Geçmiş olsun canım. Kızartma falan yememelisin. Kızaracak şeyleri fırınla. Yağ girmesi gerekirse çok az zeytinyağında yaparsın. Eşimde dikkat eder. Enginar seversen çok iyi gelirArkadaşlar karaciğer yağlanması sivilce yapıyormuş dün burda dile getirmiştim karaciğer yağlanması var dedi doktor ilaç vermedi yiyeceklere dikkat et dedi
Canım denp eskisinden de sağlıklı şifayla çıkarsın inşallah tekrar geçmiş olsunHayırlı akşamlar kızlar ilk sayfa cok güzel olmuşellerine saglık Chocolita
YArın ameliyatım var ( diz nekroz) spor yapamam ama bir kaç güne ögün paylaşımlarına başlarım inşallah
Zaten kızartmaların çoğunu zeytinyağı kullanıyorum artık onuda kullanmam sabah bi kase kele paça çorbası ile başladım hadi hayırlısıGeçmiş olsun canım. Kızartma falan yememelisin. Kızaracak şeyleri fırınla. Yağ girmesi gerekirse çok az zeytinyağında yaparsın. Eşimde dikkat eder. Enginar seversen çok iyi gelir
Canım denp eskisinden de sağlıklı şifayla çıkarsın inşallah tekrar geçmiş olsun
Chocolita ne güzel yazmış,Zaten kızartmaların çoğunu zeytinyağı kullanıyorum artık onuda kullanmam sabah bi kase kele paça çorbası ile başladım hadi hayırlısı
Bir gündür araştırıyorum ne yalan söyleyeyim böyle açıklayıcı akıcı yazan bir yer gormedim hiç bir yerde denk gelemedim çok teşekkür ediyorum dikkate alacağımChocolita ne güzel yazmış,
patlıcan kızartmasını fırında yapabilirsin M madambitter
Bir patlıcanı ince dilimleyip,
1 kaşık zeytinyağı,biraz tuz eklediğim kaba dilimlenmiş patlıcanları ekleyip, karıştırıp,
sonra fırın tepsisine dizerek fırında kızartıyorum.
Karaciğer yağlanmasına zeytinyağı faydalı imiş bu arada, salatalarında kullanabilirsin.
Kızartmadan mümkün olduğunca uzak durmamızı istiyor doktorlar, bende de var karaciğer yağlanması maalesef.
Karaciğer yağlanmasına karşı alınabilecek önlemleri şöyle sıralayabiliriz
Karaciğer yağlanmasını webde araştırırken şu bilgiye ulaşmış idim:
- Günde 30 dakika tempolu yürüyüş yapılmalıdır
- Ağırlıklı egzersizle beraber kas egzersizleri de yapılabilir
- Metabolizmayı düzenleyen beslenme alışkanlıkları ve özellikle Akdeniz tipi diyet tercih edilmelidir
- Tekli doymamış yağ asitleri içeren zeytinyağı, balık ve sebze tüketilmelidir
- Yağdan, rafine şekerden ve unlu mamullerden kaçınılmalıdır
- Raf ömrü olan, koruyucu içeren, kapalı kutulardan uzak kalınmalıdır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?