Hayvanlara yapılan şiddet ! Lütfen görmezden gelmeyelim

Bu nasıl bir ruh hali, sabah sabah öyle moralim bozulduki, yazık kıyamam onlara.İnsanlık ayıbı resmen İşte bunları yapanları veterinere götürecen aslında .

hayvanseverlerin yaptıgı eylemlerden haberler,internet vs aracılığıyla haberdar oluyoruz..yaptıkları işin kutsallığına diyecek hiçbir lafım olamaz ama bu eylemi çoğumuz (bu işe özel ilgisi olanlar dışında) tv den,internetten öğrenip,kendimizce yorum yapıp sonrasında da unutmuyor muyuz ? eğer olay bu aşamada kalmasın, daha çok sey yapılsın diyorsak sadece bu konuya ilgisi olanlar dışında, herkesin bilinçlenmesini istiyorsak profillerimize, avatarlarımıza veya imzalarımıza resim olarak onların yaşadığı sorunları anlatan resimler yükleyelim..bu sayede eminim ki çok daha fazla kişiye ulaşacağız.. sosyal ağlarda, fikirlerimizi belirttiğimiz ortamlarda kulaktan kulağa yayılan şeylerin, hiç bir ön yargı olmadan birden bire karşımıza çıkan bir profil resminin etkisi, daha farklı olacaktır kanımca.. ben kendi albümüme fotolar ekleyecegim bunlara dair.. hatta yeni bir konu da açabilirim bu resimleri paylaşabileceğim.. isterseniz benden, isterseniz başka sitelerden sizi en çok etkileyen resmi koyun ve bir canı da siz kurtarın..

bu msjı yazdığım an itibariyle bu konu 161 görüntülenme almış, konuyla aynı tarihte hatta daha sonra açılmış herhangi bir konu daha fazla görüntülenme ve cevap almış..elbette insanların o konuya da yazacak bişeyleri vardır (ben de çok yorum yaptım hatta orada) demek istediğim hayvanların sorunlarına olan ilginin azlığı..ve eğer profilinizde msj içerikli bir resim barındırırsanız, hayvanlarla alakası olmayan, bambaşka bir konuya attıgınız kısacık bir msjla bile ( örneğin: hangi parfüm konusuna, bence de çok güzel ; sevgilisiyle sorunu olana, ben olsam böyle yapmazdım gibi) , hayvan sorunlarına dair konuları görse bile merak edip bakmayacak olan binlerce kişiye sesinizi duyurmuş olacaksınız.. ve siz o msjı attıktan sonra pasif kalsanız bile o konuyu okuyanlar sayesinde, başka hiçbirşey yapmanıza gerek kalmadan, o küçücük resimle dolaylı yoldan aktif olarak çok daha fazla kişiye bu bilinci aşılamış olacaksınız ve belkide yüzlerce,binlerce hayvanın eziyet görmesine mani olacaksınız..

tek amaç, onları yaşadıkları acılardan kurtarmak.. ve hiç şüpheniz olmasın ki bugün o savunmasız hayvana zarar veren,işkence eden, kendi egosunu (!) onun üzerinde tatmin etmek istenler, yarın bir fırsatını bulduğunda sizin savunmasız çocuğunuza da aynı şeyi yapacaktır..arada bu noktada hiç bir fark yoktur..

lütfen fikirlerinizi paylaşın..yapılabileceklere dair önerilerde bulunun..renkler konusunda bilgisi olanlar şu renkleri kullanın daha dikkat çekici olur, şu kelimeyi kullanın veya hayvanların Allah katındaki öneminden bahsedin daha etkileyici olur gibi önerilerde bulunun.. vurucu,sizi etkileyen resim,yazı ekleyin veya ikisini biraraya getirip resimleştirin..eğer yapmayı bilmiyorsanız en azından fikir verin ben yapmaya çalışayım, profesyonel olarak yapamasamda derdimizi anlatacak kadar birşeyler çıkartabilirim ortaya..herşeye açığız yeterki bu sapkın zihniyetleri değiştirebilelim, değiştiremiyorsak bile engelleyelim...

arkadaşlar ben profil resimleri hazırlamaya baslamıştım zaten, sizden de fikirler gelsin istiyorum belki akıl edemediğim birşey çıkarsa,düzeltme zamanım olsun istiyorum..avatar resmi olduğu için yazılar olabildiğince büyük, kelime net ve çarpıcı olmalı diye düşünüyorum.. (( ve lütfen sizde bunu yapın : birilerine msj vermek istiyorsanız, ona bir bilinç aşılamak istiyorsanız onu itham eden, kızdıran, tartışma yaratacak sözcüklerden uzak durun.. birebir tartışmaya girmek bize hiçbirşey kazandırmayacagı gibi işimizi de baltalayabilir..zaten amacımız tartışmak değil, hayvanlarımızı,çocuklarımızı sapkın zihniyetlerden korumak.. )) şuan en etkileyici sloganın "bugün ona yarın senin çocuğuna" gibi çocuğa da zarar gelebileceğini vurgulayan sloganlar oldugunu düşünüyorum.. yeni bir konu açıp, başlık olarak "profiline sevgi koy" diyecegim ne dersiniz ? merak uyandıran bir başlık olsun diyorum

HEPSİNİ Göz yaşıyla uğradım bu ne vahşettir bu ne onursuzluktur bu ne merhametsizliktir. ya bu zavallı hayvan demek istemiyorum bu zavallı canlılara zarar veren adilerin hepsini ipte sallandırmak lazım rabbim ne acı bu ya dilleri yok diye istediğinizi yapabileceğinizim sanıyorsun.aynı işkenceleri görsünler yapanlar. lütfen çocuklara hayvan sevgisini aşılayalım sokakta bir canlıya eziyet yapılıyorsa uyaralım. offfffffff ki ne of

Eklentiler

• $481903_10151000142939699_1387163978_n.webp
    31,1 KB · Görüntüleme: 165
bunlar sadece gördüklerimiz ya görmediklerimiz rabbim sen onları koru biz insanlar onları korumaktan aciziz,bencilizzzzzzzzzz

Bu nasıl bir canilik bunları yapan yaratıklara diyebilecek o kadar çok şey varken diyemiyorum... terbiyem müsade etmiyor.

Bunları yapan yaratıkları toplumdan soyutlayacaksın!! Çok yürekten söylüyorum : O hayvanlara yaşattıkları acının BİN katını kendileri yaşar inşallah....

moon83 paylaştığın resim çok anlamlı..bununla ilgili profil resmi oluşturup albümlerde paylaşacağım..

BELEDİYEMİZİN İNTERNET SİTESİNDEN İSTEKTE BULUNABİLİYORUZ ARKADAŞLAR HAYVAN SULUKLARI İSTEYELİM..SULARINI ZATEN BİZ KOYARIZ..YETERKİ BU SULUĞU YAPSINLAR..BEN BİR KAP SU KOYUYORUM AMA ERTESİ GÜN ORADA OLMUYOR HERALDE ÇOCUKLAR OYUN İÇİN ALIYORLAR..BUNU DA BELİRTTİM BELEDİYEYE..SİZ DE İSTEKTE BULUNUN..BU SICAK YAZ GÜNLERİNDE SUSUZLUKTAN ÖLMESİNLER..YAVRU HAYVANLAR SADECE 6 SAAT SUSUZ KALABİLİYORLAR ((

tabi cnm paylaş çok anlamlı bir söz belediyeyle görüşmek lazım haklısın

Biraz canımızın acıması, vicdanımızın sızlaması lazım sanırım duyarlı olabilmemiz için.

'Ah yazık günah, Allah'ından bulsunlar' diyip geçmeyin lütfen. En azından oturduğunuz yerden bir şeyler yapmaya çalışın. Hiç bir şey yapmıyorsanız bile en azından aldığınız ürünlere dikkat edin, araştırın deney yapıyor mu yapmıyor mu. Sitede çok faydalı bir konu var hayvan deneyleriyle ilgili;

http://www.kadinlarkulubu.com/makyaj-urunleri-icin-oneriler/327806-kozmetik-sektorundeki-hayvan-deneyleri.html

Yorum yapmasanız bile takip edin bu konuyu. Farkında olmadan aslında ne canlar yaktığımızı bilelim, duyarlı olalım.

Çocukluğumdan beri kafamı takmışımdır bu konuya. Umarım hayvancıkların sonu her zaman bu değildir;

İçim sızlayarak paylaştım, üzgünüm. Ama bunu yapmam gerekiyordu. İnsanların biraz daha duyarlı olmasına yardımcı olur belki.

Ayrıca belirtmek istiyorum. Özellikle kürk konusunda bir çok insan kürkün fazla talep görmediğini, sadece zengin insanların milyarlar ödeyerek kürk sahibi olabildiğini, bizim gibilerin kürkün yanından bile geçemeyeceğini düşünüyor.
Arkadaşlar kürk sadece o para içinde yüzen hatunların ulaşabileceği bir şey değil. Malesef bir çoğumuz farkında olmadan bu pis suça ortak oluyoruz.
Peluş oyuncaklar, peluş anahtarlıklar, paltoların kapşonları, bilimum aksesuarlar(giyim, ev).........
Lütfen alırken biraz daha dikkat edin. Ayırt etmek çok zor değil.

bütün paylaşımlarını okudum canım...gerçekten çok üzüldüm...bende anne olacağım bir kzıım olcak ....onu ben hayvansever olarak yetiştireceğim inş....allah bu insanları da ıslah etsin ne diyeyimmm

Slania - çok güzel bir paylaşımda bulunmuşsun dediklerine aynen katılıyorum..

HAYVANLARLA İLGİLİ HADİSLER

Hadis No : 1975
Ravi: Ebu Hüreyre
Tanım:Resulullah (sav) buyurdular ki: "Bir adam yolda, yürürken susadı ve susuzluğu arttı. Derken bir kuyuya rastladı. İçine inip susuzluğunu giderdi. Çıkınca susuzluktan soluyup toprağı yemekte olan bir köpek gördü. Adam kendi kendine: "Bu köpek de benim gibi susamış" deyip tekrar kuyuya inip, mestini su ile doldurup ağzıyla tutarak dışarı çıktı ve köpeği suladı. Allah onun bu davranışından memnun kaldı ve günahlarını affetti." Resulullah'ın yanındakilerden bazıları: "Ey Allah'ın Resulü! Yani bize hayvanlar(a yaptığımız iyilikler) için de ücret mi var?" dediler. Aleyhissalatu vesselam: "Evet! Her "yaş ciğer" (sahibi) için bir ücret vardır" buyurdu.

Kaynak: Buhari, Şirb 9, Vudu 33, Mezalim 23, Edeb 27; Müslim, Selam 153, (2244); Muvatta, Sıfatu'n Nebi 23,

Hadis No : 1976
Ravi:
Tanım:Bir diğer rivayette şöyle denmiştir: "Fahişe bir kadın, sıcak bir günde, bir kuyunun etrafında dönen bir köpek gördü, susuzluktan dilini çıkarmış soluyordu. Kadıncağız mestini çıkararak (onunla su çekip köpeği suladı). Bu sebeple kadın mağfiret olundu."

Kaynak: Müslim, Tevbe 166, (2245)

Hadis No : 1977
Ravi: İbnu Ömer
Tanım:Resulullah (sav) buyurdular ki: "Bir kadın, eve hapsettiği bir kedi yüzünden cehenneme gitti. Kediyi hapsederek yiyecek vermemiş, yeryüzünün haşeratından yemeye de salmamıştı."

Kaynak: Buhari, Bed'ü'l-Halk 17, Şirb 9, Enbiya 50; Müslim, Birr 151, (2242)

Hadis No : 1978
Ravi: Abdullah İbnu Cafer
Tanım:Resulullah (sav)'ın kaza-i hacet yaparken geri tarafından istitar (perdelenme) için en ziyade tercih ettiği sütre, bir bina veya bir hurma kümesi idi. Bir seferinde Ensardan bir zatın bahçesine girdi. Orada bir deve vardı. Deve Resulullah (sav)'ı görünce inledi ve gözlerinden yaşlar aktı. Aleyhissalatu vesselam deveye yaklaştı ve gözyaşlarını sildi. Hayvan sakinleşti. "Bu devenin sahibi kimi" diye sorarak ilgi gösterdi, Ensar'dan bir genç: "O bana aittir ey Allah'ın Resulü!" deyip ortaya çıkınca Hz. Peygamber onu payladı: "Allah'n sana mülk kıldığı bu deve hakkında Allah'tan korkmuyor musun? Bak! Bu bana şikayette bulundu. Sen bunu acıktırıyor ve fazla çalıştırarak da yoruyormuşsun."

Kaynak: Ebu Davud, Cihad 47, (2549)

Hadis No : 1979
Tanım:Resulullah (sav) buyurdular ki: "Hayvanlarınızın sırtını minberler yerine koymayın. Şurası muhakkak ki tek başınıza güçlükle gidebileceğiniz bir yere sizi götürmeleri için Allah onları sizlere musahhar (hizmetçi) kıldı. Arzı da sizin (durma yeriniz) kıldı, öyleyse ihtiyaçlarınızı (duran hayvanının sırtında değil) arz üzerinde görün."

Kaynak: Ebu Davud, Cihad 61, (2667)

Hadis No : 1980
Ravi: Abdurrahman İbnu Abdullah
Tanım:Abdurrahman İbnu Abdullah, babası Abdurrahman (ra)'dan rivayet eder ki şöyle demiştir: "Biz bir seferde Resulullah (sav) ile beraber idik. Resulullah bir ara bir ihtiyacı için yanımızdan ayrıldı. O sırada hummara denen bir kuş gördük, iki tane de yavrusu vardı. (Kuş kaçtı) yavrularını aldık. Kuşcağız etrafımıza yaklaşıp çırpınmaya, kanatlarını çırpıp havada inip çıkmaya başladı. Resulullah (sav) efendimiz gelince: "Kim bu zavallının yavrusunu alıp onu izdıraba attı? Yavrusunu geri verin!" diye emretti. Bir ara, ateşe verdiğimiz bir karınca yuvası gördü. "Kim yaktı bunu?" diye sordu. "Biz!" dedik. "Ateşle azab vermek sadece ateşin Rabbine hastır" buyurdu."

Kaynak: Ebu Davud, Cihad 122, (2675), Edeb, 176, (5268)

Hadis No : 1981
Ravi: Muhammed İbnu İshak
Tanım:Muhammed İbnu İshak kendisine Ebu Manzur denen Şamlı bir zattan naklediyor, bu da amcasmdan, o da Hadır'ın kardeşi Amiru'r-Ram'dan nakletmiştir. Amir der ki: "Bizim için bayraklar ve sancaklar yükseltildiği zaman memleketimizde idik. Ben: "Bu nedir?" diye sordum. "Resulullah (sav)'ın sancağı!" dediler. Yanına gittim. Bir ağacın altında oturuyordu. Ashabı da etrafını sarmıştı. Ben de yanlarına oturdum. Bir ara Resulullah (sav) hastalıklardan ve dertlerden bahsedip dedi ki: "Mü'mine bir hastalık gelir, sonra da Allah ona şifa verirse, bu hastalık onun geçmiş günahlarına kefaret, geri kalan hayatı için de bir öğüt olur. Şayet münafık hastalanır, sonra da afiyet verilirse o, sahibi tarafından bağlanıp sonra da salıverilen fakat niçin bağlandığını, niçin salıverildiğini bilmeyen bir deve gibidir. Aleyhissalatu vesselamın etrafında oturanlardan biri: "Ey Allah'ın Resulü, eskam (hastalıklar) nedir? Ben asla hiç hastalanmadım?" diye sordu. Resulullah (sav): "Kalk! Sen bizden değilsin." buyurdu."

Kaynak: Ebu Davud, Cenaiz, 1, (3089)

Hadis No : 1982

Tanım:Resulullah (sav) buyurdular ki: "Peygamberlerden birini bir karınca ısırdı. O da (öfkelenerek) karıncanın yuvasının yakılmasını emretti ve yakıldı, Allah Teala Hazretleri ona şöyle vahyetti: "Seni bir karınca ısırmışken, sen tesbih eden bir ümmeti yaktın."

Kaynak: Buhari, Cihad 152, Bed'ü'l Halk 14; Müslim, Selam 148, (2241); Ebu Davud, Edeb 176, (5266); Nesai, S

tabi cnm paylaş çok anlamlı bir söz belediyeyle görüşmek lazım haklısın

Bulunduğum ilin belediyesini aradım çalınmayacak bir malzemeden her noktaya -çöp kutularının yanı vs- su konulmasını talep ettiğimi bildirdim. Tc verdim çok güzel ilgilendiler yaparlar mı bilemem ama bence herkes arayıp konuşmalı...

Bunu tarif ederek böyle birşey talep ettim... Siz de arayın belediyenizin çağrı merkezini.... En azından BUNU YAPALIM!!! Her gün sevdiklerimizle saatlerce telde konuşuyoruz.... 2 dakika 44 sn sürdü tüm konuşmam....

harikasın canım ben aramamıştım web sitesinden istek formunu doldurmuş bir de bu betondan suluğun resmini göndermiştim.ben de arayayım o zmn daha erken gerçekleşir inş.

harikasın canım ben aramamıştım web sitesinden istek formunu doldurmuş bir de bu betondan suluğun resmini göndermiştim.ben de arayayım o zmn daha erken gerçekleşir inş.

Sadece yorum yapmakla olmaz ki.. Bu arada belediyeler eskisi gibi değil her talep dikkate alınıyor arkadaşlar bilginize... Arayabilirsiniz, siteden ulaşabilirsiniz veya bizzat gidebilirsiniz... Çoğunluk olursa mutlaka yapacaklardır.... Ha bu da olmadı bir kaba su koyup bırakın kapının önüne çöp kutularının yanına, veya çöpe dökeceğiniz yemeği verin... İnanın çok yorucu birşey değil..!

Veee

Toplam 2 kullanıcı konuyu okuyor. (2 üye ve 0 ziyaretçi)
Mikerinos, princess7

!!!!!!!!!!!!!!! Bu kadarız işte ne diyeyim..... Şurada kendi faydamıza birşey istiyoruz sanki!!!!!!!!!!!

Hayvanlara kim eziyet ediyorsa Allah bin kat belalarını öte tarafta bol bol verecek,fotolara ve yorumlara bakamadım,içim götürmüyor,işte sırf bu yüzdendir ki;hayvanları insanlardan daha çok seviyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…