Aşılama Haziran 2016 asilama olanlar beraber bekleyelim

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
Progressif hareketlilik düşükmüş ne demek tam da anlamadım normal yolla hamile kalan bi bayana göre şansın az dedi bana benim de içim e kurt düştü açıkçası
Hizli hareket demekmiş şimdi okudum %45 olqmliymisbide sperm nsil olmalı onu göndereyim bi bak istersen

Normal sperm analizi değerleri (WHO 2010):
- Volüm (hacim) 1.5 ml'den fazla olmalı
- Sperm konsantrasyonu 15 milyon/ml 'den fazla olmalı
- Total sperm sayısı 39 milyondan fazla olmalı
- Ph 7.2 'den büyük
- Total motilite: % 40'den fazla olmalı
- Progresif motilite: %32'den fazla olmalı
- Morfoloji %4 'den fazla olmalı (KRUGER STRICT)
- Morfoloji % 30 normal 'dan fazla normal (WHO)
- Lökosit 1 milyon/ml' den az olmalı
- Yuvarlak hÜcre 5 milyondan az olmalı
- Viabilite %58'den fazla olmalı
- İmmünobead aglutinasyon (MAR testi): %50'den az olmalı
- Çinko > 2.4
- Fruktoz >13

Hizli hareket demekmiş şimdi okudum %45 olqmliymisbide sperm nsil olmalı onu göndereyim bi bak istersen

Normal sperm analizi değerleri (WHO 2010):
- Volüm (hacim) 1.5 ml'den fazla olmalı
- Sperm konsantrasyonu 15 milyon/ml 'den fazla olmalı
- Total sperm sayısı 39 milyondan fazla olmalı
- Ph 7.2 'den büyük
- Total motilite: % 40'den fazla olmalı
- Progresif motilite: %32'den fazla olmalı
- Morfoloji %4 'den fazla olmalı (KRUGER STRICT)
- Morfoloji % 30 normal 'dan fazla normal (WHO)
- Lökosit 1 milyon/ml' den az olmalı
- Yuvarlak hÜcre 5 milyondan az olmalı
- Viabilite %58'den fazla olmalı
- İmmünobead aglutinasyon (MAR testi): %50'den az olmalı
- Çinko > 2.4
- Fruktoz >13
Tsk ederim cnm doktorun demesine göre geç mi ulasiyormus o kadar paniktim ki tam soru bile soramadım

Kızlar, bugün doktora gidicem ultrason için, hcg değerim aşağı yukarı 8500ü buldu bugün , daha 4 hafta 2 günlük bir gebelik bu. 48 saatte 3 kat artıyo bu hcg. Bakalım ultrasonda kese mi görecek keseler mi. Bi de adet ağrum bitti demiştim ya, yok arkadaşlar bitmemiş. Hala ara ara yokluyo. yani adet ağrısı olayı yaşayanlar umutsuzluğa düşmeyin hemen. Sivilce yine çıkıyo, asabiyet falan yine oluyo. Ayyyynı adet olacak gibi. sizinle yine gelişmeleri paylaşmaya devam edicem.

Kızlar, bugün doktora gidicem ultrason için, hcg değerim aşağı yukarı 8500ü buldu bugün , daha 4 hafta 2 günlük bir gebelik bu. 48 saatte 3 kat artıyo bu hcg. Bakalım ultrasonda kese mi görecek keseler mi. Bi de adet ağrum bitti demiştim ya, yok arkadaşlar bitmemiş. Hala ara ara yokluyo. yani adet ağrısı olayı yaşayanlar umutsuzluğa düşmeyin hemen. Sivilce yine çıkıyo, asabiyet falan yine oluyo. Ayyyynı adet olacak gibi. sizinle yine gelişmeleri paylaşmaya devam edicem.
İNŞALLAH KESEYİDE GÖRÜRSÜN CANIM SAĞOL BİZE UMUT VERDİN

Ayyyy cnm inş keseler görürsün yaa cnm bnm hayırlısı bize umut oldn bnm adet olacakmış gibi ayrım durdu şimdiden bilmiyorum

gönlünden hangısı gecıyosa o olsun canım. kese ya da kesecıkler :anne::anne:

Hayırlısı olsun cnm ins gönlünden ne geçiyorsa o olsun

ya bende medıpolde duygu hanıma gıttım muayne 60 1250 asılama 670 ılaclar tuttu
tüp bebek fıyatlarını sordun mu canım. bılgın var mı ? benım 2. asılamamdı. bıdaha yapmak ıstemıyorum dr ne onerır bılmıyorum ama.
gercı eylulde 3 yılım doluyor raporda cıkmaz su anda. dusunuyorum ole kara kara

tüp bebek fıyatlarını sordun mu canım. bılgın var mı ? benım 2. asılamamdı. bıdaha yapmak ıstemıyorum dr ne onerır bılmıyorum ama.
gercı eylulde 3 yılım doluyor raporda cıkmaz su anda. dusunuyorum ole kara kara
ya ben sordum da 4500 cıvarı dedıler ılaclar harıc tabı daha detaylı bılgı almadım doktora watsupdan hasta olugumu soyledım ılıskı tarıhı onerdi şayet olmazsa ıkıncı asılama yaparmıyım bılmıyorum ama ben 8 veya 9 ayda bıseyler yapmayı dusunuyorum bu ay tatıle cıkıcam kafam rahatlasın azıcık bıde belkı sacma gelıcek ama kocakarılar gobek dusuklugune bakıomus bıde adet olunca bı gıdıcem denıcem bakalım kısmet denıcem :)

ya ben sordum da 4500 cıvarı dedıler ılaclar harıc tabı daha detaylı bılgı almadım doktora watsupdan hasta olugumu soyledım ılıskı tarıhı onerdi şayet olmazsa ıkıncı asılama yaparmıyım bılmıyorum ama ben 8 veya 9 ayda bıseyler yapmayı dusunuyorum bu ay tatıle cıkıcam kafam rahatlasın azıcık bıde belkı sacma gelıcek ama kocakarılar gobek dusuklugune bakıomus bıde adet olunca bı gıdıcem denıcem bakalım kısmet denıcem :)
benım göbegım cok duserdı babam cekerdı hep =)
ama sonra hıc olmadı. annemde belıme bardak vurmustu. 5 ay gectı ustunde :D
tabı denemekten sakınca gelmez

ya anlatılana gore bele kusak baglıyomus sabunla beraber pesıne de ılıskıye gırıyomusun bu ay onu denıcem olmazsa agustos eylul tekrar asılama yada tup bebek yapıcam ınsallah

Back
X