın sessiz kulları şimdi zulme susuyorlar ama hesap günü geldiğinde konuşacaklar hesabını soracaklar bütün yapılan eziyetin. İnsanın en büyük imtihanıdır muhtaç olana yardım etmek. Soğuksa izin verin ısınsın apartmanınızın soğuk taşlarında,bir lokma yemeğinizi paylaşın onlarla bir cana yardım ettiğini bilmek bir gecede olsa sizin sayenizde biraz ısındığını bilmek o gece karnı tok uyuyacağını bilerek yatağa girmek paha biçilemez. Hayvanlardan insana sarılık bulaşmaz olabilecek en kötüsü toksoplazmadır o bakteride inanın iyice yıkamadan yenen meyve sebzede,iyi pişmemiş ette,dışarıda yediğiniz salatada bir hayvandan daha fazla bulunmakta.

Belediyenin toplayıp götürdü diye sevindiğiniz rahat nefes aldığınız hayvancıklar varya hepsi soğuk kafesler arkasında ya açlıktan,ya soğuktan,ya birbirlerini açlıktan parçalayarak yada nüfus fazlalığı sebebiyle zehirlenerek öldürüldüler. Çünkü onlar sokak köpeği kimse sahiplenmez,cins değiller. Orta yola gelince yapacağınız çok kolay bir yol vardı,orta yolu bulmak için her sabah işe giderken elinize birkaç parça ekmek,sosis veya mama almak korktuğunuz için uzaktan besleyerek başlayıp,zamanla yakınlaşmak. Görecektiniz en çok 1 haftaya o köpekler sizin yolunuzu gözleyecek,sevinçle yanınıza gelecek ve imkanları el verdiğince size gittiğiniz yere kadar eşlik ederek sizi diğer sokak köpekleri ve zararlı insanlardan koruyacaklardı. Herşeyin orta yolu tahammül ve sevgidir.

Yedikule Hayvan Barınağı'na çok yakın otururdum .Bir kaç kez de ziyaret ettim orayı . Kendini hayvansever zanneden insanların sokağa terkettiği hayvanları görmeniz lazım .Labradorlar mı dersiniz Dalmaçyalılar mı dersiniz Alman Kurtları mı dersiniz ne kadar cins hayvan ararsanız var .Bu hayvanlar depresyondalar .Hayvanları gerçekten seven insanlar sokaklardaki aç hayvanlara evini açar yüzlerce binlerce dolar verip cins hayvan alacaklarına .

kediler de onun evine girip poposunu ısıracaktı ya bu kadar sorun ediyor... ne güzel işte karınlarını doyuruyorsun. bu konuda yaşlıların daha merhametli olması gerek ama malesef bazısı böyle...

Evet, haklisin kopekler insana cok cabuk guveniyorlar. Benim annem de balkona kus yemi ve su koyuyordu. Ama muhabbet kusu yemi degil de, hani daha iri olanlarindan tabi... Sonra bir kumru alismis. Ben ailemle yasamiyorum ama annem her konustugumuzda bu kumruyla ilgili bana rapor veriyor. Kumrunun basinda yukari dogru kalkan tuyleri varmis ve kumruyu ayirt edebiliyormus. Neyse aradan 1 2 ay sure gecmis. Sabah yemini yiyen kumru ogleden sonra gelip yem bulamayinca otmeye baslamis:)) Ben tesaduftur diyordum, ama annem babam cok emin kumrunun bizimkilere seslendigine :) Sonra kumru sabah 6 7 sularinda gelip yem verene kadar otmeye baslamis. Aralarinda baya iletisim olmus yani. Bu yaz Turkiyeye ailemin yanina gittigimde sok oldum. Yem kutusu mutfaktaydi ve kumru balkon kapisindan iceri girip camin kenarindaki kutudan yemini yedi :))) Her sabah ve oglen geliyor. Sesleniyor bizimkilere, yemini yiyor. Hatta baya uzun sure balkonumuzda takiliyor. Kapi acikken arada iceri giriyor ama kapiya yakin duruyor. Yine de tedirgin biraz... Hic dusunmezdim sokaktan alakasiz bir kumrunun evin icine bile girebilecek kadar insanlara guvenmesni ve boylesine iletisim kurmasini. Resmen insanin gozunun icine bakiyor, dile gelecek nerdeyse :)) O kadar da tatli biseyki...

Gerçekten mi bu kanun var mı şu ann var ya acayip mutlu oldum

ne kadar güzel anlatmissiniz hayran kaldım

Benim de tahammülüm yok!
Onlar da bir can ve sevildiğini hissedince nasıl güzel duygular aktarıyorlar insana. Terapi gibi benim için. Keşke bunu tüm insanlar hissedebilse.

ayy ne güzel anlatmışsın bende hayvanları sevmeyi çok istiyorum ama acaip tırsıyorum yani köpek yanımdan geçse tüylerim diken diken oluyo kaçacak delik arıyorum. keşke bende korkmadan sevebilsem yemek versem
asla barınağa fln göndertmem o ayrı

Aslında kimsenin birilerini rahatsız ettiği yok
Yıllardır hayvan besliyorum, kuru mama ile beslerim asla etrafa saçılacak, koku, pislik yaratacak şekilde vermem
Yazınızda bebek arabaları dikkatimi çekti, bizim binada da vardı, girişe koyup orada bırakıyor üst katta oturanlar, soğuk bir havada hayvanlardan biri kapıyı açık bulunca içeri girip yatmış, kıyamet koptu apartmanda, bunda suç hayvanın mı, insan bebeğini yatırdığı arabayı nasıl apartmanda ayak altında açıkta bırakır ? Ya da apartmanın ortak alanlarını bu şekilde işgal etmek doğru mudur ? Bebek arabaları olan iki komşumu sürekli uyardım, kapımın önünde geçecek yer yok diyorum, onlar kedileri yatırıyorsun diyor, uzun müddet ses çıkarmadım o arabalara, çocuklu kadınlar;hem çocuğu hem arabaları taşıyamıyorlar herhalde diye. Ama akşam pekala eşleri yukarı çıkarken alabilirdi arabaları kimse dinlemedi ikazlarımı, sonunda kedilerden biri arabalar yüzünden tekmelenince iki arabayı da attım bahçeye ateşe verdim, şimdi dedim cesareti olan koysun oraya bebek arabası. Bütün gün çocuklar üzerinde oynuyor, pislik içinde ama kedi gelince kıyamet kopuyor. Hayvan sever olarak elimden geleni yapıyorum, dediğiniz gibi uzakta besliyorum kapı önünde değil ama o civarda dolaşıyorlar, o binada olduğumuzu biliyorlar, kapıyı açık bulan hele de çok soğuk olunca giriyor, aklıyla mantığıyla hareket edebilecek bir canlı olsa gelmez zaten. İnsanların bu konularda biraz tedbirli, biraz da ılımlı olması lazım. Korkmaya, sevmemeye saygım var ancak bazı şeyler elde olmuyor, o durumlarda da insanların komşularını hırpalamaya kalkmaları doğru değil.

Şu soğuk günlerde yazık ya merhametsiz insanlar. Apartmana girmediği sürece sıkıntı olmaz, o da rahatsız olan varsa. Biz hep yemek artıklarını verirdik eskiden, özellikle kemik, yumuşak balık kılçığı kıtır kıtır yerlerdi :)

Hayvanlara tahammülsüz deyince aklıma haman böceği vs geliyor. Onları gördüğüm an affetmem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…