Helallik almak

Babanız, bir şey olsaydı falan mahkemeye verirdim diye neden dedi?Kardeşinizin psikolojik sorunları vardı da ,kendisine zarar mı verdi veya kötü alışkanlıkları mı vardı?.Eşinizle tam olarak neden boşanma kararı aldınız?Anlatmak istemediğiniz birşeyler var sanki?[/QUOTE]
Şöyleki konunun uzamaması için her detayı yazmadım, babam öleceğini düşündüğü için söyledi, zaten biz de gerçekten uyumuyor yemek yemiyor en azından daha iyi bakarlar, başka hastanelere götürürler ben bebekle yetişemiyorum diye çağırdık onları ki ben son ana kadar dayandım babam sürekli içtiği için bakamaz zaten küçük kardeşim de okulundan olmasın dedim; fakat hastaneye götürmedikleri gibi bizi suçladılar, ben de eşimle tartıştım haliyle kardeşim hasta ve evde şu şekilde olaylar oluyor; cam pencere açılıyor, eşim çocuk hasta olur yapmayın diyor, kardeşim çok havasız diyor, ablacım balkona çık diyorum çok soğuk diyor, eşim bebek hasta olacak diye bana bağırıyor.. Sinirler altüst birbirimize girdik senin ailen benim ailem diye yoksa başka herhangi bir suçlama olmadı. Yani bakmadığımızı iddaa etti ki ben bebekle hastaneye götürürken şuanda babam kardeşim üvey annem bir kere bile psikologa veya ne oldu acaba diye aile hekimine dahi götürmediler.

İki arada bir derede kalmışsın ama bu zaman da eşin gibi anlayışlı birini bulamazsınız. Kardeşlerin kaç yaşında bilmem ama cahilliklerine verin. Babanı da Allah'a havale edin. Sen üzme kendini, herşey zamanla düzelir.

Sen ailene cocuguna esine bak.
Kardeslerini de baba nida kendi hallerine birak.
Insanlar cok nankor.fedakarlik surekli yapilinca gorev haline geliyir goze bile gorunmuyor.
Enerjini kendi yuvana harca.kardeslein artik yetiskin baslarinin caresine bakarlar.
Once esin den sen helalik al bence ailene onu feda ettigin bosanma asamasina geldigin icin.

Sanki biraz aceleci davranıyorsunuz olaylar tam anlattığınız gibiyse herkesin hala daha gergin olduğu bu durumda helallik almak için tarafları zorlamak hiç mantıklı değil.
İki tarafında zamana ihtiyacı olabilir.
Bu süre içinde birbirlerinden uzak olsunlar sizde hiç ilgilenmeyin.
Kardeşiniz yaşı ve yaşadıkları gereği psikojik olarak kendini kötü hissediyor olabilir.Babanız herhalde kişilik itibariyle zaten geçimsiz.
Eşiniz saygı ve minnet beklemiş ee oda haklı.
Zaman lazım sizlere.

Babaniz da kardeslerinizde nankormus anlattiginizdan bunu cikardim. Siz elinizden geleni yapmissiniz ne halleri varsa gorsunler bundan sonra. Hakkini helal etme olayi iki kisi arasinda olur siz karismayin

Aynen haklısınız zaten bu olaylar olalı 2 yıl oldu ama hala söylerim, o hasta kardeşime bana çocuğuma bakmak için işten gelip ne yersiniz deyip gider alırdı, hakkını ödeyemem ve çok üstüne gittim babama kardeşime birşey diyemediğim için, dün babam beni arayıp gene borç para istedi ve eşim ona bile gülerek cevap verdi benle konuşmuyorlar hala senden para istiyorlar diye, ben çalışmıyorum bu arada eşimden istemek zorunda olduğumu biliyorlar. Ben de borcumuz olduğunu söyledim ki kardeşlerim 26,20 yaşındalar çalışabilirler kendi evi üvey annemin, babam da emekli biz kiradayız ve 2 yaşında bebeğim var kreşe vermeden çalışamayacağım için sabrediyorum maddi sıkıntılar olsa da.

Ben de zamana bırakmıştım aslında eşimde ben konuyu açmazsam pek konuşmaz ama 2 sene oldu ve hala benle konusurken selam söyle dahi demiyorlar o da buna üzüldü, ben arıyorum zaten arada ölümlü dünya gene de küsmemeye çalışıyorum, bana boşan diye baskı yaparken zaten kendisi ayrıldı o bahsettiğim kişiden yani ilahi adalete inandığım için bu helallik mevzusu da kafama takıldı Allah razı olsun. Evet babam kendi ailesinden kimseyle görüşmüyor, bayramda babaanneme gittik biz amcam dediki kendi annesini arayıp sormayandan ne bekliyorsun üzülme dedi.

Size artık kendi ailenizi kurmuşsunuz.baba ve kardeşleriniz şımarık ve yüzsüzler.uzak durun bence.

Bence babanla görüşmesen daha hayırlı
Evini yuvanı koru, onlar zaten nankörlük etmişler birde yuvanı bozmasınlar
Biliyorum aile ama bazen olmayınca olmuyor, kendi çekirdek aileni daha ön planda tutmalısın, sonra onlar gelmeli

yani eşinize gelip kusura bakma hakkını helal et diyecek o da helal olsun mu diyecek

kusura bakmayın ama bu yaşananlar unutulmaz

hak vs helal edilmesini ben anlayamam da atılan kazık atılmış bitmiştir, ben onu bir kere yaptıysam özür de dilesem, yerlerde paspas da olsam yapılmıştır

hani dini olarak bakarsak da amel defterine bir kere yazılmış, silinmez artık, bundan sonrasında iyi insan olmaları için çaba sarf edin onlar helallik alsın eşiniz de hakkını helal etsin diye değil

eee bu insanlarla hala neden yüz göz oluyorsun ki

neden borcumuz var veremem diyorsun

net ol

siz eşimle konuşmayın bir de benden para isteyin olur mu öyle, gidin çalışın deyin

bu insanlar kardeş olunca neden doğrular yüzüne söylenmez ki

ne bileyim benim kardeşim yok ama en rahat kardeşe doğrular söylenirmiş gibi geliyor

yani nasıl kv ye söyleyemediğini annene söylersen kardeşe de düşündüğünü pat diye söylemelisin

kırılırsa kırılsın

Kardeşim istemedi o olaydan sonra, isteyen babam olduğu için üzerimde hakkı vardır diye düşünerek kırmadan söyledim, belki de siz haklısınız bugüne kadar kardeşim babam deyip çok fazla hatalarını söylemediğim için bunlar başıma geldi, çok teşekkür ederim.

Konum uzun olmasına rağmen okuyan yanıt veren arkadaşlar Allah razı olsun. İnşallah kimsenin ailesinde böyle olaylar yasanmaz gercekten 2 sene oldu yeni yeni kapandi ve galiba artik kapanmasi da gerekli.

Ahh anne olmayınca babada bencil olunca olaylar büyümüş. Küçük küçüklüğünü büyük büyüklüğünü bilememiş. Bir daha para istediklerinde doğruları söyleyin paramız yok, ben çalışmıyorum kendimize yetemiyoruz deyin. Yapıcı olmanız size birşey kazandırmamış bundan sonra sizde birşey yapmayın.

Siz niye esinizle bosanmayi dusunuyosunuz ben anlamadim.

Bosanip o babaninizin evinemi gideceksiniz?

Esiniz elinden geleni yapmis daha naapsin adam?

Kardesiniz sevgilisinin aldattigini ögrenip hastalanmistir muhtemel.

eşinin eğer taciz vs gibi bir olayı olmadıysa ben eşinin yerinde olsam seni 1 dk tutmaz boşardım. Bu kadar nankörlük olmaz bir de adamı boşamaya kalkmışsın. Kimse kimsenin psikopat kardeşiyle aylarca uğraşmak zorunda değil. Burada anlattığın kadarıyla eşin yapması gerekenin çok daha fazlasını yapmış üstüne bir de boşanma davası alıyormuş.

Merhametten maraz doğar derler
Bosverin
Kardeslerinizle de iyi ki arasi bozulmus
Bir de degmeyecek insanlara emek harcamaktan kurtulmuş iste.
Hak hukuk meselesi de içten gelen birseydir ve belki esinizin gidip kardesinizin babanizin yakasina yapismama-kavga cikartmama sebebidir. Yani sinirini onlara yansitmaktansa 'allaha havale ediyorum-hakkimi helal etmiyorum' demiştir ki bu güzel birşey.
Ben de büyük kötülüğünü gördüğüm insanlar için böyle yapiyorum,yakasina yapisip kavga cikartmaktansa ' allahin belasi,hakkim haram zıkkım olsun' diyorum rahatliyorum -ki inancsiz bir insanim:)

Bence esinizi üzmeyin,ailenizin konusunu da açmayin zirt pirt

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…