haziran anneleri bebeklerimiz için yaptığımız tarifleri paylaşalımmı?

benim kızım hamur işlerini ben ufak parçalara bölersem yiyebiliyor,eline verdigim zaman hepsini tepiyor agzına sonra ögürüyo,eşimde nasıl olsa ögrenir sıkma canını diyor ama bazı arkadaşlar sonradan katı şeyleri yemede sorun yaşayabiliecegimi söylüyorlar

Bugün ilk kez lahana vereyim dedim, nasıl pişireceğimi bilemedim. Ben de uydurdum bi şeyler ve kızım o kadar iştahla yedi ki çok şaşırdım. 1 büyük lahana yaprğı, yarım soğan, yarım havuç, bi parça kırmızı dolmalık biberi kaynattım. Yalnız suyunu fzla koymuşum, kasenin içine 1 tam bebe ekmeği ezdim. Ondan mıdır yoksa gerçekten çorbanın tadını mı sevdi bilmiyorum hepsini bitirdiPirinç ya da bulgur flan da koyabilirdim aslında

Lahana bebeklerde 3 yaşına kadar yasak diyorlar, ben o kadar uzun vadeli değil ama 1 yaşına kadar yasaklı listemde var. patlıcan, çilek, lahana. Gaz yapmadımı seninkinde.

Lahana bebeklerde 3 yaşına kadar yasak diyorlar, ben o kadar uzun vadeli değil ama 1 yaşına kadar yasaklı listemde var. patlıcan, çilek, lahana. Gaz yapmadımı seninkinde.

Yok, yapmadı şükür. Lahananın yasak olduğunu da bilmiyordum. Bizim doktor bakla, patlıcan, pancar, tropik meyveler dedi. Hepsinin farklı görüşü var.

canım Allah yadımcın olsun, benimkide zorla yiyor ama okadar değil yiyor gene maşallah

Canım küçük küçük vermelisin çiğnemeyi öğrensin, dişleride varmış artık
yada eline ekmek kabuğu ver kemirsin, ben öyle alıştırdım çiğnemeye

sağol canım

haa bi de geçenlerde biz yerken azcık erişte vermiştim çok sevmişti.bugun hususi ona yaptım yoğurt koydum üstüne 1 tabak yedi maşallah:)
Afiyet olsun yarasın derinimize, bende makarna falan veriyorum çok seviyor

Afiyet olsun sudeye , yarasın

Afiyet olsun sudeye , yarasın

Teşekkür ederiz, kalanını da bugün yicek.
Bir de kızartma konusunda ne düşünüyorsunuz? Bir arkdaşıma doktor yağı bir kez kullandıktan sonra sorun değil demiş. Mesela geçen gün yoğurt, un, kabartma tozundan hamur yapılıp kızrtılan pişiye benzeyen bi şey yaptık. İçine peynir de konabiliyormuş. Bebek ekmeğinin yarısı kadar bir parça verdim, yedi.

İLginç gerçekten. Pilav nasıl asidik olurmuş ki?fisfisfis Ben pilavı kavurarak yparım. Sude ye daha pilav yedirmedim hiç ama suya atarak yapmaya alışsam iyi olcak.

Kavurarak yapıldığı için yağ yanıyorya ondan söylüyor sanırım, hergün bu şekilde vermediğimize göre problem yok arada veriyorum kavurarak yaptıklarımdan.

pilav kavururken yanmıyorki ben şehriyesini kızartıyorum pirincini koyup hemen bir iki çevirip suyunu koyuyorum, öyle kavurmuyorum çok, biz yerken veriyorum pilavda, bulgur pilavı özellikle, öğün olcak kadar değil ama tadıcak kadar
bu doktorlarda ne çıkarcaklarını şaşırıyorlar

muz ve çileği rendeledim az önce,içine bir kaşık pekmez....çok seviyor bizim kız

bugün öğlen havuç domates pirinç ve makarnadan çorba yaptım onuda severek yedi....

Özlemcim eşim boşnak
ben boşnak geliniyim yani, hiç kolay değil börekleri ama çok güzel
gel bir gün yemeye :)
Şeremim çilek nasıl veriyorsun bu mevsimde?

bu topik geride kalmasın kızlar ya ben kızıma hep aynı şeyleri yediriyorum.Sizlerde beceri çok takip ediyorum.Yeni tarifler bekliyorum

Ben balık çorbası yaptım pazar -pazartesi onu yedi
bir adet levrek üzerini geçecek kadar su koydum ateşe ilk kaynadığı beyaz köpüklü suyu döktüm
tekrar su koydum, içine bir küçük havuç bir küçük patates doğradım , biraz ince bulgur ekledim
balık çok çabuk pişiyor pişince onu çıkardım ayıkladım, bu arada patatesler de pişti ayıklanmış balıkları ve bir avuç kadarda maydanoz ekledim kapattım
blenderdan geçirdim
sevdi kuzum yedi maşallah
bugün kıymalı mercimek çorbası yicek
inşallah yerse

benim oğlum yumurta sevmiyor kızlar,
yumurta sarısını haşlayım azcık portakal suyunda eziyoruz, o şekilde yiyor
kayınvalidemin yöntemi :)
yediremiyorsanız bir deneyin derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…