hayvanlara tahammulu olmayan insanlardan nefret ediyorum

kumru değince aklıma geldi. çocukken annem arka balkona kumrular için yiyecek koyardı. bir gün unutmuş öndeki odada oturuyorduk cam tıkladı, bizim kumrulardan biri camı tıklattı, meğerse arka balkona gelmiş mama yok. bizim ön odada olduğumuzu anlamış mama istemek için camı tıklıyor . hemen mamasını koydu, arka balkona geldi ve yedi...

şimdiki mahallemizde çöpün kenarına yiyemediğimiz ekmekleri bağlarız. bir amca gelir hepsini toplar, boş araziye götürür, ıslatır, sokak hayvanları oradan yerler...

merhametsiz insanlardan korkarım ben...

ama apartmanın içinde köpek besleyip, bakımını yapmadan aparmanı kokutan komşumuzun yüzünden evden taşınmıştık... madem besleyeceksin temizle.....

ayrıca bazı üniversite öğrencilerinin birbirlerine hayvan hediye edip, okul bitince yada sıkılınca sokağa terk edilen cins köpek ve kedileri görünce kahroluyorum...

Zarar vermiyorsanız o bile yeter. Mahallenizde mutlaka vardır sokak köpekleri,hemen yaklaşmaya sevmeye çalışmayın,yanınızda herzaman bir miktar mama bulundurun ama yalnız köpeklere vermeye dikkat edin,çünkü kalabalık olduklarında hepsi aç olduğu için bir parça yemek için kavga ediyorlar. Köpek büyük ihtimalle sizden kaçacaktır zaten çok ürkek oluyorlar mamayı dökün ve uzaklaşın asla yemek yerken dokunmayın yemeklerini sahipleniyorlar ve alacağınızı zannederek saldırabilir. Bir süre bu şekilde devam edin hayvanları beslemeye inanın bir süre sonra mahallenizdeki bütün köpekler tarafından tanınanacak ve sürüye kabul edileceksiniz. O zaman çalışıyorsanız sizi servisinize kadar uğurlayan,akşam gelirken yolunuzu gözleyen kapınıza kadar eşlik eden yoldaşlarınız olacak. Ben bakkala da işe de yalnız gitmem ya bir kedi yada bir köpek refakatçim vardır.Sokak ortasındaki baltalı bıçaklı bir kavganın ortasında kaldığımda bir köpeğin önüme geçip beni nasıl koruduğunu unutamam gitmez gözümün önünden onun çabası havlaya havlaya gerileyerek çıkartmıştı beni insanların arasından Ve lütfen onları belediyelere toplatmaya çalışmayın barınak gönüllüsüyüm ve inanın çok iyi biliyorum oralardaki çaresizliği ve acıyı.

Benim rahatsız olduğum konumda 1-3-5 köpek yokki, en az 20 en fazla 50 köpeğe ekmek sosis mama vermek için şartlarım uygunmu o kadar bütçem varmı diye sordunuz mu? Hayır:)
Ayrıca tabi sabah 6 30 da evden cıkan biri olarak o hazırlığı yapmam köpekleri beslemem için en az bir 20 dk daha erken kalkıp erken çıkmam gerek ama köpekler rahatsız olmasın dimi değer sonra alıştıklarını oyun oynadıklarını da düşünürsek 10 dk daha zaman kaybı birde kış soğuğu ve karanlığı ekleyelim. Bulduğunuz çözümü siz ne kdr uygulabilirdiniz acaba?
O köpekleri alıp terketmediğime göre.
O köpekleri o kdr rahatsız olmama rağmen öldürüleceklerini bildiğim için şikayet etmediğime göre
O köpeklere zarar vermediğime göre bence içim rahat.
Bahsettiğim konu öyle kapı önü rahatsızlıkları gibi basit bişey değil bu konuda bile hak vermiyorsanız benim diyecek bişeyim yokki..

Bizim apartmanda bebek arabası koymaya bir alan var. Asansörün içinde de bir yazı asılı asansörle bebek arabası taşımayın diye. Yani o bakımdan bir sorun yok. Ben o komşumla hiç konuşmadım. Tahammül etmeye çalıştım. Giriş katta oturduğu için arka tarafta bahçesi vardı. Orada da besleyebilirdi. Üstüne başına birşeyler giymeye erindiği için apartman kapısını açıp dışarıya bir poşet yemek sallayıp iyilik yaptığını düşünüyordu. Halbuki küçük de olsa bir bahçemiz ve bir dış kapımız daha var. Oralara da yemek bırakabilirdi. Ben yaşadığımdan örnek verdim sadece. Siz kapınızın önüne gelen hayvana daha farklı kimsenin rahatsız olmayacağı şekilde bakarsınız ona birşey diyemem ama bazıları bu kadar düşünceli olmuyor malesef.

En son hayvan barınaklarında olanlar deşifre edilmişti ama bizim ülkemizde hayvan hakları 1 avuç insanın sokak gürültüsü olarak gördüğü bir savunma olduğu için konunun üstüne düşen olmadı. Hatta “aman be şu hayvan severler de sıktı kim uyandırıyor şunları” diye sabah çayı eşliğinde yorum daha yapmışlardır.

O hayvanları gördük ne durumda olduklarını, konu sorumluları neden el atıp bunu basına servis etmedi. TV haberlerinden sonra neden anılmadı bir daha bu barınak?

sizin rahatsızlığınızı bilmem imkansız,siz zaten zamandan başlayarak kış soğuk maddi imkanlar gibi gerekçeler sıralayarak kendinizi kendi gözünüzde haklı çıkarmışsınız. Tartışmak değil amacım zaten olan olmuş belediye hayvanları toplamış sizde rahat nefes almışsınız,sorununuz çözülmüş bu konu üzerinde konuşmak anlamsız. Bana gelince bulduğum çözümü aylık harcamalarımdan kısarak herzaman sokak hayvanları için bir öğünde olsa yemek temin edebildim şükürler olsun. Yemek artıklarımı asla ziyan etmedim çöp yerine onların midesine girdi. Her sabah işe gitmeden 1,5 saat erken kalkar etrafı pisletmeden,insanları rahatsız etmeden imkanlarım ölçüsünde beslerim,sakın yanlış anlamayın asla sizde öyle yapmak zorundasınız gibi bir algı yaratmıyorum hiçkimse mecbur değil. Ne güzel ki o köpekleri yaşadığınız olumsuzluklara rağmen şikayet eden siz olmamış veballerine girmemişsiniz. Benim anlatmak istediğim kimse sevmesin ama zararda vermesinler,kendi egolarına yenik düşüp evimin önü,penceremin altı diye saçma bahanelerle bu soğuklarda o hayvanları bir lokma ekmeklerinden etmesinler size iyi günler diliyorum

benim iki tane hint bülbülüm var .Biri erkek biri dişi .Dün beni erkek olanı delirtti .Zavallı dişinin sırtında tüy bırakmamış resmen hayvanın eti gözüküyor .Kızım ağladı .Saat tam sekiz .Tabana kuvvet petshop kapanmadan çıktık evden yeni bir kafes aldık ayırdık . Hala etkisindeyim . Mesuliyeti zor

Hiç kimseyi sıkmak ve boğmak istemiyorum ama burada yorum yazan veya okuyan 1 kişinin bile onlar hakkındaki düşüncesi değişse kardır o masumlar için.Lütfen 1,5 dakikanızı ayırın ve videoyu izleyin dakikalardır yazılan onca cümleden çok daha fazla şey anlatacaktır herkese

İşte tam olarak anlatmak istediğim bu.
Şu anda çöp atma imkanım her an olmasada yemek artıklarını balkonda bekletip çöpün yanına bırakırım
Eski evimizde zaten bahçeli olduğu için çok daha kolaydı ama burası daha ıssız ve bahsettiğim örnekteki hayvanların durumuda değil hayvan severlerin orada onları toplaması nerelere geliyordu bu onların hakkı değil en azından korkularımızı anlamaları gerekiyordu oluşan koku karşısındaki okulun öğrencilerin hali bir çok şey var ben sadece o noktalara dikkat çekmek istedim yoksa bu durumun bana faydası bile oldu şimdi tek tük köpeklerden korkmuyorum yanlarından geçebiliyorum asla zarar vermem zarar verenin karşısında olur gerekirse onu şikayet ederim o bambaşka bahsettiğim durumda körü körüne hayvan beslemek bambaşka.

Barınaklar insandan yana ıssızdır İpek
Hayvansever denenlerin bile bir çoğu yılda bir anca gider
Uzaktan bir iki paket mama yollanır sonra unutulur
Bizim gibi sürekli gidenlere arıza denir
Çözümü asla yoktur, çünkü binlerce hayvanın yaşadığı bir yerin insani koşullarda olabilmesi için yatırım gerekir
O yatırımda üç beş lira bağışlarla olmaz, devletin desteği gerekir, hayvanlar devletin gündeminde maalesef hiç olmadı, eskisi yenisi hepsi aynı. İstediğin kadar ilan et, kimsenin yüzü kızarmaz....

hayvanları severım ama uzaktan, ezıyet edenlere cok karsıyım ıcımı sızlatır

amaaaaa bazı hayvan sahıplerı varkı cok ama cok saygısızlar ıste onlardan nefret edıyorum...

Kesinlikle doğru ki derneklerde olan hayvan severlerin bir kısmı kendine vitrin yapmak için oradadır.

Keşke bu canlıların da insanlar gibi can olduğunu bilse herkes. Ama yolda kediden bile uzaklaşmak için tekme atan insanlar var.

Ben yeni kuşaktan daha umutluyum. Kendi çocuklarımıza ne kadar çok aşılarsak bunu ilerisi için koşullar daha iyi olur diye düşünüyorum. En nihayetinde ileride ülkeyi yönetecekler de bizim çocuklarımızdan çıkacak.

insanlar rahatsız olmaya yer arıyorsa yapıcak birsey yok hayvan sevmeyen insan copun yanına yemek koydugunda dahi bunu sorun yapıyor hayvan girsin copleri karıstırsın bulurmus coplerin agzı sıkıca baglı hayvanlar iki lokma birsey icin ne eziyet cekiyor insanların cevreye verdigi pislik oyle cokki biz onların dogasını işgal edelim heryeri beton kaplayalım sonra aman gitsin orda yesin beni rahatsız etmesin ay kokuyor betone cis yapıyo kaka yapıyo napsın hayvan yahu ..zaten apartmanın kapısının onunde vermiyoruz ama yok beslemeyelim bir can doymasın rahatsızlık bundan kaynakli..

pisiciklerden temizi yok... yaparsa bile gider kuma yapar... sanki pisletiyor diyenler sokaklara çöp atmıyor...

öğlen yemeğe giderken çeşit çeşit çöpler gördük.. kesin kedi köpek yaptı... ne insanlar yaaaa

arabadan pet şişe fırlatanlar yolda yururken yedigi seyin paketini yere atıp hic oralı olmayanlar daha neler neler var..tek zararlarıda tuvaletleri olsun hayvanların ki ben hic sagda solda yolun ortasında kedi kopek tuvaleti gormedim:) ama insanların copunu cok goruyoruz o hayvanlar bizle nasıl yasıyor acıyorum asıl onların korkması lazım tum zarar ziyan insanoglundan cunku ..

iki ayaklılardan korkacaksın diye boşuna söylememişler.. ne kötülük geliyorsa insanlardan geliyor zaten...

Cunku bu dunya insanlarin !! Yerlere sigara izmaritini de atar copunu de !! Ama hayvanlar cok kirletiyorlar.Onlarin hakki yok !!
Gel de delirme...Neyseki bizim apartmandakiler pes etti yazi yazmaktan..Pasalar gibi bakiyoruz kedilerimize.Kedi evi bile yaptik.Giriyorlar sicacik uyuyorlar

Dun aksam yaşlı bi teyze gordum yolda..
İki elinde tepeleme dolu poşet..zor taşıyor..

Kenarda duran kedıye yaklaştı..kedi onu görünce sevınıp posetıne atladı..

Kadın egılip poşetten kendine almış olduğu kemıklı etleri onun onune koydu..biraz basını bekledı güzelce yesin dıye
.sonra yoluna devam etti yaşlı teyze..

Her insan bır degılkı..bızım burda genelde yaşlılar hayvanseverdir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…