- 9 Eylül 2011
- 7.562
- 4.577
- 448
- Konu Sahibi archangelus
-
Evet, haklisin kopekler insana cok cabuk guveniyorlar. Benim annem de balkona kus yemi ve su koyuyordu. Ama muhabbet kusu yemi degil de, hani daha iri olanlarindan tabi... Sonra bir kumru alismis. Ben ailemle yasamiyorum ama annem her konustugumuzda bu kumruyla ilgili bana rapor veriyor. Kumrunun basinda yukari dogru kalkan tuyleri varmis ve kumruyu ayirt edebiliyormus. Neyse aradan 1 2 ay sure gecmis. Sabah yemini yiyen kumru ogleden sonra gelip yem bulamayinca otmeye baslamis:)) Ben tesaduftur diyordum, ama annem babam cok emin kumrunun bizimkilere seslendigine :) Sonra kumru sabah 6 7 sularinda gelip yem verene kadar otmeye baslamis. Aralarinda baya iletisim olmus yani. Bu yaz Turkiyeye ailemin yanina gittigimde sok oldum. Yem kutusu mutfaktaydi ve kumru balkon kapisindan iceri girip camin kenarindaki kutudan yemini yedi :))) Her sabah ve oglen geliyor. Sesleniyor bizimkilere, yemini yiyor. Hatta baya uzun sure balkonumuzda takiliyor. Kapi acikken arada iceri giriyor ama kapiya yakin duruyor. Yine de tedirgin biraz... Hic dusunmezdim sokaktan alakasiz bir kumrunun evin icine bile girebilecek kadar insanlara guvenmesni ve boylesine iletisim kurmasini. Resmen insanin gozunun icine bakiyor, dile gelecek nerdeyse :)) O kadar da tatli biseyki...
Bizim apartmanda bebek arabası koymaya bir alan var. Asansörün içinde de bir yazı asılı asansörle bebek arabası taşımayın diye. Yani o bakımdan bir sorun yok. Ben o komşumla hiç konuşmadım. Tahammül etmeye çalıştım. Giriş katta oturduğu için arka tarafta bahçesi vardı. Orada da besleyebilirdi. Üstüne başına birşeyler giymeye erindiği için apartman kapısını açıp dışarıya bir poşet yemek sallayıp iyilik yaptığını düşünüyordu. Halbuki küçük de olsa bir bahçemiz ve bir dış kapımız daha var. Oralara da yemek bırakabilirdi. Ben yaşadığımdan örnek verdim sadece. Siz kapınızın önüne gelen hayvana daha farklı kimsenin rahatsız olmayacağı şekilde bakarsınız ona birşey diyemem ama bazıları bu kadar düşünceli olmuyor malesef.Aslında kimsenin birilerini rahatsız ettiği yok
Yıllardır hayvan besliyorum, kuru mama ile beslerim asla etrafa saçılacak, koku, pislik yaratacak şekilde vermem
Yazınızda bebek arabaları dikkatimi çekti, bizim binada da vardı, girişe koyup orada bırakıyor üst katta oturanlar, soğuk bir havada hayvanlardan biri kapıyı açık bulunca içeri girip yatmış, kıyamet koptu apartmanda, bunda suç hayvanın mı, insan bebeğini yatırdığı arabayı nasıl apartmanda ayak altında açıkta bırakır ? Ya da apartmanın ortak alanlarını bu şekilde işgal etmek doğru mudur ? Bebek arabaları olan iki komşumu sürekli uyardım, kapımın önünde geçecek yer yok diyorum, onlar kedileri yatırıyorsun diyor, uzun müddet ses çıkarmadım o arabalara, çocuklu kadınlar;hem çocuğu hem arabaları taşıyamıyorlar herhalde diye. Ama akşam pekala eşleri yukarı çıkarken alabilirdi arabaları kimse dinlemedi ikazlarımı, sonunda kedilerden biri arabalar yüzünden tekmelenince iki arabayı da attım bahçeye ateşe verdim, şimdi dedim cesareti olan koysun oraya bebek arabası. Bütün gün çocuklar üzerinde oynuyor, pislik içinde ama kedi gelince kıyamet kopuyor. Hayvan sever olarak elimden geleni yapıyorum, dediğiniz gibi uzakta besliyorum kapı önünde değil ama o civarda dolaşıyorlar, o binada olduğumuzu biliyorlar, kapıyı açık bulan hele de çok soğuk olunca giriyor, aklıyla mantığıyla hareket edebilecek bir canlı olsa gelmez zaten. İnsanların bu konularda biraz tedbirli, biraz da ılımlı olması lazım. Korkmaya, sevmemeye saygım var ancak bazı şeyler elde olmuyor, o durumlarda da insanların komşularını hırpalamaya kalkmaları doğru değil.
sizin rahatsızlığınızı bilmem imkansız,siz zaten zamandan başlayarak kış soğuk maddi imkanlar gibi gerekçeler sıralayarak kendinizi kendi gözünüzde haklı çıkarmışsınız. Tartışmak değil amacım zaten olan olmuş belediye hayvanları toplamış sizde rahat nefes almışsınız,sorununuz çözülmüş bu konu üzerinde konuşmak anlamsız. Bana gelince bulduğum çözümü aylık harcamalarımdan kısarak herzaman sokak hayvanları için bir öğünde olsa yemek temin edebildim şükürler olsun. Yemek artıklarımı asla ziyan etmedim çöp yerine onların midesine girdi. Her sabah işe gitmeden 1,5 saat erken kalkar etrafı pisletmeden,insanları rahatsız etmeden imkanlarım ölçüsünde beslerim,sakın yanlış anlamayın asla sizde öyle yapmak zorundasınız gibi bir algı yaratmıyorum hiçkimse mecbur değil. Ne güzel ki o köpekleri yaşadığınız olumsuzluklara rağmen şikayet eden siz olmamış veballerine girmemişsiniz. Benim anlatmak istediğim kimse sevmesin ama zararda vermesinler,kendi egolarına yenik düşüp evimin önü,penceremin altı diye saçma bahanelerle bu soğuklarda o hayvanları bir lokma ekmeklerinden etmesinler size iyi günler diliyorumBenim rahatsız olduğum konumda 1-3-5 köpek yokki, en az 20 en fazla 50 köpeğe ekmek sosis mama vermek için şartlarım uygunmu o kadar bütçem varmı diye sordunuz mu? Hayır:)
Ayrıca tabi sabah 6 30 da evden cıkan biri olarak o hazırlığı yapmam köpekleri beslemem için en az bir 20 dk daha erken kalkıp erken çıkmam gerek ama köpekler rahatsız olmasın dimi değer sonra alıştıklarını oyun oynadıklarını da düşünürsek 10 dk daha zaman kaybı birde kış soğuğu ve karanlığı ekleyelim. Bulduğunuz çözümü siz ne kdr uygulabilirdiniz acaba?
O köpekleri alıp terketmediğime göre.
O köpekleri o kdr rahatsız olmama rağmen öldürüleceklerini bildiğim için şikayet etmediğime göre
O köpeklere zarar vermediğime göre bence içim rahat.
Bahsettiğim konu öyle kapı önü rahatsızlıkları gibi basit bişey değil bu konuda bile hak vermiyorsanız benim diyecek bişeyim yokki..
sizin rahatsızlığınızı bilmem imkansız,siz zaten zamandan başlayarak kış soğuk maddi imkanlar gibi gerekçeler sıralayarak kendinizi kendi gözünüzde haklı çıkarmışsınız. Tartışmak değil amacım zaten olan olmuş belediye hayvanları toplamış sizde rahat nefes almışsınız,sorununuz çözülmüş bu konu üzerinde konuşmak anlamsız. Bana gelince bulduğum çözümü aylık harcamalarımdan kısarak herzaman sokak hayvanları için bir öğünde olsa yemek temin edebildim şükürler olsun. Yemek artıklarımı asla ziyan etmedim çöp yerine onların midesine girdi. Her sabah işe gitmeden 1,5 saat erken kalkar etrafı pisletmeden,insanları rahatsız etmeden imkanlarım ölçüsünde beslerim,sakın yanlış anlamayın asla sizde öyle yapmak zorundasınız gibi bir algı yaratmıyorum hiçkimse mecbur değil. Ne güzel ki o köpekleri yaşadığınız olumsuzluklara rağmen şikayet eden siz olmamış veballerine girmemişsiniz. Benim anlatmak istediğim kimse sevmesin ama zararda vermesinler,kendi egolarına yenik düşüp evimin önü,penceremin altı diye saçma bahanelerle bu soğuklarda o hayvanları bir lokma ekmeklerinden etmesinler size iyi günler diliyorum
En son hayvan barınaklarında olanlar deşifre edilmişti ama bizim ülkemizde hayvan hakları 1 avuç insanın sokak gürültüsü olarak gördüğü bir savunma olduğu için konunun üstüne düşen olmadı. Hatta “aman be şu hayvan severler de sıktı kim uyandırıyor şunları” diye sabah çayı eşliğinde yorum daha yapmışlardır.
O hayvanları gördük ne durumda olduklarını, konu sorumluları neden el atıp bunu basına servis etmedi. TV haberlerinden sonra neden anılmadı bir daha bu barınak?
Kesinlikle doğru ki derneklerde olan hayvan severlerin bir kısmı kendine vitrin yapmak için oradadır.Barınaklar insandan yana ıssızdır İpek
Hayvansever denenlerin bile bir çoğu yılda bir anca gider
Uzaktan bir iki paket mama yollanır sonra unutulur
Bizim gibi sürekli gidenlere arıza denir
Çözümü asla yoktur, çünkü binlerce hayvanın yaşadığı bir yerin insani koşullarda olabilmesi için yatırım gerekir
O yatırımda üç beş lira bağışlarla olmaz, devletin desteği gerekir, hayvanlar devletin gündeminde maalesef hiç olmadı, eskisi yenisi hepsi aynı. İstediğin kadar ilan et, kimsenin yüzü kızarmaz....
insanlar rahatsız olmaya yer arıyorsa yapıcak birsey yok hayvan sevmeyen insan copun yanına yemek koydugunda dahi bunu sorun yapıyor hayvan girsin copleri karıstırsın bulurmus coplerin agzı sıkıca baglı hayvanlar iki lokma birsey icin ne eziyet cekiyor insanların cevreye verdigi pislik oyle cokki biz onların dogasını işgal edelim heryeri beton kaplayalım sonra aman gitsin orda yesin beni rahatsız etmesin ay kokuyor betone cis yapıyo kaka yapıyo napsın hayvan yahu ..zaten apartmanın kapısının onunde vermiyoruz ama yok beslemeyelim bir can doymasın rahatsızlık bundan kaynakli..Hayvan bakacaksanız başkalarını rahatsız etmeden bakın. Bizim de komşumuz vardı. Sağolsun kapının önüne yemek bırakıyordu. Bir tane kedi hep apartman kapısın önünde bekliyordu. Benim gibi kediden korkan bir insan için hoş bir durum değildi. Sonra iyice abartıp içeri bile alıyordu. Kaç kere aşağıda duran bebek arabalarının içinde gördük. Hiç hoş değildi gerçekten. Halbuki biraz ötede verse vereceğini ben bile eşime yiyecek dolu bir yoğurt kabı verip koyardım oraya. Korkuyoruz ama kedi düşmanı değiliz. Siz de direk kapının önünde vermeyin. Biraz uzağa bırakın. Maksat hayvana faydanız dokunsun.
insanlar rahatsız olmaya yer arıyorsa yapıcak birsey yok hayvan sevmeyen insan copun yanına yemek koydugunda dahi bunu sorun yapıyor hayvan girsin copleri karıstırsın bulurmus coplerin agzı sıkıca baglı hayvanlar iki lokma birsey icin ne eziyet cekiyor insanların cevreye verdigi pislik oyle cokki biz onların dogasını işgal edelim heryeri beton kaplayalım sonra aman gitsin orda yesin beni rahatsız etmesin ay kokuyor betone cis yapıyo kaka yapıyo napsın hayvan yahu ..zaten apartmanın kapısının onunde vermiyoruz ama yok beslemeyelim bir can doymasın rahatsızlık bundan kaynakli..
arabadan pet şişe fırlatanlar yolda yururken yedigi seyin paketini yere atıp hic oralı olmayanlar daha neler neler var..tek zararlarıda tuvaletleri olsun hayvanların ki ben hic sagda solda yolun ortasında kedi kopek tuvaleti gormedim:) ama insanların copunu cok goruyoruz o hayvanlar bizle nasıl yasıyor acıyorum asıl onların korkması lazım tum zarar ziyan insanoglundan cunku ..pisiciklerden temizi yok... yaparsa bile gider kuma yapar... sanki pisletiyor diyenler sokaklara çöp atmıyor...
öğlen yemeğe giderken çeşit çeşit çöpler gördük.. kesin kedi köpek yaptı... ne insanlar yaaaa
arabadan pet şişe fırlatanlar yolda yururken yedigi seyin paketini yere atıp hic oralı olmayanlar daha neler neler var..tek zararlarıda tuvaletleri olsun hayvanların ki ben hic sagda solda yolun ortasında kedi kopek tuvaleti gormedim:) ama insanların copunu cok goruyoruz o hayvanlar bizle nasıl yasıyor acıyorum asıl onların korkması lazım tum zarar ziyan insanoglundan cunku ..
arabadan pet şişe fırlatanlar yolda yururken yedigi seyin paketini yere atıp hic oralı olmayanlar daha neler neler var..tek zararlarıda tuvaletleri olsun hayvanların ki ben hic sagda solda yolun ortasında kedi kopek tuvaleti gormedim:) ama insanların copunu cok goruyoruz o hayvanlar bizle nasıl yasıyor acıyorum asıl onların korkması lazım tum zarar ziyan insanoglundan cunku ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?