- 25 Ağustos 2014
- 21.142
- 50.644
- 798
teveccuhunEstagfurullah canım.. bi sorunum olursa acarım öbür türlü keyfi acmam.. cok seker birisin bu arada güldürdün beni :)

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
teveccuhunEstagfurullah canım.. bi sorunum olursa acarım öbür türlü keyfi acmam.. cok seker birisin bu arada güldürdün beni :)
Canım aksam gelicekler.. yegenım huysuz bı cocuk degıl yenı uyuttum o uyurken yapayım dıye.. o uyanıkkende yapabilirim yani.. ayrıca doğumgununun bugun olacagından haberdarım kac haftadır ama kendi evimizdede tamirat vardı temızlık iş güç derken fırsat bulamadım.. ben sırf moral bulsun dıye yapıyorum yoksa 24 yasında kutlanmasada olur..Nasıl değişik fikir verilsin ki şu baskı altında:,
1.) Pat diye çıkan doğum günü.
2.) Dışarı çıkan doğum günü ablası ve ne zaman geleceği tam belli olmayan bir durum. 1 saat sonra da gelebilir..
3.) Uyuyan bir yeğen..
4.) Bilinmeyen bir mutfak ve malzeme durumu..
Yaz canım veriyorum değişik bir tarif,
Japonların meşhur tatlısı Pirinç Keki..
Malzemeler:
İki bardak pirinç unu
3/4 bardak kaynar su
tuz
şeker
isteğe göre:
susam
kakao
pudra şekeri
hardal tozu
kırmızı biber
Hazırlanışı:
Pirinç ununa yavaş yavaş sıcak suyu ekle, bir yandan da kaşık ile karıştırın. Tuz ve şekeri ekleyin. Elle hamuru yoğurun eğer hamur çok yaş ise pirinç unu ilave edebilirsiniz.Hamuru plastik bir buzdolabı poşetine koyun ve şekillendirin. Büyük Bir kapta su kaynatın. poşetten çıkardığınız hamuru 18-20 tane bezeye ayırın. Elinizle içini açın ve içine isterseniz, ceviz, tarçın, elma, ezilmiş barbunya vs. tuzlu veya tatlı iç koyunuz.
İsterseniz içsiz de yapabilirsiniz. İçsiz yaptığınızda silindir şekli de verebilirsiniz.
Bunları kaynayan suya koyun. Pişenler yüzecektir. Yüzene kadar 2-4 dakika pişirin ve büyük bir kapta hazırladığınız soğuk suya ekleyin sonra süzdürün. Kekleri isteğe göre istediğiniz tozlara bulayın.
![]()
Yok canım estagfurullah ne dedin ki alınmadım :) gönlün rahat olsunteveccuhuntesekkurler canim.. yine diyim, yanlis anlama, espriydi sadece
![]()
Töbe töbe ne ön yargısı ben dalga geçmiyorum sadece zamanının azlığından mizah yaptım azcık.Canım aksam gelicekler.. yegenım huysuz bı cocuk degıl yenı uyuttum o uyurken yapayım dıye.. o uyanıkkende yapabilirim yani.. ayrıca doğumgununun bugun olacagından haberdarım kac haftadır ama kendi evimizdede tamirat vardı temızlık iş güç derken fırsat bulamadım.. ben sırf moral bulsun dıye yapıyorum yoksa 24 yasında kutlanmasada olur..
Bu tarıfıde dalga konusu olsun diye buraya yazdıysan Allah razı olsun.. senın dısında kimse onyargılı olmadan yardım etti Allah onlardanda razı olsun. Sevgiler..
MECİMEK KÖFTESİ ,poğaça yapabilirsin yada makarna salatası falanEvli cnm 2 yasında cocugu var cumartesi yegenımındı bugunde onun.. birazda ailevi maddi sıkıntılardan morali bozuk morali yerine gelsin dedim..
Peki teşekkürler..Töbe töbe ne ön yargısı ben dalga geçmiyorum sadece zamanının azlığından mizah yaptım azcık.
Makarna salatası yapacagım canım pastanın yanına.. Allah razı olsun :)MECİMEK KÖFTESİ ,poğaça yapabilirsin yada makarna salatası falan
Kızlar akşama ablamın doğumgünü var cumartesi yegenımındi bügunde ablamın acıkcası vakıt bulamadıgımdan ne bişey alabıldım nede hazırlayabıldım.. Akşama kadar vaktim var ne yapabilirim. Az önce annemle carsıya gittiler işleri dolayısıyla.. evde olanlarla yapıcam dışarıya cıkamıyorum küçük yegenim var yanımdafikir verebilir misiniz ? Allah razı olsun simdiden.
hediye alamazsin zaten su an, guzel bi masa hazirla :)Makarna salatası yapacagım canım pastanın yanına.. Allah razı olsun :)
Allah bin kere razı olsun canım süper fikirler verdin zihnim acıldı suan :) canım ben senden pastanın içine kullandıgın muhallebinin tarifini alabilir miyim.? İnternettende alırımda denenmiş olsun istiyorum.Malzeme var mi yok mu bilmiyorum canim ama hemen pandispanya yap sür firina o arada muhallebi yap krem santili keki cikar Dinlendim yarim saat o arada yoğurtlu makarna salatasi olabilir havuçlu yoğurt salarasi olabilir yap birseyler .
10 dk sürer havuçlu.
Sonra basitce browni kurabiye yap.
Yahut un kurabiye si .
Poğaça yoğur hemen mayalanmaya Birak.
Keki kes ikiye muhallebiyi dok üstüne de dok krem santiyle süsle bonibon falan dok üstüne.
Bunlar dinlenirken pogacayi sür firina.
2 saatimi almaz bunlar benim..
Aa evet buda süper bak hiç aklıma geldi görüyo musun :) tmm canım Allah razı olsun.♡Eğer evde varsa ya da markete gidebilirsen milföy böreklerinden de yapabilirsin. Hazırlamak 5 dakikanı bile almaz çok pratikler. İçine kaşar veya sosis koyarsın ya da ben saralle sürüyorum içine herkes çok beğeniyo. :)
Yok cnm benım aynen alamamhediye alamazsin zaten su an, guzel bi masa hazirla :)
Tam aklımdan gecti bu toplar bi baktım sen yazmıssın Allah razı olsun nasıl sevındım. Rabbım gönlünün muradını versin. Bunuda yapıcamBu çikolata toplarından da yapabilirsin basit birşey ama masada görüntüsü çok güzel oluyor. :)
Malzemeler
Tarif
- 125 gr tereyağ
- 2 paket pötibör bisküvi
- 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
- Çikolata parçaları
- 1 tatlı kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı şeker
- ½ bardağı süt
- Tereyağ eritilir.
- Bisküviler rondodan geçirilerek inceltilir.
- Biküviler bir karıştırma kabına alınır, üzerine eritilen tereyağ dökülür, bir miktar şeker, kakao, çikolata parçaları, ceviz eklenir.
- Süt azar azar eklenerek yumuşatılır, tüm malzeme yoğrulur ve toparlanabilecek şekilde bir hamur kıvamı elde edilir.Küçük küçük toplar haline getirilir.
- Yeşil fıstığa ,pasta malzemelerine bulanır, boncuklu kürdan batırılarak servis tabağına dizilir.
Aynen öyle yapacagım tmm canım Allah razı olsun
Neden ki.. Cok teşekkür ederim :)ne kadar şeker bişeysin sen öyle AH MİNEL cim.
Allah bin kere razı olsun canım süper fikirler verdin zihnim acıldı suan :) canım ben senden pastanın içine kullandıgın muhallebinin tarifini alabilir miyim.? İnternettende alırımda denenmiş olsun istiyorum.