- 23 Eylül 2014
- 427
- 379
- 108
- Konu Sahibi archangelus
-
Ben de sizi tebrik ederim. Çok mutlu oluyorum sizin gibi insanları duydukça. Bütün hayvanlar sağlıkla mutlulukla yaşasınlar inşallah :)cok tesekkür ederim tebrik ederim sizi bukadar duyarlı olduğınz icin hersey gönlünüzce olsun:)kedicikleriniz hep sağlıklı hep mutlu olsun:)
Bizim site pek ılımlı bu konuda ama iki üç yaşlı teyze varki beni deli ediyorlar bunlara mama veriyosunuz da yok efendim işiyolar ortalığa!Dedim sen suyu içince napıyosun? Icerdemi biriktiriyosun?Terbiyesizzz diye bagiriyo elinde bastonu. ...dedim teyze bağırmak yok boşuna bağırma....ben bunları beslicem sende iteklemiceksin sonra bahçe görevlisine söylemiş zehir ver diye adamcagiz bize söyledi bahcede onun yuruyemedigi bi yere aldık mama kapılarını gidip te zehir falan koyması die neyseki cogunluktayiz....
Heryer hayvan dolsun bunlar gibi insanlar olucana çok daha mükemmel olurdu dünya
Zaten tüm sorunumuz insanlar olarak kendimizi bir bok sanmamız değil mi ? Bu dünya insanlar için, su insan için, yemek insan için, hava insan için, hayvan bile insan için.. Bu dünyada başka canlılarla yaşamaya tahammülü yok kimsenin. Çünkü dünyada da sadece insan için.. Kapısının önüne bir kap yemek ve su koymaktan aciz. Hadi tamam koyma, ama koyana da ilgilenene de engel olma bari vicdansız.. Koyduğum su kaplarını deviriyorlar, alıp çöpe atıyorlar. Civarda dolaşmalarını bile istemiyorlar. Neymiş pismiş. Ben insandan pis canlı tanımadım daha, hem bedensel hem ruhsal olarak... Aynı dertten ben de muzdaribim yani. Tüm mahallenin kedilerine öğrenci halimizle ben ve erkek arkadaşım bakıyoruz. Diğerleri yardım etmediği gibi utanmadan taş koyuyor birde. Hatta bir süre önce şehir merkezinde çok zayıf bir kedi gördüm hemen veteriner bulup sokak kedileri için mama ve su aldım. Müsait bir kenara döküverdim. Kaç metre ötedeki kuyumcu sahibi geldi neymiş oraya koyamazmışım dükkana pis kokusu geliyormuş mamanın. Yaşadığım şoku ve dehşeti anlatamam. Babam yaşında adam. "Şu hayvanın haline bak, benim bölgemde yaşayan hayvan neden bu kadar zayıf ve aç diye utanacağına yardım etmek isteyenede mani oluyorsun, sen hiç insanım ben diye geçinme vicdansız merhametsiz" diye bir güzel payını verdim. Geçen aynı yerden geçerken o kuyumcunun iflas edip o güzel kokulu dükkanını kapatmış olduğunu gördüm, çektiğim "ohh.." u anlatmam tarifsizapartmanın kapısının onunde baktıgımız kediler bile millete batıyor az once bu yuzden apartmanın uyuz bi yaslıysa tartıstım yaslılara bile bu yuzden saygı duyamıyorum bu kadar tahammulsuzluk bu kadar huysuzluk.. kedilere bakmayın apartmana giriyorlar bıdı bıdı yaptı kediler apartmana girmiyor zaten urkekler sikayet edicem sizi dedi patladım orda terbiyesiz yasa bak konusmaya bak diyip yuzune kapadımacayip sinirimi bozdu
Harikasın. Annemin 3 tane bel fıtığı var yataktan kalkıp tuvalete gidemezdi ağrıdan. Sabah akşam inlerdi. Sonra bir kedi sahiplendi. Sağlığına kavuştu, işe girip çalışmaya bile başladı. Hem sağlık olarak hemde ruhen iyileşti benim annem. O kedilerin sevgisi sayesinde.. Şimdi benimde 2 kedim var, evladım olsa ancak bu kadar severim. Huzurum herşeyim benim onlar. Onların sevgisi en güzel ilaç.."Kedi beslemek sünnettir. Hz. Muhammed, Uhud seferinde, ordunun önüne yavrularını emziren bir kedi çıkınca, kedinin başına ezilmemesi için bir nöbetçi dikip koca bir orduyu o kedinin etrafından dolaştırmış. Ve seferden döndüğünde o nöbetçiden kediyi istemiş ve sahiplenerek adını Müezza koymuş. Siyah beyaz bir Habeş kedisiymiş Müezza. Ağzının içinde üst damağında lekeleri varmış. Bu sık rastlanmayan damağında leke olan kedilerin Müezza'nın soyundan geldiği kabul edilir. Müezza, muhtemelen bir sokak kedisiydi ve Mekke'nin sıcak kavurucu çöl sokaklarından Hz. Muhammed'in ilgisi ile kurtulmuştu.
Hz. Muhammed, kedisi Müezza'yı o kadar çok severmiş ki, Müezza bir gün sedirde oturan Hz. Muhammed'in giysisinin ucunda uyuya kalmış. Her kedi dostu gibi uyuyan bu güzelliğe kıyamayan Hz. Muhammed, Müezza'yı uyandırmaktansa giysisinin ucunu usulca keserek kalkmayı tercih etmiş. Hz. Muhammed, kedisi Müezza içtikten sonra kapta kalan su ile abdest alacakken Sahabe-i Kiram Ebu Nuaym "Ya Resul o sudan kedi içti" deyince, Resulullah "Onlar en temiz ağıza sahiptirler" buyurmuş ve abdest almıştır (Hadisi Nakleden Peygamberimizin eşi Hz. Aişe)."
Bu yazıyı çıktısını alarak apartmanınızın kapılarına asın. Ben sokakta gördüğüm bir yavru kediyi evime alıp beslemeye başladıktan sonra işlerim açıldı, sağlığım düzeldi, evimize bereket bolluk geldi. Sevapların en büyüğü bence.
Harikasın. Annemin 3 tane bel fıtığı var yataktan kalkıp tuvalete gidemezdi ağrıdan. Sabah akşam inlerdi. Sonra bir kedi sahiplendi. Sağlığına kavuştu, işe girip çalışmaya bile başladı. Hem sağlık olarak hemde ruhen iyileşti benim annem. O kedilerin sevgisi sayesinde.. Şimdi benimde 2 kedim var, evladım olsa ancak bu kadar severim. Huzurum herşeyim benim onlar. Onların sevgisi en güzel ilaç..
apartmanın kapısının onunde baktıgımız kediler bile millete batıyor az once bu yuzden apartmanın uyuz bi yaslıysa tartıstım yaslılara bile bu yuzden saygı duyamıyorum bu kadar tahammulsuzluk bu kadar huysuzluk.. kedilere bakmayın apartmana giriyorlar bıdı bıdı yaptı kediler apartmana girmiyor zaten urkekler sikayet edicem sizi dedi patladım orda terbiyesiz yasa bak konusmaya bak diyip yuzune kapadımacayip sinirimi bozdu
Apartmanda yaşıyorsanız herkesi düşünmek zorundasınız . Onlarda sizi bizim birinci katta komşumuz kedi besliyordu. Gidip ikinci kattaki kadının kapısını pisliyordu . Peki o kadın o kapının önündeki pisliği temizlemek zorunda mı . Alerjisi olan vs . Kimse hayvan sevmiyor değil ama hayvanı besleyen kişi de o hayvanı kontrol etmek zorunda . Belki de o terbiyesiz yaşlı kadın diye tabir ettiğiniz insan daha önce böyle problemlerle karşılaştığı için alışmasından tedirginlik duydu .
terbiyesiz yaslı amca:)) birincisi su bu insandan apartmandaki herkes şikayetci cunku tavrı davranısları cok saygısızca yası kac olursa olsun konusmasını bilecek..daha oncede belirttim apartmanda kimse hayvanlardan sikayetci degil sitemizde bulunan diger apartmanlardaki kişiler kedilere yuva yapmıs hatta..kimseye evinize alın demiyorum ben ..alerjisi varsa ozaman sokaktaki hayvanlarıda onlar icin tecrit edelim yok oyle bir dunya..korkan insan bile bu durumu ifade ederken bakamazsıız diyemez hakkı yok ben korkuyorum bunun bir yolunu bulalım dese anlayıs gosteririm ama kimse suana kadar boyle bir sorunla gelmedi ki zaten kediler urkek onlar daha cok insanlardan korkuyor bizim kedimiz bizim kattan baska yerde oturmuyor tam kapımızın onu ve asla pisletmiyor cok soguk havalarda karda kışsa hayvanları iceri almak Allaha olan borcumuz ha oraya pisletse bile Allah icin temizlesinler bi zahmet..yada bakana soylerler o yapar elerini surmesinler:)
cok tesekkür ederim dediklerinizi dikkate alacağım kasaplardan artanları almak cok mantıklı. ben de elimden geldiği kadar yapmaya calısıyorum birseyler ama ben fena alıstırmısım ya makarna verdiğimde beğenip yemiyorlar:):)Üzülmeyin.Sizin gücünüz yeter.Kuru mama olmasa bile onların karnı doyuyor ya.Ucuz yollu makarna ile et bulyonu karıstırabilirsiniz.Veya süt ile bayat ekmekleri karıstırabilirsiniz.Ben genel olarak mahalle kasabı ve fırınla anlastım.Kasap işine yaramayan kısımları kemik vs. ücretsiz sekilde alıyorum.Fırında sekili bozuk olan bayatlamış ekmekleri askıda ekmek kısmına koyuyor bende oradan alıyorum.Sizde bu şekilde birsey yapabilirsiniz.Maalesef bu devirde kimsenin kimseye faydası yok.Bari zararları olmasın.İnanın onlar yerken izlemenin iç huzuru hiçbirşeyde yok.
Evet ama etin kokusuna hiçbir canlı hayır diyemez.Özellikle karlı havada o kadar çabk yemişlerdiki açlıktan bende inanamamıstım.Bende elimden geldiğince kuru mama veriyorum hem daha temiz ama maaliyeti yüksek oluyor.Küçük bulyon parçası hem koku hemde tat veriyor.Sağlıklı olup olmadığı konusunda hiç tartışmıyorum zira sağlıksız biliyorum.Ama açlıktan bitap düşmelerine yüreğim el vermiyor.cok tesekkür ederim dediklerinizi dikkate alacağım kasaplardan artanları almak cok mantıklı. ben de elimden geldiği kadar yapmaya calısıyorum birseyler ama ben fena alıstırmısım ya makarna verdiğimde beğenip yemiyorlar:):)
kuru mamaya gücümüz yetmesi imkansız zaten keske cok zengin olsam da hepsini mamayla beslesem ben genelde yemek yapıyorum sıkıldıklarında da bir günlük mama veriyorum öyle idare ediyoruz:)sizle konustuğuma cok sevindim negüzel fikirler verdiniz nekadar değer veriyorsunuz hayvanlara hayvan seven insanlara herzaman daha yakın hissediyorum kendimi:)Evet ama etin kokusuna hiçbir canlı hayır diyemez.Özellikle karlı havada o kadar çabk yemişlerdiki açlıktan bende inanamamıstım.Bende elimden geldiğince kuru mama veriyorum hem daha temiz ama maaliyeti yüksek oluyor.Küçük bulyon parçası hem koku hemde tat veriyor.Sağlıklı olup olmadığı konusunda hiç tartışmıyorum zira sağlıksız biliyorum.Ama açlıktan bitap düşmelerine yüreğim el vermiyor.
cok tesekkür ederim dediklerinizi dikkate alacağım kasaplardan artanları almak cok mantıklı. ben de elimden geldiği kadar yapmaya calısıyorum birseyler ama ben fena alıstırmısım ya makarna verdiğimde beğenip yemiyorlar:):)[/QUO
kuru mamaya gücümüz yetmesi imkansız zaten keske cok zengin olsam da hepsini mamayla beslesem ben genelde yemek yapıyorum sıkıldıklarında da bir günlük mama veriyorum öyle idare ediyoruz:)sizle konustuğuma cok sevindim negüzel fikirler verdiniz nekadar değer veriyorsunuz hayvanlara hayvan seven insanlara herzaman daha yakın hissediyorum kendimi:)
tesekkür ederim öneriler icin,biz de nugetle sosisle ekmekle falan uyduruyoruz biseyler iste annemle mutlaka dediklerinizi de yapacağım kasaplarda akciğer cok ucuz oluyor mesela onu da cok seviyorlar:)Arkadasin da dedigi gibi kasaplardn alinan artiklari bol suyla kaynatıp suya makarna ve ekmek ilave edin sirf o suyun hatrina bile yiyorlar yeterki etin kokusu gelsin :)) etin cok olmasi degil kemik deri et artiklarini bol suyla kaynatin suyu işinizi gorur. Bir de benim yaptigim gibi cigeri sulu sekilde kaynatip icine ekmek ve makarna koyup blendirdan geciritseniz hazir mama gibi oluyor cigerin bahanesiyle onu da severek yiyorlar minnak melekler :))
harikasınız ya gözlerim doldu keske sizin gibi insanalr coğunlukta olsa hatta sizin gibileri klonlayıp yerlestirsek bölge bölge:) cok mutlu oldum hala böyle insanların olduğunu görmek cok güzel:)güzel kalbiniz hic kırılmaz insallah:)evimde beslediğim bir kedim var evimiz müstakil müştemilatta da baktığımız bir köpeğimiz köpek 10 yaşından büyük sadece ayağı sakatlandı yaşlı sokakta yapamaz barınaktada yaşayamaz diye uyutulma kararı alınan bir köpek.köpek karşı komşumuzun çatısında baktığı 10 yıl boyunca sadece kuru ekmekle beslediği hiç gezdirmeden o kadar sene zincire bağlı yaşattığı bir köpek,buraya taşınınca haberdar olduk durumdan ve köpek sakatlandığı gün belediye tarafından gelip alındı sahibi unuttu gitti,eşimle arayıp durumunu kontrol ettiğimiz gidip ilgilendiğimiz için bizi arayıp haber verdiler eşim beni aradı uyutulacakmış napalım diye ,bir köpeğe bakmakla iflas etmeyiz,Allahın verdiği canı Allah alır al getir dedim. Özel veterinere götürdük borçlu zamanımızda düğün altınlarını bozdurup tedavi ettirdim. Şimdi eşimle bana aşık,topallasa da tamamen iyileşmiş,gezintilerde koşup oynayan bir köpeğimiz var dün çıkardığımda eski sahibi tanıyamadı o olduğunu söylediğimde sevmeye çalıştı ama o arkasına bakmadan bana koşup bacaklarıma sarıldı,en güzel hediyeyi verdi banaayrıca sokakta beslediğim 3 te kedim var evimiz müstakil olmasına rağmen yan evdeki insanlar rahatsız olmuşlar tüyleri uçuyormuş kediler benim camımda yemek beklerken. Kendileri aile içinde gecenin 3ü 4ü demeden kavga eden,birbirlerine bıçakla saldıran bütün mahallenin yaka silktiği,durmadan sokaklarda kavga edip karakolluk olan insanlar defalarca kapıma geldiler düzgün bir şekilde konuştum anlatamadım şimdi pisiciklerim de saati öğrendiler sabah 6 da kapımdalar eve girer yemeklerini yer çıkarlar,öğleden sonra 16:00 da tekrar gelirler çok yağışlı soğuklarda evimde misafir ettim bu kış,şimdiki tek korkum dişi zilli kızlarımın hamile olup kocaman aileleriyle kapıma dayanmaları naparım bilmiyorum
hayvanları seven insanlardan kimseye zarar gelmez,merhamet insana en çok yakışan özelliğidir
Evet seviyor yaramazlar bayiliyorlar hatta :) nugget ve sosis daha pahaliya gelir ama tavuk cigeri fln ucuz oluyor. ciger ya da kasaptaki et kemik artiklariyla bol sulu kaynatip bolca da ekmek ve makarna koyunca daha bereketli ve doyurucu oluyor :) hem de dha hesaplı :) Allah razi olsun sizin gibi insanlardan. Hayvan sevmeyen insanlari ben de sevmiyorum prensip olarak. İyiki varsiniztesekkür ederim öneriler icin,biz de nugetle sosisle ekmekle falan uyduruyoruz biseyler iste annemle mutlaka dediklerinizi de yapacağım kasaplarda akciğer cok ucuz oluyor mesela onu da cok seviyorlar:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?