• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hediye ve para sorunu

kendinemuhendis

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
55
Puanlar
13
bir arkadaşımızın doğum günüydü hepimiz öğrenciyiz ortak birleşip güzel bir şey alalım dedik şu magsafe’lerden aldık ve o arkaya yapışan kartlıklardan. 4 kişi olarak böldüm ben de hediyeyi, 2’si parayı attı diğeri atmadı diğer arkadaşına sen at ben sana veririm demiş. Diğer arkadaşımız bana söyleyince ben de nezaketen kendisinin ödememesi gerektiğini bir şey olmayacağını söyledim ama, O çocuk kendisi hediyeye dahil olmak istedi diye ekledim yoksa bilseydim onu dhail etmez daha makul bir şey alırdım. Şimdi onun 400 lirası da benden çıkmış oldu. öğrenciyim ve sıkışığım parayı isteyemiyorum da peşine düşüyor mu diye. Ama benim için de önemli bir meblağ. Napabilirim

ödeseydi keşke neden gerek yok dedin ki. borcun nezaketi olmaz sonra kendi paranın dilencisi ediyorlar insanı. sen nezaketen basite indirgemiş gibi olmuşsun o da şimdi ödemeye gerek duymayacak. bence nezaketini borcu isterken kullan, zaman geçtikçe hiç isteyemezsin çünkü.

bir arkadaşımızın doğum günüydü hepimiz öğrenciyiz ortak birleşip güzel bir şey alalım dedik şu magsafe’lerden aldık ve o arkaya yapışan kartlıklardan. 4 kişi olarak böldüm ben de hediyeyi, 2’si parayı attı diğeri atmadı diğer arkadaşına sen at ben sana veririm demiş. Diğer arkadaşımız bana söyleyince ben de nezaketen kendisinin ödememesi gerektiğini bir şey olmayacağını söyledim ama, O çocuk kendisi hediyeye dahil olmak istedi diye ekledim yoksa bilseydim onu dhail etmez daha makul bir şey alırdım. Şimdi onun 400 lirası da benden çıkmış oldu. öğrenciyim ve sıkışığım parayı isteyemiyorum da peşine düşüyor mu diye. Ama benim için de önemli bir meblağ. Napabilirim
"nezaketen kendisinin ödememesi gerektiğini bir şey olmayacağını söyledim" demişsiniz. Diğer arkadaşı ile bir hukuku vardır alışverişte ondan sen at ben sana öderim demiş ama sizinle yok siz kendiniz atlamışsınız olaya.
Birebir mesaj atıp isteyebilirsiniz durumu grup içerisinde dillendirmeden. Bundan başka çare yok.

Böyle durumlarda asla öncü olmam. Çıkacak para gözden çıkarabileceğim bir miktarsa o zaman girerim veya borç veririm. Gözden çıkaramayacağım borcu asla vermem kim olursa olsun.

Madem ödesin istiyordunuz ne diye öyle bişey söylediniz.bu zamanda öyle kibarlık falan yapmayacaksın hele ki para konusunda

Ödeme dedim nezaketen ama şimdi öde mi diyeceksiniz yani çok saçma, neyin nezaketi ki bu , bir şey ısmarlarsınız anlarım da başka arkadaşa hediye yani, istenmez artık çok veresi olsa siz öyle demenize rağmen öderdi zaten.

Böyle durumlarda önce parayı toplayıp sonra hediyeyi alın bir dahakine.

Ee sen nezaketen önemli olmadığını söylemişsin, bu durumda yapılacak bir şey yok ki. Demesen isterdin.

Diğer konun da para meselesiydi, sevgilinin cimriliğiydi. Sen bundan sonra sadece kendine para harca, hediye alacaksan çok yakın arkadaşına hediye al, böyle ortak hediye işine girme.

Bir de öğrenci halinizle neden kişi başı 400 tl ödenecek bir hediye alıyorsunuz ki? Sen arkadaşına tek başına 300-400 tl bandında ufak bir hediye alabilirdin.

İnsanlar o parayı veya biraz üstünü artık düğünlerde takıyor.

İste. İsteyenin 1 vermeyenin 2 gözü kara

Ee sen nezaketen önemli olmadığını söylemişsin, bu durumda yapılacak bir şey yok ki. Demesen isterdin.

Diğer konun da para meselesiydi, sevgilinin cimriliğiydi. Sen bundan sonra sadece kendine para harca, hediye alacaksan çok yakın arkadaşına hediye al, böyle ortak hediye işine girme.

Bir de öğrenci halinizle neden kişi başı 400 tl ödenecek bir hediye alıyorsunuz ki? Sen arkadaşına tek başına 300-400 tl bandında ufak bir hediye alabilirdin.

İnsanlar o parayı veya biraz üstünü artık düğünlerde takıyor.
Sanırım şu yanlış anlaşılmış. Diğer arkadaşımın da durumunu bilmediğimden asıl hediyeyi alacak kişi ödeyene kadar kalsın anlamında demiştim. Asıl hediyeyi alacak kişiye daha sonrasında iban atıp kendisine tutan şeyi söyledim o da attı. Ben diğer arkadaşım başka bşrininkini ödemesin diye sen ödeme gerek yok dedim. Ayıp olduğunu düşünmüyorum bence değil mi? Çocuk kendi katılmak isteyince iban atmamdan daha normal bir şey yoktur diye düşünüyorum

Ödeme dedim nezaketen ama şimdi öde mi diyeceksiniz yani çok saçma, neyin nezaketi ki bu , bir şey ısmarlarsınız anlarım da başka arkadaşa hediye yani, istenmez artık çok veresi olsa siz öyle demenize rağmen öderdi zaten.

Böyle durumlarda önce parayı toplayıp sonra hediyeyi alın bir dahakine.
asıl hediyeye ortak olan kişiye iban atıp kendisine tutan miktarı söyledim o da attı, diğer arkadaşından tekrar istemedim zaten başkasının parasını niye atsın ki. belli ki onda da o kadar yoktu veya atmaj istemedi.

Neden istemiyorsunuz ki sonuçta sizde öğrencisiniz halinizden zaten insan olsa anlayacaktır kibar bir şekilde isteyin bence

"nezaketen kendisinin ödememesi gerektiğini bir şey olmayacağını söyledim" demişsiniz. Diğer arkadaşı ile bir hukuku vardır alışverişte ondan sen at ben sana öderim demiş ama sizinle yok siz kendiniz atlamışsınız olaya.
Birebir mesaj atıp isteyebilirsiniz durumu grup içerisinde dillendirmeden. Bundan başka çare yok.
sen at dediği kişi de atmaya çok gönüllü olmadığı için bana öyle geldi çünkü, o kişiye bir daha yazmadım ondan ödemesin dedim. asıl hediye sahibi kişiye özelden yazıp parayı attım o da gönderdi.

Ben hallettim ama biraz sıkışığım canım yakın zamanda halletsen olur mu falan de ödemelerin varmış gibi.

Back
X