Hayvanlara yapılan şiddet ! Lütfen görmezden gelmeyelim

princess7

✌
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2008
1.258
39
158
İstanbul
Arkadaşlar burada yapacağım paylaşımlar,resimler çok acı,çok üzüntü verici olacak..(aşırı üzüntü verici olanlar değil)..ben bile bakamazdım ama bakmam gerektiğini bilmem gerektiğini düşündüğüm için baktım..yüreğim parçalandı desem yeridir..bu masumların günahı ne? savunmasız dilsiz olmaları mı? biz kadınlar erkeklerden çok daha duygusalız biliyorum ama ne olur bakmadan geçmeyin,geçmeyin ki dur diyebilelim bu vahşete..bunları yapanlar bizim içimizde yaşıyor,dertleri ne alıp veremedikleri ne bu masumlarla? onlarda bir can taşıyor,onlar da üzülüyor,ağlıyor,seviniyor,mutlu oluyor.. çocuklarımızı şimdiden hayvansever olarak yetiştirelim, en azından bu bilinçleri oluşsun..ileride çevresel faktörlerle hayvana şiddet uygulama eğilimi oluşsa bile yapmasın..çocukken aldığımız çoğu şeyi hala bünyemizde barındırmıyor muyuz? işte bu da onlardan biri olsun, olsun ki kimse bu canlara el uzatmayı düşünmesin..önemli olan sorunu kökünden halletmekse, bunu beynimizde bitirmeliyiz..gece vakti ıssız bir yerde kimse görmeden yapmak değil, yapmayı düşünmemek, vicdanı elvermemek, onunda bir can taşıdıgını bilmek olsun en önemli amaç..bu nedenle lütfen sizde yardımcı olun..paylaşımlarda bulunun..fikirlerinizi yazın..tek amaç bu masumların korunması..

Son düzenleme:
Arkadaşlar sadece bir resim ekliyorum..bir bakın..ne düşünüyorsunuz bu yavrucak hakkında?yaşadıklarını bir alt msja yazacağım

Üç köpeği döve döve depresyona soktular

Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Maden, belediye ekiplerince bir hafta önce sokaklardan toplanarak Konya Hayvan Barınağına getirilen köpeklerin kendilerini tamamen kapatmış durumda olduklarını ve dış uyarılara cevap vermediklerini söylüyor.

Yaşam / 28/07/2008

Konya'da insanlar tarafından "yoğun şiddet" gören, birinin vücudunda 20ye yakın saçma bulunan üç köpek, yutkunma reflekslerini bile kaybedecek kadar ağır depresyona girince Selçuk Üniversitesi'nde tedaviye alındı

KONYA - Konya’da sokakta şiddet gördüğü belirlenen ve Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi kliniğine getirilen 3 köpek, anti depresan ilaçlarla tedavi edilmeye çalışılıyor. Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Maden(sağda), belediye ekiplerince bir hafta önce sokaklardan toplanarak Konya Hayvan Barınağı’na getirilen köpeklerden 3’ünün, yaşadıkları problemler nedeniyle Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Kliniğine getirildiğini söyledi.

Yapılan muayenelerinde her 3 köpekte de depresif bulgular gözlendiğini ve tedavilerine başlandığını anlatan Maden, "Bu köpeklerin kendini tamamen kapatmış durumda olduklarını, dış uyarılara cevap vermediklerini, yutkunma refleksi bile olmadığını tespit ettik. Yani kendilerine eziyet eden insanlara küsüp, tamamen depresyona girmiş köpeklerdi" dedi.

Bu hayvanların depresyona, yoğun şiddet gördüğü için korkmuş, terk edilmiş ya da özgür ve ilgi gösterilen bir ortamdayken zincirle bağlandıklarını tahmin ettiklerini anlatan Maden, aynı zamanda köpeklerden birinin vücudunda 20’ye yakın saçma tespit ettiklerini, bu durumun hayvanların maruz kaldığı şiddeti net bir şekilde ortaya koyduğunu vurguladı.

Konya Havyan Barınağı’nda 1500’e yakın köpek bulunduğunu, sokaklardaki binlerce köpeğin de sevgiye ve biraz yiyeceğe ihtiyacı olduğunu dile getiren Maden, "Onları ’kötü, pis’ diyerek taşlayıp dövmek, çocuklara kötü örnek olmak son derece yanlış. Vatandaşları, sokak köpeklerine sahip çıkmaya, onları şiddete karşı koruyama çağırıyoruz" diye konuştu. (aa)

ne demeli? hangi vicdansın sen,hangi zihniyetsin?nasıl iflah olursun? yararın yoksa bile bırak zarar verme ya.... nasıl sinmiş,nasıl hala korkuyor bir bakın ya ooyy oy Allahımmm

Son düzenleyen: Moderatör:
dün gece yine bu tarz haberlere bakarken ağlıyordum..çok kötü olmuştum ama sessiz ağlıyordum..köpeğim diğer odadaydı gelip yüzümü yaladı henüz 6 aylık..ve şimdiye kdr hiç yapmamıştı bunu sadece yüzüm ona yakınken yapmak isterdi..çok şaşırdım..bu his işte,bu bağ..neye değişilebilirki..

ilk yorumunuzda ki fikirlerinize katılıyorum ki bende bir çok kez burada bahsettim çocuklarınızı hayvan sever,canlı sever yetiştirin.vicdan sahibi olmaları için elinizden geleni yapın.şiddetin her hangi bir çeşidine eğilimi varsa doktora gidin.ama ne olursa olsun canlılara değer vermeyi adı üstünde can taşıdıklarını öğretin.dokunmasını istemiyor olabilirsiniz bunu güzellikle söyleyin o canlıyı kötüleyerek değil.çocuklarınızı canlılarla tehtit etmeyin.YARATILANI SEVİN YARATANDAN DOLAYI bunu çocuklarınıza aşılayın hangi inaçta olursanız olun.

ben eziyet videolarını hatta yazılarını bile okuyamıyorum.hangi vicdan sahibi bunları yapabilir ki.hayvanlar bile ihtiyaç dışı avlanmıyorken.insanın bu şaşkınlığı,şerefsizliği neden.nerede olursa olsun bir canlının canını yakan her kimse ALLAH onun belasını versin.ben inanıyorum ki ALLAH katında canlılara eziyet çok günah.cehennem onları bekliyor.

dokunmasını istemiyor olabilirsiniz bunu güzellikle söyleyin o canlıyı kötüleyerek değil.çocuklarınızı canlılarla tehdit etmeyin

kesinlikle haklısınız..ufak tefek görünen ama çocuğun zihnine kazınan,zararsız sanılıp cana mal olan sözler bunlar..

facede i hayvan severler sayfasında.bir köpek vardı çocuklar ağzına patlayacı bir şeyler koymuş.yazık ağzı darmadağın olmuş ve ölmemiş kedi ve köpekler çok zor ölür zaten.veterineler uyutmuş.
şimdi bunu yapanlar çocuk peki bu çocukları yetiştirenler kim.çocukları melek olarak biliriz peki kim şeytanlığı öğretiyor.çocuk yetiştirmek çok zordur.bir çok kadın yada erkek çocuğu olsun ister ama onu insan olarak yetiştiremez.ben kısmen anne değilim ve yanlış yetiştirilen çocukları,azımasızlıkları,vicdansızlıkları gördükçe acaba anne olmakta ne kadar başarılı olabilirim diye sorguluyorum.keşke herkes hakkı ile üstüne düşüne yapabilse.keşke dünya daha yaşanır olabilse.

her dediğine katılıyorum canım..ama aynı köpek çocuklarını ısırınca hayvanlar sorun oluyor öldürülebilir oluyor kaka oluyor itiliyor..yazıklar olsun öyle annelere babalara..geçen ben bir haber okudum köpeğin boynuna tel geçirmişler tasma niyetine ordan oraya sürükleye sürükleye gırtlağını kesmişler..bu sadece biri daha kaç tane var böyle..ben görmediklerine inanmıyorum annenin babanın..görüyorlar ama çocuğuna eğlence çıkmış ya bişey olmaz canım...ay Allahım delirmemek elde değil.............

Boğazına tel bağladılar

Çocukların acımasızca boğazına tel bağlayarak dolaştırdıkları anne köpeğin gırtlağı kesildi. Kesici tel gırtlağına saplanan anne köpeğe ilk müdahale Hayvan Bakımevi’nde yapıldı. Bakımevinde ilk olarak köpeğin boğazındaki tel çıkarıldı. Ardından boğazın yırtılan bölümü yapılan cerrahi müdahale ile dikildi. Rehabilitasyon Merkezi’ne getirilirken yavrusu bulunamayan anne köpek, buradaki annesiz yavru köpeklere annelik yaparak emzirmeye başladı. Ancak boğazındaki dikişler açıldı ve yediği yemek gırtlağından dökülmeye devam etti.

Operasyon 2 saat sürdü

Bunun üzerine Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin Operasyon Salonu’nda Veteriner Hekim Akın Koçhan, teknisyen Jehat Altun ve iki gönüllü sağlık ekibi anne köpeğe yeni bir operasyon daha düzenledi. Ameliyat masasına yatırılan ve anestezi uygulanan köpeğe bir yandan serum verilirken diğer yandan boğazındaki yırtık dört kat olacak şekilde dikildi. 4 kişilik sağlık ekibinin operasyonu iki saat sürdü. Köpek daha sonra sedye ile yoğun bakım ünitesine alındı ve kendisine gelmesi beklendi. Anne köpeğe 4 gün serum verilecek, daha sonra 3 gün boyunca da süt ile beslenecek. Köpeğin bir hafta sonra iyileşmesi bekleniyor.

resmini eklemicektim ama görmezden gel gel nereye kadar...buyrun o çocukların şaheseri..iyi eğlendiler dimi çocuklarınız ???

- RESİM -

Son düzenleme:
VE LÜTFEN , LÜTFEN OYNASINLAR DİYE ÇOCUKLARIMIZA CİVCİV ÖRDEK VS. AL MA YA LIM !!!!!! ÇOCUĞUNUN AKLI ERMİYOR, SENİN DE Mİ ERMİYOR?? ONA VERDİĞİ EZİYETE NİÇİN SEYİRCİ KALIYORSUN.......................

arkadaşlar "psikolojim bozulur, bakamam" demeyin, eğer öyle derseniz bakmaya bile dayanamadığınız bu vahşet aynen devam edecek.. gördüğümüz şeyler, duyduklarımıza oranla daha akılda kalıcıdır. lütfen duyarsız kalmayalım...

ne diyebilirim ki hayvan sevgisi olmayanda insan sevgiside olmaz biz burdan ne kadar bagirsaksa elimizden gelen hicbirsey olmuyacak aslinda toplum olarak geri kalmisiz bu konulara daha yeni yeni hayvan yasasi var hos olsa bile ceza yiyen olmuyor iste bu yuzden kesinlikle türkiye birsey yapmadan bizim sesimiz hic cikmayacak duymuyacaklar ben almanyada yasiyorum burda sokakta bir tane bosu bos hayvan göremezsiniz inanin almanlar hayvanlara karsi cok duyarli kedi köpek fark etmez yolda fare görseler bile güler yüzle bakiyolar medeniyet farki diyorum ben buna ne diyim akli olmayanlara vicdani olmanyanlara sevgisi kalmamislara yaziklar olsun...........

İZMİRLİ ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ UFUK GÜNAYDIN VE YAMUK KEDİ DAVASI

UFUK GÜNAYDIN, ADA GÜRSAN, İLHAN EKİNCİOĞLU, ENES EKİNCİOĞLU

Kediyi Öldüren Gence Hapis Cezası

İzmir Bornova'da, 'Yamuk' adlı kediyi tekmeledikten sonra başını ezerek öldürdüğü iddia edilen üniversite öğrencisi Ufuk Günaydın 3 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı
Kediyi Öldüren Gence Hapis Cezası
PAYLAŞ

İzmir 9. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, şikayetçi Ahmet Hüsnü Arda Baran ve avukatı Barış Kaşka katıldı.

Duruşmada söz alan avukat Kaşka, bir önceki celsede, öldürülen kedinin maddi değerinin bin lira olduğunu dile getirdiğini hatırlatarak, sanık tarafından kendilerine posta çeki ile bu bedelin ödendiğini kaydetti.

Kaşka, seçenekli yaptırım cezası olarak sanık Ufuk Günaydın'ın Menderes'teki Şopen Hayvan Barınağı'nda çalıştırılmasını talep etti.

Hakim, sanığın suçunu sabit bularak Günaydın'ı, ''mala zarar verme'' suçundan önce 4 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanık hakkında indirim maddelerini uygulayan hakim, cezayı daha sonra 3 ay 10 gün hapse indirdi.

Mağdur avukatı Kaşka, duruşmanın ardından yaptığı açıklamada, verilen cezayı olumlu karşıladıklarını ifade ederek, bu yüzden temyiz başvurusunda bulunmayacaklarını söyledi.

Kaşka, ''Karar, tüm Türkiye'ye örnek olsun. 'Yamuk' için verilen bin lirayı da yarın Şopen Hayvan Barınağı'na bağışlayacağız'' dedi.

Hayvanseverler onun adına bir site kurarak Ufuk Günaydın'ı protesto ettiler

Son düzenleyen: Moderatör:
cok duyarli birisin tebrik ederim,uzuldum bu hayvanlara yapanlarida ALLAH ISLAH ETSIN,
gecenlerde televizyonda bir habere rastlamistim adam restoranta kediyi tuvalette katletmisti,
gozlerini oymus bacaklarini kirmis varmi boyle vicdansizlik ya insan olmaktan cikmislar...

ADA GÜRSAN

BU DÜNYADA SİZE RAHAT OLMASIN..OLMASIN BE KARDEŞİM..

İNANIN VİDEOYU ZAR ZOR İZLEDİM..İZLEYEMEYECEK OLANLAR OLUR İZLEYİP NE YAPTIKLARINI EN AZINDAN YAZMAK İÇİN..YAVRUM BENİM YA..NE YAPTIM Kİ BEN SİZE DER GİBİ BAKIYOR CELLATLARINA , KUTUSUNDAN ÇIKARKEN..EĞLENCE (!) DÜŞKÜNÜ UFUK GÜNAYDIN VE ARKADAŞLARI ADA GÜRSAN, ENES EKİNCİOĞLU, İLHAN EKİNCİOĞLU İSE ELBİRLİĞİYLE MİNİCİK FELÇLİ KEDİYİ KÖPEKLERİNE SALDIRTMAK, YARALATMAK, BU VAHSETİ İZLEMEK NİYETİNDELER..HALBUKİ KÖPEĞE KALMADAN, "SEN NASIL DIŞARI ÇIKMAZSIN" DİYE SİNİRLENEN UFUK GÜNAYDIN' DAN ÖYLE BİR TEKME YİYOR Kİ,KENDİSİ BİLE ATTIĞI TEKMEYLE YERE DÜŞÜYOR.. (SARHOŞTUM DEMİŞ İFADESİNDE AMA KİM İNANIR ? O DAKİKAYA KADAR YAPTIGI HERŞEY GAYET BİLİNÇLİ, YALPALAYARAK HAREKET ETMİYOR YANİ HAREKETLERİ İÇMEMİŞ BİRİ KADAR NORMAL ) ...ARDINDAN YERE DÜŞEN KEDİYİ KAFASINA 2 KERE VURARAK,EZMEK SURETİYLE ÖLDÜRÜYOR..ONLAR ORADAN AYRILIRKEN KEDİCİKTEN KAN BOŞALMAYA BAŞLIYOR..

ŞİMDİ TİPLERİNDEN ZATEN BELLİ DİYECEGİM OLMAYACAK.. (BELLİ BİR KATEGORİYE SOKAMAYIZ KEŞKE SOKABİLSEK DE ÖNCEDEN ÖNLEM ALABİLSEK AMA O KILIKTA HAYVANSEVERLER DE VAR..) HİÇ SANMIYORUM Kİ ANNENİZ BABANIZ SİZDEN FARKLI DÜŞÜNSÜN..HİÇ SANMIYORUM Kİ AİLENİZ SİZİ BUNDAN ÖTÜRÜ SUÇLASIN.. İLAHİ ADALET VAR YA, BİLMİYORUM BİLİYOR MUSUNUZ? O ADALET BU DÜNYADA SİZİ BULACAK..GÖRÜN BAKIN.. BEN BUNA İNANIYORUM.. ÇOK SAYIN UFUK GÜNAYDIN PARAN VAR,HERŞEY EĞLENMELİK DEĞİL Mİ SENİN İÇİN ? YÜZÜNE BAKAN ADAM ZANNEDER SENİ (LAFIN GELİŞİ BU, YOKSA ADAMA DA BENZER BİR HALİN YOK) AMA 5 PARA ETMEZSİN.. OLUR DA O PARAN SENİ BIRAKIR YA İŞTE O DAKİKA ETRAFINDA HİÇ KİMSEN KALMAYACAK.. ÇÜNKÜ " İNSAN " OLMAYI BECEREMİYORSUN.. ETRAFINDAKİ İNSAN GÖRÜNÜMÜNDEKİ YARATIKLAR DA AYNI ŞEKİLDE..SİZDEN HİÇ Bİ HALT OLMAZ..

Son düzenleme:
Bunlar insansa,ben utanıyorum insan olmaktan..
Allah cezalarını versin..Gün yüzü göremesinler inşallah..

Böyle işkence haberleri var ve ben okudukça,bildikçe kahroluyorum..

mesela mezarlıkta kanlar içinde bulunmuş bir kedicik..
Arkasına sert bir cisim sokulmuş..
Aylarca yürüyememiş,oturamamış,sürünmüş..Çok zor iyileşmiş yarası..
Gene de insanlardan kaçmazmış yavrum klinikte..
Sonrasında yuvalandı ve şimdi çok mutlu..

Bu pisinin klinikteki iyileşmeye başladığı zamanlardaki fotosu;

Mesela tecavüze uğrayan hayvanlar..
Tekmelenerek öldürülen yada sakat bırakılan canlar
Dayanılası değil yarabbim

Nasıl açıklanabilir bu hastalıklı ruh hali Ölmelerini istiyorum o işkenceci yaratıkların

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…